Jump to content
Dogomania

Wyniki z ringu Siberian Husky (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

UWAGA!! UWAGA!!!

Do Gosi i Kropek, albo innej zorientowanej osoby:
Kto wygrał Mistrzostwa Polski w konkurencji "Młody Prezenter"??? Bardzo pilne, jak ktoś ma takie tajne dane, to bardzo poprosze!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam
Żaneta

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GRATULACJE!!!
Dla wygranych i tych mniej zadowolonych z wyników 8)

Dziękuję za wyniki i mnóstwo fotek, które dostałam mailem.
Dzięki Wam wszytkim, żal, że nie mogłam tego widzieć na własne oczy, jest nieco mniejszy :)

Posted

NigdyNigdy napisał(a):

Kilka pytań mi przyszło do głowy:
- kto dostał CACIB'a w psach?
- Winalmik's NATURAL PLAYER- dlaczego zszedł z bdb? Czyżby charkter? (ma minę, jakby go ktoś kijem po głowie cełe życie bił :-? ) Szczupła sylwetka?

Tak sobie oglądam te zdjęcia..... :roll:
I widzę, że....
Ładne mamy w Poslce psy.
Na tej wystawie, każdy z innej bajki (niech Bajka nie bierze tego do siebie :wink: )
A to bez frontu, a to bez kątów z tyłu, a to ogon nie ten tego :-?
Suczka, która wygrała rasę....
No efektowna jest :roll:
Tylko, że szyi nie ma :-?
I kątowanie też nie powalające :roll:
Jaka była w ruchu? Przyglądałaś się jej? Jakie miała osadzenie ucha?
Wybacz, że jestem tak upierdliwa, ale ciekawość.... :wink:

wywolana do odpowiedzi staje pod tablica, chociaz predzej Roon powinien mnie zastapic, lepszym byl obserwatorem.
Czemu Natural Player bdb ciezko powiedziec. Byl wylinialy, wygladal jak mizerniutka suczka, w dodatku prezentowany tak jakby pierwszy raz byl na wystawie. Moze dlatego, moze Andrzej cos doda, ja niestety uzasadnienia sedziego nie uslyszalam. CACIB'a w psach nie przyznano (za ogonki, champion i pies z Vinyamar przenoszone, Drako w decydujacej chwili podjaral sie warczacym na niego konkurentem i wystarczylo...)

a jesli chodzi o sunie ktora wygrala. Widzialam ja chwile przed wejsciem na ring i od razu moglam przyjmowac zaklady ze dostanie BOB. Futro... zrobione pod linijke i nic... poza tym. Zero zycia, zero katowania z przodu, zero szyi. Nic, co poza zrobionym futrem rzucaloby na kolana.

Posted

Za wiele nie dodam ze mnie kiepski obserwator - faktem jest ze Natural Player wygladal kiepsko - o wiele gorzej niz na klubowce wegierskiej (gdzie rowniez byl za Drakulcem ;-) )
Jedno uderzylo mnie bardzo - to jak byly pokazywane przez hdowczynie psiaki z Winalmika , jak dla mnie szok - nie potrafie zrozumiec jak to mozliwe ze (przy najmniej dla mnie ) tak znana hodowla jakis czas juz wystawiajaca psiaki jest gorsza w handlingu nawet od takiego nieudacznika jak ja :lol: wpychanie do gardla smakolykow przypominajace tuczenie gesi - kompletne nie panowanie nad psiakiem itd. Coz zdecydowanie ta druga wloszka z winalmika ktora byla w bratyslawie robi to lepiej.
Inna sprawa ze tym razem psiaki nie byly kompletnie w wystawowej "formie"

Posted

sh_maniak napisał(a):
Kasia ty więcej pystan niż CBŚ zadajesz :lol: :lol:

A bo....
No wiesz.... 8)
CBŚ zadawać niektórych pytań już nie musi, bo od tego jestem ja :wink:

Miśka i rOOn, dzięki za obszerne "wyjaśnienia"- nie mam więcej pytań, wnoszę o zwolnienie świadków :lol:
A tak na poważnie....
Upewniłam się właśnie w przekonaniu, że ten sędzia nie czuje się komfortowo w ocenianiu Husky, więc najzwyczajniej sędziował na wrażenie 8)
A szkoda....

Posted

flashka-g napisał(a):
Cyraneczka Mistrzostwa Polski a zarazem reprezentantem Polski na Cruft w roku 2006 bedzie Marta Szymańska z Kalisza:))

Dzięki za informacje, ma farta dziewczyna ;-)

Posted

Stawka KIELCE 2005 :wink:

PSY

Kl.szczeniąt (2)
DEMON z Dębickiej Kępy
SHAMROCK Fortunatus

kl.młodzieży (4)
Latrans AWARE OF VICTORY
MISTER BINGO Srebro Północy
POPOW Polarni Expres
ZIMOWY HRABIA Eskimoski Domek

kl.pośrednia (3)
DUSTIN Sądeckie Pieszczochy
Husqvarna JOKER
TALIZMAN FOR FORTUNATUS Eskimoski Domek

kl.otwarta (2)
PIONIER z Coyoacan (FCI)
ROMEO Dotyk Północnego Wiatru

SUKI

kl.szczeniąt (1)
NIRWANA Husqvarna

kl.młodzieży (4)
ALASKA Lodowy Dotyk
EVENING FALLS Potęga Naturalności
MERCI Srebro Północy
PENNYROYAL TEA Fortunatus

kl.pośrednia (4)
NAPI Eskimoski Domek
PIĘKNA Eskimoski Domek
PYSZNA Eskimoski Domek
Arktogea TSUNAMI

kl.otwarta (7)
ALABAMA Fortunatus
ASHANTI NIKE'S Lupinus
BLANKA Paloma Haliny
CYNTHIA Kwiaty Śniegu
DONA Nektar Północy
GEORGINA Forjana
RÓŻA Dotyk Północnego Wiatru

kl.championów (1)
Snowy Grove's BLISSFUL BROWNIE

• 2 weeks later...
Posted

Gratulacje dla Kuby :)

ja tylko nadmienie że Kasia z Bursztynkiem i Jagusia wraca z Rygi utytułowana :) ale to niech się Kasia chwali (ja tylko powiem że oba psiaki się spisały na medal! :))

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...