Jump to content
Dogomania

Wyniki z ringu Siberian Husky (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

żółty pies zasłanie przysłania tabliczkę z ne 1

Zwraca uwagę kolor wstążki trzymanej przez wystawiającego (wygląda jak czerwona ringówka)... dobra, dzięki za fotę - żółty jest od żółtych jarzeniówek bo to przecież wystawa w hali ;-) W dowodzie rejestracyjnym ma jednak czarno-na-białym - kolor:śnieżno-biały. Szlag by to trafił :)

A tak na marginesie to masz Pan naprawdę dobrego psa, tyle że chyba już to mówiłem wcześniej ;-)

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

HUSKYTEAM napisał(a):
A tak na marginesie to masz Pan naprawdę dobrego psa, tyle że chyba już to mówiłem wcześniej ;-)

Może i tak - tylko jakiś taki wielki wśród innych - pani z dwoma samoyedami stwierdziła, że oszustwo bo przecież to nie jest szczeniak.
Tak czy owak cały "cyrk" niech kręci się dalej - zmieniamy klasę i od nowego roku dalej do boju.

Może mi ktoś wyjaśni czy określenie "dość mocny, ale nie przesadny kościec" - jest zaletą czy wadę wskazuje.

Posted

opis ok :) ale wiesz... z tymi opisami to roznie bywa.
Bajka do zbioru tych ciekawszych po Kielcach dorzucila "zbyt dluga" :)
Jesli chodzi o wyniki z Kielc... byly jakie byly, nowe wrazenia tez byly. Idziemy planowac przyszly sezon wystawowy.

Gratulacje dla Jagienki, tak szybciutko Inter, pierwsza sunia z przydomkiem z Coyoacan :) Extra!!! I Bursztys tez szaleje, kurcze czemu nie w championach.... tez spokojnie IntCh by skonczyl.

Mam pytanko, czy ten VAYGACH - ktory dostal CACIBa w psach to ten sam pies ktory na euro byl 3dosk w posredniej... ooooo ten?

Posted

No to jeszcze ja pogratuluje wszytskim - szczególnie Kasi a bardziej Jagience i Bursztynkowi :) ale zaszaleliście :) super :)
super super :)

No i jeszcze gratulacje dla Zw. z Kielc, podajcie jakies pelne wyniki i foteczki najlepiej :)

Posted

Mirka, Ewa- bardzo dziękuję za gratulacje :angel:
Ależ miło jest mieć swoje pięć minut (choć to chyba nie moje pięć minut, lecz moich psów, ale co mi tam- z chęcią się podepnę :wink: )

Miśka napisał(a):
ale wiesz... z tymi opisami to roznie bywa.
Bajka do zbioru tych ciekawszych po Kielcach dorzucila "zbyt dluga"

Do opisów zawsze trzeba podchodzić z dystansem.
Każdy sędzia lubi co innego, każdy zwraca uwagę na co innego, a co za tym idzie, kazdy wypomni co innego.
Gdyby tak złożyć wszystkie niedoskonałości naszych psów wypisywane przez sędziów w jeden opis, to wyszłoby pewnie, że te nasze psy to nijak do wzorca się mają :wink:

Miśka napisał(a):
Gratulacje dla Jagienki, tak szybciutko Inter, pierwsza sunia z przydomkiem z Coyoacan :) Extra!!!

No, jakoś tak pognała do przodu :roll:
Jaga dopiero w marcu skończy trzy latka, ale chciałam spróbować zrobić jej Intera, jak najwcześniej.
Udało nam się szybciutko, czym sama jestem zaskoczona. :roll:

Miśka napisał(a):
I Bursztys tez szaleje, kurcze czemu nie w championach.... tez spokojnie IntCh by skonczyl.

Tego nie wiem 8)
On jest w świetnej kondycji, ale każdy wiek ma swoje prawa.
Ot na przykład jedenastolatkom wypada mieć połamane kły, championom raczej to nie przystoi :wink:
Trudno się potem sędziemu tłumaczy, że psiul prowadził dyskusje ze swoim stadem i co nieco mu się w paszczy połamało :lol:
No i te siwulce na uszach i na grzbiecie.... :roll:

Miśka napisał(a):
Mam pytanko, czy ten VAYGACH - ktory dostal CACIBa w psach to ten sam pies ktory na euro byl 3dosk w posredniej... ooooo ten?

Tak, to on.
Ja nawet nie wiedziałam, że był trzeci na Euro :roll:
Obserwując zdjęcie, widzę, że wyładniał.
Trochę nabrał masy (choć niewiele), głowa mu jakby sprzystojniała, no i szatę ma fantastyczną. Zauroczyła mnie soczystość jego umaszczenia :D
Ale spójrz na jego kątowanie przodu.... 8)

Posted

to ja teraz dodam troche spóżnionych fotek z poznania, wreszcie mam dzialajacy sprawnie net wiec miala chwilke by to zrobic.

najpierw klasa mlodziezy pieski.

lokata II Arktogea TRAJAN

lokata IV Durango Eskimo River

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
i Jagienka :)

Wielkie DZIĘKI, Nitor-Nivalis :D
Troszkę tu Jagnie szyję obcięłam, ale co tam- to pewnie po ocenie było już, więc wszystko dozwolone :wink:

Posted

Tak, to on.
Ja nawet nie wiedziałam, że był trzeci na Euro

skubaniec utytulowany :)

Champion of Russia
Champion of RKF
Moldavian Champion
Champion of Ukrain
Champion of Belarus
Champion of Latvia
Young Champion of Russia
Young Moldavian Champion
Young Champion of Belarus

2хChampion OANKOO, 2xChampion RFLS, Champion RFOS
17xCAC(FCI), R.CAC(FCI), 8хCACJun(FCI), 4xCACIB(FCI), R.CACIB(FCI), 2хCACIB (IKU), 2хCAC(IKU), 27хCW, R.CW 16xBOS, 23xBOB, 8xBIG, BIS-Junior, BIS-III

Posted

efra-husky, dziękuję za grtulacje- przekażę komu trzeba :D

Miśka napisał(a):
Champion of Russia
Champion of RKF
Moldavian Champion
Champion of Ukrain
Champion of Belarus
Champion of Latvia
Young Champion of Russia
Young Moldavian Champion
Young Champion of Belarus

2хChampion OANKOO, 2xChampion RFLS, Champion RFOS
17xCAC(FCI), R.CAC(FCI), 8хCACJun(FCI), 4xCACIB(FCI), R.CACIB(FCI), 2хCACIB (IKU), 2хCAC(IKU), 27хCW, R.CW 16xBOS, 23xBOB, 8xBIG, BIS-Junior, BIS-III

No proszę.... :roll:
Ładne wyniki....
Ale powiem szczerze, że chociaż teraz wygląda lepiej niż na tym zdjęciu, to jednak na BiS'ie to ja go nie widzę. 8)

Posted

flashka-g napisał(a):
Nigdy Nigdy..a wiesz co to za problem jezdzic po wichurach i wygrywać;]

Że co proszę? :roll:
Ja starej daty jestem- do mnie proszę bez slangów, bo nie zrozumiem 8)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...