Jump to content
Dogomania

Wyniki z ringu Siberian Husky (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowa Ruda 2005 - wyniki jakie mam, ocen niestety większości nie posiadam :(

PSY
klasa szczeniat

1. wo Ares Wilcze Dziedzictwo - BIS PUPPY !!!
2. wo Adonis Wilcze Dziedzictwo

KLASA MLODZIEZY

1. Zw.Mł, NJwR Potega Naturalności Endless Wolf
2. Apis Ninsun
3. KAIRO KISMET PRINC Ksiazeta Polnocy
4. Mister Bingo Srebro Północy

klasa posrednia

1. CWC Sochi de Ciukci
2. Nabuko Eskimoski Domek
abs. Nemo Brown Nugat Sniezna Watacha

klasa otwarta

1. CWC Yukatan Nike Syberyjska Rapsodia
2. Alf Akademicka Rodzinka
3. DAKOTA NIKE'S Nitor Nivalis
abs. Snow Storm z Watahy Ostrego Zęba

klasa championow
1. CWC, NPwR, BOB Shapali de Ciukci BOG-2

SUCZKI
klasa mlodziezy

1. Zw.Mł Merci Srebro Polnocy
2. Oceania Arktogea
abs. PENYROAL TEA Fortunatus
abs. EVENING SHINE Nitor Nivalis

klasa posrednia

1. CWC Piękna Eskimoski Domek
2. American Expres Letrans
3. Atena Połanieckie Wzgórze
4. Nikta Black Stripe Sniezna Wataha

klasa otwarta

1. CWC, NSwR Tiwaye Asanpi for Potęga Naturalności Eskimoski Domek
2. DONA Nektar Polnocy
3. Iluzja z Pierwszej Ręki
4. Buffy Moro-No-Kimi
abs. DUTCHESS Arktyczna Pieknosc

klasa championów
1. CWC Afera Fortunatus z Pierwszej Ręki

klasa weteranów
1. HYDRA Cien Wilka

Posted

Widze ze ostatnio koeżanko f... jak sie skumałas z O starsznie zrobiłas sie przemądrzała a ta aluzję co do Dakiego to sobie podaruj i popatrz jak długo Shap robiła oba championaty a ile czasu zajeło to dakiemu. Faktem jest ze dakiemu stanowczo nie pasuja hale. Przebywa 24 h na wolnosci i w zamknieciu gorzej sie czuje, a co do stawki to wybacz, ale mogłabys byc bardziej krytyczna bo ja nie wiem co Dakiemu akurat na tej wystwie brakowało bo od kiedy ocenia sie psa bo jego otyłości???
DAKI nie miał sie czym wstydzic na tej wystawie i wiele osób potwierdzi ze akurat teraz był najlepszy w tej stawcem, a ze sedzia mu nei dał wygrac trudno. Co sie odwlecze tp nie uciecze i tak skonczy szybciej Championat od Shapa. Nie tylko w tej konkurencji sedzia zadziwił ludzi swoimi ocenami, ale tak bywa. Czasem trudno zrozumiec czym sie sedzia sugeruje jak nie jest to ewidentnie kwestia standardu bo w tym wypadku nie było.
Wiem że Twoja koleżanka jest złosliwa bo nie raz przegrala z takim "zwykłym" wg niej DAKIM z Polski, ale własnie dlatego wg mnie jest on wyjatkowy bo stac go by pokonał takeigo psa jak Shap, który ja moge uczciwie powiedziec ze sie naprawde super prezentował na tej wystawie. Bo ja inaczej niz Ty czy p. O złosliwa potrafie rozgraniczyc niechęc do osoby od faktów i nie łaczyc i obsmarowujac psa docinajac w ten sposób włascicielowi :evilbat: .
Wszyscy widza jak teraz jestes jej oblubienica ale mogłabys miec takze swoje zdanie a nie wszystko robic i pisac tak by sie O przypodobac, wydoroslej i badz soba a nie kukiełką.
Swoja droga to Wy naprawde nie macie co robić siedzac tu godzinami i gadac o pierdołach. Ale tak to jest jak sie nie ma konkretnych zajęc. Niestety tylko ludzie inteligentni potrafią znaleźć sobie zajęcie a nie tylko czepiac sie jednego pogaduszek na necie. Dla mnie to strasznie pochłania czas, który wolę poswięcic córce męzowi i psom.
Pozdrawiam wsyzstkich i gratuluje wielkich wygranyc Marcie i gratuluje tym przegranym. Nie ma psów idealnych ale i nie ma idealnych sedziów :) Jeszcze sie spotkamy i zawsze przegrany ma szanse wygrac, a wygrany przegrac. Wszystko tu sie tasuje jak w kartach, wiec głowa do góry tym co ja spuścili. Pogoda była piekna i dla samych widoków warto było jechac.
My dodatlkowow mamy cudne zdjęcia naszej córuni z psiakami i odwiedzilismy znajomych. Słowem nie drzemy z siebie ubran jak by niektórzy mieli nadzieje to musze ich zmartwić, wyjazd mimo przegranej okazał sie potem cudownym przezyciem. Bo nie na tym sie świat i zycie konczy i tego wszystkim zycze, zawsze dużo radości, serdeczności i uśmiechu
POZDRAWIAM
Elżbieta

Posted

Miło tu, nie ma co. Zamiast tworzyć zgraną ekipę, mającą naprawdę dobre psy, jeździć razem za granicę i pokazywać, że Polska ma ładne haszczaki i że potrafimy profesjonalnie je wystawić, będziemy się tu za przeproszeniem wzajemnie pierdolić, bo pani x nie lubi pani y. itd. Spoko, Polak potrafi.

Kilku wypowiadającym się tu osobom życzę sukcesów ringowych a może nie tylko, od siebie dodam gratulacje za wyniki z Nowej Rudy.

dachenoceras widze ze masz jakiś jasny problem...hmm faktycznie czyżby stawka z Nowej Rudy byla taka słaba?? No nie sądze:)))

8)

Pzdr

Posted

Dziękuje za gratulacje :)
Dopiero wstałam, Shapalik jeszcze nie :)

Flashka bardzo dziękuje za profesjonalne wystawienie Shapa :)
Naprawde mi przykro mi,że przez znajomość ze mną jesteś narażona na chamskie i nie mające nic wspólnego z rzeczywistością komentarze :(

Posted

Masz całkowitą rację Jacku :D
Tylko ja nie siedze caly czas przed kompem i nie ja to zaczęłam, a jak odpisałam to raz a porządnie i tyle. Nie mam czasu ani ochoty z nikim tu sie przekomarzać. Bo nie mam poprostu na to czasu i tyle.
Napisze tylko jedno.
Nooo O wiedziałam ze to ty pierwsza sie odezwiesz potwierdzilas tylko to co napisałam, ze nie masz co robić i moment dalas mi riposte.
Co do F.. to akurat O ja nic do niej nie mam. Napisałm tylko to co myslę i wiem ze to jej bardzo duzo zawdzieczasz jesli chodzio o Shapa bo to ona bardzo profesjonalnie go wystawia. TY sie do tego nie nadajesz i tu nie masz sie co dasac bo sama to przyznałas.
Cała ta moja uwaga ta była skierowana do ciebie i do odbiorcy doszła szybkoscia błyskawicy. Bo F nigdy wczesniej nic do Dakiego nie miała, póki sie z Tobą nie skumała, ale czas zrobi swoje i ona także kiedys się na Tobie pozna. Chyba ze w końcu wydoroslejesz i przestaniesz obsmarowywac inne hodowle, ludzi i sędziów a zaczniesz sie zwyczajnie cieszyc z tego co masz.
W każdym razie gratuluje wygranej, bo była zasłużona. Pies został dobrze pokazany i powinnas być bardzo wdzięczna F.. ale nie wciągaj jej w swoje niesnaski z innymi. Doskonale wiem ze to pod Twoim wpływem napisała tą aluzję.
KOŃCZE TEN temat bo nie mam czasu tu siedzieć. Zreszta to inni mi przekazuja te twoje wypisywane głupoty.

Posted

uuu mocne słowa tylko ciekawe o co sie do mnie burzysz???

Czy ja tutaj gdzies pisalam o Dakocie?? napisałam ze małe CWC co niektórym wcale nie jest tak łatwo zdobyc- a przeciez niektórzy uwazaja ze to taki pikuś:)) Pisałam ogólnie, widocznie jestes tak przewrażliwiona na temat swojej osoby i uwazasz ze wszystko sie kreci wokoł Ciebie.
A i nie nalezy mówić HOP , zanim sie nie przeskoczy :D
Co do Dakoty i jego wystepów na hali...przeciez sama go kiedys wystawiałam na hali- i co jakos nie widze róznicy.
"...wiele osób potwierdzi ze akurat teraz był najlepszy w tej stawce...."- Czyli kto?? na pewno ja tak nie uważam, dla mnie max. byłby 2 w tej stawce. Widocznie miał gorszy dzień- kazdemu sie zdarza.
Hmm i ciekawe po co bym miała się przypodobac Adze? Agnieszke nie znam od dziś.
I wogóle jak mozesz pisac co ja robie, jak mnie nie znasz, nie wiesz czym sie zajmuje, ile czasu spedzam na internecie- wogole bez sens i smiesz oceniac ze osoby co konwersuja na internecie sa mało inteligentne??A Ty co sobie test IQ robiłas ze takie masz wysokie mniemanie o sobie? Bo masz dziecko i męża? Faktycznie niezwykłe. Każdy żyje jak mu sie podoba...a ze Tobie sie nie podoba to co robie ja czy wiele innych osob to juz Twój osobisty problem.
Co do stawki napisałam ze według mnie wcale nie była słaba- bo było wiele pieknych psów, które nieraz odnosiły duze zwyciestwa.

Pozdrawiam serdecznie :D

Posted

Z Twojego listu to akurat wynika odwrotnie, ze to Ty masz wysokie mniemanie o sobie i to ty glownie uzyłas ostrych słow. Możesz byc dumna z siebie bo faktycznie profesjonalnie wystawiasz psy i O wiele Ci zawdziecza. Ale nie musisz brać skolei wszystkiego do Siebie.
Test inteligencji dla twojej wiadomości akurat robiłam i wyszedł naprawde wysoko, ale ja nigdy nikogo nie poniżałam i nie stawiałam poniżej siebie a tu rozmawiamy o psach "uderz w stół a nozyce..." i nie nalezy niczego generalizowac. Bo tu akurat to zacytuje ciebie, ze jestes przewrażliwiona bo nie pisałam kogo to dotyczy. Każdy wie ile czasu tu poswieca a to pożeracz czasu. Owszem kazdy ma prawo wybierac sobie jak zyć ale pisanie głupot na necie to nie jest życie, chyba że wirtualne. I powtarzam znów nie bierz sobie tego do serca, bo to wcale nie musi byc skierowane do Ciebie. I nie wiem czy to fer obsmarowywanie innych co tu sie wyjątkowo czesto zdarza, to wg mnie jesli ktos ma akurat bardzo niskie mniemanie o sobie i w ten sposób albo chce zniszczyc konkurencje albo poprostu sobie ulzyć. Powtarzam to ze pisze to do Ciebie to nie znaczy ze o Tobie bo ten list czytaja wszyscy i moze dobrze.

Znam ludzi którzy ukończyli tylko podstawówke i sa madrzejsi ode mnie, aczkolwiek i to nie jest dla mnei najważniejsze ale to kto kim jest w środku i jaki jest dla innych ludzi, zwierząt... Czy jest złosliwy itd... szkoda czasu na ten temat
Zawsze szanowałam konkurecję i NIGDY nie pisałam o swoim psie MEGA KONKURENCJA czy ze sie ktos boi stawic na ringu. Mam to czarno na białym i ktos wie o czym pisze, ale to inna bajka.
NR to juz historia

Dlaczego zamiast sie oczerniac nie wymieniamy tu naszych doswiadczeń z hodowania naszych psiaków. Radzimy jak wystawiac psy, czego używac by wyglądały jeszcze piękniej, co im służy a co szkodzi np. z jedzenia. Nie zrobimy listy kto gdzie jedzie by sie umówic i obnizyc koszty wyjazdu??? daje tylko przykłady.
A nie wysmiewac sie kto przegrał tylko cieszyc sie z tymi co wygrali, przeciez to dużo sympatyczniejszy gest czyż nie?

POZDRAWIAM i uciekam do moich zajęć
POZDRAWIAM jeszcze raz wszystkich
NAPRAWDE WSZYSTKICH !!!! bardzo serdecznie

Elżbieta
http://husky-siberian.com

Posted

Oto dwie foteczki z wystawy :)

Foteczka towarzyska miłosników husky fot. B.Jasińska

Porównanie psiaków Shapcio&Flashka i Sony&Monika fot. M.Maciejewska

Posted

O rany!
Ja widzę, że w złym momencie tu zajrzałam.... :-?
No, ale skoro już tu jestem, to składam serdeczne gratulacje uczestnikom wystawy w Nowej Rudzie, a zwycięzcom przede wszystkim.
No a dla tych, którym pierwsze lokaty przyniosły tytuł ekstra- gratulacje podwójne. :D
Powiedzcie mi jeszcze, proszę, kto sędziował i się odczepiam :wink:

Posted

Gratulacje dla niewątpliwie doskonałego Shapa w rękach doskonałej handlerki! :)
Chyba te kłótnie są zbędne...

Może przejdźmy teraz do innej wystawy, co?

Monika R. napisał(a):
to moze teraz stawke w Legionowie uzupelnimy ;)

PSY

Klasa szczeniąt
Książę Przypływów Dwie Korony
Swift Wolf Fortunatus

Klasa młodzieży 2
..................................

Klasa pośrednia 4
First Express Dwie Korony
Husqvarna Joker
TALIZMAN FOR FORTUNATUS Eskimoski Domek
...........................

Klasa otwarta
Arktogea Trajan
Dj Red Dawid Coperfield
............................

Klasa championów
Lino i Paco czyli:
Easy Rider Hydrargium
Arktogea Sweety

Klasa honorowa
Bursztyn z Coyoacan

SUKI

Klasa szczeniąt 1

Klasa młodzieży 6
PURE POISON Fortunatus

Klasa pośrednia
Śnieguroczka Śnieżna Rakieta
Arktogea Tsunami
Rilla Dotyk Północnego Wiatru

Klasa otwarta 3
ALABAMA Fortunatus

Klasa championów 2
Jagienka z Coyoacan
POCAHONTAS Fortunatus

Posted

Chwale się :oops:

Moja mała córeczka mieszkająca w Estonii, siostra mitowa mojego Soska, Potęga Naturalności Essence of Black - Essy wywalczyła w Sillamae (Estonia) BOB Junior, BOB, BOG-4 u sędziny z Litwy :angel: :angel: :angel: :angel: , ale jestem dumna mama :angel: :angel: :angel: tym samym rozpoczeła Młodzieżowy Championat Estonni :angel: :angel: :angel:
Długo nam dziwczynka sie z włosem zbierała :( , teraz obrosła i jakie sa efekty :angel: :angel: :angel:

Posted

sh_maniak napisał(a):

Moja mała córeczka mieszkająca w Estonii, siostra mitowa mojego Soska, Potęga Naturalności Essence of Black - Essy wywalczyła w Sillamae (Estonia) BOB Junior, BOB, BOG-4 u sędziny z Litwy :angel: :angel: :angel: :angel: , ale jestem dumna mama :angel: :angel: :angel: tym samym rozpoczeła Młodzieżowy Championat Estonni :angel: :angel: :angel:
Długo nam dziwczynka sie z włosem zbierała :( , teraz obrosła i jakie sa efekty :angel: :angel: :angel:

Marta a masz moze wiecej info o wystawie? kto sedziowal, ile haszczakow bylo?

Posted

sh_maniak napisał(a):

Gratulacje Marta!!! W Estonii jest spora konkurencja i ładne husky, oznacza to, ze polsie husky nie mają sie czego wstydzić :)

Posted

sh_maniak napisał(a):

Moja mała córeczka mieszkająca w Estonii, siostra mitowa mojego Soska, Potęga Naturalności Essence of Black - Essy wywalczyła w Sillamae (Estonia) BOB Junior, BOB, BOG-4 u sędziny z Litwy

Ciepłe gratulacje również ode mnie, od Bursztynka i od Jagienki :wink:
Widzę, że to był wyjątkowo szczęśliwy weekend dla Twoich dzieci :D

Posted

Ja się dołączam do gratulacji, szczególnie że w Estonii niby mało, ale za to 90% z nich to naprawdę dobre psy... tylko że Martucha musi zmienić nazwę przydomka, bo jak za granicą wymówić "Potęga Naturalności"??? Proponuję nazwę eksporortwą "Natural Power", brzmi bojowo, co? ;-)

Cyraneczka napisała:

W Klasie pośredniej psów jest też TALIZMAN FOR FORTUNATUS

Zdecydowanie zawody chyba będą dla mnie lepszą opcją ;-)....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...