sh_maniak Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 flashka-g napisał(a):bo myslalam ze bedzie zglosozny jeszcze jeden pies...ale on jednak nie jedzie i wystawiam Shapaliego w zamian... teraz juz nic nie rozumiem :lol: :lol: , ale oki, zobaczymy w sobote :wink:
Savannah Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 sh_maniak napisał(a):flashka-g napisał(a):bo myslalam ze bedzie zglosozny jeszcze jeden pies...ale on jednak nie jedzie i wystawiam Shapaliego w zamian... teraz juz nic nie rozumiem :lol: :lol: , ale oki, zobaczymy w sobote :wink: Marta to do zobaczenia :wink: pamiętaj jak by co przejmuje Arke :wink:
flashka-g Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Bo myslalam ze Shapali jest w championach, ale jest chyba w otwratej a ja mialam wsytawiac tesh innego psa w otwratej ale on nie został jednak zgłoszony wiec mam tylko Shapa. Chyba ze jeszcze sunie w młodziezy jedna.
flashka-g Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 ale zamątliłam...a zobaczymy w sobote w katalogu jak to jest bo juz nie wiem.
rOOn7 Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 piszcie cos bo nuda - a tak fajnie sie czytalo :laugh2_2:
sh_maniak Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Uzupełnienie ( nie wiem czy dobre :wink: ) Nowej Rudy 2005 psy klasa szczeniat 689. Adonis Wilcze Dziedzictwo 690. Ares Wilcze Dziedzictwo KLASA MLODZIEZY 691. Apis Ninsun 692. KAIRO KISMET PRINC Ksiazeta Polnocy 693. Mister Bingo Srebro Północy 694. Potega Naturalności Endless Wolf klasa posrednia 695. Nabuko Eskimoski Domek 696. Nemo Brown Nugat Sniezna Watacha 697. Sochi de Ciukci klasa otwarta 698. ? 699. DAKOTA NIKE'S Nitor Nivalis 700. Snow Storm z Watahy Ostrego Zęba 701. Yukatan Nike Syberyjska Rapsodia championow 702. Shapali de Ciukci suczki mlodziez 703. EVENING SHINE Nitor Nivalis 704. Merci Srebro Polnocy 705. Oceania Arktogea 706. PENYROAL TEA Fortunatus posrednia 707. All for You Letrans 708. American Expres Letrans 709. Nikta Black Stripe Sniezna Wataha 710. PIEKNA Eskimoski Domek otwarta 711. ? 712. DONA Nektar Polnocy 713. DUTCHESS Arktyczna Pieknosc 714. Iluzja z Pierwszej Ręki 715. Tiwaye Asanpi for Potęga Naturalności Eskimoski Domek championy 716. Poland Brasil O'Nordicky weterany 717. HYDRA Cien Wilka
flashka-g Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 A ja mam takie pytanko mam nadzieje ze mi Ewa pomoże bo na stronie Książeta Połnocy jest napisane ze Dakota jest Championem Polski..gdzie pozniej z osiagniec wynika ze to jest niemozliwe...poniewaz dostał małe CWC 16 kwietnia na wystawie w Grudziądzu, drugie 5 czewrca w Płocku a 3 otrzymał 25 wrzesnia we Wrocławiu...gdzie wynika ze brakuje mu kilkunastu dni do skoczenia championatu. Nie wiem moze sama wprowadzam siebie w jakiś bład czy jak to jest??? Hmm a moze teraz juz mozna reklamowac przyszle championaty:)) a to musze dopisac swojej suce jeszcze Championat Austrii i Wegier...no i te kilkanascie pozostałych...ale to sie wytnie:)
Nitor-Nivalis Posted November 29, 2005 Author Posted November 29, 2005 Widzisz ja nie jestem włascicielem tego psa i nie odpowiadam za to co pisza jego wlasciciele, byc moze popelnili zwyczajny blad - niewiem, nie mnie to oceniać.
flashka-g Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Czyli jest to niemozliwe zeby miał ten championat? :o Tak rozumię..
Nitor-Nivalis Posted November 29, 2005 Author Posted November 29, 2005 Według mnie nie, ale powatarzam ze moze byc to pomylka i nie mnie to oceniac
ewcia Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Dziewczyny jak na razie w Polsce wystarczą do ukończenia Championatu wnioski CWC z trzech wystaw: jedna miedz. i dwóch krajowych. Wg informacji i na stronie hodowli http://www.husky-siberian.com/dakota-osiagniecia.htm oraz http://www.siberian-husky.w.pl wynika że Dakota jest już Championem Polski. Ułatwię pracę :))) Grudziądz CWC 05 - pośrednia - I CWC Płock CWC 05 - pośrednia - I CWC Wrocław CACIB 05 - pośrednia - I CWC Pozdrawiam Ewa
SH Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Poza 3 wnioskami CWC (od 3 róznych sędziów!)potrzebny jest jeszcze tzw. odstęp czasu, czyli między pierwszym/otwierajacym a ostatnim/kończącym wnioskiem musi upłynąć 6 miesięcy i 1 dzień. Biorąc pod uwagę terminy w/w wystaw ten warunek nie został spełniony. Może jednak Dakota dostał dostał jakieś CWC wcześniej niż w Grudziądzu? Poza tym pies zostaje formalnie championem w momencie wystawienia dyplomu, a nie w chwili zdobycia CWC ponieważ zdobycie wymaganej ilości i rodzajów certyfikatów nie jest równoznaczne ze zdobyciem tytułu. Dyplom jest wystawiany na wniosek właściciela dopiero po otrzymaniu przez ZG sprawozdania z wystawy, na której pies zdobył ostatnie wymagane CWC. Znam przypadki, w których nie wystawiono dyplomu ponieważ w sprawozdaniu nie było potwierdzenia otrzymania CWC lub Zw.Mł. przez danego psa.
ewcia Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Masz rację :))) Pominęłam najważniejsze - czas. A z tych co wymieniłam to zdecydowanie za mało. Może ma jeszcze jakąś wcześniejszą albo późniejszą :))) Ewa
Betsy Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Witam wszystkich, Napisałam champion polski bo miałam na myśli ml championa
flashka-g Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 proste wytlumaczenie:)) Tylko różnica ogromna:)) Pozdrawiam
HUSKYTEAM Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 W sumie i tak na korzyść tego, co się pomylił, bo co to za sztuka zrobić Ch.Pl. z porównaniem do Mł.Ch.Pl. Eloł,
Miśka Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Betsy napisał(a):Witam wszystkich, Napisałam champion polski bo miałam na myśli ml championa ale przeciez obok jest napisane Ml.Ch.PL "Ch.Pl, Mł.Ch.Pl DAKOTA NIKE'S Nitor Nivalis"
Betsy Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Dzięki Jacku za uznanie w koncu to tylko kwestia czasu i wg mnie bzdrnego przepisu i dotyczy CWC z krajówki a myślę ze na to Dakiego stać skoro juz dostał na międzynarodowej to naprawde kwestia czasu i co oczywiscie powalczymy I nie mam zamiaru sioe od tego uchylać, aczkolwiek faktycznie sama nie doliczyłam sie na poczatku tych miesiecy i sie zbyt wczesnie cieszylam, ale przeciez kazdemu sie to moze zdarzyc szczególnie w eufori zwyciestwa i mam nadieje ze mi to wybaczycie
Betsy Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 gdzie tak jest napisane: "Ch.Pl, Mł.Ch.Pl DAKOTA NIKE'S Nitor Nivalis"??? to ja musze zmienic to oczywiste ze zmienie powiedzcie gdzie jest taki tytuł bo mozliwe ze to zosta ło po tej euforii a ja nawet zdjec szczeniakow nie mam czasu wrzucictak rzadko bywam na wlasnej stronie
sh_maniak Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Miska sama masz w husky word umieszczonego psa w galerii championów, który nie jest championem i czy ktos sie tego czepia :wink:
HUSKYTEAM Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 ale przeciez obok jest napisane Ml.Ch.PL :roll: w koncu to tylko kwestia czasu i wg mnie bzdrnego przepisu kwetsią czasu to mi się wydawało, że trafię 6 w totka, ale nie trafiłem jak dotąd ;-)
Miśka Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 sh_maniak napisał(a):Miska sama masz w husky word umieszczonego psa w galerii championów, który nie jest championem i czy ktos sie tego czepia :wink: to moze mi napiszesz ktory to? na stronie glownej od poczatku istnienia strony prosze o poprawki. Trzy osoby nie sa w stanie ogarnac calej kynologii w Polsce i nie tylko. Zwlaszcza przy tak chetnej pomocy plynacej z ZG i... milosnikow rasy z tego co widze. gdzie tak jest napisane: "Ch.Pl, Mł.Ch.Pl DAKOTA NIKE'S Nitor Nivalis"??? http://husky-siberian.com/szczenieta_new.htm tu na przyklad.
HUSKYTEAM Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 wlaszcza przy tak chetnej pomocy plynacej z ZG i... milosnikow rasy z tego co widze. No ja niestety mam dokładnie te same spostrzeżenia... jedyne komentarze odnośnie mojej stronki były takie, że "koleś debilizmy pisze, bo radzi do karmy dorzucać pora" - zamiast mi puścić krótkiego maila z pytaniem, czy aby na pewno miałem to warzywo (jarzynę, cholera wie jaka różnica) na myśli. Pamiętaj, że w Polsce żyjemy, a tu obowiązuje zasada, że jeżeli masz coś fajnego to sąsiad nie spyta Cię skąd to masz, tylko Ci to zniszczy. Dobra marudzę, wiem. Proponuję wyluzować temat, bo się ciepło robi ;-)
Monika R. Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 to moze teraz stawke w Legionowie uzupelnimy ;) PSY Klasa szczeniąt 2 805 - 806 Klasa młodzieży 2 807 - 808 Klasa pośrednia 4 809 - 812 Klasa otwarta 3 813 - 815 Klasa championów 2 816 - 817 Klasa honorowa 1 818 - 818 SUKI Klasa szczeniąt 1 819 - 819 Klasa młodzieży 6 820 - 825 Klasa pośrednia 3 826 - 828 Klasa otwarta 3 829 - 831 Klasa championów 2 832 - 833
Śnieżna-Rakieta Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 W sukach, w klasie pośredniej na pewno jest zgłoszona Śnieguroczka Śnieżna Rakieta, a w psach otwartej Dj Red Dawid Coperfield
Recommended Posts