Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sabina1 napisał(a):
Dziękuje Haniu, wybacz głupie pytania, ale postanowiłam sie odważyc, jak nie teraz, to nigdy.

Nie ma głupich pytań, nie ma dziwnych pytan, nie ma dziwnych pytań itp

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witam i serdecznie pozdrawiam wszystkich wielbicieli gończych i ogarów! Szczególne gratulacje dla Hani i życzenia dużo zdrowia dla pięknej gromadki :BIG:
Mam na imię Kaśka i miałam przyjemność poznać Hanię, Marysię, Ulę, Jurka i wielu, wielu innych na kursie w Krośnie. Jestem szczęśliwą towarzyszką Juki ( a właściwie Trewi) już od półtora roku :iloveyou:
Z prawdziwą frajdą zaglądam na Dogomanię, aby zobaczyć, co słychać "u innych" gończaków, no i postanowiłam dołączyć!

Posted

Witaj OdJuki cieplutko i ogórkowo :D
Nie miałyśmy przyjemności osobiście, ale nadrobimy jak ,,ruszę" z Monią w wielki świat ( na wystawy i konkursy) :P

Byle 8) byle 8) byle 8) ...do wiosny...

Hania wkleja zdjęcia maluszków w galerii, założyła tam temat, zobaczcie bo to pełen czekoladowy odlot :D

Posted

A co tutaj ( znowu) tak cicho?
Hmmm. Ja jestem tu tylko czasami, tak wyszło...no a tak zupełnie to mnie nie będzie w necie od 7go grudnia i nie wiem do kiedy :( ...mam nadzieję, że w tym czasie ten temat nie zniknie pod śniegiem :wink:
Czy mogę na Was kochani liczyć? Na nowe fotki i nowe wpisy... :P

Posted

Pieknie pasuja do lasu. Gdybym gończe miała określic jednym słowem, powiedziałabym - czujne. Ta "czujność" i bystrość jest w ich postawie ispojrzeniu. Bardzo mi sie podoba zdrobnienie id cześnika - Czesiek :lol:

Posted

taaaaak one pasują do lasu, tam świetnie sie czują, mozna porównać---jak ryba w wodzie :wink:

my troszke na odludziu mieszkamy to i na spacery w las mamy bliżej

och jak one to lubią :D

a tak sie cieszą jak idziemy

Posted

sabina1 napisał(a):
...Ja się tak nie bawię. Zatęsknię się...

Ja też się tak nie bawię...ale wrócę ( obiecuję :P ) a czas szybko zleci 8)

Węszynoska: ale szczęśliwe gończaki, to widać jak na dłoni :wink: a Czesiek no no bardzo pięknie wyrósł, toż to już kawaler jak się patrzy ! :D
Czy masz może fotki pozostałych dzieciaków Smugi na ,,C"?

Widzę, że tak z radochy, to Twoje pieski wcale ale to wcale na Ciebie nie skaczą :lol: :wink: :lol:
Dunia nie skacze od jakiegoś czasu ( ale czy to ,,trwałe"? wątpię :-? )Cały czas walczę z Monią o to ,,radosne" skakanie na człowieka; jestem przygotowana teoretycznie do tematu hehe...cóż.. :-? ale...rezultatów jakoś za bardzo nie widzę... :wink:
Jeden Bejuś nie skacze, ale chyba jest na to zbyt ciężki po prostu i molosy są stoikami z natury ot i cała tajemnica jak mniemam :wink: i jemu ,,wystarczy" jak mi ,,poda" paro-kilogramową ,,łapeczkę" :lol:

Posted

Ja mam teraz strasznie mało czasu :cry: . Dużo pracy, dużo zajęć, a poza tym:

maluchy, które rosną i są coraz bardziej wymagające ( chociaż najlepsze jjeszcze przed nami )

z Gawrą trzeba nową piłkę wypróbować

i pilnować Irgi, która uważa, że piłki Gawry są do wynoszenia i gubienia

Posted

Smuga nie skacze to mały tak mnie błotem traktuje :wink:
Smuga tak z daleka przytupy trenuje :lol:
a Czesiek jeszcze młody, ale pomału łapie :wink:

a Smuga czasami z rozpędu tak podleci przytupnie przednimi łapkami, takie zaproszenie do zabawy, a potem biegi w kółko z radości trenuje

zdjęcia z miotu C mam ale tak nieposegregowane :cry: :oops:
cały czas sobie obiecuję, że zrobię porządek :-?

Posted

Hania napisał(a):
Ja mam teraz strasznie mało czasu :cry: . Dużo pracy, dużo zajęć, a poza tym:

maluchy, które rosną i są coraz bardziej wymagające ( chociaż najlepsze jjeszcze przed nami )

Haniu! CUDOWNE zdjęcie!!!!! :klacz: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :klacz:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Fotka genialna :) To porównanie łapeczek mamy i dzieciątka= bombowe :D
I pomyśleć, że maluszek za nie tak długi czas będzie miał taki ( albo większy :lol: ) ,,rozmiar bucika" :wink:

Posted

a Witam wsyztskich radośnie w ten pochmurno deszczowo śniegowy poranek :evil: . U nas tez czas leci z dnia na dzień , zabiegani z pracy do domu, na spacer i miska i do spania. Praktycznie wpadłam w wir monotoni. Jedynie teraz przezuciłam sie na sie na tramwaj i w czasie drogi do pracy zaczełam czytac ksiażki. Nie wiem jak moje psy znosza brak gonienia ale polgodzinne spacery kilka razy w ciagu dnia mam nadzieje wynagradzaja im ta nude. Jedynie do weekendu i wtedy jedziemy z innymi ogarkami na 2h spacer w lasy i łaki. Ostatnio w niedziele było nas 7 :lol:

Ja tez sie pochwalę Hasta nie sika już w domu. Sterylizacja i potem mocne leczenie antybiotykiem wyelimnowało zapalenie pęcherza. Jedynie teraz ograniczam długie spacery na chlapie i mrozie aby stopniowo przyzwyczaic organizm do pogody i znowu nie wdac sie w stan zapalny. Jedynie z rozrabianiem mamy problem pomimo poprawy moja sunia wczoarj zjadła mi kapcia i wmuciła recznik paierowy ze stołu z kuchni :evilbat: . I tak wole to niz sikanie. Nawet szanuje swoje łozeczko do spania i postanowiłam kupic takie Puzikowi. Choć spi na baranku. Obawiam sie ze Hastulce tez trzeba wymienic na wiekszy bo wszystkie zabawki znosi i zdobycze do okragłego kojca i sama spi obok. Ale ciesze sie ze nie wchodzi na łozko tylko polubiła ten kojek :D .

Haniu zdjecie piekne ach palce lizac

Posted

puz napisał(a):
a Witam wsyztskich radośnie...Jedynie z rozrabianiem mamy problem pomimo poprawy...

Nieodrodne siostrzyczki :lol:
No to ja donoszę (równie radośnie) :lol:
Harmoszka zostawiona sama w samochodzie ( na moment) zeżarła klamrę od zapinania pasów ( z przodu) i teraz pasażer jeżdżąc bez zapietych pasów ryzykuje mandat :-? Klamra nie do odkupienia ( może na jakimś szrocie?). Dobrze, że jakoś tak się dzieje, że to co zjada jej nie szkodzi :wink:
Puz: mam nadzieję, że Hasta ma równie ,,wytrzymały" żołądek jak Mońka i ten kapeć poprawiony papierem z ręcznika jej także nie zaszkodzi 8)

Cieszę się, że już nie siusia i jest ok :D