Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
jeśli to nie ten zaginiony to ja go wezmę do siebie, co prawda tylko do kojca, ale ciepła buda, leczenie i co będzie potrzebował to dostanie, Birman tam w schronisku tez był leżącą kupą futra a potem jaki sie fajny zrobił poza schroniskiem, czekam na info czy mam kołować transport

To by było fantastycznie. Ale ma szczęście psiak.
Czekamy w takim razie.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję za odpowiedź ewajanka. Niestety nie mieszkam w pobliżu, jestem z Częstochowy. Jeśli będziesz w schronisku to bardzo proszę sprawdź czy szczylki jeszcze są i tak mniej więcej czy mają małe łapki czy takie średnie. Dziś zakładam swój wątek o poszukiwaniu czekoladki, mam nadzieję że mi dogomania pomoże znaleźć psiaka :)

Posted

[quote name='monitomi']Dziękuję za odpowiedź ewajanka. Niestety nie mieszkam w pobliżu, jestem z Częstochowy. Jeśli będziesz w schronisku to bardzo proszę sprawdź czy szczylki jeszcze są i tak mniej więcej czy mają małe łapki czy takie średnie. Dziś zakładam swój wątek o poszukiwaniu czekoladki, mam nadzieję że mi dogomania pomoże znaleźć psiaka :)
Jak patrzę na te maluchy to myślę że one nie będą duże, ewentualnie takie średniaki.

[quote name='ewajanka']Bardzo ładny psiaczek na kanapę, trochę nieufny.

Wiem że pewnie tym czymś ładnym w budzie nic nie wiadomo, ale gdyby ktoś się wybierał do schronu to bardzo proszę o info.

Posted

Ten biały psiaczek to taka nieco większa wersja chihuahua. Naprawdę urodziwy, ale raczej nie podchodzi do krat, tylko chowa się w budzie. Mam jeszcze jakies jego fotki to wrzucę jutro. O płeć nie pytałam, bo trzeba i tak samemu sprawdzić.

Posted

Czy jest możliwość poproszenia jakiegoś dobrego wolontariusza o sprawdzenie tych czekoladowych szczylków czy zostały ( nie dają mi spokoju hehe ), a jak tak to jakiej płci są i bardzo było by super jakby można prosić o jakąś fotkę piesków jakie zostały :)

Posted

malawaszka napisał(a):
czy ktoś będzie w schronisku?

wg kierownika nie ma żadnego dużego starego sznaucera...

Ten psiak siedzi w jednym z 4 takich małych boksów 1m/1,5m, ukrytych w rogu. Myślę, że kierownik nie zajarzył o którego chodzi, tam nawet odwiedzający nie zaglądają, chyba że już go nie ma.:(
Jeśli rodzinna epidemia ospy minie to byłabym skłonna podjechać w weekend do schronu.

Posted

[quote name='gryf80']co to za duży żółto-biały psiak?zdjęcie jego jest z 28.12 pod tymi szczeniaczkami....

Ten psiak według mnie podobny do goldena, mam jego fotkę ( chyba to ten sam)

Posted

W sprawie COLLIE
skoro nie może być Arią to może Argo :)
Rozmawiałam dziś z kierownikiem - to co napiszę lokali wolontariusze zapewne wiedzą.
Psisko nauczyło się otwierać drzwi, interesuje go wszystko co się wokół dzieje, rana jest przemywana 2-3 razy dziennie, jak na razie bez powikłań.
Generalnie poszukiwany jest BDT który byłby w stanie przypilnowac psa, przy człowieku może będzie ciut spokojniejszy? (ktoś kto pracuje w domu lub w ogóle nie pracuje), ze wskazaniem że bez małych dzieci, żeby nie uszkodziły niechcący łapki. Z opisu charakteru i temperamentu wynika, że zamknięcie go w klatce w szpitalu, czy to w schronie, czy to w klinice, byłoby dla niego męczarnią.
Czekamy na odpowiedź w sprawie zabrania go do jednago z hoteli w regionie ale nie mamy gwarancji że się uda. Jeśli znacie kogoś kto byłby skłonny zabrać go na DT - proszę o kontakt. My dalej sprawdzamy wszelkie alternatywy

Posted

Dziś już kierownik wiedział o jakiego sznaucera pytała, ale wg niego ten biedak kwalifikuje się do uśpienia :( jest słaby, stary, nie reaguje na bodźce, ja prosiłam żeby go nie usypiali, że chcemy go zabrać, ale nie wiem czy to coś dało... koło 16 miał być wet :(

Posted

malawaszka napisał(a):
Dziś już kierownik wiedział o jakiego sznaucera pytała, ale wg niego ten biedak kwalifikuje się do uśpienia :( jest słaby, stary, nie reaguje na bodźce, ja prosiłam żeby go nie usypiali, że chcemy go zabrać, ale nie wiem czy to coś dało... koło 16 miał być wet :(

Kurka, ja go widziałam w dzień sylwestrowy i zareagował na moje dość długie cmokanie, tzn podniósł tylko głowę ale zainteresował się na chwilę. Czyżby mu się tak pogorszyło. Cholerka co robić. Malawaszko wysyłam pw.

Posted

Proszę jeśli on jeszcze żyje, jeśli go ni uśpili teraz to niech go ktoś zawiezie do Lublina do kliniki :modla: być może będzie trzeba go uśpić, ale nie bez dania mu szansy tylko dlatego, że jest stary!

Posted

malawaszka napisał(a):
Proszę jeśli on jeszcze żyje, jeśli go ni uśpili teraz to niech go ktoś zawiezie do Lublina do kliniki :modla: być może będzie trzeba go uśpić, ale nie bez dania mu szansy tylko dlatego, że jest stary!

Jeśli Teresz pojedzie to mogę się zadeklarować z pomocą. Obawiam się jednak że wszystkie boksy w UP sa zajęte. W razie co łapcie mnie telefonicznie. Może to depresja a nie choroba!

Posted

ja nie wiem czy on jeszcze żyje :( wysłałam do teresz smsa już wtedy ale ona też chora i nie odpisała :( załamka... a jak nie ma miejsca w klinikach to już całkiem do bani :( cholerni ludzie, którzy starego psa tak potraktowali!

Posted

ewajanka napisał(a):
Wet miał być o 16, więc trzeba zadzwonić do kierownika i zapytać czy jest po kogo jechać.
Wiesz MaDi, też jak go zobaczyłam to pomyślałam że to depresja.

czy ktoś może zadzwonić? błagam :( ja się po prostu boję... ja mam wrażenie, że ten człowiek nie traktuje mnie poważnie bo jestem daleko

Posted

ja go zabiorę na 100% - moja decyzja zapadła, teraz "tylko" tam na miejscu musi się udać wziąć go do kliniki - przebadać czy jest taki bardzo chory czy nie - transport mogę mieć na piątek, albo na 11 (to będzie potwierdzone do konca tygodnia) albo na 16 stycznia