Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 650
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem Eniu...tylko muszę sie z wątkiem zapoznać...sunia na pewno bullowata:placz: co do maluszków...cieżko powiedzieć - na pewno coś z bullowatych mają - jedne więcej, inne mniej

Posted

[quote name='enia']Poproszę evite o allegro dla maluchów, tekst wykorzystamy z pierwszego postu.[/QUOTE]

Enia, allegro już zobowiązała się zrobić Kometa. ja poprosiłam o ładny tekst jedna z dogomaniaczek, na razie czekam na odpowiedź.
Dobrze że jestescie w pobliżu , bo ja mam daleko niestety, a temat psich rodzin poznałam dobrze przy okazji Inki i jej jedenastki.

Trzeba zrobić koniecznie banerek, kto może zrobić.

Zaraz zrobię bazarek na jedzonko dla maluchów. Właściwie można dawać im to samo co mamie, suchą karmę najwyżej podawać trochę rozmoczoną. I koniecznie podawać ser biały i jogurty.

Mogę wysłać torbę witamin dla maluchów ale nie mam komu. Także mogę zaoferować dużą skarbonkę, którą można postawić w jakimś strategicznym miejscu.

Posted

Agato- im więcej ogloszeń tym lepiej, niech te maluchy już dziś zawisną bo wiadomo, że domu w tydzień nie znajdą.......
Andzia może by suczkę promować u Was na stronie? jest taka możliwość?
[SIZE="1"]a co ty masz tam w podpisie?:razz:

Posted

[quote name='enia']Agato- im więcej ogloszeń tym lepiej, niech te maluchy już dziś zawisną bo wiadomo, że domu w tydzień nie znajdą.......
Andzia może by suczkę promować u Was na stronie? jest taka możliwość?
a co ty masz tam w podpisie?:razz:

Masz oczywiscie rację. Czy ty jesteś w stanie sprawdzać domy w okolicach warszawy?

Posted

Enia - wrzuciłam już sunię na mój wątek ogólny z prośbą o pomoc w ogłaszaniu, poproszę Doddy, żeby wrzuciła też na stronkę i mogę założyć jej wątek na niebieskim forum astowym

Posted

[quote name='Agata69']Masz oczywiscie rację. Czy ty jesteś w stanie sprawdzać domy w okolicach warszawy?[/QUOTE]
W Warszawie i zachodnie okolice jak najbardziej.
Andzia dzięki.

Posted

[quote name='Agata69']Kasiaprodex, odezwij sie , bo bez twojej współpracy to my możemy niewiele.[/QUOTE]
no własnie bo ja potrzebuje namiary Kasi:razz:
dzięki dziewczyny za ogłoszenia:kciuki:

Posted

dzieki Ciotki
Niestety wczoraj nie mogłam nic napisac bo mnie wciaz wywalało.
podaje kontakty do ogloszeń

e-mail; [email protected]

tel do mnie 602 655 645 nie zawsze moge rozmawiac w ciagu dnia dlatego najlepiej po 17-ej
czynny caly czas to tel do kolezanki i tu najlepiej podawac kontakt do ogloszeń 0 507-415-468

Posted

[quote name='kasiaprodex']Jak zauważyała juz jedna z ciotek decyzje juz podjełam co do uspienia a raczej nie uspienia.
Widocznie jeszcze nie dorosłam do usypiania tak duzych szczeniaków może kiedys tego nie wiem...

uśpienie - zdrowego, zdolnego do samodzielnego życia psa jest przestępstwem

zanim ktokolwiek będzie namawiał drugą osobę do popełnienia przestępstwa niech ma świadomość, że to także przestępstwo za które grozi odpowiedzialność karna (do 2 lat pozbawienia wolności)

proszę zaznajomić sie z Ustawą o ochronie zwierząt - rozdz. 10 i 11

usypianie ślepych miotów - art. 11A

Powstrzymam się od komentarza.

Posted

Jeżeli moje słowa, kogoś uraziły, to przepraszam. Nie miałam zamiaru nikogo namawiać, ponieważ nie mam takiej siły sprawczej, aby to zrobić.

Te szczeniaki zostały otoczone pomocą i mam nadzieję, że wszytkie znajdą domy.

Posted

elmiro - nie chodzi o to, czy kogoś uraziłaś czy nie.
Napisałaś "Kasiu uśpij szczeniaki...." wiedząc, że nie jest to ślepy miot.
Nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności. A ktoś, kto uważa się za obrońcę zwierząt nie powinien postępować jak pospolity przestępca. I tyle.

Wpadłam tu, bo mnie poproszono o allegro dla małych, ale zrobił to już ktoś wcześniej. Spadam i nie zaśmiecam wątku.

Posted

[quote name='kasiaprodex']dzieki Ciotki
Niestety wczoraj nie mogłam nic napisac bo mnie wciaz wywalało.
podaje kontakty do ogloszeń

e-mail; [email protected]

tel do mnie 602 655 645 nie zawsze moge rozmawiac w ciagu dnia dlatego najlepiej po 17-ej
czynny caly czas to tel do kolezanki i tu najlepiej podawac kontakt do ogloszeń 0 507-415-468
Namiary na allegro już poprawione ;)

Posted

Znam "zacną " organizację udzielająca sie na tym wątku, która zaczeła ratowanie psów z pewnej medialnej pseudohodowli od usypiania szczeniaków.( tych widzacych również ) Usmierciły je i poukladały równiutko w szeregu coby sie wszystko zgadzalo ,spełniając swoje ideały walki z bezdomnością. Spieszyły sie bardzo przy tym aby inna organizacja nie przejeła szczeniaków i broń Boże nie uratowała tych umęczonych życiem biedactw.

Usypianie psów doroslych i innych oprócz slepych miotów jest przestepstwem a namawianie innych do popełnienia przestępstwa jest karalne.

Posted

ech...się nie wypowiem, bobym znowu dostała bilet do bananowej krainy:p
Basiu - jak są sceniacki rasowe to sie je nie usypia;)

Kasiu - czy sunia jest pod patronatem jakiejś organizacji? czy ewentualnie można pomyśleć na allegro cegiełkowym na karmę, odrobaczenie i szczepienia?

Posted

Obłuda niektórych sięga zenitu ! Te wątkowe szczeniaczk imimo, że widzą powinny umrzeć za to haszczce ze Słupskiego schronu pozwolono urodzić, wychować. Rozklejano sie nad ich urodą, madrością a te z kartonu parszywe , nędzne , kundle, po co takim żyć! Mdli mnie moje panie na myśl o waszej moralnosci !

Posted

[quote name='enia']wlasnie dostałam pierwsze zapytanie o małą sunieczkę, skierowałam zainteresowanych pod podany numer do koleżanki Kasi.[/QUOTE]

jedyne zapytania jakie otrzymałam to o długość sierści:evil_lol: