milena182 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 ares tak dogina jakby do niego z procy strzelali:evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 wiq napisał(a):moje tez mialy taka pilke, ale zezarly..:shake: hehe ta pilka tez juz jest w polowie zjedzona:cool1: zreszta jak wiekszosc zabawek ( np. ma jeza z kolacami, bez pyska- bo tez zjadl):mad: Alynkaaa napisał(a):hej suuuuuuuuuuper foteczki:):loveu: :loveu: ja tez nigdy nei moge trafic na ten moment jak Figa skacze albo jest juz na ziemi albo jest tak ze nic nie widac procz ogona albo kawalka glowy:angryy: ile Aresik wazy??? hmm dawno nie wazylam ale ostatnio cos ok 13 kg chyba wazyl.... on tez raczej nie skacze wysoko poprostu mu sie nie chce, czasami jak jest bardzo zmeczony i rzucam mu pilke to on woli poczekac az spadnie(czasami jeszcze oberwie od pilki jak sie nie ruszy:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:) a co do zdjec to samemu bardzo trudno jest zrobic bo musze panowac nad pilka aparatem a pozniej jeszcze smakolyk szybko i kliker....:cool1: Quote
wiq Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 no wlasnie - te winylowe sa wszystkie ponadzerane:evil_lol: najlepiej wziazc kogos do pomocy - niech rzuca psu, a my mozemy sie spokojnie skupic na fotkach. daleki rzut tez rozwiazuje sprawe;) Quote
Alynkaaa Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Uuu Nawet Neiwiedzilam Ze Na Klikera Uczysz Aresika:) Ja Swoja Szkarade Na Pokaz Reka I Glos I Wiekszosci Robi To Dla Pilki Albo Innej Zabawki:)smakolyki Odgrywaja Drogoplanowa Role Quote
Marta_Ares Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 Ares tez wlasnie reaguje tylko na pokaz reka, a probuje to zmienic dzieki klikerowi, bo czasami jak jest zainteresowany czyms i sie na mnie nie patrzy to gluchy jest i na nic nie reaguje zeby zareagowac np na siad to musi sie na mnie patrzec i jak tylko reka w gorze to odrazu siada. Albo np idzie bez smyczy kolo nogi i w ruchu mowie mu siad, albo lezec to tez na poczatku nie wiedzial o co chodzi bo zboku sie na mnie nie patrzy ale robimy coraz wieksze postepy:loveu: :loveu: :loveu: Quote
wiq Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 szkolenie rulezzz:cool3: robicie tylko PT czy jeszcze cosik? Quote
Marta_Ares Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 [quote name='wiq']szkolenie rulezzz:cool3: robicie tylko PT czy jeszcze cosik? ja go szkole go sama takie pierwsze moje proby sprawdzam co odpowiada i duzo czytam a w szczegolnosci bardzo mi pomogla strona: http://members.westnet.com.au/b-m/rozdzial_01/rozdz01.htm#a1 a narazie wlasnie glownie uczymy sie tylko PT + kilka sztuczek Quote
wiq Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 znam, fajna jest:) tyle, ze ja juz klikera nie uzywam;) Quote
nathaniel Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Wiq, a czemu ? ;) Ja chcę z Gburem przerobić klasę 0 obedience + aport formalny i dopracowanie przywołania formalnego. :diabloti::cool3: Quote
wiq Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 musialam robic jakies bledy - najczesciej poza domem mialy mnie w d... w domu - kliker byl-slucham, klikera nie ma- ehm... na dworze juz w ogole ciezko.. zaczelam szkolic wg poradnikow p.Mrzewinskiej - moze zwrot o 180 st. to nie byl, ale poprawa znaczna! (chociaz metody szczerze mowiac az tak sie nie roznia). i jakos bez klikera mi wygodniej - za klik mam "super!", za kgs "dobrze", za nrm "zle", a za nagane "fuj!". no i zdarzy mi sie czasem na piesa huknac albo szarpnac, ale znosza to dzielnie;) kontakt wydaje mi sie tez naturalniejszy - za pomoca gestow i calego mojego zachowania, a nie pudeleczka (choc wiem, ze metoda klikerowa to nie plastkowy gadzet, a zmiana podejscia) Quote
nathaniel Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Mi np. kliker pomógł w komunikacji z Gburem, bo ja nie potrafiłam go odpowiednio nagrodzić , czy wyłapać zachowania dobrego. Czasem też go szarpnę szczególnie jak z zębami do kogoś startuje, ale wtedy nie ma czasu na odwracanie uwagi, trzeba szybko reagować ;) Quote
wiq Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 owszem, kliker jest idealny do zaznaczania drobnych kroczkow - jego superprecyzja. tylko mnie nie jest potrzebna milimetrowa dokladnosc;) Quote
Marta_Ares Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 nathaniel napisał(a):Mi np. kliker pomógł w komunikacji z Gburem, bo ja nie potrafiłam go odpowiednio nagrodzić , czy wyłapać zachowania dobrego. Czasem też go szarpnę szczególnie jak z zębami do kogoś startuje, ale wtedy nie ma czasu na odwracanie uwagi, trzeba szybko reagować ;) U mnie wlasnie tez o to chodzilo chcialam zeby dobrze wiedzial kiedy zrobi cos co mi sie spodoba, hmm i teraz czasami az go nie poznaje jak na spacerze czasami ktos kolo nas przejedzie a Ares nie rzuci sie na niego z zebami:evil_lol: tylko sie spojrzy najpierw na rowerzyste a potem na mnie ja mowie nie wolno i on slucha:multi: :multi: :multi: chciaz nadal mamy problem jak przechodzi obok nas facet jakiejs pokaznej postury, albo jak Aresik wyczuje procetny.... Quote
Marta_Ares Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 To czas na reszte wzorajszych fotek bo wkoncu to galeria: prawie jak malamut :evil_lol: :evil_lol:(chodzi o ogon) Quote
Marta_Ares Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 on jak byl mlodszt to caly czas tam sie opieral lapkami o balkon i patrzyl co sie dzieje, a juz szczegolnie jak grila mielismy:evil_lol: Teraz ze wzgledu na wiek i brak sily juz mniej tak skacze:shake: Quote
milena182 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 a zapomialam dodac ze moje psy maja identyczna obroze tylko pewnie mniejszy rozmiar:evil_lol: Quote
Alynkaaa Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 slicznie tu wyszedl :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: nochalek:) i te madrutke oczeta:):) buziaka dla tego lobuziaka odemnie:) Quote
Cerber Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 śliczna mordeczka na tej foteczce jest :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: bardzo mi się podoba. No i Bulasek robi jeszcze stójkę ....:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
bellatriks Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 śliczniasty Bouli:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Marta_Ares Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 wiq napisał(a):jaki fajny dziadzius:loveu: tez Twoj? TAk Bouli tez moj kochany staruszek (ok 13 lat) Quote
bellatriks Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 A wiesz, że Bouli jest podobny do pewnego psa, którego fotki Wam... o kurcze, wygadalam sie:oops: :oops: :oops: Quote
wiq Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 domyslam sie, ze juz nie chce mu sie z Wami lazikowac;) bellatriks... :D Quote
Recommended Posts