lika1771 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 jambi napisał(a):zabiłaś mnie ta małą suczką :( czarna malucha ze stojącymi uchami... za bardzo mi kogos przypomina....... czy ja juz moge składac deklaracje? Mnie tez trzeba wyciagac,Malawaszko jest gdzie i ile potrzeba........ Quote
jambi Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 przyjrzyj sie temu zdjęciu? co tam siedzi w budzie - wiem że to plama tylko ale albo ja mam zwidy albo to sznup [quote name='malawaszka'] Quote
malawaszka Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 jambi napisał(a):przyjrzyj sie temu zdjęciu? co tam siedzi w budzie - wiem że to plama tylko ale albo ja mam zwidy albo to sznup wiem własnie - nie wychodziło z budy a tam ciemno, ale już poprosiłam o sprawdzenie, mam nadzieję, ze to tylko złudzenie bo załamka będzie całkiem :( Quote
zerduszko Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Trzeba by chłopców naszych wypchnąć do domu. Duzo za dużo :( Quote
malawaszka Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 zerduszko napisał(a):Trzeba by chłopców naszych wypchnąć do domu. Duzo za dużo :( no sami mega adopcyjni póki co... :cry: Quote
weszka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Cholera jasna następne bidoki :( Gdzie i za co je wszystkie upychać? Quote
mala_czarna Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Waszka, jadę jednak jutro do tej Falenicy :( Kasia napisała mi na FB, że ten sznupek nadal tam się błąka, jest bardzo wystraszony, stroni od ludzi. Nie wiem co ja zrobię, nie wiem jak mam go złapać, może doradzicie jakoś? I sory, ale wkurw...iona jestem maksymalnie, bo zapytałam, czy Psi Anioł wie o piesku, na co dostałam lakoniczną odpowiedź: tak, wie. Mam wolną smycz na stanie, mam obrożę, może jakoś da radę go złapać? Kupiłam sporo psich ciastek, wezmę też karmę. Acha, chciałam wam jeszcze pokazać. To jest z FB. Elig pisze, że to prawdopodobnie CTT, ale ciężko stwierdzić, bo ma masę kołtunów. Kopiuję treść wydarzenia: 10 psów, królik, kury, kilka kotów - te zwierzęta sa trzymane od poczatku grudnia w skandalicznych warunkach sa bardzo zaniedbane. Właściciel twierdzi, że tymczasowo, bo szuka nowej lokalizacji, sprawa w toku! Będziemy potrzebowali pomocy!Prosimy o Domy Tymczasowe!!!Po zapadnieciu decyzji administracyjnych o odebraniu zwierzakow trzeba bedzie umiescic je w domach tymczasowych na czas trwania procedury odebrania praw do zwierzat tego czlowieka. Prosimy o kontakt te Osoby, ktore sa zdecydowane na pomoc i te , ktore rozpoznaja swoje zwierzeta! Quote
malawaszka Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 mała czarna - do Falenicy coś pachnącego - kiełbacha, wędzonka jakas - nie karma, może podejdzie - nie gonisz psa tylko podchodzisz ile pozwoli i kucasz najlepiej bokiem do niego, żadnych szybkich ruchów, i wyciągasz rękę z kiełbaską, dać mu kawalątek niech posmakuje, potem rękę coraz mniej wyciągasz, żeby podszedł bliżej, no i tiutiasz do niego - ooo jaki dobry piesek pitu pitu wysokim głosikiem niezbyt głośno - o ile w ogóle pozwoli na tyle się zbliżyć - na pewno nie jest dziki, tylko jak to sznupki nieufny, jak złapiesz to choćby nie wiem co nie puszczaj bo drugi raz nie podejdzie a ten czarny na łańcuchu :( masakra - daj linka do tego wydarzenia Quote
mala_czarna Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Ojciec mnie chyba z domu wywali, ale mama stwierdziła, że jeśli uda się go złapać to mam go przywieźć do do domu, do Wawki. Dobra, będę się martwić dopiero jak go złapię. Tutaj link do wydarzenia na FB: http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=182778151743958 Quote
malawaszka Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 trzymam :kciuki: oby Ci się udało!!!! Quote
furciaczek Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Matko...:placz: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1360.snc4/163238_1499107369958_1602377320_1057431_6213525_n.jpg Quote
malawaszka Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 koszmar nie? :( boże... co krok to gorzej :shake: Quote
furciaczek Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 malawaszka napisał(a):koszmar nie? :( boże... co krok to gorzej :shake: A gdzie ten bidok? Jaki region? Quote
mala_czarna Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 furciaczek napisał(a):A gdzie ten bidok? Jaki region? Jakaś wioska w powiecie Sokołów Podlaski Quote
andzia69 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 "naszego' sznaucera idebrali dzisiaj "właściciele" - miał tatoo! pies ma 10! lat i nawet nie wiedzieli kiedy zginął! do d..y z takimi właścicielami:angryy::angryy::angryy: Quote
malawaszka Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 andzia69 napisał(a):"naszego' sznaucera idebrali dzisiaj "właściciele" - miał tatoo! pies ma 10! lat i nawet nie wiedzieli kiedy zginął! do d..y z takimi właścicielami:angryy::angryy::angryy: cudnie po prostu :shock: eh a pisałaś, że macie jeszcze dwa inne Quote
andzia69 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 malawaszka napisał(a):cudnie po prostu :shock: eh a pisałaś, że macie jeszcze dwa inne tak - jeden sznaucerkowaty spory psiak jest w hotelu, o drugim - małym miała się Erka dowiedziec...ale nie wiem, co z nim... Quote
asia-s Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 SUCZKA z FUNDACJ MEDOR - Malawaszko jesli mozesz umiescic na swojej stronie ;) moze zwierzolubny ktos ja wypatrzy link do watku: http://www.dogomania.pl/threads/88851-Fundacja-Medor-Zgierz-woj.łódzkie-potrzebna-pomoc-w-ogłoszeniach-!/page29 post 714 jeśli nie możesz mnie zabrać do domu zaadoptuj mnie wirtualnie Balerinka płeć: suka wiek: 2 lata 3 miesiące rasa: sznaucer olbrzymi miasto: Zgierz sterylizacja: tak szczepienia: tak odrobaczenie: tak opis: Balerinka to pies rasy sznaucer olbrzym dojechała do nas z aleksandrowa Łódzkiego. Aż rok błąkała się po ulicy aż dziwne, że nie zaszła w ciążę. Jest nieufna potrzeba trochę czasu aby znów zaufała człowiekowi. Balerinka jest wysterylizowana, posiada mikroczip oraz szczepienia. kontakt: Fundacja Medor - Przyjaciele Bezdomnych Zwierząt ul.Urocza 9 95-100 Zgierz tel 506-761-221 Quote
malawaszka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 już od dawana jest na stronie i tu też była Quote
malawaszka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Poznań, fot Hala Uploaded with ImageShack.us Straszny pyskacz Uploaded with ImageShack.us dużo szczeka, odstrasza - dla doświadczonego opiekuna Quote
mala_czarna Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Wróciłam. Z niczym :( Nawet nie miałam kogo łapać, rozpłynął się we mgle. Łaziłyśmy po okolicznym lesie, i powiem Wam tylko tyle: on może być wszędzie. Plakatów i ogłoszeń nie ma, ale mogą być, tylko, że po drugiej stronie torów. Zaczepiłam jakiegoś starszego pana, pytałam, czy nie widział małego psiaka, maści jak pieprz i sól. Pan mi powiedział, że owszem, widział, strasznego szczekacza, małych rozmiarów, podlatywał pod ogrodzenia domów i zaczepiał inne psy, tyle tylko, że to było.... w Michalinie :( Jestem w kontakcie z Kasią, obiecała mi, że jeśli pojawi się w miejscu karmienia kotków, i jeśli da radę go złapać to weźmie go na jeden dzień do domu, a ja go od niej odbiorę. Za to mam kotki do wyłapania, jedna na moje oko jest już w ciąży, i interwencja TOZ-u też by się przydała. Nie mogłam dzisiaj podejść bardzo blisko, bo to taka melina straszna, ale albo alaskan albo haszczak na króciutkim łańcuchu. Wył tak strasznie, że buty prawie mi spadły. Quote
malawaszka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 eh kurcze... mały zadziornik się szwęda aż w końcu mu ktoś zrobi krzywdę Quote
mala_czarna Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 malawaszka napisał(a):eh kurcze... mały zadziornik się szwęda aż w końcu mu ktoś zrobi krzywdę Może nie :( ale boję się, bo tam kręci się masa bezpańskich psów. Szczena mi opadła, bo niby takie super domki jednorodzinne, a Kaśka pokazała mi dzisiaj sunię aerdelterierkę, którą notorycznie przyprowadza do właścicieli, bo puszczają ją samą na spacer. Quote
malawaszka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 mala_czarna napisał(a):Może nie :( ale boję się, bo tam kręci się masa bezpańskich psów. Szczena mi opadła, bo niby takie super domki jednorodzinne, a Kaśka pokazała mi dzisiaj sunię aerdelterierkę, którą notorycznie przyprowadza do właścicieli, bo puszczają ją samą na spacer. no to ja bym któregoś dnia już nie odprowadzała tylko poszukała nowego domu - odpowiedzialnego Quote
Recommended Posts