Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Chefrenek']A to jest taka???[/quote]
tak, jest, nazywa się Maxi

[URL="http://www.flexi.de/Downloads/endverbraucher/PL_EVProsp.pdf"]>>> TU <<<[/URL] jest katalog w pdf'ie produktów Flexi

a [url=http://allegro.pl/item189659735_smycze_flexi_maxi_8m_50kg_tasmanowe_w_super_cenie.html]>>> TU <<<[/url] link do aukcji z allegro ze smyczą Flexi Maxi

Posted

Swoją pierwszą (i jak do tej pory jedyną) smycz "flexi" kupiłam w sklepie zoologicznym za ponad 40zł. Kupując ją znałam wszystkie zalety takiej smyczy, więc nie zaprzątałam sobie głowy możliwym pęknięciem linki czy czymś w tym rodzaju.
Mimo, że moja Nuka jest małym psem, potrafi porządnie pociągnąć smycz. Kiedy ze szczeniaka zmieniała się w podrostka, rozwaliła, że się tak nieefektownie wyrażę, szelki, chcąc bliżej poznać oddalonego o pare metrów kota :cool3:
Już wtedy siłę miała sporą i jest tak nadal. Kiedy więc dowiedziałam się, że "flexi" potrafią się przerwać i nie są o wiele bardziej trwałe od zwykłej smyczy, zaczęłam się trochę obawiać o mój nabytek. Jednak "automat" miło mnie zaskoczył, ponieważ mimo licznych pociągnięć w stronę innych psów, kotów, ukochanego samochodu i wielu innych obiektów - nadal się trzyma. Działa bez zarzutu :)
Co prawda myślę o zakupie takiej samej smyczy, lecz taśmowej. Jeszcze nie teraz, może za jakiś czas :)

Posted

psuja sie poniewaz te przykladowe 10kg napisane na opakowaniu to jest sila nacisku jaka smycz wytrzymuje ,ja dla 7kg psa kupilam smycz na ok.20kg i narazie(od 1,5roku) sie nie zepsula...:cool3:

Posted

[quote name='wiska']psuja sie poniewaz te przykladowe 10kg napisane na opakowaniu to jest sila nacisku jaka smycz wytrzymuje ,ja dla 7kg psa kupilam smycz na ok.20kg i narazie(od 1,5roku) sie nie zepsula...:cool3:[/quote] Na mojej do 15 kg chodziła dorosła wyrośnięta boksia i się nie zepsuła ;)

Posted

Ja juz swoja ma 7 lat i naprawde czasami uzywałam jej w schronisku dla innych psow, a teraz dla swóich w domu i niema zadnych uszkodzen mechanicznych , nawet raz miałm na niej upietego dobermana. I co wy na to??

• 2 weeks later...
Posted

Ja dzisiaj odebralam na poczcie rózową smycz Summer Time do 20 kilo. Nie wiem jak to będzie, narazie wiem ze mojej suczce ladnie w rózowym :P
Poczekamy, zobaczymy....

Posted

Mam przyszła!
Przeżyła juz szarpanie do kota:D Pijaka.I piłki do nogi:D
Polecam sama przyjemnośc pies popieprza po trawniczku ,a ja sobie moge stać na chodniczku:D Koniec z mokrymi butami po porannym spacerze:)

Posted

[quote name='olekg18']
Polecam sama przyjemnośc pies popieprza po trawniczku ,a ja sobie moge stać na chodniczku:D Koniec z mokrymi butami po porannym spacerze:)[/QUOTE]
Też w niej to koffam;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Ja mam Flexi, która ma chyba ze 20 lat... no kilkanaście na pewno. Kupiona dla Koralinki, fakt- ona była małym, spokojnym pieskeim, ale chodził na niej też Pałek, a on już spokojny to nie jest. :shake: Teraz uzytkuje ją Skorson, więc pewnie jeszcze pociągnie;)
Właśnie przyszła nowa Flexi dla Pałka, medium, ciekawe ile ta wytrzyma:evil_lol:

Posted

[quote name='ulvhedinn']Ja mam Flexi, która ma chyba ze 20 lat... no kilkanaście na pewno.

Wow... Mam nadzieje, ze i moja tyle wytrzyma :razz:

Zgadzam sie z Wami.. suche i czyste bucicki i nie trzeba latac w kazde krzaki i błoto razem z psem...

Posted

po przeczytaniu tych postów jutro chyba też kupię Flexi , ale jeszcze nie wiem czy taśmę czy linkę, mój ONK waży około 40 kilogramów ...mam ochotę na taśmę o długości 8 metrów a to wydatek rządu 80 pln....nie jest tanio , ale za to solidnie ...

Posted

Chefrenku, dziękuje, Twoj to cudo :)
Waldek, co do linki nie radze, tym bardziej ze masz ONka. Ja mialam linkę dla mojej wczesniejszej buldozki i kiedys dla jamnika, oboje nie wazyli 15 kilo a po kilku dniach zerwali.. Wiec sie zrazilam i chodzili na zwykłej. Dopiero teraz postanowilam kupic automatyczną, ale juz z tasmą.

Posted

Flexi!!?
Ja mam swoją (foksinki) 1, taśmową, 5m, zwyczajną już chyba z 5 lat! Cała i się dobrze trzyma. Dopiero teraz wymieniam na nową, mimo, ze poprzednia jeszcze doskonale spełnia swoją rolę..

Posted

Mam taśmową 5m, ale ja za nią płaciłam 121zł...
Sąsiedzi mają linkową 5m i jeszcze się trzyma-suczka waży ok35kg(smycz do 50 kg), ale nie ciągnie tak jak Orient gdy poczuje jakiś nęcący zapach suczki z osiedla...

Posted

Mam szczescie. Nie zanioslam swojej flexi do reklamcji, bo tata nam naprawil smyczke :multi: Jest krotsza o tam 20 cm ale jest i dziala, wiec dalej mozemy sie cieszyc urokiem flexi ;)

Posted

Ja też jestem za Flexi raczej, ostatnio chciałam w pobliskim zoologiku zorientować się cenowo.
Sprzedawca pokazał mi jakąś inną markę, hm...no nie pamiętam nazwy, ale powiedział, ze jest zbliżona jakościowo do Flexi, a była o połowę tańsza...I nie wiem, czy mu ufać, czy kupić Flexi :cool3: