Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 531
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Piromanka']Wieści super. Przyznam, ze ja swój 1% też odprowadziłam właśnie na tę fundację.
Ni i kolejne psiaki w domach!
No cudownie!!!!! :multi:[/QUOTE]

[quote name='Piromanka']No to ja się biorę za ogłaszanie Zorra.
Coś mało ma ogłoszeń, a i na jego wątku od dawna cisza...[/QUOTE]

Dzięki wielkie za wszystko :loveu::loveu::loveu:

Posted

ja już nie wiem jak rozmawiać z ludźmi:angryy::mad:
Dick nic nie zawinił, po prostu dzisiaj myślałam, że mnie słuch myli.
Po godzinie 16 dzwoni do mnie jego właścicielka i oznajmia, że 'przywiozła Dicka i prosi, żebym go odebrała, a schronisko jest zamknięte'.
A oznajmiła to tak, jakby odniosła nieświeże mleko do sklepu.
Płakać mi się chciało, myślałam, że to zły sen.

Babka oznajmiła, że podjęła pracę jednak, Dick wyje jak zostaje sam,
zdarza mu się posikiwać w domu (co na początku wykluczała, podczas rozmów tel), i że goni po mieszkaniu suczkę.

Ja byłam w pracy, akuratnie pies był przygotowywany do operacji, musiałam zakończyć tę żałosną rozmowę, którą dalej przed schroniskiem koontynuowała Ania z niedzieli.

Babka na koniec chciała 'być tak dobra i dać 1oozł, ale ma taką prośbę, żebyśmy o niej nic na str nie pisali.' To trzeba mieć tupet.:angryy::mad::angryy:

Dick jest załamany, zaprowadzony do kojca po prostu wył i piszczał. Znowu stracił dom.

Babka wydawała się naprawdę w porządku. Po adopcji rozmawiałyśmy przez telefon, chyba 3 razy, wsyztsko było w porządku, rozmawiałam nawet z wszystkimi członkami rodziny, bo każdy chciał podziękować za tak wspaniałego psiaka, oraz zapewnić mnie, że będzie miał u nich dobrze.
Właśnie widać.
Załamka po prostu.:-(

Posted

Niestety, wśród tych wielu wspaniałych wiadomości muszę napisać jedną, bardzo, bardzo smutną :( Właśnie wróciłam z Azylu - z adopcji wrócił nasz ślepy honorowy dawca krwi Dickuś :( Aż się płakać chce - jest taki smutny, tak piszczał - i najgorsze to to, że to my zaufaliśmy osobom, które go wzięły i oddały!!
O godzinie 16 zadzwonił telefon - pani od Dicka stoi pod bramą i chce go oddać - już, teraz, natychmiast! Przyjechała taksówką i mamy się pospieszyć. Co z tego, że azyl był już zamknięty.... Najgorsze jest to, że nie stało się nic, co mogłoby być konkretna przyczyną oddania Dicka - nikogo nie ugryzł, na nikogo nie warczał... Powód oddania: Dick "ustawiał sobie" drugą suczkę, która mieszkała w domu. Nie był agresywny, dawał jej tylko sygnały, że to on tu dominuje. Przecież to normalne w stadzie - dwa psy zawsze muszą sobie ustalić hierarchię!!! Wyszło szydło z worka - ogólnie okazało się, że Dick miał być tylko kolegą dla suczki na zasadzie ona najważniejsza a on na dostawkę, żeby jej się nie nudziło. A przy adopcji babka mówiła zupełnie inne rzeczy :( Poza tym pani ta stwierdziła, że chyba jednak dwa psy w mieszkaniu to nie był aż tak genialny pomysł jak sądziła (a przy adopcji koniecznie chiała drugiego DUŻEGO psa). Aha - i Dickuś boi sie hałasu np. przejeżdżających samochodów i był to straszny problem, bo jak jechało auto to trzeba było sie z nim zatrzymać na spacerze. Czy to takie dziwne, że niewidomy pies potrzebuje więcej cieprliwości i czasu, żeby sie przyzwyczaic do róznych rzeczy? Gdy powiedziałam, że bez problemu da sie z tym pracowac pani oznajmiła, że raczej nie, bo Dick jest stary i takiego psa nie da się już wychować. Ehh...głupi bylismy, że dalismy sie nabrać na współczucie i wielką chęć pomocy :(

Bardzo wszystkich prosze o reaktywowanie wątku Dicka i robienie mu wielu, wielu ogłoszeń. Aż mi się łzy w oczach kręciły gdy musiałam go zostawic samego w tym kojcu :(

Posted

biedny Dick :placz: jak tak można co za ludzie :angryy:
a z taką radością usuwałam wszystkie jego ogłoszenia:shake: zaraz biorę się za ponowne wystawienie :-(

p.s. ja nie wiedziałam, że on jest niewidomy, w ogóle nic nie widzi? w ogłoszeniach ani na wątku jakoś tego nie doczytałam

ogłosiłam go na:
[URL="http://portal.animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=24708"]animalia.pl[/URL]
adopcje.org
[URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2423941_dick_honorowy_dawca_krwi_wciaz_czeka_na.html"]ale.gratka.pl wyróżniona[/URL]
adopcja.pl
e-zwierzak.pl
eoferty.com
gumtree.pl
adopcjepsow.org
gieldaogloszen.pl
przygarnijzwierzaka.pl
dwukropek.pl
kupujsprzedaj.pl
neeon.pl
cafeanimal.pl
katowiczak.pl
slaskieogloszenia.pl
hiperogloszenia.pl
nasipupile.pl
kokosy.pl
kupiepsa.pl
ojej.pl
psy.low.pl
szerlok.pl
gablota.com
najpewniej.pl
bazarek.biz
darmobranie.pl
oglosze.pl
ojoj.pl
pineska.pl

Posted

Diana, Dick niestety nic nie widzi. A to wszytsko na wskutek choroby genetycznej. Nie trzeba jednak kropić mu oczek, ani smarować.
Z relacji jego byłej 'właścicielki' wynika, że Dick bardzo szybko się odnalazł w mieszkaniu, nauczył się chodzić nie uderzając o nic.
W schronisku też porusza się bardzo dobrze.

Dick teraz bardzo cierpi:placz::-(
Nie wie dlaczego został wrzucony do kojca.. nie czuje swoich poprzednich opiekunów..Matko, dlaczego oni go tak skrzywdzili????
:-(

Posted

A Krzysiek dziś mówił, że Dick, widzi cienie jasne i ciemne, choć i tak jest w stanie sie np walnąć w mur jak nie zauważy....
Biedny ten nasz Dickuś okropnie, ale dziś był na kilku spacerkach i wszyscy poświęcali mu więcej uwagi.... Chociaż tyle....
I chciałam sie jeszcze zapytać czy Wrochem ma wątek na dogo bo jak nie to mu chętnie zrobie ;)

Posted

Olalola gdybyś zakładała wątek dla Wrochema to może tam wrzucić zdjęcia, które mu dzisiaj zrobiłam

[URL="http://picasaweb.google.pl/karina.zdybal/Wrochem#"]zdjęcia Wrochema[/URL]

Link do zdjęć Ramba umieściłam na Twoim wątku :p

Posted

Na wątku Zbirka pani(?) Terasa napisała takie coś obiecalam że pośle dalej bo na sprawach bankowych sie nie znam może faktycznie było by to dobre
Można to mocno nagłośnic napewno by sie udało troche zebrac [quote name='TERESA BORCZ']WITAJ SZACHRAJKO I CICHY KACIE.

WZRUSZAJĄCA JEST TWOJA DETERMINACJA W SPRAWIE ZBIRKA I CICHEGO KĄTA. WŁAŚCIWIE I TWOJA ZASŁUGA JEST ŻE JUŻ CICHY KĄT NIE JEST TAKIM BARDZO CICHYM KĄTEM. ZNALAZŁAM PETYCJE DZIĘKI TOBIE I ZBIRKOWI (MAM TAM NR. 530)
I WIELU JĄ POLECIŁAM. MAM WYRZUTY ŻE NIE POMOGŁAM ZBIRKOWI, JESTEM NOWA I W KRAJU I NA DOGO ALE SIĘ UCZĘ I WSZYSTKO BĘDZIE LEPIEJ. W TYM TYGODNIU POMOGLISMY WIELU PSIAKOM W TRAGICZNEJ SYTUACJI I WIELE SIĘ UDAŁO TYM BARDZIEJ MAM WYRZUTY.

UDAŁO MI SIE DLA WAS W SCHRONIE ZAŁATWIĆ STAŁĄ DOSTAWĘ SUPER MATERIAŁÓW NA CIEPŁE LEGOWISKA DLA PODOPIECZNYCH. TERAZ PÓKI SPRAWA JEST "GORĄCA " I JAKIEŚ MIEJSCE SIĘ SZYKUJE TRZEBA ZBIERAĆ CO SIĘ DA ABY WASI LUDZIE (SUPER) MIELI CZYM ZACZYNAĆ W NOWYM MIEJSCU. NAPEWNO WSZYSCY POPIERAJĄCY PETYCJE I CAŁA DOGOMANIA POMOŻE.

GENIALNY POMYSŁ MIAŁA DLA BEZDOMNEJ GÓRKI BASIA1968. WEJDZ NA WĄTEK SZUKAM 300 OSÓB. ZRÓBMY TAKĄ AKCJĘ JUŻ TERAZ NATYCHMIAST DLA CK. OBLICZCIE ILE WAM POTRZEBA NA PIERWSZE KROKI NOWEGO PRZYTULISKA I ZAAPELUJCIE GORĄCO METODĄ BASI1968.
METODA POLEGA NA APELU O ZŁOTÓWKE KTÓRA PRZECIEZ KAŻDY DA. KTO MA ZŁOTÓWKĘ DA TYLE KTO MA STÓWECZKE TEZ CUDOWNIE I TAK ZBIERZEMY FUNDUSZ. WIELE OSÓB ODPOWIEDZIAŁO NA APEL I PO KILKU DNIACH BEZNADZIEJNA SYTUACJA GÓRKI SIĘ ZMIENIŁA, A MY KORZYSTAJMY Z POMYSŁU BASI. TERAZ JEST DOBRY CZAS PROSZĘ TO ZARAZ ZROBIĆ. SZCHRAJKO WPŁACISZ PIERWSZY DATEK JA DRUGI A POTEM JUZ BĘDZIE LAWINA.

ABY UPOWSZECHNIĆ AKCJĘ ZRÓBCIE INNĄ : PW LITERKOWO. JESTEŚ ZDETERMINOWANA WIĘC NIE BĘDZIE TO PROBLEMEM JA DEKLARUJĘ 50 ZŁOTOWECZEK, A TY? A DAMIAN I RODZINA , SĄSIEDZI ITD.WŁAŚCIWIE SPRAWA JEST PRAWIE WYGRANA JESLI CHODZI O TEREN. WYGRAMY RESZTĘ TEŻ. MYŚLĘ ŻE Z TWOJĄ DETERMINACJĄ ZROBISZ Z DAMIANA DOGOMANIAKA CZEGO ŻYCZĘ TOBIE I JEMU BO DOSTARCZY MU TO WIELE RADOŚCI. PROSZĘ POPROSIĆ CICHO KĄTOWCÓW O "BŁOGOSŁAWIEŃSTWO NA DROGĘ" I NR KONTA GDZIE WPŁACIMY PIERWSZE ZŁOTÓWKI. CO WY NA TO????:evil_lol::evil_lol:

POZDRAWIAM WSZYSTKICH Z CICHEGO KĄTA:lol::loveu:[/QUOTE]

Posted

A to biedaczek :-(:-(:-(, ludzie jednak nie mają serca tylko bryłę lodu - jak można dać nadzieję a później ją odebrać, trzeba 3 razy się zastanowić przed podjęciem decyzji :shake::-(:-(:-(:-(........

Posted

brak słów na taką krzywdę :shake: zrobiłam Dickowi wyróżnione allegro
[url=http://allegro.pl/show_item.php?item=811628255]Dick został już tyle razy skrzywdzony, dlaczego? (811628255) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Posted

Wątek naszego Wrochemika:loveu:
Zapraszam wszytskich w swoim i jego imieniu:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13471968#post13471968"]Ck Wrochem, żywiołowy staruszek bez oczka szuka swojego człowieka :) - Dogomania Forum[/URL]
PS na Rambusiowy też zapraszam:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ck-podrzucony-pod-schronisko-pilnie-szukamy-domu-dla-rambusia-137052/index16.html[/URL]

Posted

a jak z miejscem? Udało się coś załatwić? Pytam, bo niestety nie mam czasu na przeglądanie tylu wpisów, przejrzałam ile mogłam a teraz do roboty niestety ;)

Posted

[quote name='Ana_Zbyska']Hienol wrócił :(
więcej napisałam w wątku azylowym[/QUOTE]

kolejny biuedak skrzywdzony :-(
o jaki wątek chodzi bo na jego wątku nic nie ma więcej?