Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

OK, to jeśli ktoś zaklepie miejsce na tatarka, możemy jechać jutro. Jutro niestety dopiero koło 12... Oczywiście mogę wziąć więcej psów, max 3. Czy ktoś ma jakieś rzeczy do zawiezienia do schroniska?

Posted

[FONT=Times New Roman]W schronisku, podczas upałów psom jest bardzo ciężko. Szczególnie tym, które mają boksy w środkowej części, gdzie nie ma ani jednego drzewa. Kopią dołki i tam się chowają przed słońcem. Może warto pomysleć o jakimś zadaszeniu, żeby miały choć trochę cienia.[/FONT]

W zeszłym roku na dogo zbierano parasole dla Węgrowa. Czy u Was da się porozstawiać parasole? Na pewno dają choć trochę cienia.

Posted

Ja polecam siatkę maskującą, taką wojskową, może gdzieś da się załatwić. To wprawdzie półcień ale można na tym jeszcze coś położyć, dowiązać...
Same parasole plażowe są dość mało trwałe, biorąc pod uwagę np. burze. W Węgrowie dobrze spisał się materiał, którego dwie bele ktoś załatwił i który był rozwieszony nad boksami.

Posted

Swego czasu zawiozłam do schronu sporo bielizny pościelowej. Jeśli jeszcze coś zostało, to może z prześcieradeł i poszew na kołdrę zrobić jakiś "baldachim"...?

Posted

Na pewno jest karma u p.Danusi dla psiaków jeszcze ze zbiórki przeprowadzonej przez norę. Lika skontaktujesz się z nią?
Może zabrałaby karmę do pracy (ul.Goworka/Puławska) i stamtąd byście odebrały.
Sukę z guzem przyjmą na Tatarku.

Posted

[quote name='lika'][FONT=Times New Roman]W schronisku, podczas upałów psom jest bardzo ciężko. Szczególnie tym, które mają boksy w środkowej części, gdzie nie ma ani jednego drzewa. Kopią dołki i tam się chowają przed słońcem. Może warto pomysleć o jakimś zadaszeniu, żeby miały choć trochę cienia.[/FONT]

[FONT=Times New Roman][/FONT]

Najlepiej posadzić tam dwa/trzy drzewa - będzie tanio i trwale.
Wiem jakie tam najlepiej zdadzą egzamin i mogę to zrobić - przygotuje sadzonki.

Posted

OK, my wyjedziemy dziś rano, o 12 albo wcześniej jeśli lika może, więc czy ktoś chce nam coś dać do zawiezienia? podjechać możemy, ale wyjeżdżamy w ciągu kilku godzin.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Najlepiej posadzić tam dwa/trzy drzewa - będzie tanio i trwale.
Wiem jakie tam najlepiej zdadzą egzamin i mogę to zrobić - przygotuje sadzonki.

ale zanim wyrosna z sadzonek duze drezwa to chyba czasu trzeba? no chyba ze nie wszystkie rosna w takim zolwim tempie jak u mnie ...

Posted

czy macie do oddania mala mloda sunie, ruda, nie wiesza niz jamnik? mam chetna spod Warszawy na takiego wlasnie pieska. usilowalam pokazac jej inne, ale to ma byc ruda mala sunia i juz.

Posted

a ja sie znow nie zalapalam na zabranie rzeczy do schronu, pech.
u mnie macie jeszcze
stos misek,
karton recznikow,
12 kilo suchej karmy...

Posted

Maluch od suczki z tikiem nerwowym pilnie potrzebuje tymczasu. Jest kompletnie niezsocjalizowany z ludźmi Dziewczyny jeszcze są w schronisku, mogłyby go zabrać, ale nie mają gdzie. Czy ktoś mógłby go przyjąć?

Posted

W dużym skrócie:
1. Kalinka została adoptowana do Ostrowi dla niepełnosprawnej dziewczynki dwa tygodnie temu.
2. Suka mała szorstkowłosa w boksie po lewej stronie, za budynkiem jest w ciąży. Już zaczyna być widać.
3. Birma została przez pracowników wyczesana. Zmarniała strasznie. Nie chce wychodzić z budy i zrobiła się trochę apatyczna.
4. Został adoptowany Mopsik, ale nie udało mi się dowiedzieć przez kogo.
5. gdgt wyczesała Kapitana. Teraz wygląda na prawdziwego eleganta.
6. Sunia z guzem juz na Tatarku (została zapisana jako Figa) ma ok. 8 lat, waży 27 kg. Guz z przerzutami na prawą pachwinę. Trzeba zrobić prześwietlenie, czy nie ma przerzutów do płuc. Ona nie ma szczepienia przeciwko wściekliźnie, pomimo, że do schroniska trafiła 1 maja. Została złapana w Ugniewie. Ale jest bardzo ładna, radosna, lgnie do ludzi. W samochodzie była bardzo grzeczna, choć ma bidulka chorobę lokomocyjną. gdgt zrobiła jej sporo zdjęć. Teraz trzeba założyć jej wątek i zrobić ogłoszenia.
7. Na Tatarkiewicza jest też szczeniak suni z klatki. Ma kłopoty ze skórą. Na razie został odrobaczony (brzuszek ma bardzo wzdęty, prawdopodobie przez robactwo). Miał wszoły. Waży 2,5 kg, ma 8 tygodni, będzie niedużym psem - tak do kolana.
8. Zostawiłyśmy na Tatarku 5 kg worek karmy dla psiaków i zabrałyśmy Gumisię na krótki spacerek.

Posted

a ja mam pytanie, ktore psy oglaszacie w gazecie wyborczej? moge wyslac kilka smsow,zeby w piatkowym dodatku ktos sie pojawil, sporo ludzi chyba to czyta, tylko nie chce nikogo dublowac.