majkath Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 No coż- narawdę nie chce się z Wami rozmawiać- czy ja gdziekolwiek napisałam, że zarabiam na psach- raczej chyba wręcz odwrotnie- cały czas wydaję na nie kasę - a nie kasę tę otrzymuję dzieki temu, ze je mam. Stuknijcie się w głowę troszkę- chyba przydałoby się. Psy nie są ganiane przed samochodem, tylko sobie spokojnie przed nim biegną- bo tak lubią. Inni ganiają husky jadąc na rowerze, bądź tez pędząc je z obciążonymi saniami. Na temat ogrodzenia- nie pisałam, że go nie ma- może czytajcie dokładnie co piszę- a nie nagonka- i zaszczucie. Kim Wy jesteście, że macie prawo wtrącacać sie w moje zycie i moje sosoby wychowania psów. Ile ich macie i jak długo ???? Jedna z Was naisała, że miała kilka husky i to wiele razy- na moje pytanie co się z nimi stało nie otrzymałam odpowidzi- może tym się zajmijcie- bo moje psy wszystkie żyją, mają się bardzo dobrze i sa śliczne- a że ostanio jeden zniknął na kilka miesięcy- no cóz- sąsiadom rownież znikną- ale już sie nie znalazł- odnosze wrażenie, że po prostu ktoś psy ukradł ( zgłaszane zresztą to było na policji). Tej osobie, która zawiadamiała hodowlę- może podać ci jeszcze, których potmków mama z numerami tatuażu co???- masz ochotę to wiedzieć ? żebyś się nie zdziwił przypadkiem, a może podać Ci jeszcze numery wystawowe z kolejnych wystaw, nazwiska sędzew podpisanych na dyplomach i ocenach psów? Ogólnie mówiąc- jesteście beznadziejni- myślałam, że na DOGMANII są przyjaciele psów, którzy chcą im pomóc i dlatego na zaproszenie admina z adnotacją, że dawno mnie nie było- przyszło mi do głowy aby spróbować znależc dom dla nabytaych ostatnio szczeniaków. ( a tak poza tym- ten wątek z psiakami o którym wspominacie- to było moje porzednie ogłoszenie, które zostało przez admina chyba usunięte- bo już go nie widac i dotyczyło tych samych psiaków- a dawane było chyba około 20 października) Ale widzę, ze na DOGMAII jest klan snobó, ktorym wydaje się, iż cokolwiek dal siaków robią- robią może ale tylko dla swoich...... Nikomu z Was nie przyjdzie do głowy aby zaopiekować się psiakami bedomnymi- a ja to robię I OD NIKOGA NA TO KASY NIE WOŁAM ANI NIE ŻĄDAM. POMYŚŁ ZAŁOŻENIA FUNDACJI WYNIKNĄŁ Z TEGO- IŻ BARDZO DUŻO LUDZI CHCĄCYCH ODDAC MI OD OPIEKĘ PSY MUSIAŁAM ODESŁAC Z KWITKIEM. W LODZI NIE MA ZBYT DUZO MIEJSC, GDZIE MOZNABY TAKIM PSIAKAMI SIE OPIEKOWAC. FUNDACJA MEDOR W ZGIERZU JUZ NIE MA MOZLIWOSCI PRZYJMOWAC WIĘCEJ PSIAKÓW I TE ODSYŁANE SA DO PABIANIC .... A jak sądzicie moi wyszczekani konwersatorzy???? ile miesięcznie kosztuje wyżywienie 22 psów ( łącznie z wspomnianymi szczeniakami)????- nigdy w życiu nie dostałm na to od nikogo żadnej kasy. ŻADNEJ POWTARZAM O GROSZA OD WAS NIE CHCĘĘĘĘĘ. Dałam tylko ogłoszenie, iz mam do wydania szczeniaczki- a Wy- jak bezpieka huzia na mnie i wypytywanie i krytyka- A JA MYŚLAŁAM, ZE TU SA SAMI PRZYJACIELE PSÓW I MOZNA NORMALNIE POROZMAWIAC NA TEMAT MOZLIWOSCI POMOCY DLA NICH- a tu okazuje się, że na forum DOGMANII niestety takiej pomocy nie mozna się spodziewać- albo można ale tylko w gębie- a może wstydzicie się przyznać, iż żadne z Was tak naprawdę to nic dla psiaków nie zrobiło- tylko pienicie sie tu na tym forum i nic z tego nie wynika- piszecie, iż chodzicie do jakiegos PAna mającego dużo psiaków- czy któres z Was takiego psiaka wzięło pod opiekę do siebie?- NIIEEEE- wy szukacie frajerów, którzy je wezmą, takich jak ja- prawda???? a pożniej mozna do woli krytykowac- prawda????? NIC OD WAS NIE CHCĘ A I SZCZENIACZÓW CHYBA TEZ NIE ODDAM NIKOMU Z WAS- BO TYLKO NIESZCZĘSCIE DLA NICH BYŁOBY I BÓL. ODNOSZE WRAŻENIE, ŻE NIC DOBREGO BY JE NIE SPOTKAŁO - TAKZE NIE SZUKAJCIE EWENTUALNYCH NABYWCOW WSROD SIEBIE- NARAWDE ZBYTEK ŁASKI- DAWAŁAM SOBIE RADE SAMO DO TEJ PORY- TO I DAM TERAZ- NAJWYZEJ BEDE PRACOWAĆ 14 GODZIN NA DOBĘ ZAMISAT 12 , ZEBY PSIAKI WYŻYWIĆ- ALE KRZYWDY ZROBIĆ IM NIE DAM. WSTYDŹCIE SIE!!!!!
karjo2 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Tyle, ze najpierw trzeba ogarnac, zadbac i wychowac to, co juz sie ma. Dopiero wtedy mozna brac za pomoc i opieke nad nastepnymi zwierzetami, majac pewnosc, ze starczy i czasu i funduszy i checi i wiedzy na wszystko. Natomiast, jesli jest prawda opis opieki nad psami, to jest to przerazajace... Skoro sa checi, to moze najpierw warto by zaczac od wlasciwego zajecia sie wlasnymi psami, ograniczenia rozmnazania, dalej - pomocy juz istniejacym organizacjom prozwierzecym, by nabrac doswiadczenia. Bo jak na razie, to poza checiami "zbieraczymi" niewiele wiecej jest oferowane zwierzakom...
majkath Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 racje masz oczywiscie- ale wydaje mi sie- oczywiscie jest to zdecydowanie subiektywne-, ze moimi psami opiekuje sie bardzo dobrze- ale masz racje- te wszystkie, ktore mam poza moimi- oddaje do schroniska - DOBREGO- wg kryteriów tego forum- czyli ich nie przyjma- wiec powiedz mi prosze- gdzie mozna je ubic- no bo skoro do schroniska ich nie przyjma, a ja rowniez ich juz nie moge miec- wg waszej ( forumowiczow) opinii- to chyba w takim razie jedyne wyjscie. Ale nie- przeciez Wy forumowicze robicie tak duzo dla zwierzat- to chyba Wam je podrzuce- ile bierzesz?- oczywiscie za darmo- nigdy za sa nie chcialam kasy- na pewno dobrze je wychowasz- i bedzie im lepiej- tak - tak zrobie- daj adres dobrze- sama dostarcze i na swoj koszt oczywiscie. No i oczywiscie prosze reszte forumowiczow o adres dostawy- dodam Wam jeszcze karme na dobry poczatek- bo własnie kupiłam 45 kg - ACANA- moze byc- na droższą mnie nie stac. No zapraszam dobrch ludzi!!! aaresy prosze gdzie mają być dostarczone psy z likwidowanego absolutnie prywatnego schroniska ( likwidowane z powodu braku kompetencji właściciela) Pozdrawiami oczekuje na szybki odzew- bo chciałabym wreszcie wyjechac sobie na wakacje- a skoro juz wg Was nie moge zajmowac sie moimi psami - no to nie bede sie zajmowala( źle- bo mi 2 razy psy uciekły - hahaha) . No zapraszam zapraszam - komu najpierw psiaka dostarczyc????
karjo2 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Majkath, dopoki w takim tonie bedziesz prezentowala swoje zdanie, niewiele tu osiagniesz. Podstawa jest zabezpieczenie psow, by nie wychodzily poza obejscie - wyjscie na dwor tylko pod opieka/kojec dobrze zabezpieczony. Psy potrzebuja ruchu i treningu, nie biegania uwiazane do zderzaka samochodu - trening przy rowerze, wozku, biegaczu. Skoro sie pojawiaja male psiaki, nie masz mozliwosci upilnowania psow, by nie bylo miotow, decyduj sie na kastracje i sterylki, z aborcyjnymi wlacznie i niestety, z racji odpowiedzialnosci, na usypianie slepych miotow. Podobnie sugeruj osobom, ktore podrzucaja szczeniaki, skoro potrafili dopuscic do pokrycia suki, to niech maja odwage zajmowac sie miotem dozywotnio, uspic, badz znalezc im na wlasna reke dobry, odpowiedzialny dom. To, co proponujesz, to nakrecanie pojawiania sie wciaz nowych, niechcianych zwierzat, bez wielkich szans na godziwe zycie... Stad brak akceptacji dla takich dzialan...
taks Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 majkath napisał(a):- oczywiscie za darmo- nigdy za sa nie chcialam kasy- naturalnie, prawie uwierzyłam tylko: http://radiozet.allegro.pl/show_item.php?item=798019507 http://radiozet.allegro.pl/show_item.php?item=798137755 ale to przecież symboliczne opłaty prawda?:diabloti: nie warte nawet uwzględnienia w uroczystych deklaracjach o non profit... Chciałam prosić moda o zamknięcie wątku ale teraz widzę, że byłoby szkoda. dzięki majkath mamy wspaniały wątek szkoleniowy na co należy zwracać uwagę aby nie dać się nabić w przysłowiową butelkę i naciągnąć na pomoc
karjo2 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 No i uznanie za sledztwo, juz myslalam, ze dzieciak sie bawi z nudow...A tu proby wyludzenia, rozmnazacz i nie wiadomo, co jeszcze :angryy:
freja4 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 jej :crazyeye::crazyeye:niezbite dowody te aukcje! Te wasze śledztwo jawnych spec służb...jednak nie poszło na marne! kuźwa(sorry) ja to jednak naiwna jestem:smhair2::smhair2: tak ufam ludziom....masakra jakaś.Toż na prawnika ja nie poszłam!:eviltong:
Magda & Zicko Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 czarny maltańczyk hmm o takim jeszcze nie słyszłam ;) brawo dogomaniacy za czujnośc :)
***kas Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 no cos mi się zdawało, że to śmierdzi z daleka...:shake: kpina, i żenada, do potęgi.
Aleksandra Bytom Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 a ja jestem bardzo ciekawe czy założycielka wątku wypowie się teraz :evil_lol:
Figafiga Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Niestety teren "siedliska". jest spory- i trzeba miec ogromna kase na ogrodzenie, którego psiaki nie umiałyby sforsować. A u nas psiaki sa nasza rodziną po prostu i zaden nie jest na łańcuchu- po prostu biegają sobie po ogrodzie. Podejrzewam , ze jak ich jeszce przybedzie- trzeba to bedzie troszke inaczej zorganizowac. No ale to kwestia przyszłości- na razie niestety zdarza się. że psiaki czasami ida sobie na spacer. a pisałaś w swoim długim poście, że teren masz ogrodzony!a tu co!!!pieski kundelki się wystawia na aukcję...nie pojmuję... PSEUDOHODOWCZYNI :angryy::angryy::angryy: masz racje na tym forum nie znajdziesz sprzymierzeńców :angryy::angryy::angryy::angryy: a to przykłąd, że nie tylko husky Ci giną: http://www.wwww.niechcianeizapomniane.org/forum/7-lipca-zginea-sunia-podobna-do-jamniczka-szorstkowosego-vp19263.html?highlight=#19263
ewtos Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Nie tylko pseudo ale i handlara. Zamieniła M-3 na siedlisko tworząc "magazyny handlowe" dla takich jak ADAZO, które wyniosło się jakies 3 lata temu z allegro i sprzedawało na Świstaku. Mieli min i w Rumii swoją bazę.
talita Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 :lying: Wiecie co, śledziłam wątek od początku i miałam mieszane uczucia, teraz okazuje się, jak łatwo mozna nabrać zaufania do oszustów! Już prawie uwierzyłam w jej dobre intencje! Straszne! :shake:
Ada-jeje Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Na szczescie mamy sledczych na dogo, ktorym los zwierzat naprawde nie jest obojetny.:shake:
michal_sm Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 A ja nawet chciałem napisać coś w jej obronie co do tych ucieczek psów bo co trzeci pies zaginiony to husky ,ale teraz to szczena mi opadła ,bo śledziłem wątek od początku.
mala_czarna Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Heh, czyli okazuje się, że żeby poznać drugiego człowieka należałoby najpierw zjeść z nim beczkę soli :roll: No nic, poczekam jeszcze na ewentualne wyjaśnienia autorki wątku.
Darianna Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Obawiam się, że już się nie pojawi :D A jesli nawet, to zmiesza nas z błotem a na pytania nie i dowody nie odpowie...
Ada-jeje Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Nalezaloby watek przeslac do Fundacji w Lodzi a sa dwie zeby to to :angryy: mialy na uwadze.
majkath Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Taksiu- rozkoszne, radosne żyjątko- czy na DOGMANII proponowałam, ze te psiaczki są do sprzedania?????- a może spytasz sie admina jak było w usunietych postach gdzie było to również szczegółowo wyjasniane- Smieszna mała istotko- naprawde mam tyle kasy, ze nie musze zarabiac na nieszczesciu zwierzat- gdyby bylo inaczej nie zdecydowalbym sie na opieke nad taka iloscia- nie sadzisz? PSIAKI KTORE CHCIAŁAM WAM PRZEDSTAWIC BYŁY ZA DARMO- BO LICZYŁAM, ZE MACIE NA TYLE DOBRE MOZLIWOSCI, ZE ZNAJDZIECIE IM NAJLEPSZY DOM POD ŚLONCEM Na allegro psiaki sa wystawine w imienu ich włascicieli- gdyz Ci- starsi ludzie- bez dostepu do interenetu niestety nie maja mozliwosci wystawienia psiakow- moga najwyzej stanac na rynku- a na to niestety nie maja zdrowia. Miedzy innymi dlatego sie psiaczkami zaopiekowalam. I wiesz co - dobrze ci radze- zajmij sie swoimi sprawami i zagladaj do swojej kieszeni- a nie licz cudzych pieniedzy- bo to zwykle chamstwo i zakrawa na dzialania bezpieki- a moze masz cos z nia wspolnego- nogdy nic nie widomo- bo skad takie inklinacje do inwigilowania ludzi- ogolnie chce mi sie smiac z ciebie bidulko- widze, ze naprawde nie za bardzo masz sie czyms zajac- skoro babrzesz sie w cudzym zyciu- swoje masz na pewno ok- wszystko poukładane?- moze lepiej sie temu przyjrzyj- UWAGA DLA WSZYSTKICH FORUMOWICZOW- STRZEZCIE SIE TAKSA- NIE WIADOMO ZA BARDZO KOGO REPREZENTUJE!!!!!!!!
karjo2 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Ban na trolla i uprzedzenie organizacji zajmujacych sie adopcjami, Czarne Kwiatki?
michal_sm Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Ty naprawdę kręcisz .To na allegro też powinny być oferowane za 1 zł bo niestety taniej wystawić się nie da.
filodendron Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Ciekawe jak ci "starsi ludzie bez dostępu do internetu" wykoncypowali krzyżówkę "czarnego maltańczyka" z PONem :roll:
talita Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 :WTF: Starsi państwo biedni z dobrego serca chcieli znaleźc domy dla piesków ale 100zł za sztukę? A na pomysł takiej mieszanki faktycznie niejeden dogomaniak by nie wpadł! :-o
karjo2 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Majac oczywiscie utytuowane psy, z dobrym pochodzeniem... I tak sobie puscili je "przypadkiem" na zywiol...
Recommended Posts