Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='teresz10']No to super, akcja zakończona powodzeniem - tylko można sie cieszyć ze odmienia sie ich los - psiaki naprawde fajne, takie małe, niekłopotliwe, przyjazne - co one komu zawiniły nie pojmę?[/QUOTE]
Jeszcze niestety nie zakończona w sobotę wizyta PA.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Prosze o pomoc w sprawie tego oto psa - nawet nie wiem jakiej jest rasy ??? Jest ktoś kto zadeklarował jego adopcję. Czy ktoś z lubelskiego jest miłośnikiem rasy aby opowiedziec o psie? Pan ma suczkę znalezioną na torach w opłakanym stanie rasy pitbull ? suczka sterylizowna, obecnie wychuchana jak niemowlę. Ponieważ suczka ma kłopot z jednym okiem została jej założona - soczewka kontaktowa specjalna dla psów aby poprawic wzrok. Pan obecnie wyjeżdża na wakacje wczesniej zaplanowane. Prosi o wiecej informacji o psie - czy nie jest agresywny do ludzi, czy lubi kontakt z człowiekiem. Chciałby wziąć psa po kastracji aby jego sunia miała towarzystwo.
Nikt w schronie mi nie pomoże - przydałby sie ktoś z dt gotowym na takiego psa lub hotelik - prosze o pomoc - nie wiem nawet kogo na dogo zaczepiac - najlepiej z lubelskiego...

Posted

[quote name='teresz10']Prosze o pomoc w sprawie tego oto psa - nawet nie wiem jakiej jest rasy ??? Jest ktoś kto zadeklarował jego adopcję. Czy ktoś z lubelskiego jest miłośnikiem rasy aby opowiedziec o psie? Pan ma suczkę znalezioną na torach w opłakanym stanie rasy pitbull ? suczka sterylizowna, obecnie wychuchana jak niemowlę. Ponieważ suczka ma kłopot z jednym okiem została jej założona - soczewka kontaktowa specjalna dla psów aby poprawic wzrok. Pan obecnie wyjeżdża na wakacje wczesniej zaplanowane. Prosi o wiecej informacji o psie - czy nie jest agresywny do ludzi, czy lubi kontakt z człowiekiem. Chciałby wziąć psa po kastracji aby jego sunia miała towarzystwo.
Nikt w schronie mi nie pomoże - przydałby sie ktoś z dt gotowym na takiego psa lub hotelik - prosze o pomoc - nie wiem nawet kogo na dogo zaczepiac - najlepiej z lubelskiego...

Wysyłałam go osobie od amstaffów ale cisza, jest ich strasznie dużo w potrzebie.
Wyśle Ci zaraz na PW kontakt do Kasi która zajmuje się astami, może jakoś pomoże.

Posted

Teresz, to jest psiak w typie amstaffa. Pytanie tylko, czy pitka zaakceptuje przybysza. Pity są dość specyficzne, raczej trudno im przychodzi tolerowanie osobników tego samego gatunku pod jednym dachem, czasem trzeba się nieźle nagimnastykować. Może pan mógłby przyjechać ze swoją sunią i zapoznać z nią kawalera, oczywiście poza terenem schroniska? Jeśli ten konkretny psiak jej nie przypadnie do gustu, daj panu może namiary na Fundację Ast: www.fundacja-ast.pl oczywiście, jeśli pittka ogólnie inne psy toleruje.

Pamiętacie Sandy/Figę w typie AST? Została zabrana do Szczecina przez Agnieszkę, została tam na cudownym DS, po jakimś czasie dostałą koleżankę, Marusię w typie pitt. Marusia szuka domu, bo suki próbują się pozabijać :(

Posted

musiałby psiaki spotkać się w neutralnym miejscu np.jakiejś łące.na pewno na spacerku zapoznawczym psy powinny być w kagańcach.mimo iz pies z suczką lepiej się "dogada"niż z tą samą płcią(ale nie ma reguły).czasem gdy wszystko przebiega ok,to w domu poczatkowo tez przydałyby się kagańce,klatka kenelowa ,ale pytanie-czy on jest zdecydowany na adopcję?jest kilka osób z lublina,które znają się dość dobrze na wprowadzaniu "obcego"do nowego domu.wystarczy wejś na forum http://amstaff-pitbull.eu/

Posted

Ta paniusia od wczoraj grzeje dupkę w DS - adoptowała ją pani która szukała psa w typie boksera o pogodnym usposobieniu...kiedyś pisałam o tym - no i ...stało sie - pani dała sie namówić i pojechała do schronu i...wróciły już razem...

Posted

[quote name='teresz10']Ta paniusia od wczoraj grzeje dupkę w DS - adoptowała ją pani która szukała psa w typie boksera o pogodnym usposobieniu...kiedyś pisałam o tym - no i ...stało sie - pani dała sie namówić i pojechała do schronu i...wróciły już razem...

Kocham Cie za to! Stałam pod boksem i wymyślałam co z nią zrobić jak robiłaś wizytę dla terierów. Dziękuję.

Posted

MIKUSIA juz grzeje dupkę w DT w Chełmie, jak wszystko pójdzie bedzie DS - fajna rodzinka - psują do siebie tak jakoś - i widac ze wszyscy mają szacunek do zwierząt - ale pojęcia nie mam jak Mikusia bedzie sie zachowywała do dzieci - na razie wszystko było ok - ona jest bardzo wesoła - trochę się boje się ze bedzie chciała rodzinką dyrygować ...ze jej na wszystko pozwolą... spodobała z ogłoszenia Pauliny na tablica.pl ...dzięki Paulina M - super akcja ...

Tym sposobem wszystkie psiaki które miałam do adopcji znalazły domki:

LESSI,
BIANKA,
MIKUSIA
MAŁA MI
BOKSIA
CANE CORSO... uff ! dopiero sie doliczyłam

Benka NAMI na dt na razie i tez ma widok na DS tyle ze szmat drogi ...

Teraz jade po VIKI i KOSMO - jutro rano - wiec jak ktoś ma ochote - prosze o sms...mam juz czynny telefon.
VIKI bedzie miała sterylkę w poniedziałek...a KOSMO strzyżenie - a jajka obetną we wtorek...

Posted

Dziewczyny dostałam takie info na pw,ja zaraz wracam do suczek,ale może ktoś będzie mógł pomóc
Hej,
Pilnie potrzebna pomoc w poszukiwaniu Mimi - suczki, którą karolina g_k zawiozla dziś do DS w Lublinie.
Suczka wyrwała się z szelek, pogryzła Panią i zwiała :-(
Karolina wraca do Lublina, ale sama nie da rady :-( Jeśli mogłabyś pomóc, lub znasz kogoś, kto mógłby zadzwoń proszę do Karoliny 662560006
A to jest Mimi.
https://lh6.googleusercontent.com/_n...0/DSC_4606.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/_n...2/DSC_4620.JPG
Z góry wielkie dzięki!
Ania

Posted

MIKUSIA - DT=DS . Dzisiaj zadzwoniła pani i powiedziała ze Mikusia pięknie bawi sie z dziećmi, przestrzega czystości, chodzi na smyczy bez problemów. Przypadli sobie do gustu - pani powiedziała ze dokładnie taką MIKUSIE chciała , zostaje nawet imię...prosze PaulinkaM zmien w zaginione ze ma dom, i husky RUNA też.
Poproszę do ogłoszen ładne zdjęcia białej Hasi i tej dużej malamutowej - niebieskookiej na [email protected] -zdjęcia bez obróbki. Musze je przesłac do zainteresowanej osoby...albo link może - nie widze w swoich zdjęciach a wiem ze sesja była...

Posted

[quote name='teresz10']MIKUSIA - DT=DS . Dzisiaj zadzwoniła pani i powiedziała ze Mikusia pięknie bawi sie z dziećmi, przestrzega czystości, chodzi na smyczy bez problemów. Przypadli sobie do gustu - pani powiedziała ze dokładnie taką MIKUSIE chciała , zostaje nawet imię...prosze PaulinkaM zmien w zaginione ze ma dom, i husky RUNA też.
Poproszę do ogłoszen ładne zdjęcia białej Hasi i tej dużej malamutowej - niebieskookiej na [email protected] -zdjęcia bez obróbki. Musze je przesłac do zainteresowanej osoby...albo link może - nie widze w swoich zdjęciach a wiem ze sesja była...
Do ogłoszeń mam tylko fotki dużej malamutowatej, jak znajdę na mailu to Ci podeślę.
Jedno jest na FB http://www.facebook.com/event.php?eid=180875381963990#!/media/set/?set=a.162751603775226.62277.160854910631562

Posted

Zapraszam na bazar:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/210707-Kosmiczna-WYPRZEDA%C5%BB!!-Wszystko-od-4z%C5%82!!-Ciuszki-i-ksi%C4%85%C5%BCki.-Do-13.07.-ZAPRASZAM[/url]!

Posted

Paulinka CHOCO nadal w dt - wznów ogłoszenia gdzie sie da...
BOKSIA i MAŁA MI po sterylce wczoraj... Mała MI sprawia kłopoty - byłam dzisiaj u pani i sama nie wiem jak pomóc...Mała Mi ma roczek, z tego od maja jest w schronie wiec trafiła tam mając około 10 m-cy. Sika w domu z uporem maniaka w jedno miejsce, kope robi na dworze, Pilnuje sie na dworze przy nodze jakby miała 10 lat...słowo spacerek na nią nie działa - nie lubi chodzic na dworze - woli wrócić i nasikac w domu w swoje miejsce. jest szczeniakiem - to nie jest strach tylko takie wychowanie - mam nieodparte wrazenie jakbym widziała jakąs babcię która nie wyprowadza psa, tylko on robi na tarasie lub w kuwetę, ? bo Mała MI robi to siku na terakotę. Na dwór w ogóle mogłaby nie wychodzić...chodzi ze swoją panią z musu na spacer...i nie wie po co...
Poradziłam zeby na tym dworze ją karmiła smaczkami, i wygłaskiwała( to jedno lubi)... i zeby po nocy ją wzięła na dwor na rece i wyniosła na trawkę... ale zupełnie pies nie wie ze na dworze sie wącha i sika - byłam ze swoim , a MI patrzyła na moją Zuzię jak na debilka , ze wchodzi w trawę , MAŁA MI stała na chodniku, i stała i poszła 5 kroków. To co robi drugi piesek MAŁA MI w ogóle miała gdzieś, to ze jest na dworze tez miała gdzieś...RATUNKU !!!

Do ludzi nie jest dzika, do psów tez nie płocha, woli samczyków niż dziewczynki - ot niezbyt towarzyska - ale na spacerki nie chodzić ? fuj!

Posted

No właśnie pani zadzwoniła ze Mi zrobiła na trawce...i nie nasikała w domku - pomogło chyba tez to ze podpowiedziałam aby chodzili blisko w takie miejsce gdzie ona juz zna, i tak po piątym spacerku tą samą drogą zdecydowała sie zrobic w trawie. Chodzi o to ze ona np.podczas pobytu na działce siedziała na tarasie - nie chciała chodzic po trawie i...zrobiła siku na tarasie. Jej kolega z działki z którym sie bawiła na tarasie oczywiscie wybiegał w trawę w gonitwie a ona tylko po tarasie ...czasami jak sie przywiezie psa z kojca to w klinice nie umie chodzic po płytkach, bo zna tylko trawę i ziemię - a tu jest dokładnie odwrotnie. Mała MI jest jak domowy kotek kuwetkowy, któremu ktos otworzył drzwi na ogród ... w czwartek bedzie zdjęcie szwów i decyzja czy zostaje - widze ze chca aby została, ale tez rozumiem ich zaskoczenie sytuacją...

Posted

ALMA- AZA malamutka jeszcze w schronie ale już z nowymi właścicielami, jest to rodzinka z nastoletnimi dziecmi...mieli łajkę 16 lat...ALMA -AZA sobie ich wybrała...poszła z nimi na spacer a potem...wskoczyła do mojego auta i wgramoliła sie na tylne siedzenie. O innym psie nie było mowy...

Posted

teresz10 napisał(a):
ALMA malamutka jeszcze w schronie ale już z nowymi właścicielami, jest to rodzinka z nastoletnimi dziecmi...mieli łajkę 16 lat...chyba to ona sobie ich wybrała...ALMA poszła z nimi na spacer a potem...wskoczyła do mojego auta i wgramoliła sie na tylne siedzenie. O innym psie nie było mowy...

Cieszę się,że męki z wyczesaniem jej nie poszły na marne;) widzę że i tak trzeba już poprawić.

Posted

Benia NAMI pojedzie do domku pod Toruniem... w przyszłym tygodniu, jak uzbiera sie kasa na transport - domek juz sprawdzony i benkowy... pisze o tym bo malamutka ALMA tez wyadoptowała sie na ogłoszeniu bernardynki NAMI - poprostu w trakcie rozmowy wynikł fakt ze szukaja psa spokojnego , wielkiego, przytulaśnego. Nasza cielęcinka właśnie dokładnie taka jest ufna i spokojna...siedziała w schronie od listopada...

Posted

Sprawdźcie proszę czy nie trafiła do Was taka sunia

Sunia wyadoptowana do Lublina ( jest z Zamościa i była w hoteliku u Murki ). Jutro miała byc wizyta poadopcyjna
a dzisiaj podobno uciekła .