Jump to content
Dogomania

Wyniki z ringu Siberian Husky (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

ewaka napisał(a):
nie śledziłam wyników taki pilnie jak w Łodzi, bo mogłam juz łazić, i sledziłam glównie japończyki, ale to co jescze wiem oprócz tego co wstawiłyście:

Savannah, Arctic Gold był z tego co wiem - dostał bdb

w młodziezy była jeszcze
Kobra z Banciarni - dosk (ostatnia)

a w otwartej
Husqvarna Havana of Arktogea - dosk

aha, no i Jacek - u ciebie na stronie jest napisane ze Wenus na IV lokacie w młodziezy, a u Cyraneczki w wynikach jest napisane, że na IV była Mira Ceti Srebro Północy? :roll:

Arctic Gold byl napewno - ale nie wiem jaka dostal ocene
A Venice byla napewno IV

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
Arctic Gold byl napewno - ale nie wiem jaka dostal ocene
A Venice byla napewno IV

ja spisywałam od kogoś te wyniki i już prędziutko zmieniam... W końcu to nasze "dziecię" więc cieszę się mocno, że przynajmniej na lokacie. Chociaż żal, ze nie wyżej :placz:

Kasiu i Bursztynkowi też tytuły dopisuję :)

Posted

psy klasa baby :
ICE T'EDDY Eskimoski Domek
NANOOK Szalejący Wicher
Winterfrost's PEGASO

psy klasa szczeniąt:
ATTyla Primamore Polonica
Ebonyshadow N shapali's DRAGON

mlodziez psy
Agat C'est La Vie
Arctic Gold Eskimoski Domek
A'Durango Eskimo River
Budyń Lux Torpeda
Demon z Dębickiej Kępy
Laredo de Ciukci
Prince Śnieżna Rakieta
Shamrock Fortunatus
Swift Wolf Fortunatus

psy posrednia
Latrans Aware of Victory
First Express Dwie Korony
Kasdan de Ciukci
Arktogea Othello
Talizman for Fortunatus Eskimoski Domek

psy klasa otwarta:
AMADIS Fortunatus
Arktogea BLACK DIAMOND
CONNOR Fortunatus
DARYL SK Merkambertaner
DJ RED DAWID COPERFIELD Potęga Naturalności
DUSTIN Sądeckie Pieszczochy
JOURNEJ Forunatus
KOLA ED
Arktogea TRAJAN
UNTIL THE TOP of Baker Lake

psy klasa championow :smile:
EASY RIDER Hydrargium
EXPLOERE BEAR Hydrargium
FUTURE KING Eskimoskie Doemk
GREENLAND Hydrargium
PUSHMATAHA Fortunatus
SWEET Arktogea

weterany
BURSZTYN z Coyoacan
NEW YORK RANGER Innisfree

suczki klasa baby:
HAPPY HILARY Eskimoski Domek
ICE TOFFE Eskimoski Domek
ICE Tea Eskimoski Domek

suki szczeniaki
fama sadeckie pieszczochy
maggie may db arctic
sasquehanna rossa

suki pośrednia
Arctic Champions American Beauty
Husqvarna Favorita
Arktogea Oceania
Penny Royal Fortunatus
Piękna Eskimoski Domek
SEIBA De Ciukci
ŚNIEGUROCZKA Śnieżna Rakieta
Tina Turner Eskimoski Domek
Arktogea Tsunami
Tiki Tiki Eskimoski Domek

suki klasa otwarta:
ANCHORAGE Fortunatus
BAJKA Sądeckie Pieszczochy
BORN TO THE WILD fortunatus
DONA Nektar Północy
Husqvarna HAWANA OF ARKTOGEA
KALINKA ED
LUNA Tamajeko
MAXIMA z Leśnego TraktuTIFFANI ED

Suki klasa Championów
Arktogea ANDALUZJA
Snowy Grove's BLISSFUL BROWNIE
CHRYSTAL MOUNTAIN arktogea
EAGLE RIVER hydrargium
JAGIENKA z COYOACAN
POCAHONTAS Fortunatus

suki klasa honorowa

Arktogea PRIMA z CAYOACAN
CALIN fortunatus
HYDRA cień Wilka

Niestety stawek nie zapisałam :oops:

Posted

ewaka napisał(a):

Savannah, Arctic Gold był z tego co wiem - dostał bdb

aaa to teraz już wiem co to za psa mam na zdjęciu, bo nie wiedziałam:roll::lol:

No to gratki Kasiu:evil_lol: kolejny Bisik do kolekcji:diabloti: (ale zdrabniam, najpierw "cosik" potem Bisik:cool3: ) !!! Szkoda że twardo trzymałas strone by nie pic;)
No wlasnie jak już wspomniała Ewa prawie staranowałas Asiaczkowe biedne małe basenji:-( :mad: :evil_lol: ale co tam bylismy za wami na pudle, więc dobrze jest:multi:

A ja dziękuje wszystkim za wspaniałą atmosfere, za życzenia i wspólne miłe oblewanie:cool3:
Pozdrawiam

Posted

[quote name='jolka11']psy klasa baby :
ICE T'EDDY Eskimoski Domek- 3 w.o
NANOOK Szalejący Wicher- 2 w.o
Winterfrost's PEGASO- 2 BIS Baby

psy klasa szczeniąt:
ATTyla Primamore Polonica - 1 w.o
Ebonyshadow N shapali's DRAGON- 2 dosk.

mlodziez psy
Agat C'est La Vie
Arctic Gold Eskimoski Domek- bdb?
A'Durango Eskimo River
Budyń Lux Torpeda- Mł.Zw.Kl
Demon z Dębickiej Kępy
Laredo de Ciukci-3 dosk
Prince Śnieżna Rakieta
Shamrock Fortunatus
Swift Wolf Fortunatus

psy posrednia
Latrans Aware of Victory 3 dosk
First Express Dwie Korony dosk
Kasdan de Ciukci 2 dosk
Arktogea Othello 4 dosk
Talizman for Fortunatus Eskimoski Domek 1 CWC

psy klasa otwarta:
AMADIS Fortunatus
Arktogea BLACK DIAMOND 1 CWC
CONNOR Fortunatus
DARYL SK Merkambertaner bdb
DJ RED DAWID COPERFIELD Potęga Naturalności
DUSTIN Sądeckie Pieszczochy dosk
JOURNEJ Forunatus
KOLA ED- 4 dosk
Arktogea TRAJAN 3 dosk
UNTIL THE TOP of Baker Lake 2 dosk

psy klasa championow :smile:
EASY RIDER Hydrargium 3 dosk
EXPLOERE BEAR Hydrargium 2 dosk
FUTURE KING Eskimoskie Doemk dosk
GREENLAND Hydrargium dosk
PUSHMATAHA Fortunatus 4 dosk
SWEET Arktogea Zw.Kl :)

weterany
BURSZTYN z Coyoacan BIS WETERAN, BEST WETERAN Klubu
NEW YORK RANGER Innisfree- nb
MINUK Sivudelek - 2 dosk

suczki klasa baby:
HAPPY HILARY Eskimoski Domek - 1 w.o
ICE TOFFE Eskimoski Domek- nb
ICE Tea Eskimoski Domek - 2 w.o

suki szczeniaki
fama sadeckie pieszczochy BIS Puppy, Best Puppy Klubu
maggie may db arctic- 3 w.o
sasquehanna rossa - 2 w.o

suki młodzież
Arktogea Vixen - Mł.Zw.Kl+NJwR
Arktogea Venice 4 dosk
Blue merle siberia Brissart 2 dosk
Zimowa Ballada ED - 4 dosk
suki pośrednia
Arctic Champions American Beauty dosk
Husqvarna Favorita
Arktogea Oceania 4 dosk
Penny Royal Fortunatus dosk
Piękna Eskimoski Domek dosk
SEIBA De Ciukci nb
ŚNIEGUROCZKA Śnieżna Rakieta dosk
Tina Turner Eskimoski Domek CWC, Zw.Kl,+BOB
Arktogea Tsunami 2 dosk
Tiki Tiki Eskimoski Domek 3 dosk

suki klasa otwarta:
ANCHORAGE Fortunatus 2 dosk
BAJKA Sądeckie Pieszczochy dosk
BORN TO THE WILD fortunatus
DONA Nektar Północy dosk
Husqvarna HAWANA OF ARKTOGEA
KALINKA ED 1 CWC
LUNA Tamajeko
MAXIMA z Leśnego Traktu - 4 dosk
TIFFANI ED - 3 dosk

Suki klasa Championów
Arktogea ANDALUZJA dosk
Snowy Grove's BLISSFUL BROWNIE 1 CWC
CHRYSTAL MOUNTAIN arktogea 3 dosk
EAGLE RIVER hydrargium2 dosk
JAGIENKA z COYOACAN4 dosk
POCAHONTAS Fortunatus dosk

suki klasa honorowa

Arktogea PRIMA z CAYOACAN - 2 dosk
CALIN fortunatus- 1 dosk
HYDRA cień Wilka- nb

Niestety stawek nie zapisałam :oops:
z tego co pamiętam;) a katalogu nie mam, brakuje pełnej stawki mł suki

Posted

suki klasa mlodzieży Oprócz wymienionych w stawce były wymienione A'PANAMA Eskimo River, BAFI Luks Torpeda , Siberian Diamond's CHAT, MIRA CETI Srebro Pólnocy , PURE POISON Fortunatus , KOBRA z Banciarni

Posted

jolka11 napisał(a):
suki klasa mlodzieży Oprócz wymienionych w stawce były wymienione A'PANAMA Eskimo River, BAFI Luks Torpeda , Siberian Diamond's CHAT, MIRA CETI Srebro Pólnocy , PURE POISON Fortunatus , KOBRA z Banciarni

ta Siberian Diamond's Chat to chyba samojedka omylkowo wpisana w husky. Tak patrzac po przydomkach i nazwisku wlasciciela...

Posted

stawka suki młodziezy:

suki młodzież
Arktogea Vixen - Mł.Zw.Kl+NJwR
Blue merle siberia Brissart 2 dosk
Zimowa Ballada ED - 3 dosk, (a nie 4)
Arktogea Venice 4 dosk
Baffi Lux Torpeda - nie było na pewno, jest chora

zgłoszone były jeszcze:
A'PANAMA Eskimo River,
MIRA CETI Srebro Pólnocy
PURE POISON Fortunatus
Siberian Diamond's CHAT
KOBRA z Banciarni

ale na ringu było siedem z tego co wiem - wygląda na to ze wszystkie DOSKONAŁE, bo Kobra miała ostatnią, siódmą lokatę z oceną dosk.

Savannah, mozesz uzupełnić na 100%
Husqvarna HAWANA OF ARKTOGEA = dosk
i Artic Gold ED = bdb

Posted

[quote name='Cyraneczka']Kasiu i Bursztynkowi też tytuły dopisuję
No, teraz lepiej ;-)

[quote name='Savannah']No to gratki Kasiu [quote name='Savannah']kolejny Bisik do kolekcji(ale zdrabniam, najpierw "cosik" potem Bisik) !!!

Dzięki serdeczne, to już siódmy „bisik”, więc jestem szczęśliwa nieludzko- w końcu ilość BiS’ów przekroczyła ilość V-ce BiS’ów ;-)

[quote name='Savannah'] Szkoda że twardo trzymałas strone by nie pic

Co zrobić, kiedy jest się kierowcą….:p
Poza tym, mnie jest tak łatwo uwalić, że wszyscy mieliby ubaw, a tego bym nie chciała :cool3:

[quote name='Savannah']No wlasnie jak już wspomniała Ewa prawie staranowałas Asiaczkowe biedne małe basenji
Ależ co Ty opowiadasz takiego strasznego?:crazyeye:
Ja? Biedne Asiaczki bym miała staranowac?:diabloti:
No faktycznie staliśmy prawie jedni na drugich, ale to dlatego, że nie bardzo było jak stanąć- to tyły nas tak w Was wgniotły ;-)

Posted

[quote name='pmmazz']Witam wszystkich...

mnie po całej imprzie nasunęła się jedna myśl...

popatrzcie na wyniki i sami zobaczycie, że wszystkie klasy oprócz suk - ch wzięły POLSKIE psy...a importy pozostały w tyle.....

:razz:

pozdrowienia dla wszystkich

pmmazz /pavka/ i nieokiełznany KOJOT
Wyczuwam nutke zlosliwosci... czy slusznie? Jesli tak, to spojrz prosze w rodowod psa, ktorego wystawiales i zastanow sie nad tym co piszesz... Gdyby nie importy to nie wiem skad by sie miala wziac u nas ta rasa. Ojcem psa, ktorego wystawiales, jest pies importowany ze Slowenii. Zajrzyj tez do katalogu - przekonasz sie, ze psy, ktore wygraly, sa po psach importowanych z Niemiec, Hiszpanii, Slowenii, Wegier, USA, Meksyku. Wiec zastanow sie, czy faktycznie tak zle jest, ze przywozi sie do Polski importy.
Pozwole sobie jeszcze zwrocic uwage na maly szczegol - nie tylko w sukach championach wygral import. W psach baby tez.

Posted

:multi: SERDECZNE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH PSIAKOW!!!
DLA TYCH NA LOKATACH I DLA TYCH CO WYSZLI Z DOSKONALYMI I NIETYLKO!!!

:loveu: :multi: :lol: WIELKIE BRAWA DLA MUMINKA!!!!:lol:
OBY TAK DALEJ!!!!SZKODA EWA ZE NIE WZIELAS ZE SOBA MĘDZIATEJ GINOWATEJ!!!!

Posted

ReiMar napisał(a):
Wyczuwam nutke zlosliwosci... czy slusznie? Jesli tak, to spojrz prosze w rodowod psa, ktorego wystawiales i zastanow sie nad tym co piszesz... Gdyby nie importy to nie wiem skad by sie miala wziac u nas ta rasa. Ojcem psa, ktorego wystawiales, jest pies importowany ze Slowenii. Zajrzyj tez do katalogu - przekonasz sie, ze psy, ktore wygraly, sa po psach importowanych z Niemiec, Hiszpanii, Slowenii, Wegier, USA, Meksyku. Wiec zastanow sie, czy faktycznie tak zle jest, ze przywozi sie do Polski importy.
Pozwole sobie jeszcze zwrocic uwage na maly szczegol - nie tylko w sukach championach wygral import. W psach baby tez.

Hmmm... niezupełnie. Wszystkie psy, o których piszesz, pochodzą od psów importowanych z ZSRR. A nikt dziś nie wystawia psów z radzieckimi przydomkami ;-) A najlepsze husky na świecie żyją w lesie na Syberii, trzeba je tylko stamtąd wyłapać... Myślisz, że po co planuję wyprawy po tajdze? Wyrusze zaprzegiem 6ciu, wrócę na 16tu ;-)

Posted

Czy mi sie wydaje, czy rase zarejestrowano w USA... ;)
Jacku, popatrz na najlepsze polskie hodowle, ktore wygrywaja grupy hodowlane na wystawach - na czym "pracuja" - czy przypadkiem nie na importach z krajow, o ktorych wspomnialam? Czy nie na tym w duzej mierze opiera sie ich sukces? Zobacz na ostatnie krycia chocby w hodowli Zanety - reproduktory z Francji, z USA... :P Te hodowle, ktora chca sie rozwijac, badaja psy pod katem chorob genetycznych, importuja i kryja za granica a wyniki tego widac na wystawach :eviltong:

A jak czesto bywa z sedziowaniem kazdy wie, wiec tego typu komentarze jak przytoczony wczesniej przeze mnie tekst pmmazz sa nie na miejscu. :shake: Pamietasz opisy robione przez sedzine w ubieglym roku w Lublinie? ;)

Czekam niecierpliwie na ten import z "ZSRR" :cool3: Pomysl wyjatkowo oryginalny, bo przeciez nawet Rosjanie na niego nie wpadli i nie wiadomo po co kupuja psy z amerykanskich linii :eviltong:

Posted

Gratuluję wszystkim zadowolonym z występów na klubowce.
Dla Bursztyna wielkie brawa. Z sentymentem patrzę na pokolenie, które występowało na ringach, gdy zaczynałam naszą przygodę z wystawami.
Wiele się tu mówi o wynikach. A czy ktoś był na sympozjum jakie było organizowane przy okazji klubówki?
Proszę bardzo o informacje co było na tym sympozjum.
Pozdrawiam Hania

Posted

Mieliśmy sympozjum w planach, ale zabrakło nam transportu na sobotę. Oto jego tematy:

1. „Najczęściej występujące problemy u szczeniąt w okresie okołoporodowym” – prelegent Anna Jaśkiewicz.
  2. „Basenji” – prelegent Joanna Szymańska-Groszek .
  3. „Pies rodzinny czy pies wilk?” - prelegent Piotr Bieńkowski.
  4. „Choroby skóry i okrywy włosowej u psów”
    – prelegent dr n. wet. Kourou Dembele .
Być może sympozjum to zostanie opublikowane tak jak sympozjum Łódzkie.

Posted

A propos!
Może ktos wie gdzie można kupić/dostać materaiały z sympozjum łódzkiego? Miałam być na klubówce, ale niestety... życie pokrzyżowało mi te plany :placz:

Posted

Ja też bym chciała dostać materiały z sympozjum łódzkiego.
Miałam ochotę przyjechać na tegoroczną klubówkę jako widz ale zanim coś załatwiłam, to wiedziałam, że opuszczanie Szczecina nie jest dobrym pomysłem. I też życie nam się pogmatwało. :(
Pozdrawiam Hania

Posted

[quote name='ReiMar']Wyczuwam nutke zlosliwosci... czy slusznie? Jesli tak, to spojrz prosze w rodowod psa, ktorego wystawiales i zastanow sie nad tym co piszesz.....

ani krztyny złośliwości nie było w tym co napisałem odnośnie importów...a raczej coś w rodzaju "dumy" powiedzmy...

bądź co bądź to jednak królowały psy z polskimi przydomkami...

a że w Polsce ostatnio przyszła moda na importy, to bardzo dobrze...zostanie wprowadzona nowa krew...sporo nowej krwi...

bo znaczna większość to naprawdę dobre psy...

no i chyba przecież nie mamy się czego wstydzić z naszymi psami

pozdrowionka dla wszystkich

pmmazz /pavka/ i nieokiełznany KOJOT

Posted

SH napisał(a):
A propos!
Może ktos wie gdzie można kupić/dostać materaiały z sympozjum łódzkiego? Miałam być na klubówce, ale niestety... życie pokrzyżowało mi te plany :placz:

Podobno będzie mozna nabyć te materiały w trakcie wystawy miedzynarodowej w Łodzi (chodzi o sympozjum z 2005), o ile dobrze pamiętam publikacja kosztowała 30zł. Nie kupiliśmy bo w wiekszości była poświęcona Chow-Chow.

Posted

Czy mi sie wydaje, czy rase zarejestrowano w USA...

No ale skąd oni mieli materiał hodowlany? A to, że ruscy kupują w stanach... no cóż, oni wszystko kupują w stanach bo tam jest najlepsze na świecie ;-)

Ja naprawdę nic nie mam do importów, sam przecież mam same importy w kojcach i będę miał ich coraz więcej. Weź tez poprawkę na to, że ja się nie znam na hodowli i na psach w ogóle. Przeciez o to chodzi, żeby ściągać psy i używać ich do polepszania tych, które się rodzą z Twoim przydomkiem. Tylko czasem sił nie starcza na wyhodowanie własnych rzeczy i robi się jedynie promocje hodowli kogoś, kto sie po prostu wziął za hodowanie rasy 10 lat wcześniej. Spokojnie ReiMar, podbijemy jeszcze kilka ringów, zapewniam Cię. A mnie troszke jedynie boli, że wciskają nam kit czasem na zasadzie sprzedaży psa do krainy białych niedźwiedzi - wiesz, pierwszy sort mają w stanach, drugi dochodzi do europy, a trzeci... no cóż. W mysl zasady "kup od nas psa, to pobijesz hodowlę polską "x", która przecież tak Cię denerwuje bo zawsze wygrywa" próbuje się nam wcisnąć szczeniaki za 1500 euro (mówię akurat o sobie, bo takie propozycje dostałem). Wkurza mnie po prostu to, że z nas sobie jaja robią i nie powiesz mi, że jest inaczej. To przykre.

Pamietasz opisy robione przez sedzine w ubieglym roku w Lublinie?

haha, dokładnie. Zbyt mało zakręcony ogon - to mój ulubiony tekst :-)

„Choroby skóry i okrywy włosowej u psów”
– prelegent dr n. wet. Kourou Dembele .

A to nie jest czasem "Detektyw Inwektyw" z radia Wawa? Nazwisko brzmi podobnie ;-)

Posted

pmmazz napisał(a):
ani krztyny złośliwości nie było w tym co napisałem odnośnie importów...a raczej coś w rodzaju "dumy" powiedzmy...

bądź co bądź to jednak królowały psy z polskimi przydomkami...

a że w Polsce ostatnio przyszła moda na importy, to bardzo dobrze...zostanie wprowadzona nowa krew...sporo nowej krwi...

bo znaczna większość to naprawdę dobre psy...

no i chyba przecież nie mamy się czego wstydzić z naszymi psami

Ja tez nie odebralam tej wypowiedzi jako zlosliwosci w strone importowanych psow.
Nalezy tez pamietac, ze w hodowli chodzi takze o dobre wykorzystanie importow i ich potomstwa, a nie o ciagla pogon za importami.Choc swieza krew jest przydatna.
I to co teraz widac, ze psy z polskimi przydomkami po importach, osiagaja sukcesy dobrze swiadczy o tych nabytkach i wykorzystaniu ich w hodowli. Nie ma wiec o co obrazac sie. :-) A Twoj imporcik na pewno jeszcze namiesza na ringach.:-)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...