Teklunia Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 yoreczka napisał(a): Smacznego!!! no i się zaśliniłam... Quote
yoreczka Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Teklunia napisał(a):no i się zaśliniłam... oj Teklunia zasypie was przepisami :mad: musze nadrobic zaległości :cool3: Quote
dbsst Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 och się pośliniłam :roll: bowsko wygladaja wasze kucharskie efekty ja własnie jem pyszna chyba dietetyczna sałetke z CYKORII I MANGO bardzo orzeźwiająca :cool1: produkty: 4-6 cykorii 1 mango 1 grejrfut czerwony 2 jabłka żółte 1 szczypior 100-150g sera żółtego (gouda może być) 1 łyżeczka kminku sól pieprz do smaku sos winegret: 3/4 szklanki oliwy z oliwek 4 łyżki soku z cytryny 3 łyzki wody łyżeczka soli łyżeczka pieprzy (ja nie zawsze dodaje) 2-3 łyżeczki cukru sos: wlać wszystko do słoiczka, zakręcić i mocno wstrząsać ok 30-45 sekund (pzed każdym polaniem wstrzasać) sałatka: 1.umyć obrać cykrorie wyciąć kłeby i pokroic w paski 2.obrać mango i jabłka pokroić w kostke dużą. Grejfruta obrac z błonki i pokroić lub poszarpać 3. ser pokroić w kostkę (ja lubię w wiekszą) 4. pokroić szczypior 5. wszytsko wrzucić do miski i wymieszać 6. dodać sos winegret 4 łyżki lub wiecej (jak kto lubi) 7. posypać kminkiem, posoli, popieprzyć 8. wymieszać 9. zjeść Quote
yoreczka Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 No co tu taka cisza :( Truskawki z ryżem lub makaronem ryż lub makaron 1/2 truskawki 1 łyżka cukier cukier waniliowy 2 łyżki śmietana Ugotować ryż lub makaron. Truskawki obrać z szypułek. Do truskawek dodać cukier i cukier waniliowy (według uznania) zmiksować potem dodać śmietanę wymieszać. Polać ryż można jeść na ciepło lub na zimno. smacznego :) trochę zdjęcie mi nie wyszło :( Quote
olcha Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='yoreczka']No co tu taka cisza :( Truskawki z ryżem lub makaronem ryż lub makaron 1/2 truskawki 1 łyżka cukier cukier waniliowy 2 łyżki śmietana Ugotować ryż lub makaron. Truskawki obrać z szypułek. Do truskawek dodać cukier i cukier waniliowy (według uznania) zmiksować potem dodać śmietanę wymieszać. Polać ryż można jeść na ciepło lub na zimno. smacznego :) trochę zdjęcie mi nie wyszło :( Moje ukochane żarełko mniam. Skąd wytrzasnęłaś w zimę truskawki?? Quote
yoreczka Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 hihihi mrożone :eviltong: :eviltong: :eviltong: Quote
Evelina Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='olcha']Moje ukochane żarełko mniam. Skąd wytrzasnęłaś w zimę truskawki??Jak nic z żamżażarki :roll: Quote
olcha Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 yoreczka napisał(a):hihihi mrożone :eviltong: :eviltong: :eviltong: Evelina napisał(a):Jak nic z żamżażarki :roll: Aaaaaaaaaaa. To z mrożonych tez dobre :cool3: Quote
yoreczka Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 olcha napisał(a):Aaaaaaaaaaa. To z mrożonych tez dobre :cool3: pychaaaaaaaaaaaa :loveu: :loveu: :loveu: Quote
olcha Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 yoreczka napisał(a):pychaaaaaaaaaaaa :loveu: :loveu: :loveu: :cool3: :cool3: :cool3: Quote
Evelina Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Wsie przepisy pyszniasto wygladaja, nawet te zakalcowe marcepany :evil_lol: , ale nic nie przebije tego serniczka. Jejuuuuuu musze sobie taki strzelic, w tajemnicy przed rodzina i sama wszamac :oops: Quote
aga1215 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 To może dla odmiany cuś na ostro Pesto: - Natka pietruszki lub/oraz świeża bazylia (lub z kostki) wg smaku - garść ziaren słonecznika - 2 ząbki czosnku - starty żólty ser - powinien być parmezan ale można wg smaku - ok.1 szklanki oliwy z oliwek - sól, pieprz do smaku całość zmiksować w malakserze (blender, przynajmniej mój za słaby) miksować nie za długo i nie na zbyt dużych obrotach - tyle, aby całość się połączyła PYCHA!!! można dodawać do makaronu, twarogu, pieczywa - zamiast masła. Najlepsze na drugi dzień, coby całość się "przegryzła" SMACZNEGO Quote
e.v.a Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 [quote name='Evelina']Wsie przepisy pyszniasto wygladaja, nawet te zakalcowe marcepany :evil_lol: , ale nic nie przebije tego serniczka. Jejuuuuuu musze sobie taki strzelic, w tajemnicy przed rodzina i sama wszamac :oops: :evil_lol: zeby zrobic to zdiecie uratowalam ostatni kawaleczek serniczka:loveu: :cool3: pyyycha poprsotu jest :D Quote
Evelina Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 [quote name='evaxon']:evil_lol: zeby zrobic to zdiecie uratowalam ostatni kawaleczek serniczka:loveu: :cool3: pyyycha poprsotu jest :DWcale sie nie dziwie :evil_lol: Ciekawe czy zdolam swoj ufocic ? :lol: Twarog, ktory z wiadereczka uzywasz, jaka ma konsystencje ? :roll: Paciajki jak serek homogenizowany, czy trzeba go lyzka nakladac ? :roll: Yoreczka, ja bym jeszcze na ten ryz z truskawkami lyzke wazowa bitej smietanki wrzucila :oops: Aguś, a ile parmezanu wkladasz do pesto ? Quote
e.v.a Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 [quote name='Evelina']Wcale sie nie dziwie :evil_lol: Ciekawe czy zdolam swoj ufocic ? :lol: Twarog, ktory z wiadereczka uzywasz, jaka ma konsystencje ? :roll: Paciajki jak serek homogenizowany, czy trzeba go lyzka nakladac ? :roll: Yoreczka, ja bym jeszcze na ten ryz z truskawkami lyzke wazowa bitej smietanki wrzucila :oops: Aguś, a ile parmezanu wkladasz do pesto ? :evil_lol: a to zalezy raz robilam tez ze zwyklego sera tylko przemielonego 2 razy :) ostatnio robilam z takiego co mial konsystencje jak serki waniliowe Campina( czy jak to tam sie pisze) raczej gestsze :) uwielbiam ryz z truskawkami:loveu: Quote
olcha Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 evaxon napisał(a)::evil_lol: a to zalezy raz robilam tez ze zwyklego sera tylko przemielonego 2 razy :) ostatnio robilam z takiego co mial konsystencje jak serki waniliowe Campina( czy jak to tam sie pisze) raczej gestsze :) uwielbiam ryz z truskawkami:loveu: O a ja robie z takich wiaderek specjalnych do serników. I mają taką konsystencje raczej wyciąganą łyżką. Quote
aga1215 Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 [quote name='Evelina']Wcale sie nie dziwie :evil_lol: Ciekawe czy zdolam swoj ufocic ? :lol: Twarog, ktory z wiadereczka uzywasz, jaka ma konsystencje ? :roll: Paciajki jak serek homogenizowany, czy trzeba go lyzka nakladac ? :roll: Yoreczka, ja bym jeszcze na ten ryz z truskawkami lyzke wazowa bitej smietanki wrzucila :oops: Aguś, a ile parmezanu wkladasz do pesto ? około 5 łyżek - ostatnio nie miałam parmezanu i dałam łagodnego żółtego sera (chyba z 10dag) i też było pyszne :sabber: Polecam też Domowy sok warzywny porcja ok.4szklanki: - świeża marchew(ok.1/2kg) - jabłka(4-6sztuk) - 1 mały buraczek ćwikłowy do sokowirówki a potem do lodówki - pić po lekkim schłodzeniu - oczywiście proporcje owoców można zmieniac wg indywidualnego upodobania :drink1: Quote
Evelina Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Evaxon, rob rachunek sumienia :evil_lol: Za kilka minut wyciagam z piekarnika Sernik tygrysi Wiecie co :oops: Obiecalam go zjesc sama, ale po przyrzadzeniu i wepchnieciu masy do tortownicy okazalo sie, ze calosc wazy ponad 3,5 kg Ludzie jakie to dobre, nawet na surowo :lol: Dawno tak paluchow nie oblizywalam przygotowujac ciasto :oops: Wylalam mase serowa i wtedy mi sie przypomnialo, ze mialy byc jeszcze brzoskwinie :evil_lol: a ze mialy byc pod masa paluchem je powpychalam :oops: :lol: Quote
aga1215 Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 [quote name='Evelina']Evaxon, rob rachunek sumienia :evil_lol: Za kilka minut wyciagam z piekarnika Sernik tygrysi Wiecie co :oops: Obiecalam go zjesc sama, ale po przyrzadzeniu i wepchnieciu masy do tortownicy okazalo sie, ze calosc wazy ponad 3,5 kg Ludzie jakie to dobre, nawet na surowo :lol: Dawno tak paluchow nie oblizywalam przygotowujac ciasto :oops: Wylalam mase serowa i wtedy mi sie przypomnialo, ze mialy byc jeszcze brzoskwinie :evil_lol: a ze mialy byc pod masa paluchem je powpychalam :oops: :lol: :roflt::roflt: Quote
Alicja Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 [quote name='Evelina']Evaxon, rob rachunek sumienia :evil_lol: Za kilka minut wyciagam z piekarnika Sernik tygrysi Wiecie co :oops: Obiecalam go zjesc sama, ale po przyrzadzeniu i wepchnieciu masy do tortownicy okazalo sie, ze calosc wazy ponad 3,5 kg Ludzie jakie to dobre, nawet na surowo :lol: Dawno tak paluchow nie oblizywalam przygotowujac ciasto :oops: Wylalam mase serowa i wtedy mi sie przypomnialo, ze mialy byc jeszcze brzoskwinie :evil_lol: a ze mialy byc pod masa paluchem je powpychalam :oops: :lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:znam ten ból ...tez go wypiekam Quote
Alicja Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 To ja mam przepisik na Pyszne mięsko w panierce 2 łyżki majonezu 1-2 łyzki musztardy 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej sól , pieprz , papryka , czosnek 2 jajka ZAMIESZAĆ Pierś z kurczaka lub indyka pociąć na male kawałeczki mogą być nieregularne kształty , mogą być paseczki i włożyć do masy . Tak przygotowane produkty można trzymać w lodówce nawet pół dnia i potem smażyć na głębokim oleju. Podawać na gorąco z sosikami , ketchupem..itp Quote
Alicja Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 i jeszcze dodatek Sałateczka 2 marchewki surowe 5 ogóreczków konserwowych majonez sól , pieprz czosnek cebulka Marchew zetrzeć na wiórki , ogórki na plasterki , posiekać cebulę i 3 zabki czosnku.Wymieszać , dodać 3-4 łyżki majonezu / może być jogurt/, przyprawy.Pychotka . Quote
Evelina Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Ala, kurczaka czy indyka w panierce podobnie robie :multi: Mam przyprawe do indyka i kurczaka (polska) i jej dosypuje gdy panierka ma byc bez musztardy :) Moj serniczek tygrysi wyglada tak Zdjatko robilam wczoraj gdy jeszcze byl cieply i nie dawal sie ladnie ukroic :shake: Czekolady i nutelli mu nie zalowalam, za to miejsca w tortownicy na brzoskwinie wiele mi nie zostalo :roll: Quote
e.v.a Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 [quote name='Evelina'] :loveu: serniczek:loveu: i jak smakuje:cool3: ?? Quote
Evelina Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 evaxon napisał(a)::loveu: serniczek:loveu: i jak smakuje:cool3: ??Niebo w gebie, geba w niebie - jak kto woli :loveu: Sytne jak diabli :evil_lol: Nie daję rady duzo naraz zjesc. :shake: :placz: Quote
Recommended Posts