Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maluchy - Paluchy :)

Malutka :loveu:

Mika :loveu: :loveu: :loveu: (ale miałam z nią przejścia przy wyjmowaniu jej z klatki :diabloti:)

Murka - jeszczeniak ;)

Gutek - mały świrek :)

Posted

APSA, ratujesz honor tej galerii :p ;)
Śliczne psinki :loveu: Malutka ma swietną urodę, a ta kreseczka na nosku i czółku - słodka :loveu:
A co to za przejścia z Miką? ;)

Posted

Mika, biedactwo, była przerażona tym, że obca osoba czegoś od niej chce. To był jej pierwszy spacer ze mną. Wcześniej raz pokazała mi ją opiekunka (pracownik), kiedy ją gdzieś prowadziła. Zapisałam sobie, gdzie psinka mieszka, poszłam wziąć ją na spacer, a ona nie chciała nawet wyjść z budy. Jak sięgałam ręką w stronę obroży, to ze strachu udawała, że chce ugryźć. W końcu złapałam ją na pętlę ze smyczy. Gdybym nie widziała jej wcześniej z opiekunką, kiedy zachowywała się normalnie, odpuściłabym po pierwszej próbie.
A poza schroniskiem, jak zobaczyła, że nikt nie chce jej mordować, zrobił się zupełnie inny pies :) Nadal nieśmiała, ale weselsza i chętna do pieszczot :)

Posted

Fajna pogoda no to i fajne zdjecia. ;)

Sofi

Kruczek

Kamel

Nazar

Tax

Pola

Pola 2 (schroniskowa)

Pola 2

Nuna

Fax

To moja duma i radosc Cezar.

Tutaj juz mieszane zdjecia.:cool3:

Posted

no to teraz moje psiaki (dzisiejsze spacerki. niestety zdazylam zrobic tylko 2 bo strasznie krotko bylam w schronisku) niektore foty moga byc ciut niewyrazne bo moj aparat zwariowal i sam sobie ostrosc zaczal ustawiac.

Pusia, Riga, Salwuś, Tara

Riga:

Salwuś :loveu:

Salwuś i łebek Czorcika:

Salwuś Riga i kawałek Sagi (Pusi ;) )

Saga i Riga

Czorcik, Tara, Riga i Saga

Trikuś i Brutusek :loveu:

Trikuś "Ciekawe czy woda jest już ciepła..." :loveu:

Brutusek udaje żabę :loveu:

Shrek i Trik :)

zaraz wkleje reszte :):):)

Posted

no i ciag dalszy:

Trikuś

Brutus tu akurat był wściekły na Trika bo Trik mu patyka zakosił ;)

a tu akrurat postanowił dać "buziaka" mojemu aparatowi :loveu:

Trik i Shrek w stawie :):):)

Trik, Shrek i Brutus

Brutus :loveu:

połowa Brutusa, Trik i Shrek

Brutusek i Trik :)

i jeszcze raz cała trójka :)

no i na sam koniec ponownie Trik :)

Posted

Dżezi:

Redi, Krjti, Kruk:

Gromi, a z tyłu Gapcio:

Z góry schodzi Kejti, a u góry stoi Fezi:

Kejti, a za nią Kurojad:

Przodem Klubi:

Lejna:

Blondi, a za nim Gapcio :

Kurojad:

Posted

Mniej więcej w ten sam sposób każdy psiak wie że po zakończonym spacerku trzeba wrócić do boksu. Wpuszczamy psiaki na teren schroniska a prawie kazdy biegnie pod swój boks:) i jak otwieramy to do niego wchodzą...

Zdażają się psy odmienne które trzeba po schronisku troszkę pogonić i na siłę za obrożę do boksu wciskać...to są takie niewymęczone psiaki..

i jest ostatnia grupa psów z tymi największy problem. To psy które w swoich boksach mają jakiś agresywów. Wtedy potrzebne są 2 osoby jedna od środka woła agresywa a druga podczas gdy ten ineteresuję sie koleżanką wpuszcza psiaka.

Posted

Patikujek_Zabrze napisał(a):
jedna od środka woła agresywa a druga podczas gdy ten ineteresuję sie koleżanką wpuszcza psiaka.

I w jakim stanie wychodzi ta pierwsza od agresywa? :evil_lol: Bez ręki,nogi...? :evil_lol: :lol:

Posted

Bonsai napisał(a):
I w jakim stanie wychodzi ta pierwsza od agresywa? :evil_lol: Bez ręki,nogi...? :evil_lol: :lol:

Mi chodzi raczej o agresywa w stosunku do psów a nie do ludzi. Jesli pies jest agresywny do ludzi to albo nie wychodzimy z jego towarzyszem z boksu albo tu już się zaczynają komplikacje(tego sioę nie da opisać to by trzeba zobaczyc:evil_lol:

A tak poza tym staramy się wychodzić z całymi boksmai(żeby współtowarzysze nie byli zazdrośni)

Posted

Nasze psiaki ustawiają się pieknie pod swoimi boksami :loveu: ;) Niektóre ustawiają się pod boksem swojego ulubionego kolegi (np. Bobi zawsze chce wejść do boksu Mikiego), a niektóre jesli niedawano zmieniły boks to pod swoim starym boksem.... :eviltong: Ale to naszczęście mało które tak nam komplikują życie ;) Ogólnie grzeczne z nich miśki :p