Matakia Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Nie jest to obraz wystawy w Krakowie... to obraz wszystkich wystaw. Regulamin mówi jasno: II.13. Sprzedaż szczeniąt na terenie wystawy i w jej pobliżu jest zabroniona. ale cóż.. Polak potrafi... ewentualnie jak mawia mój szef - "Polish mentality"
efra-husky Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Regulamin Wystaw Psów Rasowych ZKwP mówi wyraźnie VI pkt. 1 a "Na teren wystawy nie mogą być wprowadzane psy niewymienione w katalogu i nieskontrolowane przez lekarza weterynarii." To co na papierze to wiemy, a rzeczywistość wygląda tak, że często spotykamy psy, które nie są ujęte w katalogu i w ogóle na wystawę nie były zgłaszane ;)
troglodytes Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Ja też kupiłem w dniu wystawy szczenię, ale..................... Po wystawie pojechałem 100 km do domu hodowcy zabrać szczeniaczka pomimo tego, że spotkaliśmy się przy ringu. Było dla nas oczywiste, co stanowią przepisy i regulaminy. Tak pojmujemy uczciwość.
efra-husky Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Jest też stawka na krajówkę w Ustroniu 01.07.2007 Siberian Husky - 10; sędzia - Magdalena Musiał Psy Klasa młodzieży 515. ARTIC Freedoem Choice FCI 516. CANIS C'est lavie 517. LUCK Hoo-Doo Klasa otwarta 518. ARTIC WIND of Wolf Point 519. D'SALVADOR DALI of Frankonia Power Suki Klasa szczeniąt 520. ANDROMEDA Gidelskie Sanie Klasa młodzieży 521. FEATHER KAHAMI SOUND of Spring Klasa otwarta 522. Husqvarna MERCI 523. WIKI z Tarnawskiej Riwiery Klasa championów 524. POLAND BRASIL O'Nordicky
Matakia Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 STAWKA WARSZAWA Psy Klasa szczeniąt PAWNY DE CIUKCI WOLF z Witowskiego Lasu Klasa młodzieży ADVENTURER Eskimoski Domek BALI SONA FROM Chandu (FCI) CERBER Husky Team HAWK Seven Heaven LIBERTIN Fortunatus NORTH POLE STAR Dwie Korony Klasa pośrednia MAKS Pieroth Blue (FCI) Arktogea QUICK DEMON Klasa otwarta CONNOR Fortunatus DUSTIN Sądeckie Pieszczochy FIRST EXPRESS Dwie Korony LAREDO DE CIUKCI LIDER NIKE'S z Pierwszej Ręki MIESZEK z Coyoacan (FCI) Arktogea TRAJAN UBIK Lights of North Klasa championów WINTERFROST'S CHICHO TERREMOTO Suki Klasa szczeniąt BAIA MARE z Klanu Wydry BEAUTY z Klanu Wydry OKSANA Srebro Północy Klasa młodzieży BÓJKA Haiditarod CAIPIRINHA Silver Screen CHIMERA Husky Team PINACOLADA Fortunatus ROYAL LOVELY AMBER Eskimoski Domek Klasa pośrednia HAPPY HILARY Eskimoski Domek MISS SHAYANE Eskimoski Domek Arktogea QUEEN OF SNOW Klasa otwarta AISHA z Dorzecza Jukonu ALABAMA Fortunatus AZTECA z Coyoacan (FCI) MIRA CETI Srebro Północy Arktogea QUEEN OF DREAMS ROSANA Eskimoski Domek TAJGA z Dorzecza Jukonu TIFFANI Eskimoski Domek ULKA Eskimoski Domek Arktogea VENICE
HUSKYTEAM Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 troglodytes napisał(a):Ja też kupiłem w dniu wystawy szczenię, ale..................... Po wystawie pojechałem 100 km do domu hodowcy zabrać szczeniaczka pomimo tego, że spotkaliśmy się przy ringu. Było dla nas oczywiste, co stanowią przepisy i regulaminy. Tak pojmujemy uczciwość. Rozumiem, że na szczenię została sporządzona umowa kupna-sprzedaży w dwóch egzemplarzach i że został wypełniony odpowiedni druk PIT w celu odprowadzenia przez hodowcę podatku od wzbogacenia. Dodatkowo nie wątpię, że sprawdziłeś, czy hodowca ma zgłoszoną i zarejestrowaną hodowlę ("działy specjalne produkcji rolnej") w urządzie skrabowym i czy regularnie opłaca składki ZUS/KRUS. :-) Po powrocie do domu z pewnością wykupiłeś ubezpieczenie i odprowadziłeś należny podatek za posiadanie psa ("USTAWA z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych., Art. 13. 1. (31)") ;-)
Kida Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 [quote name='Matakia']Żadnej championki? :-o No właśnie też się dziwię :-o I jak widać wiele osób robi sobie już przerwę i wakacje, bo właściwie to niewiele psiaków jest ;) Chyba że chodzi o sędziego :razz:.
troglodytes Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 HUSKYTEAM napisał(a):Rozumiem, że na szczenię została sporządzona umowa kupna-sprzedaży w dwóch egzemplarzach i że został wypełniony odpowiedni druk PIT w celu odprowadzenia przez hodowcę podatku od wzbogacenia. Dodatkowo nie wątpię, że sprawdziłeś, czy hodowca ma zgłoszoną i zarejestrowaną hodowlę ("działy specjalne produkcji rolnej") w urządzie skrabowym i czy regularnie opłaca składki ZUS/KRUS. :-) Po powrocie do domu z pewnością wykupiłeś ubezpieczenie i odprowadziłeś należny podatek za posiadanie psa ("USTAWA z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych., Art. 13. 1. (31)") ;-) Szczenię pochodzi z zarejestrowanej hodowli, tak więc jest metryczka umowa została sporządzona plus inne, niezbędne formalności. O ile mi wiadomo hodowla psów była ale już nie jest działem specjalnym produkcji rolnej. Podatku od posiadania psa nie muszę opłacać bo mieszkam na terenie gminy wiejskiej, w której on nie obowiązuje i cytowana ustawa nie ma u nas zastosowania. Nie bardzo tylko rozumien skąd te pytania ? Przecież wykonanie czynności zawartych w tym pytaniu jest chyba oczywiste.
troglodytes Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Aha, deklaracja od czynności cywilo-prawnych ( PCC 1,2 lub 3 ) składana jest w terminie 14 dni od daty zaistnienia obowiązku podatkowego tak więc nie musiała być wypełniana w momencie sprzedaży - wszystkie dane hodowca ma zawarte w umowie. Ale myślę, że nie jest to temat na tym wątku. Zainteresowanych zapraszam na PM.
NigdyNigdy Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Huskuś napisał(a):Dziwne, bo na komórce nie miałam żadnych polączeń z niedzieli i z centrum Szczecina się nie ruszałam. Zakladam, że dzwonilaś na komorkę kogoś innego. :) Dzwoniłam na tę samą, którą mam od lat. Chyba, że zmieniłaś telefon.... ....i w tym momencie próbowałam ponownie- mam komunikat, że "wybrany abonent jest w tej chwili nie osiągalny"....
Cyraneczka Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Nie ma jeszcze żadnych przecieków z dzisiejszych krajówek???
Kida Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Dziś w Gorzowie Wlkp.: kl. pośrednia- Garet Nektar Północy lok. 1, (pewnie CWC) NPwR kl. otwarta- Moonbeam Seven Heaven lok.1, CWC (Ukończony Ch.Pl :) ) nastąpiła zmiana sędziego, hasiory oceniał pan Siejkowski. Wiem tylko tyle (dzięki Seven Heaven ;) )
Savannah Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Olsztyn CWC WINTERFROST'S CHICHO TERREMOTO - CWC, NDPwR , Ukonczony CHAMPIONAT POLSKI !!!:multi::multi::multi::multi::multi: JAGIENKA z Coyoacan - CWC, NDSwR, BOB !!:multi::multi::multi::multi: BURSZTYN z Coyoacan - Naj.Weteran w Rasie i kolejne [SIZE=4] BIS WETERANOW !!!:multi::multi::multi::multi::multi: Bardzo sie ciesze z Waszych sukcesów :):):), GRATULACJE DLA DANIELI, EWY, CHICO, KASI, JAGIENKI i BURSZTYSIA :loveu:
jolka11 Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 [quote name='Savannah']Olsztyn CWC WINTERFROST'S CHICHO TERREMOTO - CWC, NDPwR , Ukonczony CHAMPIONAT POLSKI !!!:multi::multi::multi::multi::multi: JAGIENKA z Coyoacan - CWC, NDSwR, BOB !!:multi::multi::multi::multi: BURSZTYN z Coyoacan - Naj.Weteran w Rasie i kolejne [SIZE=4] BIS WETERANOW !!!:multi::multi::multi::multi::multi: Bardzo sie ciesze z Waszych sukcesów :):):), GRATULACJE DLA DANIELI, EWY, CHICO, KASI, JAGIENKI i BURSZTYSIA :loveu: NIC DODAĆ NIC UJĄĆ !!! GRATULUJĘ
piotrjan Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Gratulacje dla Bursztyna , Jagny i Chicho !!! :multi: :p :cool1: Zwycięzcom z Gorzowa gratki również !!! :multi: W imieniu Zorki szczególne gratulacje składam dla jej taty . :bigcool: :Rose: :buzi:
Cyraneczka Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Gratulacje dla weekendowych zwycięzców!!! A co tam w Ustroniu??
Florka_xyz Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 GRATULACJE DLA WSZYSTKICH Z DZISEJSZYCH WYSTAW:multi: :multi: :multi: Chcilam bardzo podziękowac p.Kasi za uzyczenie mi Jagny na Mlodego Prezentera dzeki czemu zajełam 3 lok.;) Bardzo dobrze mi sie z na wspolpracowalo ;) Dziękuje jeszcze raz :)
zpr Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 jolka11 napisał(a):Moniczko ,jak poszło w Ustroniu?:roll: Mariolu dziękuję dobrze :loveu: Artic Wind vel Matiz CWC, NDPwR, BOB i II BOG ;)
jolka11 Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 No,no .... BRAWO DLA MATIZA :multi::multi::multi: A młodzieżowcy jak?
Cyraneczka Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 :roll: [quote name='zpr']Mariolu dziękuję dobrze :loveu: Artic Wind vel Matiz CWC, NDPwR, BOB i II BOG ;) No to dlaczego się wcześniej nie chwaliłaś jak pytałam... Wspaniale, GRATKI!!! Matiz sie wyrabia, a to bardzo dobrze, bo to piękny pies :loveu: :loveu: :loveu: Teraz poprosimy o staweczkę. Nie znamy jeszcze stawki i zwycięzcy z Gorzowa:roll:
Savannah Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 [quote name='zpr'] Artic Wind vel Matiz CWC, NDPwR, BOB i II BOG ;) GRATULACJE DLA MONIKI I MATIZA !:multi:!:multi::multi:
piotrjan Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 [quote name='zpr']Artic Wind vel Matiz CWC, NDPwR, BOB i II BOG Wielkie gratki !!!
zpr Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 :lol: Wow... dziękuję za fajne opinie o moim Matim :loveu: Mam nadzieję, że powoli się psiak wyrobi i troszkę powalczymy, w każdym bądź razie tak łatwo nie odpuścimy ;) Co do wyników to zaraz coś sklecę, ale ciężko z tym, ponieważ już o 10.00 zabrakło katalogów, które zostaną dosłane wystawcom do domu ... poczekamy zobaczymy! Wystawa udana, upał niemiłosierny, ale piękna okolica pozwoliła choć przez chwilę zapomnieć o skwarze, psy schowane pod parasolem, więc nie było tak źle :lol:
zpr Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Sędzia: Magdalena Musiał - Kraków Psy - Rüden Klasa młodzieży - Jugendklasse 515. ARTIC Freedome Choice FCI (Int.Ch. SOCHI de Ciukci-Ch.Pl.,CZ ALBANY Arktyczna Siła) - lok. 1, Zw. Młodzieży, NJwR 516. CANIS C'est lavie (Husqvarna C'EST LAVIE-Husqvarna DIRTY DANCING) - lok. 2 517. LUCK Hoo-Doo (Mł.Ch.Pl. WISCONSIN WOLF DREAM Syberyjska Rapsodia-CAMA Błękitne Oko) - Lok. 3 Klasa otwarta - Offene Klasse 518. ARTIC WIND of Wolf Point (Int.Ch. Artic Blue DALLAS-COWBOY-Kristari's TYA OF WOLF POINT) - Lok. 1, CWC, NDPwR, BOB, II BOG 519. D'SALVADOR DALI of Frankonia Power (POLAR SPEED PIETU-SHAKTOOLIK'S K'MADONNA) - Lok. 2 Suki - Hündinnen Klasa szczeniąt - Jüngstenklasse 520. ANDROMEDA Gidelskie Sanie (Ebonyshadow n shapalis DRAGON-Husqvarna MERCI) - Lok. 1, NSZwR Klasa młodzieży - Jugendklasse 521. FEATHER KAHAMI SOUND of Spring (CASPER WIND Richards-ARIEL ROSE Richards) - Zw. Młodzieży Klasa otwarta - Offene Klasse 522. Husqvarna MERCI (Artic Blue ICE LEGEND - Arktogea RED NOOKIE) - Lok. 1, CWC, NDSwR 523. WIKI z Tarnawskiej Riwiery (HEIKO Malaspina-BEZA z Tarnawskiej Riwiery) - Lok. 2 Klasa championów - Championklasse 524. POLAND BRASIL O'Nordicky Ch.Pl.,Mł.Ch.Pl. (Int.Ch. Ch.Braz. VIP de Pentsky-Ch. Tunghat's DESIGNED IN STEEL) - Lok. 1, CWC
Recommended Posts