Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja mam może trochę głupie pytanie :P Jak pierzecie psie rzeczy w pralce, to jak zabezpieczacie te metalowe części, żeby nie tłukły o bęben? W jakimś specjalnym worku czy jak?

Ja wsadzam do worka na pranie, ale piorę z ciuchami, więc jeszcze mi się nic nie poobijało.

Posted

One mają do 63cm z łańcuszkiem te błękitne, szer. 3cm - Ewa mogę Ci odstąpić :)

Dzięki, ale łańcuszek się u nas nie sprawdza, więc muszę poszukać czegoś z innym zapięciem ;) 

Posted

Obmierzyłam psiaka i coraz bardziej skłanaim się ku zakupieniu szelek SHORT firmy ZeroDC w intensywnym seledynkowym kolorze, czyj piesek jest z nich zadowolony jako użytkownik ?

Jedynie zastanawiam sie jak upchać w takich szelkach ten goldenowy przód na maxa zarośnięty na gęsto kudłem :P

Posted

Obmierzyłam psiaka i coraz bardziej skłanaim się ku zakupieniu szelek SHORT firmy ZeroDC w intensywnym seledynkowym kolorze, czyj piesek jest z nich zadowolony jako użytkownik ?
Jedynie zastanawiam sie jak upchać w takich szelkach ten goldenowy przód na maxa zarośnięty na gęsto kudłem :P

Można obciąć kłaki :P my regularnie odwiedzamy fryzjera i polecam, pies zadowolony bo mu lżej i ja tez bo mniej brudu łapie ;) a wracając do tematu wątku, te szelki tez mi sie bardzo podobają, ale mój jak zwykle nie pasuje do rozmiarówki...
Posted

Ewa&Duffel ale my przecież mamy goldeny i mój się wpasowuje w rozmiar L z pierwszych pomiarów, waga 36 kg, jutro to skonsultuję z panem od sprzedaży, zresztą powiedział, że może mi przysłać dwa różne rozmiary i jeden odeślę więc nie jest tak źle. Chciałam psa podciąć nievo na lato, szczególnie przód ma obficie usierściony ale rodzinka zabroniła, podoba im się pies w lwim przebraniu, na szczęście brud szybko schodzi, wykrusza się i znów jest błysk.

Szelki wyglądają cudnie, a czy są wygodne być może niedługo się o tym przekona psisko jako tester szelkowy ;)

Posted

Ewa&Duffel ale my przecież mamy goldeny i mój się wpasowuje w rozmiar L z pierwszych pomiarów, waga 36 kg, jutro to skonsultuję z panem od sprzedaży, zresztą powiedział, że może mi przysłać dwa różne rozmiary i jeden odeślę więc nie jest tak źle. Chciałam psa podciąć nievo na lato, szczególnie przód ma obficie usierściony ale rodzinka zabroniła, podoba im się pies w lwim przebraniu, na szczęście brud szybko schodzi, wykrusza się i znów jest błysk.
Szelki wyglądają cudnie, a czy są wygodne być może niedługo się o tym przekona psisko jako tester szelkowy ;)

Ja się obawiam, że L będzie za ciasne w szyi, bo szelki mają leżeć trochę dalej niż obroża jednak, a mój ma w szyi 52 cm i nosi obroże wyregulowane na jakies 56-67 cm... Więc z przodu szelki powinny miec jakies 60, więc pasowałby rozmiar XXL, ktory znowu bedzie za duzy w klacie... Wiec nie bardzo nam ta rozmiarówka odpowiada :(
Posted

Ja się obawiam, że L będzie za ciasne w szyi, bo szelki mają leżeć trochę dalej niż obroża jednak, a mój ma w szyi 52 cm i nosi obroże wyregulowane na jakies 56-67 cm... Więc z przodu szelki powinny miec jakies 60, więc pasowałby rozmiar XXL, ktory znowu bedzie za duzy w klacie... Wiec nie bardzo nam ta rozmiarówka odpowiada :(

Mam rozmiar SL, który jest na psy o szyi 30-34. Obręcz przednia ma ok. 40cm. Tam jest podany właśnie obwód szyi jaki ma mieć pies, ta obręcz jest od tego wymiaru większa. Myślę, że L/XLka by Wam pasowała. 

dcz szelki są bardzo fajne: leciutkie i dość cienkie. Mają wysoko zatrzaski i zabudowany przód. Myślę, że to nasze najwygodniejsze szelki na tę chwilę.

Posted

Dziękuję :) własnie chodzi o miękkie aby nie wpijały się w psa i nie obcierały, dość duzo chodzimy i powinny leżeć na psie jak druga skóra. Jak to jest z pomiarami, czeskeigo nie znam i tak naprawdę mierzę psa intuicyjnie, może źle :(

Szyja tak po środku jak do obroży, brzuch w jego najszerszej części, dlugość psa od łopatek do nasady ogona i zmierzę jeszcze dla pewności szyję tyż przy przednich łapach i brzuchol tuż za przednimi łapami.

Szelki mam nadzieję mają jakąś regulację ??? jak prawie każde inne

Posted

Też mam ochotę na taką smycz :D

Gdzie kupowałaś?

Ja patrzyłam w sklepie p1es, ale niestety nie mają 2,5cm, 2m :( w innych szerokościach są dostępne 2m, a szer. 2,5cm jest tylko 1,2m albo długa przepinana (nie lubię przepinanych)

Posted

Też ich lubię, kupowałam u nich szelki :) Zapytam w takim razie o możliwość zamówienia :) Dzięki

Kusi mnie jeszcze u nich smycz kauczukowa, ale szer. 19mm to chyba za mało...

Mam jeszcze pytanie dot. tej smyczy- te nitki są wykonane w technologii "all time light"?

Posted

Też się zastanawiam nad tą smyczą z juliusa. Faktycznie miękka jest? Nie tnie rąk? A te nitki święca w ciemności po naświetleniu czy są po prostu odblaskowe?

Posted

Hill., dzięki za info, w takim razie myślę, że rozmiar L powinien pasować :) chyba w najbliższym czasie zamówię te szelki bo też mi się bardzo podobają :)

Zamówione, rozmiar L jak nie będzie pasowało mogę wymienić na XL. Mają być w poniedziałek, będzie sesja i zaprezentujemy się mam taką nadzieje.

Kolor jednak spokojniejszy niż pierwszy pomysł, wybrałam niebieski, w tym seledynowym neonie to chyba lepiej będzie mniejszemu pieskowi ;)

Posted

One ponoć świecą po naświetleniu, a nie są odblaskowe. Jednak przyznam że nie sprawdzałam jaki jest efekt.

Na stronie http://juliusk9-sport.pl/pisze, że nitka jest wykonana w technologii "All Time Light", czyli zarówno odblaskowa, jak i luminescencyjna, w sklepie p1es nie ma takiej informacji i dlatego zastanawiam się, czy oba sklepy mają dokładnie te same smycze... zadzwonię i zapytam. Chyba, że dałabyś radę sprawdzić?

Posted

Zamówione, rozmiar L jak nie będzie pasowało mogę wymienić na XL. Mają być w poniedziałek, będzie sesja i zaprezentujemy się mam taką nadzieje.

Kolor jednak spokojniejszy niż pierwszy pomysł, wybrałam niebieski, w tym seledynowym neonie to chyba lepiej będzie mniejszemu pieskowi ;)

Mi się najbardziej podobają te neonowe żółte i lubię mojego w takich kolorach, mieliśmy szelki z Hurtty, teraz mamy mamy obrożę i smycz i bardzo fajnie to wg mnie wygląda, więc ja wybiorę pewnie te neonowe właśnie ;) chociaż całkiem fajne są też zielone, niebieski za ciemny dla mnie ;)