Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej.
Mało tu u Was sympatycznie. Niektórym wyraźnie brakuje dobrych manier.
Wracając jednak do wystawy w Opolu 2004
Ring buldogów i wygrana Bufo. Wielkie niezadowolenie wystawców i hodowców.Wygrał pies długi , mało wypełniony i noszący ogon ponad linią grzbietu, ale posiadający wdzięk , co z pewnością urzekło sędziego.
Dla dociekliwych jego zdjęcie zobaczyć można w dziale importy na stronie serwisu BF www.buldogfrancuski.com , dla porównania proszę obejrzeć zdjęcia psów z działu reproduktory.
Krystyna była wyrazicielem opini reszty hodowców , niestety nie została poparta na Forum , zaś kilka koleżanek Moniki stanęło na wysokości zadania ( tak im się w każdym razie zdawało )Faktem jednak jest , że to Krysia zna się na buldogach nie one. Mało tego nie tylko sie na nich zna , ale nawet posiada te najwybitniejsze.
A tak dla porządku , ja też się znam.
Pozdro

Posted

[quote name='elżbietarusos']Hej.
Mało tu u Was sympatycznie. Niektórym wyraźnie brakuje dobrych manier.
Wracając jednak do wystawy w Opolu 2004
Ring buldogów i wygrana Bufo. Wielkie niezadowolenie wystawców i hodowców.Wygrał pies długi , mało wypełniony i noszący ogon ponad linią grzbietu, ale posiadający wdzięk , co z pewnością urzekło sędziego.
Dla dociekliwych jego zdjęcie zobaczyć można w dziale importy na stronie serwisu BF www.buldogfrancuski.com , dla porównania proszę obejrzeć zdjęcia psów z działu reproduktory.
Krystyna była wyrazicielem opini reszty hodowców , niestety nie została poparta na Forum , zaś kilka koleżanek Moniki stanęło na wysokości zadania ( tak im się w każdym razie zdawało )Faktem jednak jest , że to Krysia zna się na buldogach nie one. Mało tego nie tylko sie na nich zna , ale nawet posiada te najwybitniejsze.
A tak dla porządku , ja też się znam.
Pozdro

jak to nie miala wsparcia :o :o :o :o a ja to co ???? :roll: :roll: :roll: :roll:

Posted

Dodam coś od siebie mały cytat..

MonikaD napisał(a):
Wystawa klubowa....hmmm, dziwne wypowiedzi wieloletniego hodowcy....
Rzeczywiście mój Pilula's Premierrible Bufo Bufo wygrał klasę młodzieży, przepraszam za ten nietakt. Obiecuję, że więcej to się nie powtórzy (w przypadku Bufo, rzecz jasna). Jak ktoś spoza buldożków śmiał sprowadzić psa z takim świetnym rodowodem z Danii i jeszcze go wystawiać, a jeszcze ludziska się nim interesują- obrzydliwość, prawda?... może zwróciła Pani uwagę, że oprócz Zw.Klubu Młodzieży Buffo ma Zw.Rasy z kl.mł. od wyjątkowo restrykcyjnej sędziny- p.Junikiewicz, ponadto, jacyś dziwni zapewne w Pani opini sędziowie dawali mu, o zgrozo tytuły Zw.Mł. i ma również Championat Młodzieżowy! a do ukończnia Championatu Polski brak mu odstępu czasu! Fatalny ten pies, fatalny....rzeczywiście.
Mając taki staż w kynologii skupiłabym się na swoim podwórku, a nie robiła wycieczki do jakiegoś tam psiutka, ale widocznie aż tak zabolało...ku pokrzpieniu serc- jest już kolejny import:) sądzę że pokaże go w kl.mł. na wystawie klubowej:)
Monika Dowgiałło

Jestem ciekaw czy wszyscy Ci sędziowie się nie znali?Hmm ciekawe,chyba tylko nieliczni(patrz wystawcy)się znają.

Posted

Rafał 33 , jesli zabierasz głos, to przeczyta dyskusję od początku, a nie opieraj się wyłacznie na wypowiedzi jednaj osoby. Wielu sędziów dawało mu ostatnie miejsca mimo znakomitego wystawiania i miewal taże oceny b. db. Ale uważam , że yskusja na ten temat była już zakończona, a jesli chcecie nadal się kłłucić, to zapraszamy do tematu kłutnie dziewiątej grupy. Jeszcze raz podkreślam, w tamtym czasie to nie był pies, ktory powinien wygrać wystawe klubową. Przeczytaj wzystko i dopiero zabieraj głos- a to jest ok. 30 str

Posted

Po co czytać , wystarczy obejrzeć (jeśli oczywiście ktoś się zna ) Podałam stronę na której jest dokładnie widoczny.
Oceny zaś sędziów , to zupełnie insza inszość.
Hodowca obcuje z daną rasą na co dzień ma więc szansę wiedzieć o rasie więcej niż sędzia , który buldogi widuje tylko na wystawach.
Może zdziwi Cieę fakt iż niejeden sędzia uczył się rasy właśnie u hodowcy
i chwała mu za to.

Posted

Rafał33 napisał(a):
Dodam coś od siebie mały cytat..
MonikaD napisał(a):
Wystawa klubowa....hmmm, dziwne wypowiedzi wieloletniego hodowcy....
Rzeczywiście mój Pilula's Premierrible Bufo Bufo wygrał klasę młodzieży, przepraszam za ten nietakt. Obiecuję, że więcej to się nie powtórzy (w przypadku Bufo, rzecz jasna). Jak ktoś spoza buldożków śmiał sprowadzić psa z takim świetnym rodowodem z Danii i jeszcze go wystawiać, a jeszcze ludziska się nim interesują- obrzydliwość, prawda?... może zwróciła Pani uwagę, że oprócz Zw.Klubu Młodzieży Buffo ma Zw.Rasy z kl.mł. od wyjątkowo restrykcyjnej sędziny- p.Junikiewicz, ponadto, jacyś dziwni zapewne w Pani opini sędziowie dawali mu, o zgrozo tytuły Zw.Mł. i ma również Championat Młodzieżowy! a do ukończnia Championatu Polski brak mu odstępu czasu! Fatalny ten pies, fatalny....rzeczywiście.
Mając taki staż w kynologii skupiłabym się na swoim podwórku, a nie robiła wycieczki do jakiegoś tam psiutka, ale widocznie aż tak zabolało...ku pokrzpieniu serc- jest już kolejny import:) sądzę że pokaże go w kl.mł. na wystawie klubowej:)
Monika Dowgiałło

Jestem ciekaw czy wszyscy Ci sędziowie się nie znali?Hmm ciekawe,chyba tylko nieliczni(patrz wystawcy)się znają.

oooooooooooo kolejne cos sie pojawilo co chce zrobic zamet !!

mozesz sobie wyobrazic ze jednak hodowca lepiej zna sie na rasie jaka hoduje , niz sedzia ktory ocenia zwlaszcza jesli "specjalizuje" sie w np 5 grupach psow

Posted

Dajcie mu już spokó. Niech najpierw wszystko przeczyta, a nie wpada, jak po ogień i nie znając tematu zabiera głos popierając coś o czym nie m większego pojęcia

Posted

Draczyn napisał(a):
Dajcie mu już spokó. Niech najpierw wszystko przeczyta, a nie wpada, jak po ogień i nie znając tematu zabiera głos popierając coś o czym nie m większego pojęcia

z mojego stazu na dogo czesto jest tak ze ktos wpada i wypada robiac zamieszanie , hahahahahhahahaahhah , sadze ze ten Pan sie juz nie wypowie , moze dzialal na zlecenie kogos a moze jest kims znanym z dogo pod innym nickiem 8) 8) 8)

Posted

AngelOfDeath napisał(a):
Gośka napisał(a):
Poczekajmy do jutra...

mysle ze juz nam sie udalo 8) 8) 8)

nie udalo nie udalo, bo w domu nie mam netu, zapomniales???
a najlepszy w tym wszystkim jest Angel!!!!
podpuszcza wszystkich i z wszystkimi gada na priwie, jeszcze jeden Twoj PW do mnie i normalnie go wkleje na publik-ten w ktorym sie tak cieszysz z moich postow moze byc? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Wy widze niczego nie rozumiecie?to Draczyn wpadla tu i zaczela opluwac sedziego oraz buldozka co wygral!To jest normalne???nawet jesli byly lepsze????to jest decyzja sedziego i jako taka jest niepodwazalna!!!ale to z Draczyna sie smieja w miejscach gdzie powysylala swoje listy protestacyjne, to tak na przyszlosc jakby znowu ktos wpadl na genialny pomysl pisania do Psa czy do Super Expresu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Nie ma sensu znowu zaczynac tego tematu!Draczyn na pewno sie zna na buldozkach, aczkolwiek nie wiem jak czlowiek z tak olbrzymia wiedza nie wie jak wyglada dropiatosc, lub jak moze pomylic wade dyskwalifikujaca z czyms innym. Co wiecej-na pewno ma piekne te swoje pieski!!!
A kasowanie psow tak jak juz pisalam jest hitem sezonu wystawowego 2005!!!zlote usta dla Draczyn!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

no co podobal mi sie jak napisalas i smialem sie z niego !!!!!!

faki sa superowe !!! do teraz sie z nich smiejej !!!!!

hahahhahahahahahahhhha

ten post byl super napisany !!!!!

i mi sie podobal!!!!!

aaaa

i nadal sie smieje !!!!!! z tego postu !!!!!!

i nie jedne twoje posty sa genialnie napisane i mam z nich niezly ubaw !!!!