*Gajowa* Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 MaDi napisał(a):Kolor;) Jest pięknym i bardzo nastawionym na człowieka psem. Dziwnie porusza tyłem, nie wiem czy to kwestia budowy czy jakiegoś problemu jednak skacze i porusza się sprawnie. Jesli dobrze pamiętam są dwie Onki jedna ma na 100% cieczkę bo była zakrwawiona. Sugeruję jeśli jest tylko taka możliwość aby zabrać choć jedna;) Kierownik jedzie w piątek do Warszawy i może pewnie coś podrzucić. Niestety aktualnie mam już jedną ONkowatą w BDT tak, że sponsor byłby potrzebny bo wolne miejsce jest... Quote
MaDi Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 ladySwallow napisał(a):MaDi, tutaj nie chodzi o słuszność decyzji. Tutaj chodzi o to, ze gdy my to mówiliśmy, to byliśmy źli i w ogóle najgorsi, bo nasze zdanie i obserwacje, a więc i wiedza, są nic nie warte. I nikt nie usłyszał słów "sorry, mieliście racje, myliliśmy się, powinniśmy bardziej ważyć słowa". A teraz pies jest usypiany i na wątku nie wiadomo w sumie, czemu konkretnie (tzn. co to spowodowało), czy jeszcze żyje, czy już nie, nic nie wiadomo. Fundacja, mimo bycia na dogo od czasu ostatniego posta, milczy. Przypuszczam,że jest to cięzka sytuacja dla opiekunów jak i wszystkich zaangażowanych w jego losy i pewnie stąd to milczenie. Szkoda,że nie udało się pomóc. Quote
MaDi Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 *Gajowa* napisał(a):Niestety aktualnie mam już jedną ONkowatą w BDT tak, że sponsor byłby potrzebny bo wolne miejsce jest... Może warto zadzwonić do kierownika i podpytać czy jest szansa na jakąkolwiek pomoc finansową jeśli ją weźmiesz? Quote
LisPustyni Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Sunia w ciazy wlasnie wszystko ma dograne i jutro juz jedzie. Odrazu trafi do weta na usg. Jej watek: http://forum.shusky.pl/viewtopic.php?t=3933&postdays=0&postorder=asc&start=0 Quote
matrioszka2 Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 ladySwallow napisał(a):Ale że co, źle powiedziałam? Bardzo dobrze powiedziałaś.Chciałam tylko zaznaczyć, że się z Tobą w 150 procentach zgadzam.Muszę jeszcze popracować nad swoją komunikatywnością :lol: Quote
matrioszka2 Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 ladySwallow napisał(a):MaDi, tutaj nie chodzi o słuszność decyzji. Tutaj chodzi o to, ze gdy my to mówiliśmy, to byliśmy źli i w ogóle najgorsi, bo nasze zdanie i obserwacje, a więc i wiedza, są nic nie warte. I nikt nie usłyszał słów "sorry, mieliście racje, myliliśmy się, powinniśmy bardziej ważyć słowa". A teraz pies jest usypiany i na wątku nie wiadomo w sumie, czemu konkretnie (tzn. co to spowodowało), czy jeszcze żyje, czy już nie, nic nie wiadomo. Fundacja, mimo bycia na dogo od czasu ostatniego posta, milczy. Dodam jeszcze od siebie, że pies niemal od początku był kwalifikowany do eutanazji, bo każdorazowo atakował pracownika, który wchodził do boksu-izolatki, by posprzątać ; szczęście, że udało mu się sprzątnąć własny tyłek.Miał liczne siniaki, otarcia i guza na głowie; na tak małej przestrzeni trudno zrobić w tył zwrot i elegancko zamknąć za sobą drzwiczki przed wielkim psem, który skacze na ciebie z budy. Dzieli was jakiś metr. Później już do niego nie wchodzono. MaDi napisał(a): (...) właśnie w takich wypadkach stosuje się mniejsze zło czyli eutanazję aby nie ryzykować życia ludzi i zwierząt). Pomagać trzeba jednak nie zawsze się to udaje... To wszystko prawda.Trzeba pomagać zwierzętom , ale nie za wszelką cenę.Wszystkich i tak nie da się uratować. Ratujmy te, które się da. Quote
Zielona2 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 w sprawie COLLIE - robocze imię - Aria, bo to dziewczyna... :) dziękuję wszystkim trzem wolontariuszkom za kontakt i mam prośbę: czy dysponujecie jeszcze jakimś zdjęciem małej? do ogłoszeń; z tego wszystkiego zapomniałam zapytać kto z Was najczęściej bywa w schronisku; zapomniałam tez dopytać Pana kierownika o wiek, ale szacuję na 2-3 lata, co myślicie? Quote
as_ko Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Zielona2 napisał(a):w sprawie COLLIE - robocze imię - Aria, bo to dziewczyna... :) dziękuję wszystkim trzem wolontariuszkom za kontakt i mam prośbę: czy dysponujecie jeszcze jakimś zdjęciem małej? do ogłoszeń; z tego wszystkiego zapomniałam zapytać kto z Was najczęściej bywa w schronisku; zapomniałam tez dopytać Pana kierownika o wiek, ale szacuję na 2-3 lata, co myślicie? Imię mi się podoba :) To gdzie sunia jedzie do DT? Będzie pod opieką Fundacji Dr Lucy? Ja suni nie widziałam :( ale może teresz albo Madi coś podpowiedzą. Quote
teresz10 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ja sugeruję aby zorganizować pobyt w szpitaliku. Ani nikt jej nie bedzie transportował w takim stanie, noga połamana ... jej trzeba zapewnić rekonwalescencję na odpowiednim poziomie - witaminy, dobrą karmę , higienę - i to na cito. Quote
teresz10 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Nasza BRIDA w typie briarda na pół godziny przed wyjazdem zmieniła płeć na męską... podczas wypisywania dokumentów okazało sie ze to chłopaczek - ŻEBY NUDNO NIE BYŁo !!! Quote
as_ko Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 teresz10 napisał(a):Nasza BRIDA w typie briarda na pół godziny przed wyjazdem zmieniła płeć na męską... podczas wypisywania dokumentów okazało sie ze to chłopaczek - żeby nie było nudno... Powtórka z rozrywki, nie ma co pytać pracowników w ogóle, bo widzę że oni zgadują. Czy Collie to na pewno Aria? Czy to jednak pies? Quote
MaDi Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 as_ko napisał(a):Powtórka z rozrywki, nie ma co pytać pracowników w ogóle, bo widzę że oni zgadują. Czy Collie to na pewno Aria? Czy to jednak pies? Przyznać się koto zrobił z chłopa babę?;) Co do Collie to w sumie bardziej wyglądał mi na dziewczynę ale nie wiem jak to się stało,że wyszedł omyłkowo chłopak. Mam krótkie filmik podeślę As-ko bo nie potrafię wstawić. Sunia husky nie pojechała bo zaczął się poród... Quote
maja602 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Czy są jakieś wiadomosci o owczarku szkockim? Quote
teresz10 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 /Co do Collie to w sumie bardziej wyglądał mi na dziewczynę ale nie wiem jak to się stało,że wyszedł omyłkowo chłopak./ Mam krótkie filmik podeślę As-ko bo nie potrafię wstawić. Ostateczna wersja - colak to chłopak - ewajanka była dzisiaj w schronie na kontroli penisowej. Briard i collie są chłopcami. Quote
ewajanka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Kontrola penioswa była bardzo trudna szczególnie u Bridy, kołtuny, filc że nie wspomne o zapachu przerażającym. Ale tak Brida jest płci męskiej, szkocki też ma jajka. Teraz to trzeba będzie osobiście jeździć i macać każdego psa, bo inaczej to dupa blada. Teresz przepraszam ale fotki troche pózniej bom gdzieś kabel posiała, ale chyba wiem gdzie. Duzo nowych psów. Chyba 4 suki amstafowate. Sznaucer olbrzym bardzo biedny dziadzio az się popłakałam. Suka husky oszczeniła się i było 7 siedem szczeniąt, z czego 2 nie przeżyło nocy. Szczeniąt tych starszych zostało chyba 4, podobno rozchodzą się jak ciepłe bułeczki. Wstawię fotki za niedługo. Quote
as_ko Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Ciesze się że te starsze szczeniaki znajdują nowe domy :) Zrobiłyśmy im z Madi wydarzenie na FB z kontaktem do schroniska i wiele osób zainteresowało się ich losem. Quote
ewajanka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Wrzucę najpierw suki amstafowate, wszystkie wiele razy rodziły. Biała, młoda suka odłowiona pod Radomiem. Chciała pożreć każdego podczas tramsportu do schronu. Teraz jest przerazona, ostrożna ale nie agresywna. Poniżej bardzo lgnąca do człowieka suka. Starszy, potęzny, duży pies w typie bullmastifa(?) Quote
ewajanka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Bardzo ładny psiaczek na kanapę, trochę nieufny. Młodziutka suczka w typie terierka, urocza do wzięcia od zaraz. Młoda owczareczka. No i to kudłate, duże nieszczęście o którym pisałam wyżej. Quote
malawaszka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 o boże :( następny Birmanek? http://images39.fotosik.pl/1235/d2c0564df918968amed.jpg jaki jest? cokolwiek wiadomo o nim poza tym, że ma pewnie ze sto lat? :( jest już do zabrania czy kwarantanna? od kiedy w schronisku? Quote
teresz10 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Na razie wysłałyśmy info i zdjęcia do pana któremu sie zgubił sznupek duży i stary - no i modlimy sie aby to był ten... Quote
malawaszka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 to dajcie mi znać jak coś się wyjaśni - oby miał własciciela Quote
monitomi Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [quote name='MaDi']Maluchy, obawiam się że bez DT nie mają szans.... Czy te psiaki czekoladowe wciąż są w schronisku? czy wiadomo mniej więcej jakiej będą wielkości? zaczynam szukać psa dla siebie i lada moment założę wątek w odpowiednim dziale, ale najpierw chciałam się dopytać tutaj, bo właśnie taka czekoladka mi się marzy, ale żeby w przyszłości taki pies nie był mniejszy niż do kolana :) Quote
ewajanka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 monitomi napisał(a):Czy te psiaki czekoladowe wciąż są w schronisku? czy wiadomo mniej więcej jakiej będą wielkości? zaczynam szukać psa dla siebie i lada moment założę wątek w odpowiednim dziale, ale najpierw chciałam się dopytać tutaj, bo właśnie taka czekoladka mi się marzy, ale żeby w przyszłości taki pies nie był mniejszy niż do kolana :) Nikt nie widział rodziców tych szczeniąt wię nie wiadomo jakiej będą wielkości w przyszłości. Niewiem jakie kolory zostały, bo były schowane w budzie, ja niemiałam czasu aby do nich wejśc. Zostały 3 lub 4. Zresztą jutro może już ich nie być, więc jeśli mieszkasz w poblizu to podjedź do schronu. Malawaszko to jest sznaucer olbrzym. Podobno bardzo stary i chory, ma problemy z chodzeniem. Tyle powiedział pracownik, więc wiesz... Przy mnie psiak podniósł na chwilę głowę. Mam nadzieję, że to ten zaginiony, bo inaczej to czarno to widzę. Quote
malawaszka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 jeśli to nie ten zaginiony to ja go wezmę do siebie, co prawda tylko do kojca, ale ciepła buda, leczenie i co będzie potrzebował to dostanie, Birman tam w schronisku tez był leżącą kupą futra a potem jaki sie fajny zrobił poza schroniskiem, czekam na info czy mam kołować transport Quote
Recommended Posts