Teklunia Posted January 12, 2007 Author Share Posted January 12, 2007 [quote name='yoreczka'][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [IMG]http://www.yorki.info.pl/dogo/P1100254.jpg[/IMG] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Smacznego!!![/SIZE][/FONT][/quote] no i się zaśliniłam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoreczka Posted January 12, 2007 Share Posted January 12, 2007 [quote name='Teklunia']no i się zaśliniłam...[/quote] oj Teklunia zasypie was przepisami :mad: musze nadrobic zaległości :cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbsst Posted January 12, 2007 Share Posted January 12, 2007 och się pośliniłam :roll: bowsko wygladaja wasze kucharskie efekty ja własnie jem pyszna chyba dietetyczna [B]sałetke z CYKORII I MANGO[/B] bardzo orzeźwiająca :cool1: produkty: 4-6 cykorii 1 mango 1 grejrfut czerwony 2 jabłka żółte 1 szczypior 100-150g sera żółtego (gouda może być) 1 łyżeczka kminku sól pieprz do smaku sos winegret: 3/4 szklanki oliwy z oliwek 4 łyżki soku z cytryny 3 łyzki wody łyżeczka soli łyżeczka pieprzy (ja nie zawsze dodaje) 2-3 łyżeczki cukru [U]sos:[/U] wlać wszystko do słoiczka, zakręcić i mocno wstrząsać ok 30-45 sekund (pzed każdym polaniem wstrzasać) [U]sałatka:[/U] 1.umyć obrać cykrorie wyciąć kłeby i pokroic w paski 2.obrać mango i jabłka pokroić w kostke dużą. Grejfruta obrac z błonki i pokroić lub poszarpać 3. ser pokroić w kostkę (ja lubię w wiekszą) 4. pokroić szczypior 5. wszytsko wrzucić do miski i wymieszać 6. dodać sos winegret 4 łyżki lub wiecej (jak kto lubi) 7. posypać kminkiem, posoli, popieprzyć 8. wymieszać 9. zjeść [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images4.fotosik.pl/287/36e3e4d7b5bd7783.jpg[/IMG][/URL] [IMG]http://images14.fotosik.pl/21/363581105446d45d.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoreczka Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 No co tu taka cisza :( [FONT=Times New Roman][SIZE=5][COLOR=darkgreen][U][B]Truskawki z ryżem lub makaronem[/B][/U][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]ryż lub makaron[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]1/2 truskawki[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]1 łyżka cukier[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]cukier waniliowy[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]2 łyżki śmietana[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ugotować ryż lub makaron. Truskawki obrać z szypułek. Do truskawek dodać cukier i cukier waniliowy (według uznania) zmiksować potem dodać śmietanę wymieszać. Polać ryż można jeść na ciepło lub na zimno.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [IMG]http://www.yorki.info.pl/dogo/P1010034.jpg[/IMG] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [IMG]http://www.yorki.info.pl/dogo/P1010036.jpg[/IMG] smacznego :) trochę zdjęcie mi nie wyszło :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olcha Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 [quote name='yoreczka']No co tu taka cisza :( [FONT=Times New Roman][SIZE=5][COLOR=darkgreen][U][B]Truskawki z ryżem lub makaronem[/B][/U][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]ryż lub makaron[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]1/2 truskawki[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]1 łyżka cukier[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]cukier waniliowy[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]2 łyżki śmietana[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ugotować ryż lub makaron. Truskawki obrać z szypułek. Do truskawek dodać cukier i cukier waniliowy (według uznania) zmiksować potem dodać śmietanę wymieszać. Polać ryż można jeść na ciepło lub na zimno.[/SIZE][/FONT] [IMG]http://www.yorki.info.pl/dogo/P1010034.jpg[/IMG] [IMG]http://www.yorki.info.pl/dogo/P1010036.jpg[/IMG] smacznego :) trochę zdjęcie mi nie wyszło :([/quote] Moje ukochane żarełko mniam. Skąd wytrzasnęłaś w zimę truskawki?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoreczka Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 hihihi mrożone :eviltong: :eviltong: :eviltong: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelina Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 [quote name='olcha']Moje ukochane żarełko mniam. [B]Skąd wytrzasnęłaś w zimę truskawki??[/B][/QUOTE]Jak nic z żamżażarki :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olcha Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 [quote name='yoreczka']hihihi mrożone :eviltong: :eviltong: :eviltong:[/quote] [quote name='Evelina']Jak nic z żamżażarki :roll:[/quote] Aaaaaaaaaaa. To z mrożonych tez dobre :cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoreczka Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 [quote name='olcha']Aaaaaaaaaaa. To z mrożonych tez dobre :cool3:[/quote] pychaaaaaaaaaaaa :loveu: :loveu: :loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olcha Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 [quote name='yoreczka']pychaaaaaaaaaaaa :loveu: :loveu: :loveu:[/quote] :cool3: :cool3: :cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelina Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Wsie przepisy pyszniasto wygladaja, nawet te zakalcowe marcepany :evil_lol: , ale nic nie przebije tego serniczka. Jejuuuuuu musze sobie taki strzelic, w tajemnicy przed rodzina i sama wszamac :oops: [IMG]http://images4.fotosik.pl/273/2d45ea429ee6d0bf.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aga1215 Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 To może dla odmiany cuś na ostro [B]Pesto:[/B] - Natka pietruszki lub/oraz świeża bazylia (lub z kostki) wg smaku - garść ziaren słonecznika - 2 ząbki czosnku - starty żólty ser - powinien być parmezan ale można wg smaku - ok.1 szklanki oliwy z oliwek - sól, pieprz do smaku całość zmiksować w malakserze (blender, przynajmniej mój za słaby) miksować nie za długo i nie na zbyt dużych obrotach - tyle, aby całość się połączyła PYCHA!!! można dodawać do makaronu, twarogu, pieczywa - zamiast masła. Najlepsze na drugi dzień, coby całość się "przegryzła" SMACZNEGO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e.v.a Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 [quote name='Evelina']Wsie przepisy pyszniasto wygladaja, nawet te zakalcowe marcepany :evil_lol: , ale nic nie przebije tego serniczka. Jejuuuuuu musze sobie taki strzelic, w tajemnicy przed rodzina i sama wszamac :oops: [IMG]http://images4.fotosik.pl/273/2d45ea429ee6d0bf.jpg[/IMG][/quote] :evil_lol: zeby zrobic to zdiecie uratowalam ostatni kawaleczek serniczka:loveu: :cool3: pyyycha poprsotu jest :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelina Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 [quote name='evaxon']:evil_lol: zeby zrobic to zdiecie uratowalam ostatni kawaleczek serniczka:loveu: :cool3: pyyycha poprsotu jest :D[/QUOTE]Wcale sie nie dziwie :evil_lol: Ciekawe czy zdolam swoj ufocic ? :lol: Twarog, ktory z wiadereczka uzywasz, jaka ma konsystencje ? :roll: Paciajki jak serek homogenizowany, czy trzeba go lyzka nakladac ? :roll: [B]Yoreczka[/B], ja bym jeszcze na ten ryz z truskawkami lyzke wazowa bitej smietanki wrzucila :oops: [B]Aguś[/B], a ile parmezanu wkladasz do pesto ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e.v.a Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 [quote name='Evelina']Wcale sie nie dziwie :evil_lol: Ciekawe czy zdolam swoj ufocic ? :lol: Twarog, ktory z wiadereczka uzywasz, jaka ma konsystencje ? :roll: Paciajki jak serek homogenizowany, czy trzeba go lyzka nakladac ? :roll: [B]Yoreczka[/B], ja bym jeszcze na ten ryz z truskawkami lyzke wazowa bitej smietanki wrzucila :oops: [B]Aguś[/B], a ile parmezanu wkladasz do pesto ?[/quote] :evil_lol: a to zalezy raz robilam tez ze zwyklego sera tylko przemielonego 2 razy :) ostatnio robilam z takiego co mial konsystencje jak serki waniliowe Campina( czy jak to tam sie pisze) raczej gestsze :) uwielbiam ryz z truskawkami:loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olcha Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 [quote name='evaxon']:evil_lol: a to zalezy raz robilam tez ze zwyklego sera tylko przemielonego 2 razy :) ostatnio robilam z takiego co mial konsystencje jak serki waniliowe Campina( czy jak to tam sie pisze) raczej gestsze :) uwielbiam ryz z truskawkami:loveu:[/quote] O a ja robie z takich wiaderek specjalnych do serników. I mają taką konsystencje raczej wyciąganą łyżką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aga1215 Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 [quote name='Evelina']Wcale sie nie dziwie :evil_lol: Ciekawe czy zdolam swoj ufocic ? :lol: Twarog, ktory z wiadereczka uzywasz, jaka ma konsystencje ? :roll: Paciajki jak serek homogenizowany, czy trzeba go lyzka nakladac ? :roll: [B]Yoreczka[/B], ja bym jeszcze na ten ryz z truskawkami lyzke wazowa bitej smietanki wrzucila :oops: [B]Aguś[/B], a ile parmezanu wkladasz do pesto ?[/quote] około 5 łyżek - ostatnio nie miałam parmezanu i dałam łagodnego żółtego sera (chyba z 10dag) i też było pyszne :sabber: Polecam też [B]Domowy sok[/B] [B]warzywny[/B] porcja ok.4szklanki: - świeża marchew(ok.1/2kg) - jabłka(4-6sztuk) - 1 mały buraczek ćwikłowy do sokowirówki a potem do lodówki - pić po lekkim schłodzeniu - oczywiście proporcje owoców można zmieniac wg indywidualnego upodobania :drink1: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelina Posted January 20, 2007 Share Posted January 20, 2007 [B]Evaxon[/B], rob rachunek sumienia :evil_lol: Za kilka minut wyciagam z piekarnika Sernik tygrysi [img]http://yelims.free.fr/IPB/Invision-Board-France-545.gif[/img] Wiecie co :oops: Obiecalam go zjesc sama, ale po przyrzadzeniu i wepchnieciu masy do tortownicy okazalo sie, ze calosc wazy ponad 3,5 kg [img]http://yelims.free.fr/IPB/Invision-Board-France-18.gif[/img] Ludzie jakie to dobre, nawet na surowo :lol: Dawno tak paluchow nie oblizywalam przygotowujac ciasto :oops: Wylalam mase serowa i wtedy mi sie przypomnialo, ze mialy byc jeszcze brzoskwinie :evil_lol: a ze mialy byc pod masa paluchem je powpychalam :oops: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aga1215 Posted January 20, 2007 Share Posted January 20, 2007 [quote name='Evelina'][B]Evaxon[/B], rob rachunek sumienia :evil_lol: Za kilka minut wyciagam z piekarnika Sernik tygrysi [IMG]http://yelims.free.fr/IPB/Invision-Board-France-545.gif[/IMG] Wiecie co :oops: Obiecalam go zjesc sama, ale po przyrzadzeniu i wepchnieciu masy do tortownicy okazalo sie, ze calosc wazy ponad 3,5 kg [IMG]http://yelims.free.fr/IPB/Invision-Board-France-18.gif[/IMG] Ludzie jakie to dobre, nawet na surowo :lol: Dawno tak paluchow nie oblizywalam przygotowujac ciasto :oops: Wylalam mase serowa i wtedy mi sie przypomnialo, ze mialy byc jeszcze brzoskwinie :evil_lol: a ze mialy byc pod masa paluchem je powpychalam :oops: :lol:[/quote] :roflt::roflt: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted January 20, 2007 Share Posted January 20, 2007 [quote name='Evelina'][B]Evaxon[/B], rob rachunek sumienia :evil_lol: Za kilka minut wyciagam z piekarnika Sernik tygrysi [IMG]http://yelims.free.fr/IPB/Invision-Board-France-545.gif[/IMG] Wiecie co :oops: Obiecalam go zjesc sama, ale po przyrzadzeniu i wepchnieciu masy do tortownicy okazalo sie, ze calosc wazy ponad 3,5 kg [IMG]http://yelims.free.fr/IPB/Invision-Board-France-18.gif[/IMG] Ludzie jakie to dobre, nawet na surowo :lol: Dawno tak paluchow nie oblizywalam przygotowujac ciasto :oops: Wylalam mase serowa i wtedy mi sie przypomnialo, ze mialy byc jeszcze brzoskwinie :evil_lol: a ze mialy byc pod masa paluchem je powpychalam :oops: :lol:[/quote]:evil_lol::evil_lol:[B][I]:evil_lol:znam ten ból ...tez go wypiekam[/I][/B] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted January 20, 2007 Share Posted January 20, 2007 [B][I]To ja mam przepisik na [COLOR=Blue]Pyszne mięsko w panierce [COLOR=Black]2 łyżki majonezu 1-2 łyzki musztardy 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej sól , pieprz , papryka , czosnek 2 jajka ZAMIESZAĆ Pierś z kurczaka lub indyka pociąć na male kawałeczki mogą być nieregularne kształty , mogą być paseczki i włożyć do masy . Tak przygotowane produkty można trzymać w lodówce nawet pół dnia i potem smażyć na głębokim oleju. Podawać na gorąco z sosikami , ketchupem..itp [/COLOR][/COLOR][/I][/B][URL="http://dogomania.pl/forum/%5BURL=www.fotosik.pl%5D%5BIMG%5Dhttp://images13.fotosik.pl/20/886f1c751473eff0.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D"][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images13.fotosik.pl/20/886f1c751473eff0.jpg[/IMG][/URL][/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted January 21, 2007 Share Posted January 21, 2007 [B][I]i jeszcze dodatek [COLOR=Blue]Sałateczka [COLOR=Black]2 marchewki surowe 5 ogóreczków konserwowych majonez sól , pieprz czosnek cebulka Marchew zetrzeć na wiórki , ogórki na plasterki , posiekać cebulę i 3 zabki czosnku.Wymieszać , dodać 3-4 łyżki majonezu / może być jogurt/, przyprawy.Pychotka . [/COLOR][/COLOR][/I][/B] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelina Posted January 21, 2007 Share Posted January 21, 2007 [B]Ala[/B], kurczaka czy indyka w panierce podobnie robie :multi: Mam przyprawe do indyka i kurczaka (polska) i jej dosypuje gdy panierka ma byc bez musztardy :) Moj serniczek tygrysi wyglada tak [img]http://yelims.free.fr/IPB/Invision-Board-France-548.gif[/img] Zdjatko robilam wczoraj gdy jeszcze byl cieply i nie dawal sie ladnie ukroic :shake: Czekolady i nutelli mu nie zalowalam, za to miejsca w tortownicy na brzoskwinie wiele mi nie zostalo :roll: [IMG]http://img253.imageshack.us/img253/5999/sernik8eo.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e.v.a Posted January 21, 2007 Share Posted January 21, 2007 [quote name='Evelina'] [IMG]http://img253.imageshack.us/img253/5999/sernik8eo.jpg[/IMG][/quote] :loveu: serniczek:loveu: i jak smakuje:cool3: ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelina Posted January 21, 2007 Share Posted January 21, 2007 [quote name='evaxon']:loveu: serniczek:loveu: i jak smakuje:cool3: ??[/QUOTE]Niebo w gebie, geba w niebie - jak kto woli :loveu: Sytne jak diabli :evil_lol: Nie daję rady duzo naraz zjesc. :shake: :placz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.