Gosia & c.o. Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 Ja bym 100 razy wolała latać po wystawie albo być na zawodach niż siedzieć w chałpie i zakuwać... fizyka, polski, angielski, biologia brrrrr :evil: I kto ma sie lepiej??
Asdf Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 NigdyNigdy napisał(a):USH napisał(a):To ja się pochwale, że synek Shapcia na INTERNATIONAL DOG SHOW - VILNIUS WINTER'05 stanął na pudle, a dokładniej był drugi na BIS PUPPY!!! Gratulacje! To też świetny wynik! :D A czy wiadomo coś nt. ogólnych wyników Siberian Husky na wystawach w Wilnie? :roll: No właśnie nic nie udało mi się dowiedzieć ;/
Asdf Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 HUSKYTEAM napisał(a): A możeby tak jakiś fan-klub Shapcia? :) Shapcia?
Asdf Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 moon_light napisał(a):USH wszystkie 3 psy masz super...ale KASDAN jest przesliczny ! Jak kiedys uda mi sie miec husky...to chce zeby wygladal tak jak on :) gratuluje takiego psiaka ! Bardzo mi miło, a hodowcy Kazia jeszcze bardziej :)
NigdyNigdy Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 HUSKYTEAM napisał(a):Kasia nawet nie mów :-( bo aż żal. Ehhhh.... No, trochę żal.... :roll: Mi nieco humor Ryga poprawiła, ale fakt, że jeden CAC by się jeszcze przydał :wink: Ale.... Co się odwlecze, to nie uciecze. Jacku, w przszłym roku jeszcze kilka wystaw będzie 8) HUSKYTEAM napisał(a):Tak sklejamy, sklejamy i może się uda skompletować stawkę na Legionowo Stawka stawką, a może byśmy spróbowali wyniki skompletować? O Ty niedobry! :evilbat: Ty tu nie krakaj. Coś się spełni i będzie na Ciebie :lol:
karlaaa Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 Klasa pośrednia suczki Rilla Dotyk Północnego Wiatru :D Pozdrawiam
pmmazz Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Hmmm... my w Legionowie pokażemy się dopiero w lutym, na klubowej w klasie otwartej... zakładając że z obecnej pośredniej, będą wszyscy w otwartej oraz na dodatek dużo dużo innych psów, to będzie bardzo ciekawie.... :] pozdrowienia pmmazz /pavka/ i el Coyote
NigdyNigdy Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 USH napisał(a):NigdyNigdy napisał(a):A czy wiadomo coś nt. ogólnych wyników Siberian Husky na wystawach w Wilnie? :roll: No właśnie nic nie udało mi się dowiedzieć ;/ Gdzieś w dziale "Wystawy" widziałam pełną stawkę, przepisaną z katalogu. Jak by tak podedukować trochę, to można się niektórych wyników domyśleć :wink: Przerzucam stawkę tutaj, z zastrzeżeniem, że opublikował ją gwiezdny-wyslannik. Mam jednak nadzieję, że mi uszu za to nie pourywa :roll: PSY Klasa Szczeniąt: BLUE STORM BRICASSART SAFFRON FORTUNATUS Klasa Młodzieży: KARAI Klasa Championów: ARKTOGEA SWEETY JALERRAN'S NANOOK LAST CRUSADE Klasa Weteranów: BURSZTYN Z COYOACAN -brak SUKI Klasa Szczeniąt: TUNDRA Z TARNAWSKIEJ RIWIERY Klasa Młodzieży: BLACK ARCTIC HUSKY MERKAMBERTANER Klasa Pośrednia: ARKTOGEA TSUNAMI - brak STEPHENWOLFS FLORIDASUNSHINE Klasa Championów: JAGIENKA Z COYOACAN - brak W tym momencie zastanawiam się, czy jakakolwiek suczka dostała CACIB'a.... :roll: Bo STEPHENWOLFS FLORIDASUNSHINE była w Rydze i najwyraźniej była po szczeniakach (łysa i obwisła, nie weszła do porównania) i nie sądzę, aby wróciła do kondycji w tak mega krótkim czasie. A i widzę, że pies mieszkający w tej samej hodowli, JALERRAN'S NANOOK LAST CRUSADE, też był zgłoszony. Jeśli nie było Sweety (a nie było? :roll: ), to pewnie CACIB powędrował do niego. Kto ma jakieś informacje nt. powyższej stawki, proszę, dopisujcie. Razem sobie wyniki ulepimy :wink:
sh_maniak Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Ale "polska" stawka była w Wilnie :D :terazpol:
HUSKYTEAM Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Ale "polska" stawka była w Wilnie No tak... u nas jest hiszpańska, w hiszpanii amerykańska, a w USA? Oni mają najlepsze, bo ciągną ze źródła, czyli z Syberii ;-) Tylko żeby stamtąd coś przywieźć, to trzeba samemu pojechać i na to zapolować... Pzdr
Asdf Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Na marcowe wilno 06 też z pewnością będzie ciekawa :)
Betsy Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 No cóż ktos miał zobaczyc najnowsze zdjęcie Shapa i prosze dostałam to zdjęcie na poczte. zaznaczam nie ja je zrobiłam jak zreszta poprzednie tez. Słowem ktos chciał zdjęcie - prosze jest zdjęcie z boku w pełnej krasie z tego roku jesli to nie jest zarwany grzbiet to co ???
flashka-g Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Betsy czemu to jest najdziwniejsze ze tylko Ty to zauwazasz a sedzia tego nie zauwazył?? a moze bolało Cie to ze wygralismy z Dakotą...no trudno nie dało sie przegrac :D Zdjęcie zrobione jest od góry..a pozatym Shapali jest tu w trakcie ustawiania. Hmm pozatym gdybys kiedykolwiek kopnął Ciebie zaszczyt groomingu takiego psa jak Shapali to bys zauwazyla ze na zadzie ma dłuższy włos i bardziej puszysty niz na grzebiecie, który sie unosi. Hm tylko nie wiem po co komu zdjecie nieustawionego psa. Pozatym ty chyba nie potrafisz rozpoznawać perspektywy. a tu prosze zdjecie cykniete pare minut pozniej z pełnej krasie z boku gdzie Shapali stoi w statyce, a nie byle jak w trakcie ustawiania:)) http://doghandling.ovh.org/galeria58.jpg - CZARY MARY;]
Asdf Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Asiu nie dyskutuj z ta osobą, nie ma najmniejszego sensu. 8) Niech powstawia sobie fotki , co mam nadzieje sprawia jej wiele radości :) Bez sensu tworzyć nieprzyjemną atmosfere. :angel:
pmmazz Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Co sie dzieje na tym forum!!!???!!! Po jaką cholerę tak mieszać? Był czas DAKOTY (spotkaliśmy się niestety tylko raz na ringu w Krakowie, gdzie jeden i drugi wyleciał z bdb) kiedy kosił co popadło, a SHAPALI miał wicznego pecha (prawie jak my od samego początku :oops: ), a teraz jest czas SHAPALI'ego...tyle.... a na marginesie to ja mam nadzieję, że i dla mojego kojota przyjdzie jego czas.......... :lol: pozdrowionka pmmazz /pavka/ i el coyote
HUSKYTEAM Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Oj dziewczyny, kopnąć Was wszytskie w du*ę, bo nic lepszego mi do głowy nie przychodzi... cała dysputa przypomina kombinacje polityczne, gdzie wszystcy o czymś mówią, zainteresowani stroną A udają że nie widzą rzeczywistości, zainteresowani stroną B wysuwają coraz do żałośniejsze argumenty a wszystko oczywiście pod hasłem "robienia dobrego dla rasy". Żenada, tyle powiem. Na pewno będziem mieli najlepsze haszczaki na świecie jak tak dalej pójdzie - jeżeli się wzajemnie nie pozabijamy, A teraz trochę humoru: a SHAPALI miał wicznego pech "Wieczny pech" - od dziś będę to stosował do mojego białasa ;-), podoba mi się takie ujęcie sprawy :-) Niech powstawia sobie fotki Aga pamiętaj, że jak by źle nie o Tobie nie mówili, to wymagaj tylko poprawnej pisowni swojego nazwiska - lepszej reklamy jeszcze na świecie nie wymyślili, więc poproś o kolejne ;-) Pozatym ty chyba nie potrafisz rozpoznawać perspektywy zdjęcie jest robione od gory Jako niedoszły student ASP czuję się w obowiązku zauważyć, że linie załamane (oglądane z poziomu) "prostują" się wraz ze zmieną punktu widzenia na wyższy. Flashka ja Ci mówię, stres nie jest na urodę wskazany ;-) Pzdr
HUSKYTEAM Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 A żeby nie było niejasności i domysłów: zarówno Shap jak i Dakota to przecież psy bardzo dobre i wszyscy to wiedzą, więc dyskusja jest cokolwiek jałowa. Pomijając kwestię anatomii, w dużej mierze przewaga psa Agi polega na 3 rzeczach: 1) Przygotowaniu 2) Wystawianiu 3) Efektowości , które są bardzo ważne i potrzebne, a których umiejętność jest tajemnicą większości wygranych na wystawach na całym świecie. Wiem, że to absurd w naszych warunkach, ale gdybyśmy się trochę wzajemnie od siebie pouczyli, to nie byłoby tak, że przyjeżdza ktoś z zagranicy i zabiera nam klubowe zwycięstwa, że podam tylko jeden przykład z tego roku. A tak będziemy się nawzajem gnoić, na czym skorzystają inni. Ale to tylko moje zdanie i mam prawo się mylić, nieprawdaż?
pmmazz Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 off-topic'owo... Jacek, ważyłeś może Kronia ostatnio? Cholerka mój kojot trochę się rozrósł i przy "wzroście" 57cm waży 27kg.... jeszcze chwila i będę mógł go śmiało określać jako: pazerny cielak pociągowy :wink: :lol:
HUSKYTEAM Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Ostatnio jakoś w lecie i się sam zdziwiłem, bo wyszło coś koło 24 kg (myślałem, że wyjdzie ponad 30 ;-) )... na wzrost chyba Smerfetka jest taka sama jak El Coyote, ale zależy czy ważysz przed czy po śniadaniu ;-)
Miśka Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [quote name='pmmazz']off-topic'owo... Jacek, ważyłeś może Kronia ostatnio? Cholerka mój kojot trochę się rozrósł i przy "wzroście" 57cm waży 27kg.... jeszcze chwila i będę mógł go śmiało określać jako: pazerny cielak pociągowy :wink: :lol: hehe, no to teraz sprobuj, po takim wyznaniu gdzies wygrac... To Was opluja ze zatuczony a wygrywa :)
HUSKYTEAM Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Dokładnie... powinniśmy wszędzie mówić/pisać że nasze psy są dokładnie takie, jak jest we wzrocu... a że jak staną obok siebie to są różne? Eeeetam, złudzenie optyczne :-) Moment, idę wrzasnąć na klocki, bo zaczęły wyć
dachenoceras Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 HUSKYTEAM napisał(a):Dokładnie... powinniśmy wszędzie mówić/pisać że nasze psy są dokładnie takie, jak jest we wzrocu... a że jak staną obok siebie to są różne? No mi też sie wydaje, że wzorzec to tak jakby pisany z mojego psa był :D :D :D a psy są różne - bo ...... czytamy różne tłumaczenia tego wzorca, a każdy oczywiście twierdzi, że czyta go w oryginale (no i jak spotkają się dwie osoby czytające oryginał to sprzeczka gotowa - patrz powyżej) Co do wagi - to ja przestałem ważyć psiaka jak zbiżał się do 22 kg - aż się boję jak stanie znowu na wadze - ale damy radę - jak tylko osiagnie wiek sporawny i przeistoczy się z muła pociągowego w strzałę południa. Ot i chłopy pogadały sobie o kynologii........... (i to bez żadnego dopełniacza)
dachenoceras Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 HUSKYTEAM napisał(a): Pomijając kwestię anatomii, Czy to będzie motto przewodnie na przyszłorocznych wystawach?
Miśka Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [quote name='dachenoceras']Ot i chłopy pogadały sobie o kynologii hehe, zapamietam sobie dach.
Recommended Posts