Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

Posted

no niestety ... byloby wszystko ok, ludzie rozsądni i znający psy ... ale nie poradzą nic że nie lubi dzieci ... chociaż w schronisku zachowywała do nich się idealnie .. co mnie bardzo dziwi...

Tymczas oczywiście jak najbardziej dla niej wskazany ....

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Schronisko w Radomiu

Mała sznaucerka - ok. 4 lata. po operacji usunięcia OGROMNEGO kamienia z nerki

pieprz i sól - walczy o życie...jak przeżyje - do zajecia sie nia...znaleziona w stanie agonii - organizm sie jej zatruwał bo nerki nie pracowały - KAMIEN - jak mandaryna

Sznupa srednia - przyszła do schroniska jako potwór - miała na sobie z 15 kg mokrych dredów - ogolona

mloda 3/4 lata..albo młodsza..ładne zęby/dziasła rózowe/ wesoła

spi w budzie - charakterna - nie daje drugiemu psu wejsc do JEJ budki,...chociaz mają budynek - ale ona spi w budzie!!!!taka łysa!!!!!

w budzie smutna...jak weźmie się ją na spacer - szajba i radość

W przypadku tej drugiej nie jestem przekonana czy to sznaucer

Posted

mala_czarna napisał(a):
Ja pierdykam!! A tatuażu czasem nie ma?? Białe to sie raczej mało kiedy zdarzają. Może zginał??

coś Ty - tak to było kilka lat temu a teraz? spójrz na allegro - full białych bezpapierowych i tak juz od ładnych kilku lat

Posted

jambi napisał(a):
coś Ty - tak to było kilka lat temu a teraz? spójrz na allegro - full białych bezpapierowych i tak juz od ładnych kilku lat

To ja nie w temacie, bo tylko na pieprz i sól zwracam uwagę :(

Posted

mala_czarna napisał(a):
To ja nie w temacie, bo tylko na pieprz i sól zwracam uwagę :(

wiesz, ja kiedyś marzyłam o białej miniaturce - jeszcze w czasach gdy były one baaardzo rzadkie, niewiele było hodowli (raptem chyba 2) i w "handlu" się ich wogóle nie spotykało... ale to było kurna kilka lat temu...

Posted

po białego sznaucerka zgłosiła się dzisiaj właścicielka:)...ale żeby nam się nie nudziło...mamy sznaucerowatego piesa z połamaną łapą:(:( to taka nasza rozrywka świetokrzyska...nie zdażyłam mu zrobić zdjęc, bo od razu do weta i tam został...jest ciut za kolano:( czarny z lekko jeśniejszymi znaczeniami nad brwiami, koło pyska i na łapach...

Posted

andzia69 napisał(a):
po białego sznaucerka zgłosiła się dzisiaj właścicielka:)...ale żeby nam się nie nudziło...mamy sznaucerowatego piesa z połamaną łapą:(:( to taka nasza rozrywka świetokrzyska...nie zdażyłam mu zrobić zdjęc, bo od razu do weta i tam został...jest ciut za kolano:( czarny z lekko jeśniejszymi znaczeniami nad brwiami, koło pyska i na łapach...

no to uff że białas nie bezdomny, a drugiego podeślij jak zrobisz fotki ok?

Posted

Kochani zbieramy 1% dla sznaucerów!!!! Jak ktoś się jeszcze nie rozliczył i chce wspomóc nasze działania to poczekajcie do jutra - przygotujemy ulotkę z informacjami co i jak!
Dzięki AFN możemy zbierać!

Dzięki uprzejmości Fundacji Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie (afn.pl) możemy w tym roku zbierać 1% na bezdomne sznaucery. Zabieramy je ze schronisk, leczymy, sterylizujemy i oddajemy do sprawdzonych domów, koszty są ogromne - możecie nam w tym pomóc! Jak to zrobić?

W druku PIT-28, PIT-36, PIT-36L, PIT-37 czy PIT-38 prosimy wpisać:

OPP:
Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie
KRS: 0000264523

informacje dodatkowe: Sznaucery

Dopisek "Sznaucery" jest bardzo ważny, gdyż tylko dzięki niemu 1% zostanie przekazany dla naszych brodatych podopiecznych!

www.sznaucery.rix.pl

Posted

Ciotki, pomoc potrzebna. U nas w Głogowie mieszka sobie kobita, prawdopodobnie z chorobą umysłową. Miała sobie trzy sunie, które non stop miały małe. Udało nam się wysterylizować dwie, trzecia miała wtedy szczeniaki. Pan, który się tym zajmował obiecał znaleźć dom dla tych psiaków. Nie kontaktował się więcej z nami. A teraz... Zonk! Szczeniaki mają już 3,5 miesiąca i dalej są u tej kobiety... Kobieta jest strasznie niezdecydowana - najpierw mówi, że chce szczeniaki oddać, jak ktoś chce je zabrać, to nie chce ich oddać... Jeden szczeniak został zabity przez samochód, zostały jeszcze cztery (trzy suczki i jeden piesek). Ostatnie, co kobieta stwierdziła, to że odda tylko dwa szczeniaki, bo chce mieć pięć psów... Nikogo aktualnie nie chce wpuszczać do domu. Chcemy doprowadzić do tego, żeby zrzekła się psów, ale zależy nam na tym, żeby trafiły poza Głogów chociaż na tymczas, bo ta kobieta naprawdę ma coś z głową i boję się, że gdyby były tutaj, to mogłaby coś głupiego wymyślić... Dostanę później zdjęcia to wstawię, ale myślę, że jakiś sznaucer maczał w tym palce ;)