Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

diana79 napisał(a):
kolejny biuedak skrzywdzony :-(
o jaki wątek chodzi bo na jego wątku nic nie ma więcej?

To może ja przekopiuję jednak...

Ana_Zbyska napisał(a):
Hienol wrócił dziś z adopcji:-(

Niestety, nie udało się..Hienolek trochę narozrabiał, poniszczył, to przerosło jego opiekunów..Dziś wrocił do azylu..

Mamy nowego psiaka-Bogusa.
Ma stare, bardzo brzydkie złamanie tylnej łapy. Miał dziś robione rtg, złamanie się fatalnie pozrastało, jest bolesność. Zobaczymy jaka będzie decyzja.
Wrochem miał dziś badanie krwi, wszytsko wyszło w porządku, ufff:multi:

Dziś trafiła też suczka, ok roczna, z fatalną raną ogona. Cały czas go gryzie, goni..zobaczymy, czy da się go uratować.

Cóż, nie zawsze jest tak pięknie, jak byśmy chcieli...

• Replies 531
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No więc tak jeszcze raz podaje wątek Wrochema, Sally wrzuć go proszę na pierwszą strone:
http://www.dogomania.pl/forum/f1166/ck-wrochem-zywiolowy-staruszek-bez-oczka-szuka-swojego-czlowieka-173268/#post13471968

Wrochem
w pigułce:
Imię: Wrochem
kastracja: TAK
[FONT=Verdana]wielkość – mały[/FONT]
[FONT=Verdana]zachowanie wobec innych zwierząt[/FONT]
[FONT=Verdana]charakter – cudowna przylepa, łagodny w stosunku do ludzi i dzieci[/FONT], straszny pieszczoch
[FONT=Verdana]jazda samochodem - nie sprawdzona[/FONT]
[FONT=Verdana]komendy – nie sprawdzone[/FONT]
[FONT=Verdana]chodzenie na smyczy - potrafi dobrze chodzić na smyczy[/FONT]
[FONT=Verdana]zachowywanie czystości - do sprawdzenia[/FONT]
[FONT=Verdana]zdrowie - zaszczepiony, odrobaczony, aktualnie stan Wrochema pogorszył sie, mimo iż badania niczego nie wykazały, prawdopodobnie pobyt w Azylu powoduje pogorszenie sie stanu jego zdrowia[/FONT]
[FONT=Verdana]miejsce pobytu - schronisko Cichy Kąt w Tarnowskich Górach (Śląsk)[/FONT]
[FONT=Verdana]wymogi co do domu – dom z ogródkiem, lub mieszkanie w bloku[/FONT]

Cioteczki prosimy o ogłoszenia i zwykłe zaineteresowanie
.

A tutaj jest tekst do ogłoszeń Ramba (napisany przez Ola la:loveu::loveu:)

Rambo to śliczny niewielki piesek.Pyszczek Ramba ma iście wilczy wyraz-jedynie uszka ma oklapłe....a i sierść srebrzysta jak u wilka.
Tułów zaś jamniczy nieco.
Jest to wilczek idealny do mieszkania!

Poza niezwykłym wyglądem Rambo ma dosyć wyjątkową historie i niestety bolesną....
Jest najwierniejszym psem jakiego spotkałam.
Jego "opiekunowie" bez żadnych emocji oddali go rok temu do schroniska.Rambo nie mógł się tam odnaleźć.Cierpiał i nie chciał nawet wychodzić z budy.
Rambo pewnego dnia jednak wydostał się ze schroniskowego kojca i zniknął....
Psiak, stęskniony za domem, pomimo wielokilometrowej odległości znalazł drogę do swoich „opiekunów” i szczęśliwy pojawił się pod ich drzwiami.
Entuzjazm psa nie był jednak podzielany przez jego opiekunów i psiak z powrotem trafił do zimnego kojca – opuszczony, samotny, przeraźliwie smutny.

Taka niezwykła jest wlaśnie historia Ramba;
a może raczej niezwykle smutna?

Jeśli możesz dać temu niesamowitemu psiakowi dom zadzwoń:

602 318 518 lub 509 692 206

Transport to żaden problem.Jeśli znajdzie się wymarzony dom to nie ważne jak jest daleko.

Posted

[quote name='OlaLola']No więc tak jeszcze raz podaje wątek Wrochema, Sally wrzuć go proszę na pierwszą strone (...)

Się robi :p

E: Zrobione. Ktoś wie może, czy Dickowi lub Hienolowi ktoś pisał podstawowe info? Bo musiałabym to na nowo wrzucić

Posted

To ja uzupełnię o Wrochemie:
Na inne psy nie reaguje entuzjastycznie, ale z sukami raczej dobrze się dogaduje, chociaż czasami miewa odchyły.
Samochodem jazda jest sprawdzona, ale to napisze Ana_Zbyśka, bo to ona z nim jechała.
Raczej nie zachowuje czystości.

Posted

[quote name='Macho']To ja uzupełnię o Wrochemie:
Na inne psy nie reaguje entuzjastycznie, ale z sukami raczej dobrze się dogaduje, chociaż czasami miewa odchyły.
Samochodem jazda jest sprawdzona, ale to napisze Ana_Zbyśka, bo to ona z nim jechała.
Raczej nie zachowuje czystości.

To poczekam jeszcze na informacje od Any i potem to wszystko wrzucę...

Wiecie co? Na pewno chciałabym zająć się Bogusiem, w tym czekoladowym cudzie zakochałam się od pierwszego wejrzenia :loveu: Jak rozkręcę ten wątek to moze zajmę się też Czarkiem, ba, na pewno, chyba że ktoś mnie ubiegnie.

E:
Wątek Bogusia: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13505905#post13505905

Posted

A ja też mam pytanie :razz:
Jaką karmę dostawała Norma? Obiecałam, że napiszę, bo w innym schronisku chcieliby odchudzić pieska i chcieliby wiedzieć jak nam się to udało...
Szukałam tego, ale nie znalazłam, ale nie umiem sobie przypomnieć jak ta karma się nazywała :oops:

Posted

Wrochem grzecznie jeździ samochodem.
Co do czystości, to ja bardziej skłonna jestem powiedzieć, że ją utrzymuje.
Był u Anki na 1 czy 2 dni i chyba jej nie brudził.

Norma dostawała Royala obesity.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx CD
rozmawiałam właśnie z Anią, Wrochem jak był u niej załatwiał się tylko na dworze :)

Zapraszam na wątek Neo:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13515934#post13515934

Posted

[quote name='Ana_Zbyska']Wrochem grzecznie jeździ samochodem.
Co do czystości, to ja bardziej skłonna jestem powiedzieć, że ją utrzymuje.
Był u Anki na 1 czy 2 dni i chyba jej nie brudził.

Norma dostawała Royala obesity.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx CD
rozmawiałam właśnie z Anią, Wrochem jak był u niej załatwiał się tylko na dworze :)

Zapraszam na wątek Neo:
[CK]NEO-uratowany z psich walk.Przerażony, resocjalizacja trwa. - Dogomania Forum

Dzięki :loveu:

E: Uzupełniłam wszystko

Posted

Do tego nowego dogo jestem dość sceptycznie nastawiona... Nie było idealnie, ale teraz jest totalna masakra z linkami. Wszystkie banerki, wszystkie linki do wątków w pierwszym poście... Wszystko to robić na nowo... Nie we wszystkich wątkach się udzielałam, więc nie mam ich w subskrypcji, poza tym zanim to wszystko wrzucę... ojjj, wolę nawet nie myśleć o tym. No ale cóż, trzeba się w tym wszystkim jakoś znaleźć i to wszystko ponaprawiać. linki w pierwszym poście i tak miałam zmieniać, bo już przedtem się to sypło...
Ciekawa jestem skąd ta zmiana teraz?

Posted

Nowy szablon dogo budzili wiele emocji jak widzę ;)
Ale ja nie o tym.
pisałam wczoraj o Bogusiu, że słaby, że osowiały.... dziś poznaliśmy diagnozę :( Niestety Boguś ma parwowirozę, dlatego prosimy o dużo, naprawdę dużo kciuków! :thumbs:

Posted

Macho napisał(a):
Nowy szablon dogo budzili wiele emocji jak widzę ;)
Ale ja nie o tym.
pisałam wczoraj o Bogusiu, że słaby, że osowiały.... dziś poznaliśmy diagnozę :( Niestety Boguś ma parwowirozę, dlatego prosimy o dużo, naprawdę dużo kciuków! :thumbs:

:-(:-(:-(
Trzymam mocno kciuki...

Posted

Próbowałam, szybko, wolno, dwa, cztery, dziesięć :) Nie pomaga. Może ja nieumiejętnie klikam? Otwiera mi się strona, ale nie załadowywuje się do końca, informując mnie, że "gotowe, ale wystąpiły błędy na stronie"... odświeżanie nie pomaga, czekanie na cud też nie :)
Spróbuję za jakiś czas. Jeszcze przedwczoraj nie wpuszczało mnie w ogóle na dogo a teraz już wpuszczam, więc to pewnie też minie...