Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani, miałam dzisiaj wielką przyjemność osobiście poznać Żorża :loveu: Przywoziłyśmy z Fiks amstaffa Trolla, nowego podopiecznego pana Marka, i przy okazji zaprzyjaźniłyśmy się z innymi przebywającymi tam psiakami.

Powiem wam tyle - ale to pewnie wiecie ;) - Żorż jest cudowny. Boski. Zakochałam się od pierwszego wejrzenia :loveu:
Jest pełnym radości, szczęśliwym psem. Widać to w każdym jego ruchu, w jego spojrzeniu, jak bardzo cieszy go to że żyje i że jest wśród ludzi. Zobaczył nas - cztery nowe osoby: ja, Fiks, jej TZ i ich 10letni synek - i z miejsca wszystkich zaakceptował, podbiegł, zaczął się przymilać i dopraszać o głaski i zabawę.
Z pozycji osoby którą pies widział pierwszy raz w życiu, mogę powiedzieć, że zachował się wprost idealnie.

Nie byłam w ogóle przygotowana na to że go tam zobaczę - śledziłam ten wątek na początku, gdy Żorż walczył o życie w klinice, a potem jakoś nie zarejestrowałam tego że pojechał do hoteliku - dlatego tym większa była niespodzianka kiedy go spotkałam. Jest przekochany, sto procent miłości i radości na czterech łapach.

Zrobiłyśmy dużo zdjęć - jak tylko Fiks wróci do domu i prześle je do mnie, wkleję tutaj.

Pozdrowienia dla Żorżowych ciotek i wujków, zrobiliście wspaniałą robotę ratując tego cudownego psa i dając mu nowe życie :)

Posted

Bardzo mnie zaskoczyło (oczywiście pozytywnie) to, że jest taki otwarty, ufny i przyjazny. Sam szuka kontaktu, nie boi się ludzi, nie pokazuje żadnych oznak nieufności czy lęku. Nawet tak "inwazyjne" pieszczoty jak np. obejmowanie za szyję przyjmuje z radością - i to od osób które dopiero co poznał.

Rozpiera go energia, biega, skacze, jak wielki szczeniak. Cieszy się wszystkim. No i jest śliczny, bardzo ładnie zarasta, widać jeszcze oczywiście ślady gdzie się działo, ale i tak prezentuje się bardzo ładnie.

Miałam ochotę spakować go do samochodu tak żeby nikt nie widział i wrócić z nim do siebie :loveu::loveu::loveu:

Posted

pinkmoon napisał(a):

Miałam ochotę spakować go do samochodu tak żeby nikt nie widział i wrócić z nim do siebie :loveu::loveu::loveu:
Z uwagi na gabaryty, byłoby trudno :evil_lol: Ale to, że on szuka najlepszego domu, to wiesz, prawda? :razz:

Posted

A zauważyliście brak negatywnej reakcji Żorża na obcego faceta, znaczy TŻ Pinkmoon?? Czyli chłopak nie boi się już facetów :loveu::loveu::loveu: Chłopaki z hoteliku, fantastyczna robota :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Margo05 napisał(a):
A zauważyliście brak negatywnej reakcji Żorża na obcego faceta, znaczy TŻ Pinkmoon?? Czyli chłopak nie boi się już facetów :loveu::loveu::loveu: Chłopaki z hoteliku, fantastyczna robota :loveu::loveu::loveu::loveu:

Oj żeby tylko Fiks tego nie przeczytała, to jej luby a nie mój :diabloti::loveu:

Ale poza tym zgadza się, szkoleniowcy sami opowiadali jak bardzo negatywnie Żorż był nastawiony do mężczyzn na samym początku, a teraz śladu po tym nie ma.

Posted

pinkmoon napisał(a):
Oj żeby tylko Fiks tego nie przeczytała, to jej luby a nie mój :diabloti::loveu:

Ale poza tym zgadza się, szkoleniowcy sami opowiadali jak bardzo negatywnie Żorż był nastawiony do mężczyzn na samym początku, a teraz śladu po tym nie ma.

Yyyy, eeee, yyyy Przepraszam :oops::oops::oops::oops: Cholerka, jeszcze będę powodem rozwodu :crazyeye::crazyeye::crazyeye: