Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedyś w schronisku cudna sunia Burka złapała mnie łapką za ramię, kiedy przechodziłam obok bosku. Nie piszczała, nie skakała - poprostu tak stała i trzymała mnie mocno pazurkami, patrząc błagalnie w oczy.
To było straszne..naprawdę czułam się podle odchodząc od Niej - tak bardzo mnie prosiła...
Nie mogłam przestać o Niej myśleć, po powrocie do domu zrobiłam na szybko jakieś ogłoszenia - i stał się cud, na drugi dzień zadzwoniła przemiła Pani z Krakowa, która akurat straciła parę dni wcześniej swoją sunię i postanowiła przygarnąć właśnie Burkę.
Następny mój wyjazd do schroniska był właśnie po Burkę - zawiozłam Ją do wspaniałego Domu - cudowne uczucie!

Trzymam z całej siły kciuki za tego pięknego biedaka - oby i Jemu się tak udało!

Tu wątek Burki/Misi

http://www.dogomania.pl/forum/f85/burka-misia-ma-wspanialy-dom-w-krakowie-czekala-na-niego-ponad-2-lata-132143/?highlight=

• Replies 379
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

basia0607 napisał(a):
Siostro, mam w domu 5 psów i 50 w przytulisku , które prowadzę. Moglabym go tam wziąść ale też za kraty i z mniejszą mozliwością, że go ktoś wypatrzy ( jesteśmy w lesie !)

Niezłe stadko...:loveu: Ja mam tylko 2 psy,ale za to 4 papugi i ok.50 gołębi na działce(w domu obecnie 3).No i miejsce wolne w domu-psiaki mieszkają z nami w sypialni...:cool3:
Psiaku,wędruj w górę...:multi:

Posted

Leni -to chyba na tym wątku można będzie zbierac fundusze na hotelik u Jamora -dla tego psa /Ksawera/ ? bo tamten jest zbiorowy wątek kudlaczy ..
Nie nazywajmy go Smutas-proszę :shake:... może niech będzie Ksawer ..? :p czy Brus .. albo inaczej ..

Posted

olga7 napisał(a):
Leni -to chyba na tym wątku można będzie zbierac fundusze na hotelik u Jamora -dla tego psa /Ksawera/ ? bo tamten jest zbiorowy wątek kudlaczy ..
Nie nazywajmy go Smutas-proszę :shake:... może niech będzie Ksawer ..? :p

Smutas Ksawer to więcej ludzi się zlituje. Na pewno nie będzie nazywany smutasem :lol:

Posted

Ciotki zadbają juz o to by ten pies nie marnowal się już dlugo w schronie i nie wisial tam biedak na tych kratach ....:shake::placz:
Tam tam strasznie mu smutno jest ...:(

Posted

Może być smutny Ksawer czeka na radość życia.
serce pęka :-(
Może niech on będzie pierwszym psiakiem z wątku kudłaczy, na którego zbierzemy pieniądze na hoteli czy płatne DT

Posted

Ciotki kochane-jesli jest miejsce u Jamora po Orenie -jak pisze Leni356 -to zacznijmy już zbierać kasę na ten dt -chyba ,że do Megii-gdzie moze nieco taniej ,ale tam miejsca od ręki nie ma ?? Ja mam tam 2 m-ce w kolejce tylko -ale tam trzeba czekać tygodnie cale jeszcze ....:(:(.....
Ja choć kilka groszy dorzucę- 10 zl/mc .

Cioteczki- kto może dać kilka zl choć na tego pięknego psa -na hotelik ??

Posted

- Barbara Borzykowska
Schronisko niechcianych uczuc.

...W każdej klatce mieszka ciężka dola.
Między pręty smutek wciska nos.
I na pewno nie załatwia sprawy
wzruszenie ramion, no cóż, taki los....

Nie odchodz prosze...chce poczuc dotyk ludzkiej reki,zapach człowieka...Błagam zabierz mnie z tego zimnego boksu,a pokocham cie cie,całym swoim psim serduszkiem...Chce miec swoje posłanko,miseczke i piłeczke do zabawy. Chce zasypiac przytulony do twojego boku...Nie odchodz prosze.

Tu dane opiesku...............

Wymysliłam taki tekscik do ogłoszen,moze byc:roll:

Deklaruje 10,- dla małego.

Posted

Dopiero wróciłam ze schroniska i zaraz odpisuje. Pies jest od sierpnia , ma imię ale nie wiem czy od wlasciciela czy nazwały go dziewczyny. Dzisiaj cały jego boks wyszedł do naszej bawialni, wczoraj oddanej do użytku.
Psy wybiegały sie do woli, poszalały w piachu. Mam nowe zdjęcia, komu moge je wysłać. Zauważyłam, że on jest bardzo ugodowy.
W eEblągu hotel dla psów prowadzi Moria z dogo.