Cyraneczka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 [quote name='NigdyNigdy']No, to dopełniliśmy formalności- pucharki stoją i się uśmiechają czekając na zwycięzców ;) Ja też już mam dwa śliczne pucharki na KLUBÓWKĘ dla najpiękniejszego pieska i najpiękniejszej suczki w klasie SZCZENIĄT :loveu: :loveu: :loveu: . Ciekawe, czy ktoś z moich faworytów dostanie pucharek...
LOCZEK Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Odnosnie pucharków ,to my fundujemy na Poznań dla NDPwR,NDSwR i na BOB
Cyraneczka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 [quote name='LOCZEK']Odnosnie pucharków ,to my fundujemy na Poznań dla NDPwR,NDSwR i na BOB Fajnie :lol: . W Poznaniu też postaramy sie powalczyc o te pucharki :). Puma bedzie w klasie pośredniej :)
Cyraneczka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 [quote name='LOCZEK']Odnosnie pucharków ,to my fundujemy na Poznań dla NDPwR,NDSwR i na BOB Nie zapomnijcie napisać na grawerce; ZWYCIĘZCA EUROPY ŚRODKOWEJ I WSCHODNIEJ POZNAŃ 2007 a właściwie nie wiem czy to jest poprawnie, czy raczej: ZWYCIĘZCA PUCHARU EUROPY ŚRODKOWEJ I WSCHODNIEJ POZNAŃ 2007 czy ktoś zorientowany moze to wyjaśnic??
Asiaczek Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Cyraneczko - na broszurce jest napisane: Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych o Puchar Europy Środkowej i Wschodniej. A jeżeli chodzi o tytuły: Zwycięzca Europy Środkowej i Wschodniej 2007 Młodzieżowy Zwycięzca Europy Środkowej i Wschodniej 2007. Pzdr.
Cyraneczka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 [quote name='Asiaczek']Cyraneczko - na broszurce jest napisane: Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych o Puchar Europy Środkowej i Wschodniej. A jeżeli chodzi o tytuły: Zwycięzca Europy Środkowej i Wschodniej 2007 Młodzieżowy Zwycięzca Europy Środkowej i Wschodniej 2007. Pzdr. dzięki Asiaczku, czyli jak zwykle totalny brak konsekwencji ze strony naszego Związku :p
LOCZEK Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 [quote name='Cyraneczka']Fajnie :lol: . W Poznaniu też postaramy sie powalczyc o te pucharki :). Puma bedzie w klasie pośredniej :) No to walczymy razem,bo QUEENI też(ostatnia jej wystawa w klasie posredniej) Może pozbieramy chętnych ,a raczej zgłoszonych na Poznań???
Kida Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 No to my jeszcze nie zgłoszeni, ale właśnie chętni ;) Maks Pieroth Blue - kl. pośrednia. :)
Huskuś Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Czytam wątek dotyczący Asi i Guido. Ewa, Ty najlepiej wiesz, jak się wystawia psa u sędziego, którego zna się prawie na codzień. Ile razy zrezygnowałaś z wystawiania z tego powodu, że oceniał pan Kozber albo też głupio iść na BIS-a jak ocenia pan Mania. A i pewnie inni sędziowie się znajdą, z którymi wypiłaś kawę przed wejściem na ring. Ewuniu jesteś ostatnią osobą na tej liście, które powinna mieć pretensje do Asi o wystawianie u Guido. :) Zresztą, dlaczego do niej masz pretensje, że wygrała. Napisz reklamację do Guido, że jest układowy. Poza tym czemu Asia miała by zrezygnować z następnej wystawy, gdzie sędziuje Guido, żeby Ciebie zadowolić? Ty się nie patyczkujesz z innymi. A wszyscy i tak się przyzwyczaili, że u pewnych sędziów i tak wygrasz, tym bardziej jak siedzisz z nimi przy kawie przed oceną. Poza tym śmieszy mnie podejśćie "jadę tam gdzie wygrywam". Nie rez jechałam na wystawę nie zastanawiając się jaki sędzia będzie oceniał. Ale jak mam jechać na wystawę, to dla przyjemności wystawiania (zresztą już i tak straciłam chęć na to). A w wypadku wielu osob to wszystko staje się grą o złote kalesony i miejscem, gdzie można obgadać innych i sobie powbijać szpilki w plecy. Nie mówiąc już o tym co dzieje się po wystawie. Co do tego czy Guido był obiektywny czy nie, nie ma co gdybać. Idąc tym tokiem myślenia Ewa Stolarska powinna przestać oceniać Husky w Polsce, bo zna połowę hodowców i jednych lubi bardziej, innych mniej. I tak żaden sędzia nie powinien oceniać "swojej" rasy w swoim kraju, bo zawsze kogoś zna. Nikt nikomu nie każe zgłaszać psa, jak uważa, że i tak Asia wszystkich znokautuje przy pomocy Guido. Ewa, a może Guido by zauważył na wystawie Pegaso i uznałby, że to idealny pies do krycia w jego hodowli? Pozdrawiam Hania
NigdyNigdy Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 [quote name='LOCZEK']No to walczymy razem,bo QUEENI też(ostatnia jej wystawa w klasie posredniej) Może pozbieramy chętnych ,a raczej zgłoszonych na Poznań??? Do pozbierania to i my chętni :p Jeszcze nie zgłoszeni, ale się piszemy- sztuk dwie, tradycyjnie ;)
Bajon Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 NigdyNigdy napisał(a):Do pozbierania to i my chętni :p Jeszcze nie zgłoszeni, ale się piszemy- sztuk dwie, tradycyjnie ;) Aj, i ja dwie sztuki już chyba tradycyjnie zgłoszę:cool3: Co prawda Best dziaduś raczej towarzysko i żeby wspomóc Florkę w konkursie Młodego Prezentera, ;) ale zawsze....
galadria Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='LOCZEK'][FONT=Comic Sans MS]No to walczymy razem,bo QUEENI też(ostatnia jej wystawa w klasie posredniej)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Może pozbieramy chętnych ,a raczej zgłoszonych na Poznań???[/FONT] My w Poznaniu pierwszy raz tak licznie Da vinci Eskimo River-kl .otwarta Arktogea OCEANIA-kl.otwarta SECRET STARofWolf Point-kl.szczeniąt I kożystając z tego,ze jest to topic 'off'...... Droga Beatko, pragnę życzyć Ci wszystkiego dobrego w dniu imienin. Aby wystawy nadal sprawiały ci tak ogromną przyjemność i frajde jak do tej pory. Bo dla nas bycie z wami na wystawie to czysta przyjemność. A więc ,wielu sukcesów,wygranych i pociechy z psiaków. Agata,Adam i mała Nicole :BIG: :new-bday: :laola:
Nitor-Nivalis Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Huskuś napisał(a):Czytam wątek dotyczący Asi i Guido. Ewa, Ty najlepiej wiesz, jak się wystawia psa u sędziego, którego zna się prawie na codzień. Ile razy zrezygnowałaś z wystawiania z tego powodu, że oceniał pan Kozber albo też głupio iść na BIS-a jak ocenia pan Mania. A i pewnie inni sędziowie się znajdą, z którymi wypiłaś kawę przed wejściem na ring. Ewuniu jesteś ostatnią osobą na tej liście, które powinna mieć pretensje do Asi o wystawianie u Guido. :) Zresztą, dlaczego do niej masz pretensje, że wygrała. Napisz reklamację do Guido, że jest układowy. Poza tym czemu Asia miała by zrezygnować z następnej wystawy, gdzie sędziuje Guido, żeby Ciebie zadowolić? Ty się nie patyczkujesz z innymi. A wszyscy i tak się przyzwyczaili, że u pewnych sędziów i tak wygrasz, tym bardziej jak siedzisz z nimi przy kawie przed oceną. Poza tym śmieszy mnie podejśćie "jadę tam gdzie wygrywam". Nie rez jechałam na wystawę nie zastanawiając się jaki sędzia będzie oceniał. Ale jak mam jechać na wystawę, to dla przyjemności wystawiania (zresztą już i tak straciłam chęć na to). A w wypadku wielu osob to wszystko staje się grą o złote kalesony i miejscem, gdzie można obgadać innych i sobie powbijać szpilki w plecy. Nie mówiąc już o tym co dzieje się po wystawie. Co do tego czy Guido był obiektywny czy nie, nie ma co gdybać. Idąc tym tokiem myślenia Ewa Stolarska powinna przestać oceniać Husky w Polsce, bo zna połowę hodowców i jednych lubi bardziej, innych mniej. I tak żaden sędzia nie powinien oceniać "swojej" rasy w swoim kraju, bo zawsze kogoś zna. Nikt nikomu nie każe zgłaszać psa, jak uważa, że i tak Asia wszystkich znokautuje przy pomocy Guido. Ewa, a może Guido by zauważył na wystawie Pegaso i uznałby, że to idealny pies do krycia w jego hodowli? Pozdrawiam Hania Hania jakbyś dokładnie przeczytała co było tutaj npisane to może byś zrozumiała. Po raz kolejny proszę by nie przypisywano mi słów których nie wypowiedziałam ani nie napisałam. Gdzie napisałam, że mam do kogoś pretensjie o wygraną Laredo - ludzie czytajcie ze zrozumieniem bo po raz kolejny piszę to samo. Nie mam nic przeciwko wygranej Laredo to ładny piesek, miał swój dzień wygladał pięknie sędziemu się spodobał- koniec tematu. Czy ja Asi zabraniam pojechac do niego po raz kolejny - również NIE ! Czy mam coś przeciwko temu kryciu - również nie fajnie że "polskie" psy kryją za granicą. Więc po co po raz kolejny poruszasz to samo. Jeśli o mnie chodzi to wybacz Hania, ale zobacz ile razy ja wysawiałam swoje psy u tych właśnie sędiów których wymieniłaś - zobacz też ile razy u nich przegrałam, jeśli jeszcze pamięć cię nie zawodzi mam też inne psy które wcale nie zostały przez niego docenione. Co do rezygnacji z BISów - widzisz po pierwsze nie wiesz nigdy kto i co będzie sędziował to raz, dwa żeby pójść na Bisa trzeba najpierw wyjść z klasy i rasy a to nie jest takie łatwe i chyba wszyscy o tym wiemy, konkurencja jest spora. Kiedy moje pzostałe psy nie wygrywały u tego akurat sędziego jakoś nikt nie widział tego, że go znam ... dziwne. Kiedy docenił dobrego psa, który wygrywa u innych to już musi byc jakis układ. Nie wybieram sędziów na wystawy, jeżdzę tam gdzie mam okazje, bardzo często nawet nie wybieram samych wystaw, jadę tam gdzie mam transport - a że jeżdzę dużo poprostu to lubię, czemu nikt nie widział ile jeżdziłam od 2004 - mniej więcej tyle samo i nikomu to nie przeszkadzało. Reszty tłumaczyć nie będę bo mnie to juz tylko śmieszy. Ja nie zarzucam Asi żadnych układów - chciałam jej tylko zwrócic uwagę zanim posądzi innych następnym razem bo jest do tego wybitnie uzdolniona mogłaby się zastanowić, że kiedyś sama się w takiej sytuacji znajdzie. Od początku w całej tej dyskusji był inny cel - nie ja tą dyskusję zaczełam - chodzi o sędziego na klubówkę i wolałabym się tego tematu trzymać.
Nitor-Nivalis Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 No to i ja się podczepię pod życzenia :) Beatko wszystkiego naj naj naj :laola:
---------- Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='Nitor-Nivalis']Ja nie zarzucam Asi żadnych układów - chciałam jej tylko zwrócic uwagę zanim posądzi innych następnym razem bo jest do tego wybitnie uzdolniona mogłaby się zastanowić, że kiedyś sama się w takiej sytuacji znajdzie. Ta sytuacja jest kompletnie inna i nie porownuj ich - Guido Shafer nie jest moim znajomym. Laredo wygral bo podoba sie mu a nie dlatego, ze mnie lubi. [quote name='Nitor-Nivalis']Od początku w całej tej dyskusji był inny cel - nie ja tą dyskusję zaczełam - chodzi o sędziego na klubówkę i wolałabym się tego tematu trzymać. Zaczela ja Monika, ale swoim zwyczajem wlozyla kij w mrowisko i uciekla. Moze przypomniala sobie jak wygladala sytuacja przy ringu SH w Bedzinie i nasza rozmowa...
Florka_xyz Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 :Rose: :Rose: Również ode mnie p.BEATKO :buzi: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI IMIENIN :B-fly::B-fly:!!! Pozdrawiam Florka
zpr Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='ReiMar']Ta sytuacja jest kompletnie inna i nie porownuj ich - Guido Shafer nie jest moim znajomym. Laredo wygral bo podoba sie mu a nie dlatego, ze mnie lubi. Zaczela ja Monika, ale swoim zwyczajem wlozyla kij w mrowisko i uciekla. Moze przypomniala sobie jak wygladala sytuacja przy ringu SH w Bedzinie i nasza rozmowa... Kobieto naucz się czytać ze zrozumieniem tekstu, napisałam na początku co uważam na temat tego sędziego, nie podawałam żadnych konkretów, to Ty rozwinęłaś temat nie wiem po co (jak ktoś zauważył "winni sie tłumaczą ..."). Ty zaczęłaś tą chorą dyskusję, masz chyba jakieś chore ambicje to się ich trzymaj ale nie plugaw innych, którzy tyle lat siedzą w hodowli, w wystawach, masz sprzymierzeńców w takich samych typach ludzi jak Ty, którzy tylko potrafią gadać a nic konkretnego nie robią. Nie mam nerwów na to co piszesz, zastanów się nad sobą. Kolejny raz piszę tu i teraz, że kończę temat bo do niczego on nie prowadzi, załóż sobie swoje forum i tam udawadniaj wszystkim "swoje" teorie a nie tutaj!!!
---------- Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 zpr napisał(a):Kobieto naucz się czytać ze zrozumieniem tekstu, napisałam na początku co uważam na temat tego sędziego, nie podawałam żadnych konkretów, to Ty rozwinęłas temat nie wiem po co (jak ktoś zauważył "winni sie tłumaczą ..."). zpr napisał(a):A ja się tak zastanawiam dlaczego za wszelka cenę kolejny raz checie by oceniał Guido, przecież znowu z góry niemal będzie można usatlić werdykt :eviltong: To ma byc uwaga na temat sedziego? Dobrze wiedzialas jak wygladala sytuacja w Bedzinie, bo stalas obok mnie przy ringu, tym bardziej ta osobista wycieczka byla dla mnie szokujaca. A dyskusja toczy sie na tym forum a nie na innym, bo wlasnie tu pojawil sie ten tekst. Ja mam odwage poruszac takie tematy publicznie nawet wtedy, gdy mnie dotyczą. Co do pozostalej czesci Twojego postu - nie zamierzam rozmawiac w tym tonie, bo pomimo roznicy zdan wypada zachowac jakis poziom kultury wypowiedzi.
peppermint Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Dalsze jej prowadzenie w Twoim tonie, ZPR, urąga jakiemukolwiek poczuciu przyzwoitości.. Ile byś miotów nie odchowała i cokolwiek dla rasy zrobiłaś w swoim mniemaniu, cały swój dorobek niszczysz takimi wypowiedziami. Pozdrawiam wszystkich.
Savannah Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Wszystkiego naj najlepszego dla Beatki, spełnienia wszystkich marzen !:loveu:
LOCZEK Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [FONT=Comic Sans MS]Bardzo ale to bardzo dziekuje ża życzenia imieninowe,których akurat tutaj na forum sie nie spodziewałam.Miło mi że o mnie pamietacie.DZIĘKUJE!!![/FONT] :loveu: [FONT=Comic Sans MS]Stawiam ciacho w ŁODZI!!!![/FONT]
NigdyNigdy Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='Bajon']Aj, i ja dwie sztuki już chyba tradycyjnie zgłoszę:cool3: Co prawda Best dziaduś raczej towarzysko i żeby wspomóc Florkę w konkursie Młodego Prezentera, ;) ale zawsze.... No pewnie! :) Dziadki to wyłącznie towarzysko przecież- nich też mają coś z tej naszej przyjemności (czyt. gryzaki w klatce, groszki na ringu i miziaki poza nim ;) ) [quote name='galadria'] Droga Beatko, pragnę życzyć Ci wszystkiego dobrego w dniu imienin. Uściski również od NigdyNigdziaków :loveu:
piotrjan Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 :tort: :BIG: :cunao: :hand: .... wszystkiego najlepszego Beato !
Cyraneczka Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='LOCZEK'][FONT=Comic Sans MS]Bardzo ale to bardzo dziekuje ża życzenia imieninowe,których akurat tutaj na forum sie nie spodziewałam.Miło mi że o mnie pamietacie.DZIĘKUJE!!![/FONT] :loveu: [FONT=Comic Sans MS]Stawiam ciacho w ŁODZI!!!![/FONT] Ja też, a w zasadzie MY też sie dołączamy do życzeń imieninowych!!! :tort: :BIG: Na ciacho sie nie załapiemy, ale życzymy wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń już teraz.
Recommended Posts