jo-jo Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 [quote name='cuciola']ja obstawiam na pojutrze :D i na 8 szczeniorkow cuciola ja zamawiam 10 smae dziewczynki :diabloti: arlekinki i płaszczykowe :loveu: [quote name='Cola']..mi chyba też już się udzieliło to czekanie :roll: niedługo szpileczki założę z tego wszystkiego :lol: A co ja mam powiedzieć :evil_lol: już nie moge się doczekać.... [quote name='Alicjarydzewska']:razz:o rany ale nerwowe czekanie;-) Przynajmniej nie jestem sama :razz::diabloti: Quote
cuciola Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 nie bedzie samych dziewczynek! co to za deskryminacja facetow! ja wole panow! w jakim wieku jest Jojek? to jego pierwsze krycie? ile taki olbrzym zjada karmy miesiecznie? ( w porownaniu ze labek zjada 15 kg ) Quote
jo-jo Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 ja chce same dziewczynki bo ostatnio strasznie dużpo chłopców się rodzi więc żeby nie było problemu ;-)) Jojek ma obecnie 20 miesięcy, wiec łatwo policzyć że jak krył to miał równiutko 18 (dzisiaj kończy 20 ;-))..Pierwsze krycie, chodź i tak wcześnie, planowałyśmy dopiero krycia jak będzie mieć dwa lata ale znalazła się chętna więc dlaczego by nie ;-)) Jojek je chyba jekiś 80 dag karmy, on dostaje troche więcej niż przeciętnie (sama już nie wiem jaka jest przeciętna na doga :roll: pogubiłam sie...) bo jest chudzina i tak naprawde niejadek:evil_lol: Quote
cuciola Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 80 dag to i tak jak dwa labki! ostatnio smialismy sie z moim TZ-tem ze jakbysmy kupili chihuahua to nie zje tych 15 kg w pol roku :D Quote
jo-jo Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 cuciola napisał(a):80 dag to i tak jak dwa labki! ostatnio smialismy sie z moim TZ-tem ze jakbysmy kupili chihuahua to nie zje tych 15 kg w pol roku :D 15 kg? Tyle zjada się przeciętnie w dwa tygodnie :evil_lol: Quote
sunrise Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 jo-jo napisał(a):cuciola ja zamawiam 10 smae dziewczynki :diabloti: arlekinki i płaszczykowe :loveu: a tak z ciekawości - jak się łączy dogi w pary? tzn jeśli chodzi o umaszczenie? czy np właśnie z "małżeństwa" :evil_lol: Jojkowego urodzą się same arlekinki i płaszczykowe? bo ja w tym temacie całkowity laik jestem:oops: Quote
Cimi Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 cuciola napisał(a):albo w miesiac dla labka :D wow :o to ja mam 15 kg na około 2 miesiące. Quote
jo-jo Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 sunrise napisał(a):a tak z ciekawości - jak się łączy dogi w pary? tzn jeśli chodzi o umaszczenie? czy np właśnie z "małżeństwa" :evil_lol: Jojkowego urodzą się same arlekinki i płaszczykowe? bo ja w tym temacie całkowity laik jestem:oops: Jojek jest płaszczowy a Megi jest arlekinką, po nich moga się urodzić czarne, arlekiny, płaszczaki, plattenki i szare arekinki, ale patrząc po tym że ojciec jest płaszczem to powinny być w większości płaszcze i arlekiny (ale ja genetykiem nie jestem ani długoletnim hodowcą więc nie wiem jak to będzie dokładnie ;-)) Nie powinno się kryć arlekina arlekinem bo wtedy zazwyczaj rodzi się jeden lub dwa albinoski, których umaszczenie tak jak szarych jest wadliwe. Są jeszcze żółte i pregowane (Koroniasta Ciuka i Dida) , te się łączy w ary oddzielnie i wychodza tylko żółte i pręgowane. Są jeszcze błękitne i czarne do błękitów, błękity sa kojarzone z czarnymi o podbicia czarnego koloru i wybicia białych plam (czarne od błękitów kryje się też zwykłymi czarnymi czy arlekinami ale się tego nie poleca) Bywa też że w miocie takim jak będzie np. teraz po Jojku, rodzą się żółte arlekiny są one wynikami prób mieszania żółtych i arlekinów (przed paru lat chyba we Francji ale ja powtarzam nie jestem długoletnim hodowcą który wie to napewno i mówie tylko to wszystko co ja pamiętam i jak dla mnie to zawsze było :)) To się wygadałam :lol: Quote
jo-jo Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 Cimi napisał(a):wow :o to ja mam 15 kg na około 2 miesiące. tez bym tak chciała :evil_lol: Quote
Cimi Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 jo-jo napisał(a):tez bym tak chciała :evil_lol: Dlatego się cieszę, że mój pies to średniak :evil_lol:. Quote
dbsst Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 hmmmmmmmmmmm hm dopominam sie o zdjęcia :diabloti: Quote
jo-jo Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 dbsst napisał(a):hmmmmmmmmmmm hm dopominam sie o zdjęcia :diabloti: a jakiego rodzaju ? :diabloti: Jojka czy Megi :evil_lol: , bo jedno to nie ma aparatu, a to to moje, hmm nie mam jak robic zdjęć bo chora i w omu siedze na antybiotyku ;( Quote
dbsst Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 jo-jo napisał(a):a jakiego rodzaju ? :diabloti: Jojka czy Megi :evil_lol: , bo jedno to nie ma aparatu, a to to moje, hmm nie mam jak robic zdjęć bo chora i w omu siedze na antybiotyku ;( bidulko :( daj :buzi: w nos :D i widzisz odrazu lepiej ;) Quote
sunrise Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 jo-jo napisał(a): To się wygadałam :lol: ...się super wygadałaś - dzięki za wykład :loveu: - jeszcze teraz mi tylko powiedz kobietko, co to są plattenki :-o to już całkiem zaspokoję swoją ciekawość :razz: Quote
jo-jo Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 [quote name='dbsst']bidulko :( daj :buzi: w nos :D i widzisz odrazu lepiej ;) Dziękuje :lol: [quote name='sunrise']...się super wygadałaś - dzięki za wykład :loveu: - jeszcze teraz mi tylko powiedz kobietko, co to są plattenki :-o to już całkiem zaspokoję swoją ciekawość :razz: Już Ci tłumacze np. to jest plattenek :loveu: Ta dziewczynka jest u naszych Saxifrag ;-)) Słodka dziewuszka obecnie 3 tygonide i taki plattenek z niej :) I tu masz jeszcze plattenke z miotu z zeszłegoroku z hodowli Z Domu Etny... http://images2.fotosik.pl/81/8a5b5cd2a14e72de.jpg Tu masz jak to jest z plattenkiem (zwanym często płyta ;-) Czarny: Błyszcząca, intensywna czerń. Dopuszczalne białe znaczenia. Zalicza się tu także dogi tzw. płaszczowe, u których czerń niejako w postaci płaszcza pokrywa główną partię tułowia. Kufa, szyja, klatka piersiowa, brzuch, kończyny i koniec ogona mogą być białe, jak też dogi z białym kolorem podstawowym i dużymi czarnymi płatami (dogi płytowe). I najpiekniejsze jest to że na wystawie klubowej gdzie zazwyczaj dogi dzieli sie oddzielnie na kolory. Na wystawach są dzielone na 3 :czarne i arlekiny, żólte i pregowane i błękitne, a na klubówce oddzielnie jest czarny i arlekin, a plattenek i tak będzie stac razem z...czarnym :loveu: chodź on to prawie cały biały.:evil_lol: Quote
sunrise Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='jo-jo'] jaka dziewuszka !:loveu: :loveu: :loveu: Dzięki serdeczne!!! Nie wiedziałam, że są i takie dożki no ale człowiek całe życie się uczy :razz: No i tobie jojkowa kobietko zdrówka życzę bo jak tu z antybiotykiem uczcić :beerchug: przyjście na świat maluszków ;) Quote
jo-jo Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 Ja tam i tak nie pije bo jakos nie lubie :evil_lol: , a na antybiotyku to dopiero będę jecać od 21 bo jakoś nie uśmiecha mi się w nocy wstawać i brać leków... Coś później Wam pokaże a mianowcie foteczki (tylko marne pare sztuk jest) z wizyty pól-brata Jojka, Jojek pierwszy raz go widział i przyjął chłopaka do domu z otwartymi łapami i chiał się z nim bawić :loveu: Kocham jego charakter:evil_lol: Quote
jo-jo Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 sunrise napisał(a):Dzięki serdeczne!!! Nie wiedziałam, że są i takie dożki no ale człowiek całe życie się uczy :razz: Jeszcze zapomniałam, wracając do Albionosów, to na 99% szczeniak będzie w jakiś posób nie stety uposledzony, n. głuchota albo ślepota :( Quote
jo-jo Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 Debe Specjalnie dla Ciebie Dog znudzony Mundialem :evil_lol: Chyba pora rozpocząć galerie pt." Mundial w wykonaniu doga":diabloti: :evil_lol: Quote
Mi. Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 My też oglądamy, ale Era się aż tak nie znudziła :evil_lol: Raczej gania za telewizorem:cool3: Quote
Cola Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 hihi jak mu się fafel zawiesił :evil_lol: słodziak :loveu: Quote
jo-jo Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 Cola napisał(a):hihi jak mu się fafel zawiesił :evil_lol: słodziak :loveu: Jemu to smutno że to nie on jest w centrum zainteresowania a mecz :evil_lol: Quote
Cola Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Jak stanie przed telewizorkiem.....to na pewno będzie w centrum :evil_lol: :evil_lol: Quote
jo-jo Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 Hmm no własnie z nim jest problem i z Tv, ostatnio wymieniliśmy telewizor z 29 cali na 50 i liczyliśmy że może nie będzie nam psisko zasłaniało... A on jest tk zdolny że i tak całość zasłonii, proste "ojciec szklarz, matka szyba" :diabloti: Quote
Recommended Posts