Nitor-Nivalis Posted February 20, 2006 Author Posted February 20, 2006 ewaka napisał(a):nie śledziłam wyników taki pilnie jak w Łodzi, bo mogłam juz łazić, i sledziłam glównie japończyki, ale to co jescze wiem oprócz tego co wstawiłyście: Savannah, Arctic Gold był z tego co wiem - dostał bdb w młodziezy była jeszcze Kobra z Banciarni - dosk (ostatnia) a w otwartej Husqvarna Havana of Arktogea - dosk aha, no i Jacek - u ciebie na stronie jest napisane ze Wenus na IV lokacie w młodziezy, a u Cyraneczki w wynikach jest napisane, że na IV była Mira Ceti Srebro Północy? :roll: Arctic Gold byl napewno - ale nie wiem jaka dostal ocene A Venice byla napewno IV
sh_maniak Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 doprosze sie kiedys o pełna stawke z wynikami :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Cyraneczka Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Nitor-Nivalis napisał(a):Arctic Gold byl napewno - ale nie wiem jaka dostal ocene A Venice byla napewno IV ja spisywałam od kogoś te wyniki i już prędziutko zmieniam... W końcu to nasze "dziecię" więc cieszę się mocno, że przynajmniej na lokacie. Chociaż żal, ze nie wyżej :placz: Kasiu i Bursztynkowi też tytuły dopisuję :)
jolka11 Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 psy klasa baby : ICE T'EDDY Eskimoski Domek NANOOK Szalejący Wicher Winterfrost's PEGASO psy klasa szczeniąt: ATTyla Primamore Polonica Ebonyshadow N shapali's DRAGON mlodziez psy Agat C'est La Vie Arctic Gold Eskimoski Domek A'Durango Eskimo River Budyń Lux Torpeda Demon z Dębickiej Kępy Laredo de Ciukci Prince Śnieżna Rakieta Shamrock Fortunatus Swift Wolf Fortunatus psy posrednia Latrans Aware of Victory First Express Dwie Korony Kasdan de Ciukci Arktogea Othello Talizman for Fortunatus Eskimoski Domek psy klasa otwarta: AMADIS Fortunatus Arktogea BLACK DIAMOND CONNOR Fortunatus DARYL SK Merkambertaner DJ RED DAWID COPERFIELD Potęga Naturalności DUSTIN Sądeckie Pieszczochy JOURNEJ Forunatus KOLA ED Arktogea TRAJAN UNTIL THE TOP of Baker Lake psy klasa championow :smile: EASY RIDER Hydrargium EXPLOERE BEAR Hydrargium FUTURE KING Eskimoskie Doemk GREENLAND Hydrargium PUSHMATAHA Fortunatus SWEET Arktogea weterany BURSZTYN z Coyoacan NEW YORK RANGER Innisfree suczki klasa baby: HAPPY HILARY Eskimoski Domek ICE TOFFE Eskimoski Domek ICE Tea Eskimoski Domek suki szczeniaki fama sadeckie pieszczochy maggie may db arctic sasquehanna rossa suki pośrednia Arctic Champions American Beauty Husqvarna Favorita Arktogea Oceania Penny Royal Fortunatus Piękna Eskimoski Domek SEIBA De Ciukci ŚNIEGUROCZKA Śnieżna Rakieta Tina Turner Eskimoski Domek Arktogea Tsunami Tiki Tiki Eskimoski Domek suki klasa otwarta: ANCHORAGE Fortunatus BAJKA Sądeckie Pieszczochy BORN TO THE WILD fortunatus DONA Nektar Północy Husqvarna HAWANA OF ARKTOGEA KALINKA ED LUNA Tamajeko MAXIMA z Leśnego TraktuTIFFANI ED Suki klasa Championów Arktogea ANDALUZJA Snowy Grove's BLISSFUL BROWNIE CHRYSTAL MOUNTAIN arktogea EAGLE RIVER hydrargium JAGIENKA z COYOACAN POCAHONTAS Fortunatus suki klasa honorowa Arktogea PRIMA z CAYOACAN CALIN fortunatus HYDRA cień Wilka Niestety stawek nie zapisałam :oops:
Savannah Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 ewaka napisał(a): Savannah, Arctic Gold był z tego co wiem - dostał bdb aaa to teraz już wiem co to za psa mam na zdjęciu, bo nie wiedziałam:roll::lol: No to gratki Kasiu:evil_lol: kolejny Bisik do kolekcji:diabloti: (ale zdrabniam, najpierw "cosik" potem Bisik:cool3: ) !!! Szkoda że twardo trzymałas strone by nie pic;) No wlasnie jak już wspomniała Ewa prawie staranowałas Asiaczkowe biedne małe basenji:-( :mad: :evil_lol: ale co tam bylismy za wami na pudle, więc dobrze jest:multi: A ja dziękuje wszystkim za wspaniałą atmosfere, za życzenia i wspólne miłe oblewanie:cool3: Pozdrawiam
Savannah Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='jolka11']psy klasa baby : ICE T'EDDY Eskimoski Domek- 3 w.o NANOOK Szalejący Wicher- 2 w.o Winterfrost's PEGASO- 2 BIS Baby psy klasa szczeniąt: ATTyla Primamore Polonica - 1 w.o Ebonyshadow N shapali's DRAGON- 2 dosk. mlodziez psy Agat C'est La Vie Arctic Gold Eskimoski Domek- bdb? A'Durango Eskimo River Budyń Lux Torpeda- Mł.Zw.Kl Demon z Dębickiej Kępy Laredo de Ciukci-3 dosk Prince Śnieżna Rakieta Shamrock Fortunatus Swift Wolf Fortunatus psy posrednia Latrans Aware of Victory 3 dosk First Express Dwie Korony dosk Kasdan de Ciukci 2 dosk Arktogea Othello 4 dosk Talizman for Fortunatus Eskimoski Domek 1 CWC psy klasa otwarta: AMADIS Fortunatus Arktogea BLACK DIAMOND 1 CWC CONNOR Fortunatus DARYL SK Merkambertaner bdb DJ RED DAWID COPERFIELD Potęga Naturalności DUSTIN Sądeckie Pieszczochy dosk JOURNEJ Forunatus KOLA ED- 4 dosk Arktogea TRAJAN 3 dosk UNTIL THE TOP of Baker Lake 2 dosk psy klasa championow :smile: EASY RIDER Hydrargium 3 dosk EXPLOERE BEAR Hydrargium 2 dosk FUTURE KING Eskimoskie Doemk dosk GREENLAND Hydrargium dosk PUSHMATAHA Fortunatus 4 dosk SWEET Arktogea Zw.Kl :) weterany BURSZTYN z Coyoacan BIS WETERAN, BEST WETERAN Klubu NEW YORK RANGER Innisfree- nb MINUK Sivudelek - 2 dosk suczki klasa baby: HAPPY HILARY Eskimoski Domek - 1 w.o ICE TOFFE Eskimoski Domek- nb ICE Tea Eskimoski Domek - 2 w.o suki szczeniaki fama sadeckie pieszczochy BIS Puppy, Best Puppy Klubu maggie may db arctic- 3 w.o sasquehanna rossa - 2 w.o suki młodzież Arktogea Vixen - Mł.Zw.Kl+NJwR Arktogea Venice 4 dosk Blue merle siberia Brissart 2 dosk Zimowa Ballada ED - 4 dosk suki pośrednia Arctic Champions American Beauty dosk Husqvarna Favorita Arktogea Oceania 4 dosk Penny Royal Fortunatus dosk Piękna Eskimoski Domek dosk SEIBA De Ciukci nb ŚNIEGUROCZKA Śnieżna Rakieta dosk Tina Turner Eskimoski Domek CWC, Zw.Kl,+BOB Arktogea Tsunami 2 dosk Tiki Tiki Eskimoski Domek 3 dosk suki klasa otwarta: ANCHORAGE Fortunatus 2 dosk BAJKA Sądeckie Pieszczochy dosk BORN TO THE WILD fortunatus DONA Nektar Północy dosk Husqvarna HAWANA OF ARKTOGEA KALINKA ED 1 CWC LUNA Tamajeko MAXIMA z Leśnego Traktu - 4 dosk TIFFANI ED - 3 dosk Suki klasa Championów Arktogea ANDALUZJA dosk Snowy Grove's BLISSFUL BROWNIE 1 CWC CHRYSTAL MOUNTAIN arktogea 3 dosk EAGLE RIVER hydrargium2 dosk JAGIENKA z COYOACAN4 dosk POCAHONTAS Fortunatus dosk suki klasa honorowa Arktogea PRIMA z CAYOACAN - 2 dosk CALIN fortunatus- 1 dosk HYDRA cień Wilka- nb Niestety stawek nie zapisałam :oops: z tego co pamiętam;) a katalogu nie mam, brakuje pełnej stawki mł suki
jolka11 Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 suki klasa mlodzieży Oprócz wymienionych w stawce były wymienione A'PANAMA Eskimo River, BAFI Luks Torpeda , Siberian Diamond's CHAT, MIRA CETI Srebro Pólnocy , PURE POISON Fortunatus , KOBRA z Banciarni
Miśka Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 jolka11 napisał(a):suki klasa mlodzieży Oprócz wymienionych w stawce były wymienione A'PANAMA Eskimo River, BAFI Luks Torpeda , Siberian Diamond's CHAT, MIRA CETI Srebro Pólnocy , PURE POISON Fortunatus , KOBRA z Banciarni ta Siberian Diamond's Chat to chyba samojedka omylkowo wpisana w husky. Tak patrzac po przydomkach i nazwisku wlasciciela...
ewaka Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 stawka suki młodziezy: suki młodzież Arktogea Vixen - Mł.Zw.Kl+NJwR Blue merle siberia Brissart 2 dosk Zimowa Ballada ED - 3 dosk, (a nie 4) Arktogea Venice 4 dosk Baffi Lux Torpeda - nie było na pewno, jest chora zgłoszone były jeszcze: A'PANAMA Eskimo River, MIRA CETI Srebro Pólnocy PURE POISON Fortunatus Siberian Diamond's CHAT KOBRA z Banciarni ale na ringu było siedem z tego co wiem - wygląda na to ze wszystkie DOSKONAŁE, bo Kobra miała ostatnią, siódmą lokatę z oceną dosk. Savannah, mozesz uzupełnić na 100% Husqvarna HAWANA OF ARKTOGEA = dosk i Artic Gold ED = bdb
NigdyNigdy Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='Cyraneczka']Kasiu i Bursztynkowi też tytuły dopisuję No, teraz lepiej ;-) [quote name='Savannah']No to gratki Kasiu [quote name='Savannah']kolejny Bisik do kolekcji(ale zdrabniam, najpierw "cosik" potem Bisik) !!! Dzięki serdeczne, to już siódmy „bisik”, więc jestem szczęśliwa nieludzko- w końcu ilość BiS’ów przekroczyła ilość V-ce BiS’ów ;-) [quote name='Savannah'] Szkoda że twardo trzymałas strone by nie pic Co zrobić, kiedy jest się kierowcą….:p Poza tym, mnie jest tak łatwo uwalić, że wszyscy mieliby ubaw, a tego bym nie chciała :cool3: [quote name='Savannah']No wlasnie jak już wspomniała Ewa prawie staranowałas Asiaczkowe biedne małe basenji Ależ co Ty opowiadasz takiego strasznego?:crazyeye: Ja? Biedne Asiaczki bym miała staranowac?:diabloti: No faktycznie staliśmy prawie jedni na drugich, ale to dlatego, że nie bardzo było jak stanąć- to tyły nas tak w Was wgniotły ;-)
---------- Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='pmmazz']Witam wszystkich... mnie po całej imprzie nasunęła się jedna myśl... popatrzcie na wyniki i sami zobaczycie, że wszystkie klasy oprócz suk - ch wzięły POLSKIE psy...a importy pozostały w tyle..... :razz: pozdrowienia dla wszystkich pmmazz /pavka/ i nieokiełznany KOJOT Wyczuwam nutke zlosliwosci... czy slusznie? Jesli tak, to spojrz prosze w rodowod psa, ktorego wystawiales i zastanow sie nad tym co piszesz... Gdyby nie importy to nie wiem skad by sie miala wziac u nas ta rasa. Ojcem psa, ktorego wystawiales, jest pies importowany ze Slowenii. Zajrzyj tez do katalogu - przekonasz sie, ze psy, ktore wygraly, sa po psach importowanych z Niemiec, Hiszpanii, Slowenii, Wegier, USA, Meksyku. Wiec zastanow sie, czy faktycznie tak zle jest, ze przywozi sie do Polski importy. Pozwole sobie jeszcze zwrocic uwage na maly szczegol - nie tylko w sukach championach wygral import. W psach baby tez.
teska Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 :multi: SERDECZNE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH PSIAKOW!!! DLA TYCH NA LOKATACH I DLA TYCH CO WYSZLI Z DOSKONALYMI I NIETYLKO!!! :loveu: :multi: :lol: WIELKIE BRAWA DLA MUMINKA!!!!:lol: OBY TAK DALEJ!!!!SZKODA EWA ZE NIE WZIELAS ZE SOBA MĘDZIATEJ GINOWATEJ!!!!
jolka11 Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 sh_maniak napisał(a):Fotki fotki fotki :cool3: Jak nikt nie chce się chwalić to ja będę pierwsza Najlepsze szczenię w rasie FAMA Sądeckie Pieszczochy http://images1.fotosik.pl/25/9hivg8g8v419ptjn.jpg
HUSKYTEAM Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 ReiMar napisał(a):Wyczuwam nutke zlosliwosci... czy slusznie? Jesli tak, to spojrz prosze w rodowod psa, ktorego wystawiales i zastanow sie nad tym co piszesz... Gdyby nie importy to nie wiem skad by sie miala wziac u nas ta rasa. Ojcem psa, ktorego wystawiales, jest pies importowany ze Slowenii. Zajrzyj tez do katalogu - przekonasz sie, ze psy, ktore wygraly, sa po psach importowanych z Niemiec, Hiszpanii, Slowenii, Wegier, USA, Meksyku. Wiec zastanow sie, czy faktycznie tak zle jest, ze przywozi sie do Polski importy. Pozwole sobie jeszcze zwrocic uwage na maly szczegol - nie tylko w sukach championach wygral import. W psach baby tez. Hmmm... niezupełnie. Wszystkie psy, o których piszesz, pochodzą od psów importowanych z ZSRR. A nikt dziś nie wystawia psów z radzieckimi przydomkami ;-) A najlepsze husky na świecie żyją w lesie na Syberii, trzeba je tylko stamtąd wyłapać... Myślisz, że po co planuję wyprawy po tajdze? Wyrusze zaprzegiem 6ciu, wrócę na 16tu ;-)
---------- Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Czy mi sie wydaje, czy rase zarejestrowano w USA... ;) Jacku, popatrz na najlepsze polskie hodowle, ktore wygrywaja grupy hodowlane na wystawach - na czym "pracuja" - czy przypadkiem nie na importach z krajow, o ktorych wspomnialam? Czy nie na tym w duzej mierze opiera sie ich sukces? Zobacz na ostatnie krycia chocby w hodowli Zanety - reproduktory z Francji, z USA... :P Te hodowle, ktora chca sie rozwijac, badaja psy pod katem chorob genetycznych, importuja i kryja za granica a wyniki tego widac na wystawach :eviltong: A jak czesto bywa z sedziowaniem kazdy wie, wiec tego typu komentarze jak przytoczony wczesniej przeze mnie tekst pmmazz sa nie na miejscu. :shake: Pamietasz opisy robione przez sedzine w ubieglym roku w Lublinie? ;) Czekam niecierpliwie na ten import z "ZSRR" :cool3: Pomysl wyjatkowo oryginalny, bo przeciez nawet Rosjanie na niego nie wpadli i nie wiadomo po co kupuja psy z amerykanskich linii :eviltong:
Huskuś Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Gratuluję wszystkim zadowolonym z występów na klubowce. Dla Bursztyna wielkie brawa. Z sentymentem patrzę na pokolenie, które występowało na ringach, gdy zaczynałam naszą przygodę z wystawami. Wiele się tu mówi o wynikach. A czy ktoś był na sympozjum jakie było organizowane przy okazji klubówki? Proszę bardzo o informacje co było na tym sympozjum. Pozdrawiam Hania
ktrebor Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Mieliśmy sympozjum w planach, ale zabrakło nam transportu na sobotę. Oto jego tematy: „Najczęściej występujące problemy u szczeniąt w okresie okołoporodowym” – prelegent Anna Jaśkiewicz. „Basenji” – prelegent Joanna Szymańska-Groszek . „Pies rodzinny czy pies wilk?” - prelegent Piotr Bieńkowski. „Choroby skóry i okrywy włosowej u psów” – prelegent dr n. wet. Kourou Dembele .Być może sympozjum to zostanie opublikowane tak jak sympozjum Łódzkie.
SH Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 A propos! Może ktos wie gdzie można kupić/dostać materaiały z sympozjum łódzkiego? Miałam być na klubówce, ale niestety... życie pokrzyżowało mi te plany :placz:
Huskuś Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Ja też bym chciała dostać materiały z sympozjum łódzkiego. Miałam ochotę przyjechać na tegoroczną klubówkę jako widz ale zanim coś załatwiłam, to wiedziałam, że opuszczanie Szczecina nie jest dobrym pomysłem. I też życie nam się pogmatwało. :( Pozdrawiam Hania
pmmazz Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='ReiMar']Wyczuwam nutke zlosliwosci... czy slusznie? Jesli tak, to spojrz prosze w rodowod psa, ktorego wystawiales i zastanow sie nad tym co piszesz..... ani krztyny złośliwości nie było w tym co napisałem odnośnie importów...a raczej coś w rodzaju "dumy" powiedzmy... bądź co bądź to jednak królowały psy z polskimi przydomkami... a że w Polsce ostatnio przyszła moda na importy, to bardzo dobrze...zostanie wprowadzona nowa krew...sporo nowej krwi... bo znaczna większość to naprawdę dobre psy... no i chyba przecież nie mamy się czego wstydzić z naszymi psami pozdrowionka dla wszystkich pmmazz /pavka/ i nieokiełznany KOJOT
ktrebor Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 SH napisał(a):A propos! Może ktos wie gdzie można kupić/dostać materaiały z sympozjum łódzkiego? Miałam być na klubówce, ale niestety... życie pokrzyżowało mi te plany :placz: Podobno będzie mozna nabyć te materiały w trakcie wystawy miedzynarodowej w Łodzi (chodzi o sympozjum z 2005), o ile dobrze pamiętam publikacja kosztowała 30zł. Nie kupiliśmy bo w wiekszości była poświęcona Chow-Chow.
flashka-g Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Ja poprosze wszystkich o fotki z klubówki na maila [email protected] :)) z góry wielkie dzieki!!
HUSKYTEAM Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Czy mi sie wydaje, czy rase zarejestrowano w USA... No ale skąd oni mieli materiał hodowlany? A to, że ruscy kupują w stanach... no cóż, oni wszystko kupują w stanach bo tam jest najlepsze na świecie ;-) Ja naprawdę nic nie mam do importów, sam przecież mam same importy w kojcach i będę miał ich coraz więcej. Weź tez poprawkę na to, że ja się nie znam na hodowli i na psach w ogóle. Przeciez o to chodzi, żeby ściągać psy i używać ich do polepszania tych, które się rodzą z Twoim przydomkiem. Tylko czasem sił nie starcza na wyhodowanie własnych rzeczy i robi się jedynie promocje hodowli kogoś, kto sie po prostu wziął za hodowanie rasy 10 lat wcześniej. Spokojnie ReiMar, podbijemy jeszcze kilka ringów, zapewniam Cię. A mnie troszke jedynie boli, że wciskają nam kit czasem na zasadzie sprzedaży psa do krainy białych niedźwiedzi - wiesz, pierwszy sort mają w stanach, drugi dochodzi do europy, a trzeci... no cóż. W mysl zasady "kup od nas psa, to pobijesz hodowlę polską "x", która przecież tak Cię denerwuje bo zawsze wygrywa" próbuje się nam wcisnąć szczeniaki za 1500 euro (mówię akurat o sobie, bo takie propozycje dostałem). Wkurza mnie po prostu to, że z nas sobie jaja robią i nie powiesz mi, że jest inaczej. To przykre. Pamietasz opisy robione przez sedzine w ubieglym roku w Lublinie? haha, dokładnie. Zbyt mało zakręcony ogon - to mój ulubiony tekst :-) „Choroby skóry i okrywy włosowej u psów” – prelegent dr n. wet. Kourou Dembele . A to nie jest czasem "Detektyw Inwektyw" z radia Wawa? Nazwisko brzmi podobnie ;-)
SZAMAN Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 pmmazz napisał(a):ani krztyny złośliwości nie było w tym co napisałem odnośnie importów...a raczej coś w rodzaju "dumy" powiedzmy... bądź co bądź to jednak królowały psy z polskimi przydomkami... a że w Polsce ostatnio przyszła moda na importy, to bardzo dobrze...zostanie wprowadzona nowa krew...sporo nowej krwi... bo znaczna większość to naprawdę dobre psy... no i chyba przecież nie mamy się czego wstydzić z naszymi psami Ja tez nie odebralam tej wypowiedzi jako zlosliwosci w strone importowanych psow. Nalezy tez pamietac, ze w hodowli chodzi takze o dobre wykorzystanie importow i ich potomstwa, a nie o ciagla pogon za importami.Choc swieza krew jest przydatna. I to co teraz widac, ze psy z polskimi przydomkami po importach, osiagaja sukcesy dobrze swiadczy o tych nabytkach i wykorzystaniu ich w hodowli. Nie ma wiec o co obrazac sie. :-) A Twoj imporcik na pewno jeszcze namiesza na ringach.:-)
Recommended Posts