NigdyNigdy Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Dla zainteresowanych- Husky, klasy baby i szczeniąt przekazane zostały do oceny p. Jasielskiej :roll: Pozostałe klasy, wygląda na to, że bez zmian.
Miśka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 w ciagu 3 minut dotarly do mnie dwie rewelacyjne informacje. Ta o zmianie sedziego na panią, która nie lubi czarno-białych husky to raz, dwa - ze Bajka figuruje w konkurencji na Najlepsza Suke Hodowlana. Prostuje od razu, ze jej nie zglaszalam i dowiaduje sie o tym ostatnia :-) PS. Chyba suka/pies zeby startowac w konk.hodowlanych musza zebrac reprezentantow z conajmniej dwoch miotow, czy cos sie zmienilo???
piotrjan Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Miśka napisał(a): Ta o zmianie sedziego Nie jest to zmiana sędziego tylko zasad sedziowania , o czym w folderze nie było mowy . Rasa została rozdzielona na psy starsze i maluchy . NIkt o tym poprzednio nie informował . Osobiście pokrywa mi się czas wystawiania dwóch psów . Ciekawe czy w tej sytuacji zwrócą mi kasę , czy nie ???
flashka-g Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 no paru osobom teraz sie pokrywa teraz ocena na ringach:cool1: ktore zapewne beda kilometr od siebie:diabloti:
Miśka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 wydaje mi sie ze mogliby zrobic tak aby pani jasielska ocenila mlodziki na tym samym ringu przed ocena klas starszych, ale nie sadze zeby organizator zrobil gest w strone wystawcow. Argumentem pewnie bedzie brak czasu. do zwrotow kasy kto jak kto ale lodz jest chyba najmniej chetna, wrecz przeciwnie :-) ja mam zaplacic za zgloszenie w konkurencjach hodowlanych, ktorego nie wysylalam, suki ktora nie ma prawa (chyba?) w tej konkurencji wystartowac... :-)
flashka-g Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Miśka napisał(a):wydaje mi sie ze mogliby zrobic tak aby pani jasielska ocenila mlodziki na tym samym ringu przed ocena klas starszych, ale nie sadze zeby organizator zrobil gest w strone wystawcow. Argumentem pewnie bedzie brak czasu. do zwrotow kasy kto jak kto ale lodz jest chyba najmniej chetna, wrecz przeciwnie :-) ja mam zaplacic za zgloszenie w konkurencjach hodowlanych, ktorego nie wysylalam, suki ktora nie ma prawa (chyba?) w tej konkurencji wystartowac... :-) to powiedz im Mirka na wystawie niech ci pokaza to Twoje zgloszenie, organizatorzy maja obowiazek posiadania minimum kopii zgloszen na wystawie. Ale to wszystko żałosne:cool1:
Bajon Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 flashka-g napisał(a):to powiedz im Mirka na wystawie niech ci pokaza to Twoje zgloszenie, organizatorzy maja obowiazek posiadania minimum kopii zgloszen na wystawie. Ale to wszystko żałosne:cool1: No to niezły bałagan....nie wiadomo śmiać się czy płakać:roll: Pytanie, czy nie czeka na miejscu ,więcej tego typu niespodzianek:cool1:
Asiaczek Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='Miśka'] ja mam zaplacic za zgloszenie w konkurencjach hodowlanych, ktorego nie wysylalam, suki ktora nie ma prawa (chyba?) w tej konkurencji wystartowac... :-) Mirka, udział w konkurencjach hodowlanych jest bezpłatny! :) Pzdr. SAVANNAH
Kida Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Miśka napisał(a):wydaje mi sie ze mogliby zrobic tak aby pani jasielska ocenila mlodziki na tym samym ringu przed ocena klas starszych Dokładnie. Innego wyjścia nie ma.. :roll: Jak można było coś takiego zrobić? :cool1: Ktoś tu chyba myślał o czymś zupełnie innym, bo to jest bez sensu :p
Paulina87 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 WROCŁAW 2007 sędzia: E. Szeliga-Szeremeta Psy kl. młodzieży ARKADIUS Galladria-Novitaris ARCTIC Freedome Choice kl.pośrednia ALDEBARAN de Ciukci Oumniak's BAY OF PASSION kl.weteranów BURSZTYN z Coyoacan Suki kl.młodzieży OKSANA Srebro Północy FULL OF ENERGY Potęga Naturalności HESPEROS Sądeckie Pieszczochy AFERA Freedome Choice kl.pośrednia Arktogea QUEEN of NIGHT Arktogea QUEEN of SNOW kl.otwarta Arktogea OCEANIA DONA Nektar Północy FAMA Sądeckie Pieszczochy JURA Z Grodzkiego Zakątka kl.championów Arktogea VIXEN JAGIENKA z Coyoacan TIWAYE ASANPI FOR POTĘGA NATURALNOŚCI Eskimoski Domek
Cyraneczka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 A mówiłam, żeby zbojkotować klubówkę :diabloti:
Miśka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='Asiaczek']Mirka, udział w konkurencjach hodowlanych jest bezpłatny! :) Pzdr. SAVANNAH nie udało mi się dodzwonić do oddziału... jeszcze niedawno na stronie wisiała info o opłatach za konkurencje hodowlane, podobnie jak na międzynarodówce... Jeśli bezpłatne to ok, ale tak czy inaczej dzieciaki nie mogą walczyć o tytuł Najlepszej S.Hodowlanej dla Bajki. Mają jednego tatę... Siberia również nie powinna widnieć w tym wykazie... Albo ja nic nie wiem o zmianach w regulaminie wystaw - nie mogę teraz nigdzie znaleźć informacji o tej konkurencji, poza wzmianką że jest organizowana tylko na wystawach klubowych... Bo tylko to by tłumaczyło ze hurtowo wciągnęli na listę wszystkie suki reprezentowane przez co najmniej trójkę dzieciaków... Ale to by było bez sensu...
mortikia Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Mam nadzieję, że to "podzielenie" husky młodszych i starszych to jakaś WIELKA pomyłka!:roll: Będę tam z sześcioma psami. Jak mam je wystawiać w tym samym czasie na trzech (dochodzi ring malamutów) ringach ?! :diabloti: To bezsensowne. Mam nadzieję, że na miejscu wszystko się wyjaśni i husky będą oceniane na jednym ringu...... :cool3:
Savannah Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='Miśka']nie udało mi się dodzwonić do oddziału... jeszcze niedawno na stronie wisiała info o opłatach za konkurencje hodowlane, podobnie jak na międzynarodówce... Jeśli bezpłatne to ok, ale tak czy inaczej dzieciaki nie mogą walczyć o tytuł Najlepszej S.Hodowlanej dla Bajki. Mają jednego tatę... Siberia również nie powinna widnieć w tym wykazie... Albo ja nic nie wiem o zmianach w regulaminie wystaw - nie mogę teraz nigdzie znaleźć informacji o tej konkurencji, poza wzmianką że jest organizowana tylko na wystawach klubowych... Bo tylko to by tłumaczyło ze hurtowo wciągnęli na listę wszystkie suki reprezentowane przez co najmniej trójkę dzieciaków... Ale to by było bez sensu... Mirka, mam przed sobą ulotkę na Klubówke w Łodzi - nie ma na niej nic o opłatach za konkurencje hodowlane. Nigdy się nie płaci za konk. hodowlane na Klubówkach! Jeśli chodzi o wciąganie wszystkich suk co maja min.3 dzieciaki - to prawda, Oddział Łódź wciągał na list wszystko co się dało, nie tylko w husky, nie tylko w tej konkurencji. Nie wiem dlaczego, chyba żeby ilość lepiej wyglądała w katalogu? Bez sensu zagrywka...
illamar Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='Miśka'] Albo ja nic nie wiem o zmianach w regulaminie wystaw - nie mogę teraz nigdzie znaleźć informacji o tej konkurencji, poza wzmianką że jest organizowana tylko na wystawach klubowych... Bo tylko to by tłumaczyło ze hurtowo wciągnęli na listę wszystkie suki reprezentowane przez co najmniej trójkę dzieciaków... Ale to by było bez sensu... Podobno istnieje cos takiego jak regulamin wystaw klubowych i regulamin wystaw zkwp ma sie ni jak do klubowek, mam go zobaczyc na sympozjum, a przynajmiej przepisy dotyczace njalepszej hodowli, najlepszego reproduktora oraz najlepszej suki hodowlanej. Ja rowniez mam problem z klubowka i musze pare kwesti wyjasnic:mad:
Cyraneczka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Życzę wszystkim startującym jutro na klubówce porwania ringówek ;) A kciuki trzymamy głównie za pieski i suńki z przydomkiem ARKTOGEA, żeby co nieco do domków zawiozły :cool3:. No i oczywiście za szczeniaczki, co by się zwycięzcom nasze pucharki podobały :eviltong:. Ps. NigdyNigdy, proszę, nie zapomnij ich zabrać :modla:
Cyraneczka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Pierwsze wieści z klubówki: Najlepsza Hodowla SIBERIAN HUSKY - Eskimoski Domek Najlepsza Suka Hodowlana SIBERIAN HUSKY - Arktogea ALPINA!!! :multi::multi::multi: więcej nie wiem.
Matakia Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Brawo ALPINA :multi::multi::multi: Brawo Eskimoski Domek :multi::multi::multi: Czekamy z niecierpliwością na następne wieści:cool1:
Matakia Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Cyraneczka napisał(a):A mówiłam, żeby zbojkotować klubówkę :diabloti: Chyba nie żałujesz ...:eviltong:
Cyraneczka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Matakia napisał(a):Chyba nie żałujesz ...:eviltong: :diabloti:
Cyraneczka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 No to mała porcja kolejnych wieści: Ebonyshadow N Shapali's DRAGON - Zwycięzca Klubu 2007!!!! :multi::multi::multi: Brawo Jola i Gosia!!!
sh_maniak Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Gratulacje dla tak dzielnie walczących :klacz:
Cyraneczka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Kolejna porcja informacji: Arktogea QUEEN OF NIGHT - Zw.Kl., NSwR DRAGON - BOB Suki, pośrednia Arktogea QUEEN OF NIGHT - 1, CWC, Zw.Kl., NSwR Arktogea QUEEN OF SNOW - 2 Suki, Championy SIBERIA Briccasart - 1, CWC Arktogea VIXEN - 2 EXPLORER BEAR Hydrargium - Najlepszy Reproduktor SH GRATULACJE DLA ZWYCIEZCÓW!!! Czekamy na staweczkę!
Kida Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 [quote name='Cyraneczka']Czekamy na staweczkę! Robi się ;) Wyniki z pamięci (mało pojemną mam pamięć :shake: :diabloti: ), tak więc proszę o pomoc KLUBÓWKA - ŁÓDŹ PSY kl.baby SPECIAL ONE of Wolf Point -dysk. KORTIZ Eskimoski Domek - I wo Haukenn AMON SUL - dysk. Nordic Blue KRON - II wo OMRI de Ciukci - III wo kl.szczeniąt TINA'S BLACK KING Eskimoski Domek Nordic Blue COSMO EL MEJOR Eskimoski Domek FERDINAND NAVY BLUE Bricassart kl.młodzieży ARKADIUS Galladria-Novitaris - dosk, II ARCTIC Freedome Choice (FCI) - dosk, III ADVENTURER Eskimoski Domek - dosk, IV DON'T BE LONG Eskimoski Domek - dosk, I, Zw.Mł BALI SONA from Chandu CALVADOS Silver Screen kl.pośrednia MAKS Pieroth Blue - dosk, IV Oumiak's BAY OF PASSION - dosk, III HAWK Seven Heaven - dosk, II LUCK Hoo Doo- chyba dosk, a powinien dysk. :p PARADISE Eskimoski Domek- dosk KASZMIR Songo- dosk, I, CWC kl.otwarta JOURNEY Fortunatus - dosk Arktogea OTHELLO A'CHICAGO Eskimo-River SWIFT WOLF Fortunatus - dosk, IV TAROT Eskimoski Domek - dosk, II LAREDO de Ciukci - dosk, III MIESZEK z Coyoacan - dosk, I, CWC BUDYŃ Luks Torpeda DEXTER z Dębickiej Kępy DUSTIN Sądeckie Pieszczochy - dosk Husqvarna FANTASTIC kl.championów UNTIL THE TOP of Baker Lake - dosk GREENLAND Hydrargium - dosk, II EXPLORER BEAR Hydrargium - dosk, IV Explorer's TRADE MARK - dosk, III Ebonyshadow N Shapali's DRAGON - dosk, I, CWC, NDPwR, Zw. Kl, BOB.. jak poszło dalej? :) Husqvarna ON MY MIND PUSHMATAHA Fortunatus kl.weteranów BEST z Babimostu - dosk, I BURSZTYN z Coyoacan - dosk, II SUKI kl.baby Haukenn ANDROMEDA - wo, II CLEOPATRA Gidelskie Sanie SECRET STAR of Wolf Point - wo, IV Winterfrost's EXCLUSIVE - wo, I Haukenn ARIADNA - wo, III SUGARFREE Equanimity kl.szczeniąt BAJECZKA Gidelskie Sanie TINA'S BLACK PRINCES Eskimoski Domek TINA'S BLACK QUEEN Eskimoski Domek kl.młodzieży ANDROMEDA Gidelskie Sanie ROYAL LOVELY AMBER Eskimoski Domek AFERA Freedome Choice (FCI) ROYAL LOVELY SUN Eskimoski Domek CHIMERA Husky Team SHERRY SASHKA RAY OF LIGHT Eskimoski Domek Nordic Blue BRILLIANT SHOOTING STAR - dosk, I, Zw. Mł, NJwR BELA CHITI of Chandy FCI - dosk, II CAIPIRINHA Silver Screen Cayamarca SPEEDY TAŃCZĄCA MALLORCA Eskimoski Domek Husqvarna XSARA Husqvarna WINTER LOVE - dosk, IV ? FULL OF ENERGY Potęga Naturalności ELEKTRA Mountain Stream kl.pośrednia HAPPY HILARY Eskimoski Domek - dosk, III Arktogea QUEEN OF NIGHT - dosk, I, CWC, NDSwR, Zw.Kl MISS SHAYANE Eskimoski Domek - dosk Arktogea QUEEN OF SNOW - dosk, II WICHITA GIRL Eskimoski Domek COLUMBIA Połanieckie Wzgórze DIVA Eskimo River DREAM'S SERENGETTI Bricassart Husqvarna TIARA kl.otwarta Arktogea OCEANIA DE ESTRELLA Eskimoski Domek FAMA Sądeckie Pieszczochy DONA Nektar Północy Latrans ALL FOR YOU ANCHORAGE Fortunatus - dosk DAFFY z Dębickiej Kępy DUTCHESS Arktyczna Piękność TIFFANI Eskimoski Domek Husqvarna HAWANA OF ARKTOGEA kl. championów JAGIENKA z Coyoacan - dosk, III Arktogea TSUNAMI - dosk, IV Arktogea VIXEN - dosk, II TIWAYE ASANPI FOR POTĘGA NATURALNOŚCI Eskimoski Domek Arktogea VIRTUAL VIRGO FOR HUSQVARNA BLUE MERLE SIBERIA Bricassart - I dosk, CWC kl.weteranów BAIA MARE Samcanka - dosk, I Z naszej strony wielkie GRATKI dla Gosi, p. Joli i Dragona.. zasłużone zwycięstwo :multi: [FONT=Verdana]Gratulacje[/FONT] również dla niezawodnej Queenie :loveu: (choć już gratulowałam ;)) BRAWA dla ARKTOGEI za tytuł Najlepszej Suki Hodowlanej- Arktogea Alpina :multi: :loveu: [FONT=Verdana]BUZIAKI [/FONT]dla Eskimoskiego Domku za zaszczytny tytuł Najlepszej Hodowli Wystawy Klubowej 2007 :multi::multi::multi: Miło mi było uczestniczyć w pokazywaniu psiaków ;) Zdj. będę miałą dopiero w przyszłym tygodniu, bo wyjeżdżam :cool1: Pozdrawiam!
Cyraneczka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 To co wiem: PSY kl.młodzieży ARKADIUS Galladria-Novitaris - dosk, II ARCTIC Freedome Choice (FCI) - III ADVENTURER Eskimoski Domek - dosk, IV DON'T BE LONG Eskimoski Domek - dosk, I, Zw.Mł kl.otwarta SWIFT WOLF Fortunatus - dosk, IV TAROT Eskimoski Domek - dosk, II LAREDO de Ciukci - dosk, III MIESZEK z Coyoacan - I, CWC SUKI kl.baby Haukenn ANDROMEDA - wo, II SECRET STAR of Wolf Point - IV Winterfrost's EXCLUSIVE - wo, I Haukenn ARIADNA - wo, III kl.młodzieży Nordic Blue BRILLIANT SHOOTING STAR - I, Zw.Mł. BELA CHITI of Chandy FCI - dosk, II CAIPIRINHA Silver Screen Cayamarca SPEEDY TAŃCZĄCA MALLORCA Eskimoski Domek Husqvarna XSARA Husqvarna WINTER LOVE - dosk, IV ? więcej nie wiem :p. Dziekujemy za gratulacje :loveu:. Jeszcze raz wielkie gratki dla walczących na klubówce i jeszcze większe dla zwycięzców poszczególnych klas!!! :multi::multi::multi:
Recommended Posts