Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

a może koś nakręcił film z Wystawy Klubowej w Opolu w 2003, (buldogi Francuskie), byłaby to niezła krótkometrażowa komedia kynologiczna. My jeżdziliśmy na klubówki 9ej grupy od wielu lat i zawsze było o.k.A tym razem - kompletna klapa w buldożkach. Może ktoś mi wytłumaczy dlaczego tak się wydażyło. Dla nas wystawców to strata czasu i pieniędzy, no i wielki niesmak.Na drugi dzień w niedzielę była ystawa międzynarodowa, bardzo udana., no i wyniki całkowicie różne. Pies, który wygrał cała klubówkę, na międzynarodowej był 4-tyw swojej klasie. - oceny nie znam. Ktoś sobie zadrwił z wystawców. Pisałam na ten temat artykół do "psa" oraz pismo do Kolegium Sędziów, ale do tej pory artykułu nie wydrukowano, a moje pismo pozostało do dziś bez odpowiedzi. Smutne, ale prawdziwe. Czy tak powinno być?

Posted

Draczyn napisał(a):
a może koś nakręcił film z Wystawy Klubowej w Opolu w 2003, (buldogi Francuskie), byłaby to niezła krótkometrażowa komedia kynologiczna. My jeżdziliśmy na klubówki 9ej grupy od wielu lat i zawsze było o.k.A tym razem - kompletna klapa w buldożkach. Może ktoś mi wytłumaczy dlaczego tak się wydażyło. Dla nas wystawców to strata czasu i pieniędzy, no i wielki niesmak.Na drugi dzień w niedzielę była ystawa międzynarodowa, bardzo udana., no i wyniki całkowicie różne. Pies, który wygrał cała klubówkę, na międzynarodowej był 4-tyw swojej klasie. - oceny nie znam. Ktoś sobie zadrwił z wystawców. Pisałam na ten temat artykół do "psa" oraz pismo do Kolegium Sędziów, ale do tej pory artykułu nie wydrukowano, a moje pismo pozostało do dziś bez odpowiedzi. Smutne, ale prawdziwe. Czy tak powinno być?

hahahhaah

wcale mnie to nie dziwi ani nie szokuje !!

co do artukulu to nie dziwie sie ze nie wydrukowali , oni nie drukuja wypowiedzi innych tylko swoje !!

Posted

Przepraszam najmocniej to nie był 2003 rok tylko Opole 2004. W 2003im sędziowała ElkePepper z Niemiec i wszystko było ok, to w 2004, KLUBOWA 9EJ GRUPY W BLDOŻKACH była całkowitą klapą. Pocieszam się,że sami sobie zobili ku=ku, bo w 2004ym na klubówce buło ok. 30-tu buldożków a w 2005 było ich już tylko 18. Ciekawa jestem kto zaproponował zaproszene sędziego, który pierwsz raz w życiu sędziował i w czyim to było interesie. Na następną klubówkę pewnie ędzia ten będzie już wyszkolony, bo w tym roku na co drugiej wystawie sędzije buldożki

Posted

Powiem, a co mi tam, już i tak kasuje wszystkie psiaczki z mojej hodowli, chyba za karę za ten niewydrukowany artykól. Ostatnio na wiosnę dał b.db psu z mojej hodowli, który na ubiegłorocznej letniej warszawskiej mając 11 mies , zajął 2-gie miejsce w 9ej grupie, a jedną z suk , ktora wielokrotnie wygrywała rasę, zdyskwalifikował, bo niby na niego warknęła itd. Moze on na grzywaczach się zna, bo sam je hoduje, al na buldożkach, niestety jeszcze nie. To jest sędzia Pan Adam Ostrowski

Posted

flashka ty sie mojej mamie podobalas w 2002 roku w lesznie na miedzynarodowej w konkursie mlody prezenter , ale chyba wtedy nie wygralas ale najlepsza bylas !!!!!! chyba bylas 2 , ale pewien nie jestem

Posted

A może ktoś z operatorów zmieniłby tytuł tego działu na Wystawy Klubowe w Opolu, albo coś w tm rodzaju, bo zaczęło się tu pisać nie na temat przez tą moją pomyłkę z datą wystay

Posted

Draczyn napisał(a):
A może ktoś z operatorów zmieniłby tytuł tego działu na Wystawy Klubowe w Opolu, albo coś w tm rodzaju, bo zaczęło się tu pisać nie na temat przez tą moją pomyłkę z datą wystay

dla Ciebie wszystko juz zmienilem :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

w ogóle nie znam się na buldożkach więc nie powinienem się wypowiadać ale trochę znam się na siberianach i powiem, że różni nasi sędziowie mają różne gusty jesli chodzi o przedstawicieli tej konkretnej rasy. Jednemu podoba się typ bardziej użytkowy / biegający / innemu zdecydowanie typ wystawowy a jeszczce innemu typ pośredni. Pamietać trzeba, że ocena sędziego jest subiektywna i nie zawsze do końca może nam się jako np włascicielom wystawianego psa podobać ale trzeba ją uszanować, bo przeciez na najbliższej wystawie zawsze może być inaczej.

Jestem wielkim przeciwnikiem takiego publicznego krytykowania tego czy innego sędziego w sposób publiczny z podaniem jego imienia i nazwiska.

Nie ma psów idealnych, to tylko nam - właścicielom tych wystawianych czworonogów wydaje się, że mamy co najmniej ideały.

Posted

Draczyn ale jezlei tak uwazasz ze ten sedzia dręczy Twoją hodowle to po co do niego jezdzisz i po co własciciele zglaszaja psiaki z Towjej hodowli do ów pana?? To sie staje paranoją.Chyba oczywiste ze jak owa soosba nam nie pasuje to albo jej sie to mówi w twarz i wyjasnia sprawe albo siedzi cicho i nie wypłakuje całemu światy ze ktos kogos przesladuje. Bo Twoje wypowedzi sa bardzo histeryczne.Jets wielu wspaniałych sedzioów..a jezlei pana Adama do niego nie zaliczasz to jezdzij do innych..oni na pewno sie na Tobie i Twoich psach nie uwieszą.

Pozdrawiam.

Posted

matrix..... napisał(a):
w ogóle nie znam się na buldożkach więc nie powinienem się wypowiadać ale trochę znam się na siberianach i powiem, że różni nasi sędziowie mają różne gusty jesli chodzi o przedstawicieli tej konkretnej rasy. Jednemu podoba się typ bardziej użytkowy / biegający / innemu zdecydowanie typ wystawowy a jeszczce innemu typ pośredni. Pamietać trzeba, że ocena sędziego jest subiektywna i nie zawsze do końca może nam się jako np włascicielom wystawianego psa podobać ale trzeba ją uszanować, bo przeciez na najbliższej wystawie zawsze może być inaczej.

Jestem wielkim przeciwnikiem takiego publicznego krytykowania tego czy innego sędziego w sposób publiczny z podaniem jego imienia i nazwiska.

Nie ma psów idealnych, to tylko nam - właścicielom tych wystawianych czworonogów wydaje się, że mamy co najmniej ideały.

wiesz ja tez nie jestem zwolennikiem , ale wiele razy tak sie juz dzialo , na "Mam grzywacza" dosc czesto nawet !!

Posted

Nie uważam żęby moj wypowiedzi były histeryczne. Ja u niego nie wystawiam, ale jeśli ktoś pojechał z pieskiem z mojej hodowli, bo np brakowało mu jednego zw.mł to przecież ja nie mogę zabronić wszystkim którzy kupili odemnie buldożki, aby nie jeżdzili do tego sędziego, tymbardziej, że ten sędzia sędziuje na co drugiej wystawie, a nieraz nawet zamienia się z innymi sędziami. Jak ty sobie to wyobrażasz. Ponadto ktoś już przedemną wymienił to nazwisko a ja tylko potwirdziłam. Ponadto u nas jest dziwny zwyczaj niekrytykowania sędziów. To już nie ta epoka. Mamy demokrację. Nawet osoby wysoko postawione w Państwie są publicznie krytykowane. A jeżeli w ciągu 25 lat praktyki hodowlanej jeden sędzia mi się nie podoba, to chyba nie jest histeria. Uważasz ,że powinnam klaskać gdy krzywdzą moje psy. to śmieszne