Jump to content
Dogomania

Wyniki z ringu Siberian Husky (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

flashka-g napisał(a):
bo myslalam ze bedzie zglosozny jeszcze jeden pies...ale on jednak nie jedzie i wystawiam Shapaliego w zamian...

teraz juz nic nie rozumiem :lol: :lol: , ale oki, zobaczymy w sobote :wink:

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sh_maniak napisał(a):
flashka-g napisał(a):
bo myslalam ze bedzie zglosozny jeszcze jeden pies...ale on jednak nie jedzie i wystawiam Shapaliego w zamian...

teraz juz nic nie rozumiem :lol: :lol: , ale oki, zobaczymy w sobote :wink:

Marta to do zobaczenia :wink: pamiętaj jak by co przejmuje Arke :wink:

Posted

Bo myslalam ze Shapali jest w championach, ale jest chyba w otwratej a ja mialam wsytawiac tesh innego psa w otwratej ale on nie został jednak zgłoszony wiec mam tylko Shapa. Chyba ze jeszcze sunie w młodziezy jedna.

Posted

Uzupełnienie ( nie wiem czy dobre :wink: ) Nowej Rudy 2005

psy klasa szczeniat
689. Adonis Wilcze Dziedzictwo
690. Ares Wilcze Dziedzictwo

KLASA MLODZIEZY

691. Apis Ninsun
692. KAIRO KISMET PRINC Ksiazeta Polnocy
693. Mister Bingo Srebro Północy
694. Potega Naturalności Endless Wolf

klasa posrednia
695. Nabuko Eskimoski Domek
696. Nemo Brown Nugat Sniezna Watacha
697. Sochi de Ciukci

klasa otwarta
698. ?
699. DAKOTA NIKE'S Nitor Nivalis
700. Snow Storm z Watahy Ostrego Zęba
701. Yukatan Nike Syberyjska Rapsodia

championow
702. Shapali de Ciukci

suczki

mlodziez

703. EVENING SHINE Nitor Nivalis
704. Merci Srebro Polnocy
705. Oceania Arktogea
706. PENYROAL TEA Fortunatus

posrednia
707. All for You Letrans
708. American Expres Letrans
709. Nikta Black Stripe Sniezna Wataha
710. PIEKNA Eskimoski Domek

otwarta
711. ?
712. DONA Nektar Polnocy
713. DUTCHESS Arktyczna Pieknosc
714. Iluzja z Pierwszej Ręki
715. Tiwaye Asanpi for Potęga Naturalności Eskimoski Domek

championy
716. Poland Brasil O'Nordicky

weterany
717. HYDRA Cien Wilka

Posted

A ja mam takie pytanko mam nadzieje ze mi Ewa pomoże bo na stronie Książeta Połnocy jest napisane ze Dakota jest Championem Polski..gdzie pozniej z osiagniec wynika ze to jest niemozliwe...poniewaz dostał małe CWC 16 kwietnia na wystawie w Grudziądzu, drugie 5 czewrca w Płocku a 3 otrzymał 25 wrzesnia we Wrocławiu...gdzie wynika ze brakuje mu kilkunastu dni do skoczenia championatu.
Nie wiem moze sama wprowadzam siebie w jakiś bład czy jak to jest??? Hmm a moze teraz juz mozna reklamowac przyszle championaty:)) a to musze dopisac swojej suce jeszcze Championat Austrii i Wegier...no i te kilkanascie pozostałych...ale to sie wytnie:)

Posted

Dziewczyny jak na razie w Polsce wystarczą do ukończenia Championatu wnioski CWC z trzech wystaw: jedna miedz. i dwóch krajowych.
Wg informacji i na stronie hodowli http://www.husky-siberian.com/dakota-osiagniecia.htm oraz http://www.siberian-husky.w.pl wynika że Dakota jest już Championem Polski.
Ułatwię pracę :)))
Grudziądz CWC 05 - pośrednia - I CWC
Płock CWC 05 - pośrednia - I CWC
Wrocław CACIB 05 - pośrednia - I CWC
Pozdrawiam
Ewa

Posted

Poza 3 wnioskami CWC (od 3 róznych sędziów!)potrzebny jest jeszcze tzw. odstęp czasu, czyli między pierwszym/otwierajacym a ostatnim/kończącym wnioskiem musi upłynąć 6 miesięcy i 1 dzień.
Biorąc pod uwagę terminy w/w wystaw ten warunek nie został spełniony.
Może jednak Dakota dostał dostał jakieś CWC wcześniej niż w Grudziądzu?
Poza tym pies zostaje formalnie championem w momencie wystawienia dyplomu, a nie w chwili zdobycia CWC ponieważ zdobycie wymaganej ilości i rodzajów certyfikatów nie jest równoznaczne ze zdobyciem tytułu.
Dyplom jest wystawiany na wniosek właściciela dopiero po otrzymaniu przez ZG sprawozdania z wystawy, na której pies zdobył ostatnie wymagane CWC.
Znam przypadki, w których nie wystawiono dyplomu ponieważ w sprawozdaniu nie było potwierdzenia otrzymania CWC lub Zw.Mł. przez danego psa.

Posted

Masz rację :))) Pominęłam najważniejsze - czas. A z tych co wymieniłam to zdecydowanie za mało. Może ma jeszcze jakąś wcześniejszą albo późniejszą :)))
Ewa

Posted

Betsy napisał(a):
Witam wszystkich,
Napisałam champion polski bo miałam na myśli ml championa

ale przeciez obok jest napisane Ml.Ch.PL

"Ch.Pl, Mł.Ch.Pl
DAKOTA NIKE'S Nitor Nivalis"

Posted

Dzięki Jacku za uznanie w koncu to tylko kwestia czasu i wg mnie bzdrnego przepisu i dotyczy CWC z krajówki a myślę ze na to Dakiego stać skoro juz dostał na międzynarodowej to naprawde kwestia czasu i co oczywiscie powalczymy
I nie mam zamiaru sioe od tego uchylać, aczkolwiek faktycznie sama nie doliczyłam sie na poczatku tych miesiecy i sie zbyt wczesnie cieszylam, ale przeciez kazdemu sie to moze zdarzyc szczególnie w eufori zwyciestwa i mam nadieje ze mi to wybaczycie

Posted

gdzie tak jest napisane: "Ch.Pl, Mł.Ch.Pl
DAKOTA NIKE'S Nitor Nivalis"???
to ja musze zmienic to oczywiste ze zmienie powiedzcie gdzie jest taki tytuł bo mozliwe ze to zosta ło po tej euforii
a ja nawet zdjec szczeniakow nie mam czasu wrzucictak rzadko bywam na wlasnej stronie

Posted

ale przeciez obok jest napisane Ml.Ch.PL

:roll:

w koncu to tylko kwestia czasu i wg mnie bzdrnego przepisu

kwetsią czasu to mi się wydawało, że trafię 6 w totka, ale nie trafiłem jak dotąd ;-)

Posted

sh_maniak napisał(a):
Miska sama masz w husky word umieszczonego psa w galerii championów, który nie jest championem i czy ktos sie tego czepia :wink:

to moze mi napiszesz ktory to? na stronie glownej od poczatku istnienia strony prosze o poprawki. Trzy osoby nie sa w stanie ogarnac calej kynologii w Polsce i nie tylko. Zwlaszcza przy tak chetnej pomocy plynacej z ZG i... milosnikow rasy z tego co widze.

gdzie tak jest napisane: "Ch.Pl, Mł.Ch.Pl
DAKOTA NIKE'S Nitor Nivalis"???

http://husky-siberian.com/szczenieta_new.htm tu na przyklad.

Posted

wlaszcza przy tak chetnej pomocy plynacej z ZG i... milosnikow rasy z tego co widze.

No ja niestety mam dokładnie te same spostrzeżenia... jedyne komentarze odnośnie mojej stronki były takie, że "koleś debilizmy pisze, bo radzi do karmy dorzucać pora" - zamiast mi puścić krótkiego maila z pytaniem, czy aby na pewno miałem to warzywo (jarzynę, cholera wie jaka różnica) na myśli. Pamiętaj, że w Polsce żyjemy, a tu obowiązuje zasada, że jeżeli masz coś fajnego to sąsiad nie spyta Cię skąd to masz, tylko Ci to zniszczy.
Dobra marudzę, wiem. Proponuję wyluzować temat, bo się ciepło robi ;-)

Posted

to moze teraz stawke w Legionowie uzupelnimy ;)
PSY
Klasa szczeniąt 2 805 - 806
Klasa młodzieży 2 807 - 808
Klasa pośrednia 4 809 - 812
Klasa otwarta 3 813 - 815
Klasa championów 2 816 - 817
Klasa honorowa 1 818 - 818
SUKI
Klasa szczeniąt 1 819 - 819
Klasa młodzieży 6 820 - 825
Klasa pośrednia 3 826 - 828
Klasa otwarta 3 829 - 831
Klasa championów 2 832 - 833

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...