Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 840
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[CENTER][B]GÓRKA [/B]
znaleziona jako szczenie w lesie koło szpitala w Kielcach.
Obecnie ma około 1,5 roku. W oczekiwaniu na dom wyrosła na śliczną sunieczkę.
Jest spokojna i trochę wycofana, nieśmiała.
Potrzeba jej obecności człowieka
który poświęci jej czas. Sunia niekłopotliwa,cicha ładnie chodzi na smyczy.
Jest odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona i wysterylizowana.
Posiada książeczkę zdrowia.
Więcej informacji o Górce uzyskać można dzwoniąc na podany numer telefonu.

Przebywa obecnie w hoteliku dla psów w Janowie Lubelskim.
W przypadku znalezienia domu w innym rejonie - pomożemy
z organizacją transportu.

[B]kontakt w sprawie adopcji:[/B]
tel. 0503 683 050
e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
[/CENTER]

Posted

zrobiłam Górce gumtree na Warszawę
[url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Gorka-czekoladowo-biala-sunia-szuka-domu-W0QQAdIdZ165100344[/url]

[B]i mam wielką prośbę [/B]- czy można tekst do ogłoszeń wkleić do pierwszego postu,żeby każdy kto będzie chciał pomóc z ogłoszeniami nie musiał się przedzierać w poszukiwaniu tekstu ;-)

Posted

Górka mnie teraz wieczorem dla odmiany zaskoczyła pozytywnie ;) Kiedy mnie zobaczyła wstała z koszyczka i zaczęła się wiercić przy drzwiach :roll: nie miałam większego problemu aby ją wyprowadzić, po paru krokach zrobiła przysiad i długie siuuuu :p Dzielna dziewczynka!
W południe dostała kawałek prasowanego suszonego mięska, ale nie tknęła go przy mnie. Musiała jednak spałaszować, bo zniknęło. I chyba się rozpędziła, bo jeden pluszak z koszyczka stracił łapkę :evil_lol:

Posted

[quote name='andzia69']to teraz robimy zbiórkę na pluszaki dla niuni:loveu:[/QUOTE]

Na noc zaniosłam jej coś do ciamkania (taka gumiasta twarda pachnąca "parówa", oczywiście do jedzenia), mam nadzieję, że rano koszyk jeszcze będzie istniał :cool3:

Posted

Andziu69, może umieść w pierwszym poście i w tytule prośbę o wsparcie finansowe dla Górki, bo nie wiem , jak to będzie:shake:. Ja na razie wpłacę z własnej kasy 370 zł, ale nie jestem w stanie sama pokryć kosztów.

Posted

100 zł wyślę w przyszłym tygodniu na konto MUrki - i w miesiącu listopadzie cos jeszcze dorzucę.
Zaglądamy do ślicznej psinki. Ciekawe czy dalej koszyk w całości czy przerobiony na maluskie "koszyczki"?

Posted

[quote name='Basia1968']100 zł wyślę w przyszłym tygodniu na konto MUrki - i w miesiącu listopadzie cos jeszcze dorzucę.
Zaglądamy do ślicznej psinki. Ciekawe czy dalej koszyk w całości czy przerobiony na maluskie "koszyczki"?[/QUOTE]

To w takim razie ja nie wiem ile wpłacić Murce:roll:?

Na razie potrzeba 370 zł , to jest zwrot kosztów transportu i za miesiąc pobytu.
Na razie na moje konto nie wpłynęło nic dla Górki.
Jeżeli Basiu wpłacisz 100 zł, to ja założę te 270 zł i prześlę je Murce.

Posted

Tak andziu69, jeżeli Basia wpłaciłaby te 100 zł, to ja dzisiaj przeleję na konto Murki 270 zł,żeby jej nie blokować, a ewentualne wpłaty poszłyby na moje konto.

Posted

[quote name='Basia1968']będzie dobrze Erko nie ma co martwić sie na zapas - Górka bezpieczna to ważne. A właśnie może zmienilibyśmy jej imię?

Basiu masz rację, mnie tez się to imię nie podoba:cool3:, a tak ją dziewczyny nazwały, bo pochodzi spod szpitala w Czerwonej Górze.

Ale nie wie, czy teraz to zmieniać, bo pod tym imieniem jednak trochę osób ja zna , a ona dalej potrzebuje wsparcia.

Posted

Przepraszam, że rzadko się pojawiam, ale mój pies ma raka i trochę nie wyrabiam.
Nie dostałam jeszcze informacji odnośnie wpłat na Górkę. Pies osoby, która obiecała mi pomoc, trafił dziś na SGGW z bardzo dużym problemem, więc pewnie na tym jest skupiona czasowo. Będę trzymać rękę na pulsie, ale jeśli dziewczyna wyda fortunę w klinice, to różnie może być. Ona też ma kontakt z tą drugą osobą, więc muszę zaczekać, choć wiem, jak to ważne. Sama wyłożyłabym kasę, ale w ciągu ostatnich dwóch dni poszło mi na psa ponad 250zł, a czekają mnie kolejne wydatki każdego kolejnego dnia i nie wiem, ile pieniędzy muszę mieć odłożonych na mojego zwierzaka.
Dam znać, jak tylko będę coś wiedziała o wpłatach. Będę też nadal szukać innych ludzi do współfinansowania hotelu dla Górki.

Posted

Basiu, jaki piękny banerek :loveu::loveu::loveu:

Górka ma sie dobrze, jest bardzo czysta, spokojna. Ma jeszcze swoje lęki, ale ogólnie jest dobrze. Najbardziej mnie wzrusza jak głaskam innego psa, a ona podchodzi i obwąchuje moją, głowę, twarz, nos, ręce... przecież ja nie widzę, bo jestem zajęta innym psem :evil_lol:
Ogólnie towarzystwo innego wesołego kontaktowego pieska dobrze jej robi, czuje się pewniejsza, jakby odczuwała ulgę, że nie na niej skupia się cała uwaga :cool3:
Czasem ma takie odruchy jakby chciała wyskoczyć z koszyka i dać mi buzi, kątem oka obserwuję jakieś drgania ogona... ale na razie to wszystko jeszcze przykryte czarną płachtą lęku i niepewności.

Posted

Wnikliwe obserwowanie psiej mowy ciała i dzięki temu wspaniałe podejście do psa. Murko, jak zwykle jestem pod wrażeniem.

Erko, wpłaciłam na Twoje konto 50 zł dla Górki. Narazie tylko tak mogę pomóc.