Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to sprawa bezdomnych psow w Szydlowcu jest jasna, taka jest "polityka" Szydlowca: za dwa pierwsze psy bezdomne dostarczone do pabianickiego schroniska, szydlowiec placi 250zl "za sztuke" a juz za nastepne w miesiacu, ktore mialby trafic do pabianickiego schroniska 700zl "za sztuke".
No to chyba wiadomo, ze oddaja tylko dwa psy w miesiacu do schroniska i TYLE.
Na wysypisku sa trzy boksy, obecnie sa tam dwa psy i to pewnie one maja w listopadzie pojechac do Pabianic a reszta psow bezdomnych, niech sie sama o sobie martwi..

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agaga21']a ja myślałam że one większe i że ten po lewej to trochę bullowaty:oops: nawet wkleiłam na bulowate.[/QUOTE]

agaga...ten po lewej,to jakby coś miał z bulka...ja też tak go odebrałam.:lol:

mru...dzięki!...czekamy na bazarek koszulkowy!!!

[B]Pamiętajcie też i o tym,który ruszył dzięki asiaf i Golf...
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/na-pomoc-psiakom-z-szydlowca_portfele_atlasy_puzzle_zapachy_auto_kre-my_kup-teraz-7-1-a-172480/index3.html[/URL]

...i w pierwszym poście jest konto do Fundacji,na które wpłacając można pomóc tym psiakom z Szydłowca...

[/B]

Posted

[quote name='golf']wiadomo juz cos w sprawie wyjazdu do Szydłowca?
Muszę mieć jakieś info, bo musze sobie na ten dzień wziąść wolne[/QUOTE]

ja tak samo :roll:
taubi pisał chyba, że albo dziś albo jutro będzie wiedział

[CENTER][SIZE=3]potrzebuję info nt. [B]dostepnych KOLORÓW koszulek! [/B]anyone?
[/SIZE][/CENTER]

Posted

Wszystkie te zdjęcia powalają...:-(:-(
Te dwa przytulone do siebie, ta sunia, ten psiak, te oczy nie wierzące już w nic.... :-(:-(
[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images35.fotosik.pl/76/839d4dd2c311450emed.jpg[/IMG][/URL]

Dlaczego mam aż tak daleko, nie mogę przyjechać i pomóc...

Posted

Przed momentem poczytałam sobie"Jak rozwiązać problem bezpańskich psów i kotów"...i niby nic rewelacyjnego i nic nowego,[B]ale rozmarzyłam się i zatęskniłam za takim stanem samoświadomości jaki sugeruje autor!!![/B]

..."Reasumując, nie można negować konieczności organizowania i [COLOR=#0000FF][U]finansowania[/U][/COLOR] schronisk dla bezdomnych zwierząt. Należy jednak pamiętać, że odpowiedzialność za problematykę bezdomności zwierząt ciąży na [COLOR=#0000FF][U]społecznościach[/U][/COLOR][B] lokalnych, które winny egzekwować od swoich decydentów podejmowanie działań z jednej strony chroniących mieszkańców i ich otoczenie, z drugiej szanujących prawa zwierząt uznane w naszym kręgu kulturowym"...[/B]

...rozmarzyłam się,bo przyjęłam za normę,że nikt nie będzie obojętnie przechodził obok tych zwierzaków...nie uzna ich za problem ONYCH,problem WŁADZ...bo zachciało mi się,by każdy na swoim podwórku,wiedział,ze ten głodny psiak,chory kot,marznące i głodne dziecko, tO JEST WŁAŚNIE JEGO PROBLEM!...i każdy pochyli się nad biedą i nieszczęściem innych na swoim podwórku!

Cóż...marzyć każdy może...:oops:

Wracamy jednak do rzeczywistości.[B]..potrzebujemy miejsc dla tych psiaków,które zostaną złapane...[/B]

Psiaki z Szydłowca potrzebują miejsca...

Posted

Najgorsze, że to nie marzenia o złotych górach, tylko o odrobinie empatii i dobroci w sercach u innych ludzi - tak niewiele, a to takie prawie niewyobrażalne do "zrobienia"

Posted

Moze to malo dobrych wiesci ale wazne ze jakies sa:

Malinka - sunia zabrana przez nas z Szydlowca (dzieki Bogu zdrowa) zrobila dzisiaj furore w Pytaniu na sniadanie :) Zglosilo sie kilka chetnych domow :multi: Na bank cos z tego wybierzemy! A reszcie zaproponujemy psiaki azylowe, zeby zwolnic DT i schronisko na bidy z Szydlowca.
Bernardyn Bari, ktory rowniez domu poszukiwal tez ma paru(nastu chetnych). Innym domom, ktore nie dostana Barrego zaproponujemy inne benki albo wielkie azylowe psiaki, zeby zwolnic miejsca dla tych z Szydlowca.

Bylo kilka telefonow o sam Szydlowiec. Ludzie byli oburzeni! Jakas kobitka zaoferowala pomoc w postaci kocow i karmy. Dzieki!

Trzymajcie kciuki!

Walczymy o nastepne psiaki! i oby szybko znalazly DS!

Ale najpierw potrzebuja DT :(

Posted

[CENTER][B][SIZE=4]ZAPRASZAM![/SIZE][/B]

[B][url=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13417202#post13417202]piękne azylowe KOSZULKI - na Szydłowiec! do 12.11. - Dogomania Forum[/url][/B]

:cool3::cool3::cool3:
[/CENTER]

Posted

tak "po łepkach" przeczytałam wątek
Jednak media to media - trzeba człowiekowi podstawić pod nos biednego psa, a on dowie się, że tak właściwie to może temu psiakowi pomóc, może się nim zająć.
Nie miałam pojęcia że w szydłowcu taka tragedia !!!
Szydłowiec figuruje na liście miast o największym bezrobociu - z tego co kojarzę. Myślę, że może być to w jakiś sposób powiązane z tyloma bezdomnymi psami...(sama świadomość, wiedza i współczucie ludzi mogą być wypaczone,chociaż czy ma to z tym związek?).

Kiedy planujecie wyjazd po psiaki z Szydłowca?
I w końcu nie doczytałam, ktoś wam powiedział, że psów zabrać nie możecie, bo mogą być czyjeś...???
Zamiast pomóc, bo miasto pozbędzie się problemu przez was, to jeszcze kłody pod nogi.

Posted

[quote name='malagos']A co było w programie, zdjecia z Szydłowca? Tak w skrócie, napiszcie...[/QUOTE]
Był Taubi z Malinką i benkiem,no i opowiadał o dramacie psów w Szydłowcu,niestety bez zdjęć.Wszystko trwało kilka minut...
Może ktoś nagrał program i wstawi tu z you tube?

Posted

[quote name='malagos']A co było w programie, zdjecia z Szydłowca? Tak w skrócie, napiszcie...[/QUOTE]
W poniedzialki w Pytaniu sa psy do adopcji.

Od Nas byly dwa. Kazdy mial dwie minuty dla siebie, podczas ktorych opowiadana byla historia ich znalezienia.

Najpierw byl berardyn. Dzwonili ludzie.

Pozniej Malinka i jej historia. Cala prawda o Szydlowcu i apel o pomoc. Tyle :)

Posted

[quote name='Gosiapk']Jakby Polsat się włączył było by super lub TVN[/QUOTE]
odnośnie filmu :
TAK BARDZO BYM CHCIAŁA TEGO CZŁOWIEKA OBEDRZEĆ ŻYWCEM ZE SKÓRY ...
to była najokrutnieszja rzecz jaka widziałam i do końca życia będe pamiętać spojrzenie tego psa ...

Posted

a MOŻE JAKAŚ OSOBA Z SZYDŁOWCA BĘDZIE CHĘTNA ABY STWORZYĆ DT - karmę by zaproponować - nie wierzę, że tam są tylko źli ludzie. Trzeba by może ogłoszenia takie rozwiesić w miasteczku. Może ktos byłby chętny.

Posted

A czy moze by nie sprobowac porozmawiac z ksiedzem.....
Jesli sie okaze , ze ma odrobine serca i wspolczucia, to moze pomoc jakos oglaszajac z ambony , jak nalezy traktowac zwierzeta.....
Moze ci ludzie wtedy sie nie odwroca widzac takiego psiaka na drodze .... a moze kilka znajdzie nowe domy ....
Ludzie jeszcze troche ksiezy sluchaja .... Kto wie ????
Strasznie zal mi tych biedactw ..... i jesli sie z tym nie zrobi porzadku, uswiadamiajac mieszkancom, ze jest to ich wielkim wspolnym problemem, to zabranie tych psiakow nic nie zmieni .... bo beda wkrotce kolejne i stale kolejne ......:shake:

Posted

[CENTER][B][U]WYJAZD do SZYDLOWCA w PIATEK 6 listopada ok 9 rano[/U][/B][/CENTER]

[B]Osoby, ktore maja samochody i moga jechac proszone o zgloszenie sie najlepiej na PW (do TAUBIEGO)[/B]

[B]Osby, ktore moga jechac a nie maja samochodow tez proszone o kontakt na PW/ (do Taubiego)[/B]

[B]Kompletujemy sie![/B]

[B]Wszystkie zgloszone DT proszone o kontakt na PW![/B]

[B]Wszyscy, ktorzy maja koce, karme i inne potrzebne psiakom proszone o kontakt na PW! 9dary trzeba dostarczyc do Azylu..., stamtad ruszamy)[/B]

[B]Dziekuje wszystkim, dziekuje!!![/B]