rashelek Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Jeżeli to ma być tylko rano na siku to myślę, że możesz ją zostawić ;) Chyba, że Nuka ma mordercze wobec piesków zamiary i tego się obawiasz, to może jednak lepiej byłoby wziąc większą. Ale jeżeli nie, to po co wymieniać na ciężar? Ja na dobrą sprawę też mogłam wziąc "na styk" do 15kg, ale mój pies ma zrywy do ptaszków, kotków, czasem piesków i wolałam wziąc większą. Ale wcale Ci się nie dziwię, bo te do 50kg już są duże i ciężkie, powinien być jakiś rozmiar pomiędzy jeszcze... Quote
vege* Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='rashelek']Jeżeli to ma być tylko rano na siku to myślę, że możesz ją zostawić ;) Chyba, że Nuka ma mordercze wobec piesków zamiary i tego się obawiasz, to może jednak lepiej byłoby wziąc większą. Ale jeżeli nie, to po co wymieniać na ciężar? Ja na dobrą sprawę też mogłam wziąc "na styk" do 15kg, ale mój pies ma zrywy do ptaszków, kotków, czasem piesków i wolałam wziąc większą. Ale wcale Ci się nie dziwię, bo te do 50kg już są duże i ciężkie, powinien być jakiś rozmiar pomiędzy jeszcze...[/QUOTE] Czasami pociągnie do psa ale tylko wtedy jak jakiś pies zacznie pierwszy. Miałam już do 50 kg, też tą classic, teraz chciałabym comforta, cięższy jest nic classic wiesz może? Bo classic nie był ciężki, do 50 kg mówię tylko o lince :) Quote
Beatrx Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 po raz kolejny widziałam sukę husky, która ma flexi M (wcześniej fioletową linkę, teraz niebieską taśmę) i smycz spokojnie daje radę przy ciągnącym, rzucającym się piesku;) Quote
vege* Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='Beatrx']po raz kolejny widziałam sukę husky, która ma flexi M (wcześniej fioletową linkę, teraz niebieską taśmę) i smycz spokojnie daje radę przy ciągnącym, rzucającym się piesku;)[/QUOTE] Ok dzięki :) to zostawię bo jest na serio wygodna i lekka :) a karabińczyk na żywo nie wygląda na taki mały :) Quote
rashelek Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='vege*']Czasami pociągnie do psa ale tylko wtedy jak jakiś pies zacznie pierwszy. Miałam już do 50 kg, też tą classic, teraz chciałabym comforta, cięższy jest nic classic wiesz może? Bo classic nie był ciężki, do 50 kg mówię tylko o lince :)[/QUOTE] No to myślę, że powinien wytrzymać ;) Tych do 50kg w ręce miałam tylko Classica, więc nie wiem. Ale po swoich widzę różnicę i Comfort ma troche większą obudowę, ale jest lżejszy. Quote
Beatrx Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='vege*']Ok dzięki :) to zostawię bo jest na serio wygodna i lekka :) a karabińczyk na żywo nie wygląda na taki mały :)[/QUOTE] ja Cię rozumiem, bo jak pierwszy raz w ręku miałam flexi linkową dla mojego to też się zastanawiałam, czy taka cienka linka z takim małym karabińczykiem da radę;) Quote
vege* Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='rashelek']No to myślę, że powinien wytrzymać ;) Tych do 50kg w ręce miałam tylko Classica, więc nie wiem. Ale po swoich widzę różnicę i Comfort ma troche większą obudowę, ale jest lżejszy.[/QUOTE] Mi raczej nei chodziło o sam mechanizm bo wiem, że flexi jest dobra, tlyko raczej ten karabińczyk mógłby być większy, albo na prawdę mogliby znowu robić te do 35 kg tylko z większymi karabińczykami, jak np te co ma taks, to wielkość by była super :) Quote
vege* Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='Beatrx']ja Cię rozumiem, bo jak pierwszy raz w ręku miałam flexi linkową dla mojego to też się zastanawiałam, czy taka cienka linka z takim małym karabińczykiem da radę;)[/QUOTE] Linka akurat sama w sobie jest wytrzymała jak pies nie przegryzie :evil_lol: Nawet już nie o taką z flexi chodzi tylko nawet taką normalną jak mam do puszczania Nuki na łąkach w razie czego :) Quote
rashelek Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='vege*']Mi raczej nei chodziło o sam mechanizm bo wiem, że flexi jest dobra, tlyko raczej ten karabińczyk mógłby być większy, albo na prawdę mogliby znowu robić te do 35 kg tylko z większymi karabińczykami, jak np te co ma taks, to wielkość by była super :)[/QUOTE] Ale ten karabinierczyk jest taki sam, mam teraz do porównania, wrzucałam fotę nawet :D Tylko chyba jest z innego metalu, mocniejszego czy cuś, bo wydaje mi się porządniejszy ;) Quote
vege* Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='rashelek']Ale ten karabinierczyk jest taki sam, mam teraz do porównania, wrzucałam fotę nawet :D Tylko chyba jest z innego metalu, mocniejszego czy cuś, bo wydaje mi się porządniejszy ;)[/QUOTE] Wiem wiem, że wielkość taka sama tylko tak mówię, że mogliby dawać te karabińczyki większe niż obecnie ;) Quote
Marta_Ares Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Czy ma ktoś może zdjęcie porównawcze obudowy flexi 2 comfort long i 5m? (linki) Duża różnica w obudowie i wadze jest?? Mam 2 longi, teraz wolałabym coś lżejszego, ale jak jest mała różnica to lepiej wezmę tą dłuższą. Quote
vege* Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Zamówiłam flexi comfort linkę, ten kolor petrol :loveu: nie mogę się doczekać, aż dojdzie :loveu: Quote
vege* Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 Flexi comfort L kolor petrol :loveu: Kolor prawie rzeczywisty, jest taka ciemna w rzeczywistości :) [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/835/22xr.jpg/][IMG]http://img835.imageshack.us/img835/9784/22xr.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/706/bx5r.jpg/][IMG]http://img706.imageshack.us/img706/3880/bx5r.jpg[/IMG][/URL] Quote
barberry Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 O, fajnie, że wrzuciłaś. Byłam pewna, że jest jaśniejsza! :D Rozumiem, że ":loveu:" oznacza, że Ci się podoba? ;) Quote
vege* Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 [quote name='barberry']O, fajnie, że wrzuciłaś. Byłam pewna, że jest jaśniejsza! :D Rozumiem, że ":loveu:" oznacza, że Ci się podoba? ;)[/QUOTE] Jasne, że mi się podoba, jest świetna :) Ja uwielbiam psie akcesoria w różnych odcieniach niebieskiego, tylko teraz muszę dokupić pasującą obrożę :evil_lol: Quote
rashelek Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 Kolor super, jakbym wiedziała, że jest taki fajny to bym poważnie go rozważyła :loveu: Widzę, że jednak zdecydowałaś się na większy rozmiar, Mka za mała? Quote
vege* Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 [quote name='rashelek']Kolor super, jakbym wiedziała, że jest taki fajny to bym poważnie go rozważyła :loveu: Widzę, że jednak zdecydowałaś się na większy rozmiar, Mka za mała?[/QUOTE] Ja się zapytałam osoby, która sprzedaje te smycze jaki ten kolor jest na prawdę, czy sie bardzo różni. To mi napisano, że jest w rzeczywistości trochę ciemniejszy niż na zdjęciach od producenta, no to wzięłam :loveu: Bałam się na początku zanim mi odpisali, że może będzie taki zielonkawy jak jest w internecie w google :evil_lol: Tak wymieniłam, bo jednak tam był dużo za mały karabińczyk :lol: Quote
Marta_Ares Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 świetny odcień ma ta flexi :loveu: pasowałaby do nowych szelek Aresa :diabloti: Do mnie dzisiaj doszła pomarańczowa :loveu: Quote
vege* Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 [quote name='Marta_Ares']świetny odcień ma ta flexi :loveu: pasowałaby do nowych szelek Aresa :diabloti: Do mnie dzisiaj doszła pomarańczowa :loveu:[/QUOTE] Na co czekasz, kupuj kolejną:diabloti: Quote
Marta_Ares Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 [quote name='vege*']Na co czekasz, kupuj kolejną:diabloti:[/QUOTE] 4 smycze na 2 psy zdecydowanie wystarczą... :eviltong:, a częściej używam klasycznych.... :lol: Quote
vege* Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 Ja też wolę klasyczne składane, ale flexi jest wygodna właśnie rano albo wieczorami, żebym po trawnikach nie musiała chodzić i po krzakach :evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 Pomarańczowa comfort i turkusowa Funtime [IMG]http://i1112.photobucket.com/albums/k487/Dog-Style/WIOSNA 2013/CAM00011_zps18768f71.jpg?t=1371891738[/IMG] Małe porównanie, wszystkie to Comfort 2 (do 20kg, jeśli dobrze pamiętam ;)) Fioletowa i niebieska to long 8m, a pomarańczowa 5m. Zdecydowanie bardziej podoba mi się klasyczna, jest dużo mniejsza, lżejsza, a przez to wygodniejsza [IMG]http://i1112.photobucket.com/albums/k487/Dog-Style/WIOSNA 2013/CAM00015_zpsa3ebdcce.jpg?t=1371891738[/IMG] Quote
olga2309 Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 Czy widział gdzieś ktoś kiedyś smycz automatyczną 10 metrów dla małego psa do 5 kg? Znalazłam 10 metrówkę, ale tylko dla kolosów do 50 kg... Quote
barberry Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 [quote name='olga2309']Czy widział gdzieś ktoś kiedyś smycz automatyczną 10 metrów dla małego psa do 5 kg? Znalazłam 10 metrówkę, ale tylko dla kolosów do 50 kg...[/QUOTE] Z Flexi na pewno nie ma. Najdłuższa na taką wagę (to i tak byłoby do 12kg) to 8m. Quote
Recommended Posts