Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='w deszczu rosnę']Zgadzam się, wszystkie flexi przeżywały swoich właścicieli, wymieniałam jedynie ze względów estetycznych, gdy były mocno zniszczone, ale mechanizm zawsze działał bez zarzutu. Dla mnie bez sensu - jak tu ktoś wspominał - mieć lepsze i gorsze flexi. Smycz jest po to, by jej używać, a nie oszczędzać :) Rozumiem, że ktoś nie zabierze skórzanej smyczy na jakiś bagienny spacer, ale flexi...[/QUOTE]
na flexi też trzeba uważać , jest bardzo mocna itd oczywiście miałam ich kilka i teraz tez mam 2 (jedna na działce) , ale moja wcześniejsza flexi taśmowa po spacerach z wodą , pies na flexi szalał w wodzie i nie suszeniu zwyczajnie zaczęła śmierdzieć .
żeby tego uniknąć teraz zawsze po mokrym spacerze susze smycz zostawiając ją na wierzchu rozwiniętą aż przeschnie. ;)

Posted

To jest podstawa. Ja się bałam, że mi rodzinka smycz zepsuła, bo mechanizm się trochę ciął tzn. nie chiało mi do końca linki chować, ale wystarczyło zostawić żeby wyschła i już się takie rzeczy nie zdarzały.

Posted

pierwsza dostałam obrożę od taks, a jako ostatnia zdjęcia pokazuje :evil_lol:

by taks

[CENTER][IMG]http://img835.imageshack.us/img835/7956/dsc4105f.jpg[/IMG]

[IMG]http://img163.imageshack.us/img163/5720/dsc4120x.jpg[/IMG]

[IMG]http://img155.imageshack.us/img155/4499/dsc4131k.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Posted

[quote name='rashelek']My od pół roku posiadamy linkę 5m z Hiltona i jestem bardzo z niej zadowolona :D Flexi już oglądałam, wybrałam nawet wzór, tylko póki co nie mam finansów na wymianę.[/QUOTE]

jaki wzór ? nie wiedziałam że masz już coś wybrane :)

[B]NightQueen [/B] Moli świetnie wygląda w taksowej obóżce :D My czekamy na maczki od taks

Posted

Ja w ogole nie rozumiem czemu niektorzy narazaja zycie swojego psa. Kupujecie smycz za kilkanascie zlotych z biedronki, bo automat, bo...Smycz pusci co jest bardzo prawdopodobne w smyczy takiej jakosci. Pies wleci pod samochod. Bedzie placz, bol. Po co? Jak ktos nie ma pieniedzy na porzadna automatyczna niech kupi parciana.

Fantastycznie jest Moli w tej obrozy, baaardzo do niej pasuje!

Posted

Ślicznie Moli w tej obroży ;)

My też mamy taksowe, zdjęcia w innym wątku ;)
[IMG]http://i213.photobucket.com/albums/cc163/ssqu/obroza2.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Molowe']

[B]NightQueen [/B] Moli świetnie wygląda w taksowej obóżce :D My czekamy na maczki od taks[/QUOTE]

[quote name='Agnes']

Fantastycznie jest Moli w tej obrozy, baaardzo do niej pasuje![/QUOTE]

dziękuje ;)
Bałam się że będą się kolory zlewać, ale jednak nie było tak źle

[quote name='Squ']Ślicznie Moli w tej obroży ;)
[/QUOTE]

dzięki

ja widziałam w wątku taks twojego charta, genialnie wygląda w nowych obrożach, wzory i kolory super pasują do pręgusa :loveu: w ogóle masz cudnego charta :loveu:

[CENTER]mam jeszcze zaległe zdjęcia lupine

[IMG]http://img708.imageshack.us/img708/1184/dsc4211i.jpg[/IMG]

[IMG]http://img31.imageshack.us/img31/4492/dsc4433u.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Posted

Też oglądałam te smycze z Biedronki i jako wieloletnia użytkowniczka i fanka 2 flexi (w tym jednej ok. 10 letniej) byłam wręcz przerażona "jakością" ich wykonania. Nigdy nie kupiłabym czegoś takiego, na spacer z 3 kg yorkiem się to nie nadaje, a co dopiero dla jakiegoś większego psa :shake:

@NightQueen
Tak jak mi się w ogóle nie podobają żadne obroże z takimi drobnymi wzorkami, to muszę przyznać, że w tej taksówce Moli wygląda wręcz rewelacyjnie :loveu:

Posted

[B]iskra_wroc [/B]
Gdybym nie miała swojego psa na kolanach to bym się mocno zdenerwowała :lol:, masz klona mojego Tośka
Twój- [URL="http://img716.imageshack.us/img716/213/p210911141305.jpg"][IMG]http://img716.imageshack.us/img716/213/p210911141305.jpg[/IMG][/URL]
Mój - [IMG]http://i54.tinypic.com/5kjbeo.jpg[/IMG]

Obroża super:lol:

Posted

[quote name='Agnes']Ja w ogole nie rozumiem czemu niektorzy narazaja zycie swojego psa. Kupujecie smycz za kilkanascie zlotych z biedronki, bo automat, bo...Smycz pusci co jest bardzo prawdopodobne w smyczy takiej jakosci. Pies wleci pod samochod. Bedzie placz, bol. Po co? Jak ktos nie ma pieniedzy na porzadna automatyczna niech kupi parciana.

Fantastycznie jest Moli w tej obrozy, baaardzo do niej pasuje![/QUOTE]
Agnes tylko ze obroza Lupine (tak bylo w przypadku jednego baska), Rogz czy innej firmy tez moze sie odpiac czy zerwac i pies ucieknie... Tak wiec podstawa to jest 100% przywolanie psa.

Posted

[quote name='deer_1987']Agnes tylko ze obroza Lupine (tak bylo w przypadku jednego baska), Rogz czy innej firmy tez moze sie odpiac czy zerwac i pies ucieknie... Tak wiec podstawa to jest 100% przywolanie psa.[/QUOTE]

srurututu, powodzenia ze 100% przywołaniem u jakiegokolwiek psa ;) w każdej sytuacji

Posted

[quote name='Unbelievable']srurututu, powodzenia ze 100% przywołaniem u jakiegokolwiek psa ;) w każdej sytuacji[/QUOTE]
Nie widze w tym zadnego problemu... Tutaj psy sa tego uczone od malego i tego sie od nich wymaga i jakos ludzie nie maja z tym problemow :roll: Nie kazdy pies jest mysliwski jak Twoj i chetnie by uciekal...

Posted

[quote name='w deszczu rosnę']Zgadzam się, wszystkie flexi przeżywały swoich właścicieli, wymieniałam jedynie ze względów estetycznych, gdy były mocno zniszczone, ale mechanizm zawsze działał bez zarzutu. Dla mnie bez sensu - jak tu ktoś wspominał - mieć lepsze i gorsze flexi. Smycz jest po to, by jej używać, a nie oszczędzać :) Rozumiem, że ktoś nie zabierze skórzanej smyczy na jakiś bagienny spacer, ale flexi...[/QUOTE]
Okazało się, że większość moich flexi to sumplast a jedynie taśma to flexi, jak na polski odpowiednik to są super, tylko pierwsza była źle dobrana, za słaba. Dla małych psów są super, o niebo lepsze niż biedronkowe jakieś. Nie są zbyt drogie i dłuuugo wytrzymują.

Posted

[quote name='deer_1987']Nie widze w tym zadnego problemu... Tutaj psy sa tego uczone od malego i tego sie od nich wymaga i jakos ludzie nie maja z tym problemow :roll: Nie kazdy pies jest mysliwski jak Twoj i chetnie by uciekal...[/QUOTE]
tutaj czyli ? tam są takie same psy i ludzie jak u nas ;)
jak suka będzie miała cieczkę to odwołasz psa z jajkami ?
albo jak zobaczy pies z zapędem myśliwskim zająca tez nie pójdzie?
wymyślasz ;)
owszem są psy też nauczone ale i tak wątpię że w 100% zawsze może coś się zdarzyć , tak samo u was jak i u nas.

Posted

[quote name='gops']tutaj czyli ? tam są takie same psy i ludzie jak u nas ;)
jak suka będzie miała cieczkę to odwołasz psa z jajkami ?
albo jak zobaczy pies z zapędem myśliwskim zająca tez nie pójdzie?
wymyślasz ;)
owszem są psy też nauczone ale i tak wątpię że w 100% zawsze może coś się zdarzyć , tak samo u was jak i u nas.[/QUOTE]
Sama mam jedna suke w 100% odwolalna. Podstawa to komenda "do mnie" i "stoj". Polecam nauczyc tego psa i wymagac od niego :diabloti:

Tutaj nie ma bezpanskich psow ktore sie doczepiaja do suki w cieczce :roll:

Nie zauwazylas chyba ze napisalam wyzej ze nie kazdy ma psa mysliwskiego ktory poleci za zwierzyna.

Posted

[quote name='deer_1987']Sama mam jedna suke w 100% odwolalna. Podstawa to komenda "do mnie" i "stoj". Polecam nauczyc tego psa i wymagac od niego :diabloti:

Tutaj nie ma bezpanskich psow ktore sie doczepiaja do suki w cieczce :roll:

Nie zauwazylas chyba ze napisalam wyzej ze nie kazdy ma psa mysliwskiego ktory poleci za zwierzyna.[/QUOTE]
super ,extra gratuluję ;) moja też zna do mnie, i stój i nie ufam jej w 100% że zawsze to zadziała .
ale dlaczego bezpański ? mało macie psów z właścicielami które mają jajka? nigdy nie widziałaś jak pies chcę uciec bo czuję cieczke, to nie jest nic dziwnego .
to są normalne psie zachowania i nie wierze że gdziekolwiek są psy tak idelane jak mówisz.
psy wszędzie są takie same.

Posted

Psy sa moze wszedzie takie same ale ludzie nie sa tacy sami :roll: Nikt tutaj nie puszcza psa ot tak sobie jesli nie jest nauczony w 100% przywolania (mozliwe ze ma to zwiazek z karami jakie bylby na niego nalozone gdyby pies sie nie sluchal). To jest jedna z wazniejszych rzeczy ktora trzeba psa najpierw nauczyc w domu albo na kursie zanim sie psa w ogole kiedys na nie ogrodzonym terenie pusci. Psy jakos sa normalne z jajkami i bez a jakos nie biegaja do kazdej suczki w cieczce...

Posted

[quote name='deer_1987']Psy sa moze wszedzie takie same ale ludzie nie sa tacy sami :roll: Nikt tutaj nie puszcza psa ot tak sobie jesli nie jest nauczony w 100% przywolania (mozliwe ze ma to zwiazek z karami jakie bylby na niego nalozone gdyby pies sie nie sluchal). To jest jedna z wazniejszych rzeczy ktora trzeba psa najpierw nauczyc w domu albo na kursie zanim sie psa w ogole kiedys na nie ogrodzonym terenie pusci. Psy jakos sa normalne z jajkami i bez a jakos nie biegaja do kazdej suczki w cieczce...[/QUOTE]
w takim razie zazdroszcze i chciałabym to zobaczyć . jak np ogar stoi spokojnie gdy obok niego hasa zając .

Posted

[quote name='gops']w takim razie zazdroszcze i chciałabym to zobaczyć . jak np ogar stoi spokojnie gdy obok niego hasa zając .[/QUOTE]
Inaczej takie psy by nie mogly chodzic na polowania... Kazdy pies jest tego uczony i jest uczony rozrozniac kiedy ma polowac a kiedy nie. Np border collie nie bedzie za kazdym razem zaganial owiec tylko na komende/polecenie od wlasciciela. Tak samo z psami ktore sa uzywane do polowan.

Posted

[quote name='deer_1987']Inaczej takie psy by nie mogly chodzic na polowania... Kazdy pies jest tego uczony i jest uczony rozrozniac kiedy ma polowac a kiedy nie. Np border collie nie bedzie za kazdym razem zaganial owiec tylko na komende/polecenie od wlasciciela. Tak samo z psami ktore sa uzywane do polowan.[/QUOTE]
a ja mówię o przeciętnym właścicielu psa, nie macie takich ? wszystkie psy myśliwskie biorą udział w polowaniach i są tego uczone ? nie wierze .

nie będę już offować bo to nie na temat

Posted

Eee tam każdy pies jest w 100% odwołalny. Tylko niektóre dają się odwołać dopiero za 10 razem, jak moje;) Chociaż są uczone od małego, po kursie i dodatkowo pies nie ma jajek ;) Bywają różne sytuacje i z reguły pies melduje się u sekundę, gdy go wołam, ale nie zawsze.
Pies to pies nie można mu zupełnie zaufać (tak samo jak małemu dziecku) i to głownie dla jego bezpieczeństwa.

Posted

[quote name='gops']a ja mówię o przeciętnym właścicielu psa, nie macie takich ? wszystkie psy myśliwskie biorą udział w polowaniach i są tego uczone ? nie wierze .

nie będę już offować bo to nie na temat[/QUOTE]
Mamy takich ale maja glowe tam gdzie trzeba w przeciwienstwie do ludzi w Polsce :roll: Jesli pies nie slucha sie 100% to go sie go nie spuszcza ze smyczy w terenie nie ogrodzonym proste... ale widac nie umiesz zrozumiec.

Posted

[quote name='deer_1987']Mamy takich ale maja glowe tam gdzie trzeba w przeciwienstwie do ludzi w Polsce :roll: Jesli pies nie slucha sie 100% to go sie go nie spuszcza ze smyczy w terenie nie ogrodzonym proste... ale widac nie umiesz zrozumiec.[/QUOTE]
czyli doszliśmy do sedna sprawy wszystkie psy u was nie są w 100% odwoływalne :) i o to chodziło . a to że chodzą na smyczach to bardzo dobrze. tylko o to mi chodziło , nie lubię wybielania czegoś na siłę , psy są wszędzie takie same ot co i bywają takie które nie są odwoływalne wszędzie.

koniec offa z mojej strony , proszę nie pisz już do mnie bo będę musiała odpisać a nie chce offować .