Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to ja pierwsza. :)

Wygrywa pierwszy kto dobiegnie do Oli i obślini jej aparat!

Berek! Gonisz!

Dawno tak nie biegałem!

Złapany na gorącym uczynku! (nie wolno mu pić wody z kałuży)

Z serii "Piegus biegnie"

Posted

No już nie mogę się doczekać, aż mnie pali, aby go wziąść jak najprędzej, ale musimy się przygotować do przyjęcia psa...
Po pierwsze, trzeba załatwić budę.
Po drugie, trzeba odgrodzić nas od sąsiadów (mieszkamy w bliźniaku i jest takie przejście między jednym domem a drugim [bo w drugim mieszka rodzina] ).

Posted

Śliczny Piegusek i kolega (koleżanka?) :loveu: Nic dziwnego, że Bonsai w nim się zakochała :p
Ja dzisiaj byłam tylko na jednym spacerku, ale fotek mam niestety malutko i nie wiem kiedy dam radę wkleić :oops:

Posted

[quote name='Mysia_Zabrze']Śliczny Piegusek i kolega (koleżanka?) :loveu:
Kolega - Baron. :loveu: Kochany psiak, a nikt go nie chce. :(

Pianka a biorę Piegusa i straaaaaaasznie się cieszę! :) :) :)

Posted

Super że Piegusek już niedługo u ciebie w domku zagości!!!!
I w tedy na galerię liczę:loveu:

A zdjęcia fajniuchne:D:D:D

A Peli wbiło się coś w łapkę i starsznie jej spuchła i ropa się zebrała ale dostała zastrzyk, oczyścili i maść dostałą i jest ok

Posted

Tyle jest ślicznych psiaków których nikt nie chce:shake:

A ja mam 3 fotki ze środy ze spacerku

Demo(żeby nie było niedomówień potrzebowałam fotek by komuś wysłać i dlatego był ze mną)

Posted

Hmm... a ja troszkę nie rozumię tych waszych zasad.. piszecie że kazdy ma swoje psy i ja to rozumię, ale jesli ma czas i chęć wyjść jeszcze z jednym boksem to czemu zaraz sa krzyki ze to nie jego psy? :roll: :roll: :roll: Dla zwierzat to chyba lepiej że wyjdzie dwa razy na spacer niz raz albo wogole bo kogoś nie ma, bo nie ma akurat czasu... :roll: tu chyba powinno liczyc się dobro zwrzat...

Posted

no niby tak ale problem jest w tym ze nigdy nie ma czasu na jakis dodatkowy boks bo mamy tyle swoich ze zawsze jest jeszcze jakis do wyprowadzenia a jeszcze niekiedy jest tak ze sie nie zdazy wyjsc ze wszystkimi co trzeba. zreszta jakby se tak kazdy bral od kogos dodatkowego psa czy dodatkowy boks to w koncu taki chaos by zapanowal ze nikt by nie wiedzial do konca ktory boks jest czyj a psy dopiero by byly zedzorientowane i po co to... przynajmniej ja tak to rozumiem i tak jest lepiej ze kazdy wyprowadza swoje... przynajmniej wedlug mnie..

Posted

Rozumię, ze macie swoje psiaki, fajnie, ale po co robic haous ze ktos bierze czyjes jesli ma czas.. bo tak zrozumiałam z postu Patrycji (żeby nie było niedomówień potrzebowałam fotek by komuś wysłać i dlatego był ze mną)
No i dla psa rowniez jest lepiej jak ma do czynienia z więcej niz jednym człowiekiem.. przynajmniej otworzy się rowniez szybko przed nowym właścicielem...

Posted

znaczy sie wiesz.. jak jest zalozmy 5 psow w boksie i z czterema zalozmy ja wychodze to wtedy biore jeszcze wtedy tego piatego i jest okej ale to pozniej tak glupio ze wiesz swoich nie wyprowadzilas a czyjes bierzesz tak dodatkowo bo chyba ostatnio nie byly a tesh przeciez nie jest tak ze tylko i wylacznie ja wychodze z tymi psiakami tylko np ja jeszcze wychodze z 3 qmpelami z tymi psami i zawsze ktoras z nas jest i je wyprowadzi wiec psiaki maja do czynienia z wiecej niz jednym czlowiekiem ;)

Posted

Mysia_Zabrze napisał(a):
Przecież ten Baron to śliczny wyżełek :loveu: i nikt go nie chce? :crazyeye: :-(

Śliczny i wspaniały wyżełek! A nikt go nie chce, jest w schronisku już tak długo... To jest dziwne: jest grzeczny, ładny, mądry i za co siedzi w schronisku? :( A wyżełków to nawet kilka mamy.

Posted

zaba14 napisał(a):
Hmm... a ja troszkę nie rozumię tych waszych zasad.. piszecie że kazdy ma swoje psy i ja to rozumię, ale jesli ma czas i chęć wyjść jeszcze z jednym boksem to czemu zaraz sa krzyki ze to nie jego psy? :roll: :roll: :roll: Dla zwierzat to chyba lepiej że wyjdzie dwa razy na spacer niz raz albo wogole bo kogoś nie ma, bo nie ma akurat czasu... :roll: tu chyba powinno liczyc się dobro zwrzat...

Ja też kiedyś nie rozumiałam. Ale teraz rozumiem (to znaczy po moich wizytach w schronie).
Każdy ma psy swoje (ale to się liczy tylko przy ich wyprowadzaniu, bo np. przy czesaniu to nie)- tylko po to, żeby każdy pies miał możliwość wyjścia na spacer (nie tak jak u nas w Rudzie wychodza jedne i te same psy).
A psy, które nie mają oficjalnych opiekunów wychodza z tymi wolontariuszami, którzy przychodzą raz na jakiś czas, nie regularnie.
Moim zdaniem tak jest w porządku, bo wychodza wszystki psy, a nie ciągle te same.:p

Posted

"Każdy ma psy swoje (ale to się liczy tylko przy ich wyprowadzaniu, bo np. przy czesaniu to nie)- tylko po to, żeby każdy pies miał możliwość wyjścia na spacer (nie tak jak u nas w Rudzie wychodza jedne i te same psy).
A psy, które nie mają oficjalnych opiekunów wychodza z tymi wolontariuszami, którzy przychodzą raz na jakiś czas, nie regularnie.
Moim zdaniem tak jest w porządku, bo wychodza wszystki psy, a nie ciągle te same.:p"

Ehhh... No i Pianka wyjeła mi to z ust, dokładnie :p

Posted

Patikujek_Zabrze napisał(a):
Tyle jest ślicznych psiaków których nikt nie chce:shake:

A ja mam 3 fotki ze środy ze spacerku

Demo(żeby nie było niedomówień potrzebowałam fotek by komuś wysłać i dlatego był ze mną)

Demo juz naszczęście grzeje dupcie w domku :p ale to tak zawsze jest z rasowymi psiakami...

Dl;etego nie rozumię czemu Baron czeka :-( Bonsai on ma swój wątek? Ogłoszenia? Qrczę, taki śliczny psiak :roll:

Posted

Ja rozumię, że tak jest lepiej, pewnie że fajnie jak kazdy pies ma okazje wyjść ! :) tylko nie rozumię po co sa jakies krzyki ze ktos komus psa wyprowadzi bo jeszcze bedzie miał czas (nie zamiast swoich tylko jesli bedzie miał chec i czas)

A w rudzie to nie realne.. bo zeby wyjsc z psami z boksu to wiadomo że najlepiej wziąść wszystkie.. a ile tam jest wolontariuszy? :roll:

Posted

Aniu, ale są też takie psiaki, które z nikim nie wychodzą - tylko z takim wolontariuszami co przyjdą raz na jakiś czas, więc jesli ktoś bedzie miał jeszcze czas to własnie takiego moze wziąść ;)