Gosiek Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 olcha napisał(a):Ok, znalazłam. Odpływam teraz je robić. Sadystki!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: co za sadystki? uczynne i miłe kobietki dziela się przepisami a Ty od sadystek ....oj Ola :mad: :eviltong: Quote
olcha Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Gosiek napisał(a)::evil_lol::evil_lol::evil_lol: co za sadystki? uczynne i miłe kobietki dziela się przepisami a Ty od sadystek ....oj Ola :mad: :eviltong: :lol: :lol: :lol: Sadystki i już! Ciasta dziś nie będzie. Składniki są ale :shake: moja siostrzenica miała przyjechać troszkę później. A przy niej nie ma jak ciasta zrobić :eviltong: Quote
Teklunia Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 Gosiu, śłinka mi oczywiście pociekła na te babeczki... :evil_lol: Na pewno zrobię, tylko kiedy :shake: Śmiać mi się chce, jak sobie pomyślę, że Olcha przez tenmój wpis znowu dostanie powiadomienie, przyleci tu i sie wścieknie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
olcha Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Teklunia napisał(a):Śmiać mi się chce, jak sobie pomyślę, że Olcha przez tenmój wpis znowu dostanie powiadomienie, przyleci tu i sie wścieknie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Wcale, że nie :shake: Quote
olcha Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Nareszcie wyszła mi napoleonka full wypas :cool3: :cool3: :cool3: Bita smietana jest ze śnieżki :eviltong: :eviltong: :eviltong: A to mega pyszne tureckie ciastko MNIAM! Nie wygledne na zdjęciu, ale było pyszne. Quote
dbsst Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Szynka pieczona z miodem i piwiem skład: szynka wieprzowa (2kg) piwo (1l) miód (najlepiej spadziowy) (200ml) sól peklujaca (2łyżki) czosnek ziele angielskie kminek(on tylko pogłebia smak) liść laurowy zioła wedle uznania miodu i piwa też może być mniej najlepiej na oko ;) Przygotowanie: 1. zagotować piwo z miodem 2. wrzątkem zalać zioła i czosnek (można ponacinać tylko ząbki) 3. przykryć i odstawić do wystudzenia (ja odstawiłam na ok 14 godzin) 4. rozpuscić sól peklujacą i przecadzić przez sitko 5. strzykawką z gruba igła nastrzykiwać szyknkę bardzo gęsto to co wycieka znowu wstzykiwać 6. nastrzykiwanie powtarzać codziennie przez 2 - 7 dni (ja robie dwa) 7. szynke można wędzić, parzyć lub piec w 120-130 stapniach przez 4 - 5 godzin. SMACZNEGO Quote
dbsst Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Alicjarydzewska napisał(a)::placz:zgłodniałam...........:oops: wpadaj do mnie mam pyszna mięciuteńka pachnąca szyneczke :cool3: Quote
Teklunia Posted November 18, 2006 Author Posted November 18, 2006 Debe w kuchni :crazyeye: Własnym oczom nie wierzę :evil_lol: Quote
dbsst Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Teklunia napisał(a):Debe w kuchni :crazyeye: Własnym oczom nie wierzę :evil_lol: :eviltong: :eviltong: maupa :eviltong: :eviltong: :eviltong: czasem pojawiam sie w kuchni dziś zrobie schab na leku jak wyjdzie dam przepis ;) Quote
olcha Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='dbsst']:eviltong: :eviltong: maupa :eviltong: :eviltong: :eviltong: czasem pojawiam sie w kuchni dziś zrobie schab na leku jak wyjdzie dam przepis ;) Na czym?????? Quote
olcha Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 coztego napisał(a):Na aspirynie, doskonały na grypę ;) buahahha na prozaku uspokajający kotlet :lol: Quote
Alicja Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='dbsst']:eviltong: :eviltong: maupa :eviltong: :eviltong: :eviltong: czasem pojawiam sie w kuchni dziś zrobie schab na leku jak wyjdzie dam przepis ;):evil_lol::evil_lol::evil_lol:na pawulonie;) Quote
aga1215 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='dbsst']:eviltong: :eviltong: maupa :eviltong: :eviltong: :eviltong: czasem pojawiam sie w kuchni dziś zrobie schab na leku jak wyjdzie dam przepis ;) [quote name='olcha']Na czym?????? [quote name='coztego']Na aspirynie, doskonały na grypę ;) [quote name='olcha']buahahha na prozaku uspokajający kotlet :lol: [quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:na pawulonie;) :roflt: :roflt: :roflt: :mdleje: :scared: Quote
Poświata Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 No dobra, hahaha, śmichy - chichy, a tu grudzień się zaczął, do Świąt raptem trzy tygodnie zostało, czas przepisy jakieś nowe powstawiać !!!! Quote
Teklunia Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 oj, dziewuchy, boskie jesteście! :evil_lol::lol::evil_lol::lol: Quote
Teklunia Posted December 16, 2006 Author Posted December 16, 2006 dziewuchy, co jest? :mad: żadna nic w tym roku nie piecze przed świętami? :mad: Quote
aga1215 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Teklunia napisał(a):dziewuchy, co jest? :mad: żadna nic w tym roku nie piecze przed świętami? :mad: Tekluniu - teraz to barszcz kiszę :multi: :multi: :multi: pierogi mrożę :multi: :multi: :multi: kartki piszę :) Quote
olcha Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Teklunia napisał(a):dziewuchy, co jest? :mad: żadna nic w tym roku nie piecze przed świętami? :mad: My to zawsze 23 i 24 robimy jedzonko. Czasem coś tam wcześniej, ale wtedy juz zazwyczaj nie ma nikt czasu na wrzucanie do netu :eviltong: Quote
Sabina1 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Ja mam takie strasznie pilne pytanie do DEBE, tylko jak ja złapać? Mam szynkę, Piwo zaotowane z miodem, zaparzone zioła i co dalej? Łaczę to i tym nastrzkuję, czy naparem, a moczę w piwie ? Oj, zeby tu zajrzała....... Quote
dbsst Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Sabina1 napisał(a):Ja mam takie strasznie pilne pytanie do DEBE, tylko jak ja złapać? Mam szynkę, Piwo zaotowane z miodem, zaparzone zioła i co dalej? Łaczę to i tym nastrzkuję, czy naparem, a moczę w piwie ? Oj, zeby tu zajrzała....... łączysz wszytko odcedzasz męty i nastrzykujesz szyneczke :D ja na święta robie schab ze śliwą maczana w mleku pyyyyyyyyyyyyyyszota Quote
olcha Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 dbsst napisał(a):łączysz wszytko odcedzasz męty i nastrzykujesz szyneczke :D ja na święta robie schab ze śliwą maczana w mleku pyyyyyyyyyyyyyyszota A mi robimy z morelką mniaaaam! Quote
Teklunia Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 a ja wczoraj pierniczki upiekłam, żeby sobie odpowiednio "dojrzały" do świąt... ale zdjęć nie mam ;) Quote
Recommended Posts