Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

Witam,

tak ja jestem z okolic Pomiechówka - znam osobiście Panią Tosię. Nie będę ukrywać, ze prowadzone przez nia przytulisko nie cieszy sie pozytywnym nastawieniem najbliższego sąsiedztwa. Mogłam się o tym przekonac osobiscie. Sąsiad Pani Tosi to moj dobry przyjaciel - Pani Tosia spędzała u nas zawsze święta - niestety cała rodzina się od niej odwróciła - na jej własne życzenie - to tez była bardzo samotna. Było nam jej bardzoi szkoda, wiec zapraszalismy ją , pomnagalismy jej przywozic jedzeni dla psów ze sklepu mięsnego oddalonego o około 2 km od jej posesji i miała w nas wsparcie w wielu inntch czynnościach. Zawsze narzekała, że ona nie ma juz siły i pieniędzy na utrzymanie, a cały czas jej te psy podrzucają.
Któregos pieknego dnia zdecydowałam,. ze troche ją wesprę i wezmę od niej jednego psa. Przyjechała moja mam i wybrałysmy najbardziej przestraszoną suczkę. Uiszczając opłatę w wysokości 100 - jak Pani Tosia określiła za odrobaczenie i szczepionki. PO około 10 dniach do naszego domu przybyła policja z inform,acją iz Pani Tosia oskarzyła moja mame o kradziez psa pobicie oraz uzycie gazu łzawiącego. Było to jakies półtora roku temu. Sprawa ciągneła sie bardzo długo przesłuchania, bezpodstawne oskarzenia , nerwy mojej niewinnie posadzanej mamy. Za 3 razem dezycja była bez możliwości odwołania - zarzuty zostały odrzucone mama oczyszczona a pies miał zpstac z nami. Myślelismy, ze bedzie spokój... ale... wczoraj przyszło do naz zawiadomienie o oskarżeniu z powództwa cywilnego - to sam od nowa. Naprawde nie wiem co mamy juz zrobić. Nie wiem co ta kobieta kieruje, ze cały czas skłąda fałszywe zeznania - nas oczernia i psuje nerwy. Piesek jest u nas szcęsliwy, zadomnowił sie - kochamy ja nad zycie. To jest chyba jedyna rekomensata za nerwy jakie dostarcza nam niby niegrozna i kochająca psy Paniu Antonina Jaworska. Ta kobieta jest zawistna, obłudna i kłamie - nbaprawde nie wiem co nia kiewruje. I ostratnie podstawowe pytanie - skąd wzieła 300 zł na sprawe cywilną skoro wszędzie poblicznie obwieszcza, ze nie ma na jedzenie dla siebie i psów. APELUJĘ - UWAŻAJCIE NA TA KOBIETĘ!!!!! NIE ZYCZĘ NIKOMU TAKICH NIEMIŁYCH DOŚWIADCZEŃ. POZORY MYLĄ.

• 1 year later...
  • 7 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

No właśnie, miałam zamiar pomóc Pani Antoninie w adopcji psów i nawet chciałam sama wziąć jakiegoś ale po przeczytaniu wpisu ewelki jakoś mam stracha ...

Posted

Jak nie podejdziesz tam i nie porozmawiasz, to nie będziesz wiedzieć - czy się da pomóc.
wątek założyła pani Kasia, robiła programy w TTV, ale jakos po wakacjach ich nie widzę na antenie?...

Posted

A to przeciaż był jedyny program poświęcony psom! W TVP1 był też "Mój pies i inne zwierzaki", raz w tygodniu, co prawda całe 7 minut, ale był i się zmył.

Posted

Długa historia ale Sybilla tam była ostatnio i są 4 szczeniaki no i 5 pinczerków, które poszłyby od ręki .. muszę się przejść i wszystko obczaić :)

Posted

Ej a jak to jest z tymi zbiórkami pieniędzy ? Jedna babka z fundacji powiedziała, że mogę mieć kłopoty jak napiszę na wydarzeniu, że zbieramy pieniądze a druga powiedziała, że można ale konto podawać tylko na priv. To jak ?

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Witam wszystkich forumowiczy!
O przytulisku Pani Antoniny dowiedziałam się niedawno od mojej cioci.
W przeciągu tygodnia udało nam się zebrać trochę karmy, słomę, koce, poduszki i inne. Zrobiliśmy też zakupy dla samej Pani Antoniny.
Utworzyłam wydarzenie na fb ale wydaje mi sie, że to niewystarczy.
Planuje stworzenie strony i zamieszczanie tam aktualności, informacji o zbiórkach i ewentualnej adopcji psiaków.
Pani Antoninie i psom TRZEBA pomóc.
Jeżeli nie chce wyadoptowywać psów to trzeba spróbować ją przekonać, że tak będzie lepiej. Być może ma złe doświadczenie z osobami które adoptowały od niej psy. Ale sądzę, że jak jej udowodnimy, że psiaki mają się dobrze i nam zaufa to możemy zdziałać duzo!
Link do Wydarzenia na fb. Zachęcam do przyłączenia się, udostpniania i pomocy.
https://www.facebook.com/events/565747320162015/?ref_dashboard_filter=calendar&source=1

Pozdrawiam
Dorota