Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

elżbietarusos napisał(a):
Carragan , przerażasz mnie

I slusznie,bo ja jestem barrdzo zla.... :evilbat: Jak nic,jeszcze o mnie nakreca cos w stylu "Omena" :wink: :lol:

Draczyn,wiatry faktycznie przynosza wiecej szkody niz pozytku,ale coz.... :wink:

Posted

Draczyn,ja tez sie sobie podobam z moim diabolicznym charakterem,niestety czesc osob mojego zdania nie podziela :wink: :lol:
BTW.Zaraz Was pozegnam i pojde do lozka poczytac jakas ksiazke,mimo b.milego towarzystwa.

• 2 weeks later...
Posted

Ten temat zaczął się bardzo burzliwie o mało mnie nie zlinczowano. Może niepotrzebnie go wywindowałaś do góry, bo niechciałabym do niego wracać. To są przykre wspomnienia, ale skąd mogłaś wwiedzieć. Napewno nie czytałaś od początku, bo to kupa stron

• 2 weeks later...
Posted

Draczyn napisał(a):
Przepraszam najmocniej to nie był 2003 rok tylko Opole 2004. W 2003im sędziowała ElkePepper z Niemiec i wszystko było ok, to w 2004, KLUBOWA 9EJ GRUPY W BLDOŻKACH była całkowitą klapą. Pocieszam się,że sami sobie zobili ku=ku, bo w 2004ym na klubówce buło ok. 30-tu buldożków a w 2005 było ich już tylko 18. Ciekawa jestem kto zaproponował zaproszene sędziego, który pierwsz raz w życiu sędziował i w czyim to było interesie. Na następną klubówkę pewnie ędzia ten będzie już wyszkolony, bo w tym roku na co drugiej wystawie sędzije buldożki

Zgadzam się z Toba Draczyn w 200% !!! Ja dostałam wykład o pazurach,ze mam Hebe obcinac aż jej krew poleci,zeby były króciutkie ,a ze boli to co z tego,nie "umrze od tego" :o
Jakiez było zdziwienie pana sedziego jak powiedziałam swoje zdanie na ten temat.... :o

Posted

Hebulka napisał(a):
Draczyn napisał(a):
Przepraszam najmocniej to nie był 2003 rok tylko Opole 2004. W 2003im sędziowała ElkePepper z Niemiec i wszystko było ok, to w 2004, KLUBOWA 9EJ GRUPY W BLDOŻKACH była całkowitą klapą. Pocieszam się,że sami sobie zobili ku=ku, bo w 2004ym na klubówce buło ok. 30-tu buldożków a w 2005 było ich już tylko 18. Ciekawa jestem kto zaproponował zaproszene sędziego, który pierwsz raz w życiu sędziował i w czyim to było interesie. Na następną klubówkę pewnie ędzia ten będzie już wyszkolony, bo w tym roku na co drugiej wystawie sędzije buldożki

Zgadzam się z Toba Draczyn w 200% !!! Ja dostałam wykład o pazurach,ze mam Hebe obcinac aż jej krew poleci,zeby były króciutkie ,a ze boli to co z tego,nie "umrze od tego" :o
Jakiez było zdziwienie grzywacza....oops pana sedziego jak powiedziałam swoje zdanie na ten temat.... :o

i bardzo dobrze , ze zwrocona tobie uwage o dlugosci paznokci , nawet nie wiesz jak oli gdy psu taki pazur si naderwie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a jak nie wiesz to wyprobuj na sobie :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Posted

AngelOfDeath napisał(a):
Hebulka napisał(a):
Draczyn napisał(a):

Jakiez było zdziwienie grzywacza....oops pana sedziego jak powiedziałam swoje zdanie na ten temat.... :o

i bardzo dobrze , ze zwrocona tobie uwage o dlugosci paznokci , nawet nie wiesz jak oli gdy psu taki pazur si naderwie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a jak nie wiesz to wyprobuj na sobie :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Nie znasz dobrze sytuacji,a tak nerwowo reagujesz .Wyluzuj :wink: Dobrze wiem jak boli i Hebe nie ma ZA DŁUGICH PAZNOKCI tylko jasne co było dla w/w sędziego taka wielką wada że stwierdził intleligentnie ze trzeba je jak najkrócej obciac !! Hebe ma pazurki przycinane do miejsca gdzie siega naczynie krwionosne,moze Ty nie wiem jak boli kiedy sie obetnie dalej ???

Posted

Draczyn napisał(a):
Powiem, a co mi tam, już i tak kasuje wszystkie psiaczki z mojej hodowli, chyba za karę za ten niewydrukowany artykól. Ostatnio na wiosnę dał b.db psu z mojej hodowli, który na ubiegłorocznej letniej warszawskiej mając 11 mies , zajął 2-gie miejsce w 9ej grupie, a jedną z suk , ktora wielokrotnie wygrywała rasę, zdyskwalifikował, bo niby na niego warknęła itd. Moze on na grzywaczach się zna, bo sam je hoduje, al na buldożkach, niestety jeszcze nie. To jest sędzia Pan Adam Ostrowski

Draczyn,to jeszcze nic.Ten sam pies u tegoz pana na dwóch wystawach jest bardzo dobry,ma wszystko krzywe,i wogóle jest do bani,a miesiac pozniej ten sam pies u tego samego sedziego dostaje lokate I i CWC konczac w ten spoosb Championat....jest tylko jedna roznica..na ostaniej wystawie byl prezentowany nie przez wlascicielke tylko inna osobe..
I jak to wytłumaczyc ?? Zaraz mi ktos zarzuci ze byl lepiej zaprezentowany czy cos w tym stylu,otoz nic z tych rzeczy.Pies zachowuje sie bardzo dobrze na kazdej wystawie,zreszta nic nie tlumaczy ze ten sam sedzia,"znawca kynologiczny" raz widzi krzywe lapy itd a drugim razem wszystko jest doskonale.Dla mnie to istna parodia !!
Nie powinien brac sie za ocenianie bf jezeli nie ma o nich zielonego pojecia !!!

Posted

Miałam już nie zabierać głosu w tym temacie, ale niezmierni się ucieszyłam,że znalazła się osba, która tak odważnie się wypowiada, bo jak dotychczas to sptykałam w tym temacie prawie samyc podlizuchów, którzy w większości popierali mnie (czego dowodem były wiadmości otrzymywane na pv}, al oficjalnie nie miały odwagi się wypowiedzieć, albo wręcz piały hyny pochwalne, jakiś czas p mojej wypowiedzi. Dzięki Hebulka. Jestem ełna podziwu i szacunku dla Ciebie

Posted

Sama mówiłaś, że chuiała (czy jak to się tam pisze) bardzo dobrze sędziował, a do buldożki miał pretensję, że jest za mocno pęgowana. Nie byłaś u niego z buldożkami, aa my rozmawiamy o sędziowaniu buldożków wyłącznie. A jeśli chodzi o podlizywanie się to nie było mowy o Tobie bo Ty chyba nie wypowiadałaś się w tym temacie. Zeby było jasne - chodzi wyłącznie o sędziownie buldożków W Opolu w 2004 roku na klubówce

Posted

Pisze po prostu to co myslę i każdy powinien to robić ,nie widze w tym nic złego.Ale masz rację Draczyn,ze za wypowiadanie sie w tym temacie jest sie od razu atakowanym,czytaj post wyzej..o pazurach:) Az ocieka jadem 0X
Hebe miała rozne rezulaty na wystawach,tam akurat była II,co dla mnie jest bardzo dobrym wynikiem.Nie krytykuje sedziego bo nie dał nam zlota,wrecz przeciwnie,potrafie przyjac i gorsze miejsce,ba,dyskwalifikacje czy brak lokaty za Hebe ostatnie humory tez doskonale rozumiem i do glowy by mi nie przyszko krytykowac sedziow. Jednak w tamtym przypadku we mnie zawrzało :evilbat:
Wystawe Klubowa uważałam kiedyś za bardzo prestizowa,gdzie powinni byc zapraszani doświadczeni sędziowie znający sie na psach z gr.IX doskonale,Mysle ze to nie wystawa do zbierania pierwszych sedziowskich doswiadczen..

Posted

Też uważam , że na międzynarodówki i klubówki powinni być zapraszani sędziowie specjalizujący się w danej rasie .
Z dwóch powodów:
1) są to wystawy prestiżowe
2) jest ich niewiele (szczególnie w przypadku buldogów francuskich , gdzie część osób nie wybiera się latem na wystawy z powodu upałów ( nie każdy posiada klimatyzacje w aucie ,a w przypadku długotrwałych korków ulicznych to dla buldoga prawie wyrok śmierci ).

Posted

Też uważam , że na międzynarodówki i klubówki powinni być zapraszani sędziowie specjalizujący się w danej rasie .
Z dwóch powodów:
2) jest ich niewiele (szczególnie w przypadku buldogów francuskich , gdzie część osób nie wybiera się latem na wystawy z powodu upałów ( nie każdy posiada klimatyzacje w aucie ,a w przypadku długotrwałych korków ulicznych to dla buldoga prawie wyrok śmierci ).
Główniie chodzi o to że ocena z wystawy klubowej jest równoznaczna z oceną z wystawy międzynarodowej (do uzyskania champ), a ponadto przyznawane są na niej prestiżowe tytuły jnp Zwycięzca Klubu, czy też Ml. Zw. Kl. i dlatego wydaje mi ię, że powinni tu oceniać wybitni znawcy rasy z tytulem sędziego międzynarodowego

Posted

Z dwóch powodów:

DOKŁADNIE TAK !!!!!!!!