Jump to content
Dogomania

Wyniki z ringu Siberian Husky (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
USH napisał(a):
To ja się pochwale, że synek Shapcia na INTERNATIONAL DOG SHOW - VILNIUS WINTER'05 stanął na pudle, a dokładniej był drugi na BIS PUPPY!!!

Gratulacje!
To też świetny wynik! :D
A czy wiadomo coś nt. ogólnych wyników Siberian Husky na wystawach w Wilnie? :roll:

No właśnie nic nie udało mi się dowiedzieć ;/

Posted

moon_light napisał(a):
USH wszystkie 3 psy masz super...ale KASDAN jest przesliczny !
Jak kiedys uda mi sie miec husky...to chce zeby wygladal tak jak on :)
gratuluje takiego psiaka !

Bardzo mi miło, a hodowcy Kazia jeszcze bardziej :)

Posted

HUSKYTEAM napisał(a):
Kasia nawet nie mów :-( bo aż żal.

Ehhhh....
No, trochę żal.... :roll:
Mi nieco humor Ryga poprawiła, ale fakt, że jeden CAC by się jeszcze przydał :wink:
Ale.... Co się odwlecze, to nie uciecze.
Jacku, w przszłym roku jeszcze kilka wystaw będzie 8)

HUSKYTEAM napisał(a):
Tak sklejamy, sklejamy i może się uda skompletować stawkę na Legionowo

Stawka stawką, a może byśmy spróbowali wyniki skompletować?

O Ty niedobry! :evilbat:
Ty tu nie krakaj.
Coś się spełni i będzie na Ciebie :lol:

Posted

Hmmm...

my w Legionowie pokażemy się dopiero w lutym, na klubowej w klasie otwartej...

zakładając że z obecnej pośredniej, będą wszyscy w otwartej oraz na dodatek dużo dużo innych psów, to będzie bardzo ciekawie.... :]

pozdrowienia

pmmazz /pavka/ i el Coyote

Posted

USH napisał(a):
NigdyNigdy napisał(a):
A czy wiadomo coś nt. ogólnych wyników Siberian Husky na wystawach w Wilnie? :roll:

No właśnie nic nie udało mi się dowiedzieć ;/

Gdzieś w dziale "Wystawy" widziałam pełną stawkę, przepisaną z katalogu.
Jak by tak podedukować trochę, to można się niektórych wyników domyśleć :wink:
Przerzucam stawkę tutaj, z zastrzeżeniem, że opublikował ją gwiezdny-wyslannik.
Mam jednak nadzieję, że mi uszu za to nie pourywa :roll:

PSY

Klasa Szczeniąt:
BLUE STORM BRICASSART
SAFFRON FORTUNATUS

Klasa Młodzieży:
KARAI

Klasa Championów:
ARKTOGEA SWEETY
JALERRAN'S NANOOK LAST CRUSADE

Klasa Weteranów:
BURSZTYN Z COYOACAN -brak

SUKI

Klasa Szczeniąt:
TUNDRA Z TARNAWSKIEJ RIWIERY

Klasa Młodzieży:
BLACK ARCTIC HUSKY MERKAMBERTANER

Klasa Pośrednia:
ARKTOGEA TSUNAMI - brak
STEPHENWOLFS FLORIDASUNSHINE

Klasa Championów:
JAGIENKA Z COYOACAN - brak

W tym momencie zastanawiam się, czy jakakolwiek suczka dostała CACIB'a.... :roll:
Bo STEPHENWOLFS FLORIDASUNSHINE była w Rydze i najwyraźniej była po szczeniakach (łysa i obwisła, nie weszła do porównania) i nie sądzę, aby wróciła do kondycji w tak mega krótkim czasie.
A i widzę, że pies mieszkający w tej samej hodowli, JALERRAN'S NANOOK LAST CRUSADE, też był zgłoszony.
Jeśli nie było Sweety (a nie było? :roll: ), to pewnie CACIB powędrował do niego.
Kto ma jakieś informacje nt. powyższej stawki, proszę, dopisujcie.
Razem sobie wyniki ulepimy :wink:

Posted

Ale "polska" stawka była w Wilnie

No tak... u nas jest hiszpańska, w hiszpanii amerykańska, a w USA? Oni mają najlepsze, bo ciągną ze źródła, czyli z Syberii ;-) Tylko żeby stamtąd coś przywieźć, to trzeba samemu pojechać i na to zapolować...

Pzdr

Posted

No cóż ktos miał zobaczyc najnowsze zdjęcie Shapa i prosze dostałam to zdjęcie na poczte. zaznaczam nie ja je zrobiłam jak zreszta poprzednie tez.
Słowem
ktos chciał zdjęcie - prosze jest zdjęcie z boku w pełnej krasie z tego roku
jesli to nie jest zarwany grzbiet to co ???

Posted

Betsy czemu to jest najdziwniejsze ze tylko Ty to zauwazasz a sedzia tego nie zauwazył?? a moze bolało Cie to ze wygralismy z Dakotą...no trudno nie dało sie przegrac :D

Zdjęcie zrobione jest od góry..a pozatym Shapali jest tu w trakcie ustawiania. Hmm pozatym gdybys kiedykolwiek kopnął Ciebie zaszczyt groomingu takiego psa jak Shapali to bys zauwazyla ze na zadzie ma dłuższy włos i bardziej puszysty niz na grzebiecie, który sie unosi. Hm tylko nie wiem po co komu zdjecie nieustawionego psa. Pozatym ty chyba nie potrafisz rozpoznawać perspektywy.
a tu prosze zdjecie cykniete pare minut pozniej z pełnej krasie z boku gdzie Shapali stoi w statyce, a nie byle jak w trakcie ustawiania:))
http://doghandling.ovh.org/galeria58.jpg - CZARY MARY;]

Posted

Asiu nie dyskutuj z ta osobą, nie ma najmniejszego sensu. 8)
Niech powstawia sobie fotki , co mam nadzieje sprawia jej wiele radości :)

Bez sensu tworzyć nieprzyjemną atmosfere.
:angel:

Posted

Co sie dzieje na tym forum!!!???!!! Po jaką cholerę tak mieszać? Był czas DAKOTY (spotkaliśmy się niestety tylko raz na ringu w Krakowie, gdzie jeden i drugi wyleciał z bdb) kiedy kosił co popadło, a SHAPALI miał wicznego pecha (prawie jak my od samego początku :oops: ), a teraz jest czas SHAPALI'ego...tyle....

a na marginesie to ja mam nadzieję, że i dla mojego kojota przyjdzie jego czas.......... :lol:

pozdrowionka

pmmazz /pavka/ i el coyote

Posted

Oj dziewczyny, kopnąć Was wszytskie w du*ę, bo nic lepszego mi do głowy nie przychodzi... cała dysputa przypomina kombinacje polityczne, gdzie wszystcy o czymś mówią, zainteresowani stroną A udają że nie widzą rzeczywistości, zainteresowani stroną B wysuwają coraz do żałośniejsze argumenty a wszystko oczywiście pod hasłem "robienia dobrego dla rasy". Żenada, tyle powiem. Na pewno będziem mieli najlepsze haszczaki na świecie jak tak dalej pójdzie - jeżeli się wzajemnie nie pozabijamy,

A teraz trochę humoru:

a SHAPALI miał wicznego pech

"Wieczny pech" - od dziś będę to stosował do mojego białasa ;-), podoba mi się takie ujęcie sprawy :-)

Niech powstawia sobie fotki

Aga pamiętaj, że jak by źle nie o Tobie nie mówili, to wymagaj tylko poprawnej pisowni swojego nazwiska - lepszej reklamy jeszcze na świecie nie wymyślili, więc poproś o kolejne ;-)

Pozatym ty chyba nie potrafisz rozpoznawać perspektywy

zdjęcie jest robione od gory

Jako niedoszły student ASP czuję się w obowiązku zauważyć, że linie załamane (oglądane z poziomu) "prostują" się wraz ze zmieną punktu widzenia na wyższy. Flashka ja Ci mówię, stres nie jest na urodę wskazany ;-)

Pzdr

Posted

A żeby nie było niejasności i domysłów: zarówno Shap jak i Dakota to przecież psy bardzo dobre i wszyscy to wiedzą, więc dyskusja jest cokolwiek jałowa. Pomijając kwestię anatomii, w dużej mierze przewaga psa Agi polega na 3 rzeczach:
1) Przygotowaniu
2) Wystawianiu
3) Efektowości
, które są bardzo ważne i potrzebne, a których umiejętność jest tajemnicą większości wygranych na wystawach na całym świecie. Wiem, że to absurd w naszych warunkach, ale gdybyśmy się trochę wzajemnie od siebie pouczyli, to nie byłoby tak, że przyjeżdza ktoś z zagranicy i zabiera nam klubowe zwycięstwa, że podam tylko jeden przykład z tego roku. A tak będziemy się nawzajem gnoić, na czym skorzystają inni.

Ale to tylko moje zdanie i mam prawo się mylić, nieprawdaż?

Posted

off-topic'owo...

Jacek, ważyłeś może Kronia ostatnio? Cholerka mój kojot trochę się rozrósł i przy "wzroście" 57cm waży 27kg....

jeszcze chwila i będę mógł go śmiało określać jako:

pazerny cielak pociągowy :wink: :lol:

Posted

Ostatnio jakoś w lecie i się sam zdziwiłem, bo wyszło coś koło 24 kg (myślałem, że wyjdzie ponad 30 ;-) )... na wzrost chyba Smerfetka jest taka sama jak El Coyote, ale zależy czy ważysz przed czy po śniadaniu ;-)

Posted

[quote name='pmmazz']off-topic'owo...

Jacek, ważyłeś może Kronia ostatnio? Cholerka mój kojot trochę się rozrósł i przy "wzroście" 57cm waży 27kg....

jeszcze chwila i będę mógł go śmiało określać jako:

pazerny cielak pociągowy :wink: :lol:

hehe, no to teraz sprobuj, po takim wyznaniu gdzies wygrac...
To Was opluja ze zatuczony a wygrywa :)

Posted

Dokładnie... powinniśmy wszędzie mówić/pisać że nasze psy są dokładnie takie, jak jest we wzrocu... a że jak staną obok siebie to są różne? Eeeetam, złudzenie optyczne :-)

Moment, idę wrzasnąć na klocki, bo zaczęły wyć

Posted

HUSKYTEAM napisał(a):
Dokładnie... powinniśmy wszędzie mówić/pisać że nasze psy są dokładnie takie, jak jest we wzrocu... a że jak staną obok siebie to są różne?

No mi też sie wydaje, że wzorzec to tak jakby pisany z mojego psa był :D :D :D a psy są różne - bo ...... czytamy różne tłumaczenia tego wzorca, a każdy oczywiście twierdzi, że czyta go w oryginale (no i jak spotkają się dwie osoby czytające oryginał to sprzeczka gotowa - patrz powyżej)

Co do wagi - to ja przestałem ważyć psiaka jak zbiżał się do 22 kg - aż się boję jak stanie znowu na wadze - ale damy radę - jak tylko osiagnie wiek sporawny i przeistoczy się z muła pociągowego w strzałę południa.

Ot i chłopy pogadały sobie o kynologii........... (i to bez żadnego dopełniacza)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...