Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gato, piękny widok, ogólnie szelki na psach krótkowłosych prezentują się lepiej niż u kudłaczy :) gdzie je można kupić najtaniej może ktoś podpowie.

Posted

prezent na 10 urodziny 

DSC03353_zpsqo7ih8ek.jpg

DSC03365_zpsahfuwqit.jpg

DSC03371_zpsdviruxbf.jpg

Sto lat chłopie!! Wygląda nieziemsko! :))

Dziękujemy 

tak, rozmiar S zamawiałam w sklepie outdoor24.

Dla Setki będę chciała w przyszłości M, a dla Bolsa będę miała dylemat, najpierw przymierzę mu Mke 

czas strasznie szybko leci....  dziękujemy 

Owsiki w ZeroDC

DSC03412_zpskfzqoexk.jpg

DSC03436_zpsncdslopg.jpg

DSC03440_zpsx4nj1pwo.jpg

Fajnie wyglądają! Setka jest podcięta? :)

Wstawiam Vegę w wersji kaleki tucznik dla Agnes (chciałam Ci wysłać PW ale masz zapchaną skrzynkę :( ), RW rozmiar M.

18054258496_fe9e4c91f8_o.png

Wow, wygląda super ! :)

gato, piękny widok, ogólnie szelki na psach krótkowłosych prezentują się lepiej niż u kudłaczy gdzie je można kupić najtaniej może ktoś podpowie.

Niestety, to prawda :(

Posted

Kurde okropnie nie lubię w Lupine, że strasznie długo czeka się na dostawę. Już leci drugi tydzień i tracę cierpliwość - wczoraj napisałam do nich maila - i cisza.

Posted

To chyba zależy od tego, jak blisko pach leży ten pasek. Może przesunięcie tylnej obręczy trochę dalej by pomogło?

U nas bardziej niż tak się ta taśma nie przesunie na podszyciu:

Posted

Jakie szelki nadawałyby się do ciągnięcia ciężarków poza szelkami do wp? Maksymalny ciężar wynosiłby 2kg, pies waży 10kg. Szelki do wp są dosyć drogie i szukam czegoś tańszego.

Posted

To chyba zależy od tego, jak blisko pach leży ten pasek. Może przesunięcie tylnej obręczy trochę dalej by pomogło?
U nas bardziej niż tak się ta taśma nie przesunie na podszyciu:

Dzięki, spróbuję w takim razie poluźnić przednią obręcz to może wtedy i tylna pójdzie dalej. Zobaczę czy to cos da :) tak jak lezy u was ten pasek to u nas się układa z drugiej strony i tak powinno byc moim zdaniem...
Posted

Jakie szelki nadawałyby się do ciągnięcia ciężarków poza szelkami do wp? Maksymalny ciężar wynosiłby 2kg, pies waży 10kg. Szelki do wp są dosyć drogie i szukam czegoś tańszego.

Szelki tzw pociągowe czyli po prostu norwegi z bardzo szerokim miękkim przodem z dwoma dodatkowymi kółkami na bokach .

Dokupić do tego możesz dłuuugi dwójnik (zaczepiasz o te kółka i masz dodatkowe kółko z tyłu szelek trochę jak w sledach ) .

DSC04788.jpg?t=1304494042

Posted

Dzięki, spróbuję w takim razie poluźnić przednią obręcz to może wtedy i tylna pójdzie dalej. Zobaczę czy to cos da :) tak jak lezy u was ten pasek to u nas się układa z drugiej strony i tak powinno byc moim zdaniem...

Dziwne, skoro z drugiej strony jest ok. Może w środku ta taśma jest jakoś przesunięta? Ale mam nadzieję, że po prostu poluzowanie przodu pomoże. 

Posted

Dziwne, skoro z drugiej strony jest ok. Może w środku ta taśma jest jakoś przesunięta? Ale mam nadzieję, że po prostu poluzowanie przodu pomoże.

Sprawdzałam i wydaje się być ok. Ale ewidentnie z tej jednej strony pasek ma tendencję do skręcania się na bok. Aż się zaczęłam zastanawiać czy to nie kwestia jakiegoś złego uszycia...
Posted

Piękne te ruffweary! Prezentują się świetnie :)

ja ja czekam na Obrożę od kudłatego! mmm ^^

Ja też... zamówiłam 18 i dopiero dzisiaj wysłana - mam nadzieję, że nam dojdzie jutro :P

Posted

Piękne te ruffweary! Prezentują się świetnie :)

Ja też... zamówiłam 18 i dopiero dzisiaj wysłana - mam nadzieję, że nam dojdzie jutro :P

Maja 14 dni na zrobienie i wyslanie :D pochwal się jak będzie :D
Posted

Maja 14 dni na zrobienie i wyslanie :D pochwal się jak będzie :D

Wiem, wiem, ale ciężko się doczekać :D Jutro mamy wypad wieczorem na sesję, więc jak obroża dojdzie to się załapie :)

Posted

Pierwszy spacer, szelki Julius K9 paskowe spisały się doskonale :) nie przekręcają się, nie spiłowały, druga skóra na psie. Na początku wydawaly się sztywne ale psu to nie przeszkadza. Nie ciągnie na nich bardziej niż na innych ;) rączka trochę, drapie ktoś nie przemyslał funkcjonalności rzepa ale to taki niewielki defekcik.

Posted

Ja polecam Ci odpruc ta część rzepu z raczki, ja tak zrobilam, latwo ją odpruc, nie uszkodzilam przy tym zadnej nitki w raczce, a jest o niebo wygodniej :)

Posted

Dziekuję :) już się przyglądałam i tak zrobię. Podobają mi się wizualnie te szelki i psiak je zaakceptował, na jesieni kupię siodłowe wybrany kolor to śliczny - kiwi.