Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

as_ko napisał(a):
Kierownik nie sterylizuje suk w schronisku.

jak Szanta była zabierana pod koniec 2010 roku to kierownik mówił o tym że buduje się nowa sala operacyjna i pomieszczenia szpitaliku

założę suni wątek i będę szukać deklaracji na hotel
póki co miejsca w hotelu nawet nie szukam ... bo trzeba pewnie zebrać stałych 400 zł minimum

pomożecie rozsyłać wątek i ww razie czego później gdyby jakiś transport czy coś ?

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fioneczka napisał(a):
jak Szanta była zabierana pod koniec 2010 roku to kierownik mówił o tym że buduje się nowa sala operacyjna i pomieszczenia szpitaliku

Tak, salka pooperacyjna jest, ale i tak sterylizacji nie ma w schronie. Tak jak napisała Madi musimy wyciągnąć psa ze schronu i jak go wysterylizujemy to dostajemy zwrot kosztów zabiegu. Jednak prawdą jest że psy i suki wydawane są zwykłym ludziom bez sterylki, ale to nie jest temat do dyskusji na dogo bo nie mamy na to najmniejszego wpływu.

Posted

as_ko napisał(a):
Tak, salka pooperacyjna jest, ale i tak sterylizacji nie ma w schronie. Tak jak napisała Madi musimy wyciągnąć psa ze schronu i jak go wysterylizujemy to dostajemy zwrot kosztów zabiegu. Jednak prawdą jest że psy i suki wydawane są zwykłym ludziom bez sterylki, ale to nie jest temat do dyskusji na dogo bo nie mamy na to najmniejszego wpływu.

Asiu ludzie którzy adoptują sunbie też dostają zwrot za sterylkę, rozmawiałam o tym z kierownikiem i wiem że na szczęście dużo osób skorzystało z tej możliwości.

Posted (edited)

Byłyśmy w schronisku. Z nowych informacji:
1. Briard został adoptowany przez jakąś kobietę.
2. owczarek Collie jest dla kogoś zarezerwowany.
3. Suczka husky ze szczeniakiem jest w izolatce i nie chciała do nas wyjść z budy.
4. Jest przepiękny malamut - pies, który siedzi w izolatce, ma fajny charakter, pracownik schroniska zabiera go na spacery na smyczy żeby się wybiegał bo w boksie szaleje z nadmiaru energii.
5. Generalnie jest dużo mniej psów.
6. Nie ma ANI JEDNEGO SZCZENIAKA :D

Mam jeden filmik, z Uzo :)
http://youtu.be/Rm8jb1YdWVo

Tutaj są wszystkie moje zdjęcia:
https://picasaweb.google.com/105353791332270989542/Schronisko7Stycznia2012?authuser=0&feat=directlink

Edited by as_ko
Posted

Na początek pokażę Wam Tobiego, którego pilnie trzeba zabierać:

[FONT=MS Shell Dlg 2]Tobi - to około 3 letni malutki piesek, który aktualnie przebywa w jednym ze schronisk w woj. lubelskim. W boksie z innymi psami siedział przestraszony w budzie i bał się wyjść, z tego powodu czeka na dom już prawie 2 miesiące. Gdy wyciągnęliśmy go na smycz psiak odżył - biegał, skakał, domagał się czułości ze strony wolontariuszek. To bardzo ufny i pozytywnie nastawiony do człowieka piesek. Pilnie szukamy mu BDT/DS, taki okruszek nie może siedzieć za kratami. Przed adopcją zostanie wykastrowany.[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]

[/FONT]

Posted

Moje fotki niestety będą jutro wieczorem, bo jestem u rodziców a kabelek od aparatu został w domku:oops:

Napiszę tylko odnośnie białej amstafki. Tak jak się spodziewałam suczka jest wyciszona absolutnie nieagresywna. Podeszła do krat gdy ją zawołałam, dała się pogłaskać, kiedy podszedł pracownik bardzo się ucieszyła przytulała pysk do jego ręki, zresztą mam to na fotkach.:evil_lol: Wyraz pysia ma bardzo smutny, ogonek pod brzuszkiem, jest przerażona schronem. Siedzi na izolatkach.

Posted

[quote name='as_ko']Byłyśmy w schronisku. Z nowych informacji:
1. Briard został adoptowany przez jakąś kobietę.
3. Suczka husky ze szczeniakiem jest w izolatce i nie chciała do nas wyjść z budy.
4. Jest przepiękny malamut - pies, który siedzi w izolatce, ma fajny charakter, pracownik schroniska zabiera go na spacery na smyczy żeby się wybiegał bo w boksie szaleje z nadmiaru energii.
5. Generalnie jest dużo mniej psów.
6. Nie ma ANI JEDNEGO SZCZENIAKA :D

Mam jeden filmik, z Uzo :)
http://youtu.be/Rm8jb1YdWVo

Tutaj są wszystkie moje zdjęcia:
https://picasaweb.google.com/105353791332270989542/Schronisko7Stycznia2012?authuser=0&feat=directlink

Oj dziewczynki;) ten Wasz malamucik to husky i był juz podczas naszej ostatniej wizyty. Już jakis czas temu podesłałam go dziewczynom od huskych.
UZO jakoś zmalał:) albo ja jestem takim korduplem i wydawał mi się większy.
Tego maleńkiego białasa trzeba dać na mikropsy i pewnie szybko znajdzie dom.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
A dlaczego do poniedziałku ?

Bo do poniedziałku nam go Grzesio zarezerwował, a kierownik będzie mógł go wtedy przywieść do Lublina.

Mamy już chętną osobę która zaproponowała DT, jednak w Warszawie. Zobaczymy :)

Posted

maja602 napisał(a):
Chcę się dowiedzieć o owczarka szkockiego. Jak jego sytuacja wygląda?

Pisałam o nim:
as_ko napisał(a):

Posted

Przykro mi ale nie jetem w stanie wszystkiego czytać dokładnie. Widocznie gdzieś ta informacja mi umknęła. Ale chyba nie zrobiłam dużego kłopotu swoim pytaniem?
Cieszę sie wobec tego, ze bedzie miał dom.

Posted

maja602 napisał(a):
Przykro mi ale nie jetem w stanie wszystkiego czytać dokładnie. Widocznie gdzieś ta informacja mi umknęła. Ale chyba nie zrobiłam dużego kłopotu swoim pytaniem?
Cieszę sie wobec tego, ze bedzie miał dom.

Nie, nie zrobiłaś dużego kłopotu :)

Posted (edited)

Suka przywieziona z interwencji. Właściciel (młody chłopak) zrzekł się jej, bo sobie nieradził. Podobno agresywna. Z budy nie wyszła, tylko groźnie burczała.

Niesmiałe, łaciate cudo.

Bojaźliwy łaciatek wyglądający z budki.

Jakby jamnikowaty piesek.

Goldenowaty pies, bardzo opanowany albo apatyczny. Oaza spokoju.

Edited by ewajanka
Posted

Nieco przestarszony piesek o przepieknym kolorze.

Mała sarenka z różowym noskiem.

Czarna, długowłosa suczka sięgająca ponad kolano.

Biały, chyba piesek.

Owczarkowaty, spokojny, płeć nieznana.