Malwi Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 no niestety ... byloby wszystko ok, ludzie rozsądni i znający psy ... ale nie poradzą nic że nie lubi dzieci ... chociaż w schronisku zachowywała do nich się idealnie .. co mnie bardzo dziwi... Tymczas oczywiście jak najbardziej dla niej wskazany .... Quote
malawaszka Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Jezeli chcecie pomóc sznaucerom to proszę o głosowanie na nr 17 :) jeśli się uda wygrać to pieniążki pójdą dla łysego Kleksa http://www.dogomania.pl/threads/201347-Bazarek-fotograficzny-ZAPRASZAM-NA-G%C5%81OSOWANIE-STR.4-POST-89-92-DO-P%C3%93%C5%81NOCY-20.02?p=16315586&viewfull=1#post16315586 Quote
lika1771 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 malawaszka napisał(a):nie ma co się takimi prowokatorami zajmować - szkoda pary Tez tak mysle Quote
lika1771 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 http://forum.poranny.pl/psina-sokolka-t64746/page__pid__437223#entry437223 Quote
malawaszka Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 nie ma co się takimi prowokatorami zajmować - szkoda pary Quote
malawaszka Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Schronisko w Radomiu Mała sznaucerka - ok. 4 lata. po operacji usunięcia OGROMNEGO kamienia z nerki pieprz i sól - walczy o życie...jak przeżyje - do zajecia sie nia...znaleziona w stanie agonii - organizm sie jej zatruwał bo nerki nie pracowały - KAMIEN - jak mandaryna Sznupa srednia - przyszła do schroniska jako potwór - miała na sobie z 15 kg mokrych dredów - ogolona mloda 3/4 lata..albo młodsza..ładne zęby/dziasła rózowe/ wesoła spi w budzie - charakterna - nie daje drugiemu psu wejsc do JEJ budki,...chociaz mają budynek - ale ona spi w budzie!!!!taka łysa!!!!! w budzie smutna...jak weźmie się ją na spacer - szajba i radość W przypadku tej drugiej nie jestem przekonana czy to sznaucer Quote
malawaszka Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 andzia69 napisał(a):mamy bialego sznaucera min....:( andzia a coś więcej? foto, info, kontakt? taki pies migiem znajdzie dom tylko żeby bez kastracji nie poszedł, Quote
mala_czarna Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 andzia69 napisał(a):mamy bialego sznaucera min....:( Ja pierdykam!! A tatuażu czasem nie ma?? Białe to sie raczej mało kiedy zdarzają. Może zginał?? Quote
jambi Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 mala_czarna napisał(a):Ja pierdykam!! A tatuażu czasem nie ma?? Białe to sie raczej mało kiedy zdarzają. Może zginał?? coś Ty - tak to było kilka lat temu a teraz? spójrz na allegro - full białych bezpapierowych i tak juz od ładnych kilku lat Quote
mala_czarna Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 jambi napisał(a):coś Ty - tak to było kilka lat temu a teraz? spójrz na allegro - full białych bezpapierowych i tak juz od ładnych kilku lat To ja nie w temacie, bo tylko na pieprz i sól zwracam uwagę :( Quote
jambi Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 mala_czarna napisał(a):To ja nie w temacie, bo tylko na pieprz i sól zwracam uwagę :( wiesz, ja kiedyś marzyłam o białej miniaturce - jeszcze w czasach gdy były one baaardzo rzadkie, niewiele było hodowli (raptem chyba 2) i w "handlu" się ich wogóle nie spotykało... ale to było kurna kilka lat temu... Quote
WATACHA Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Znowu tyle sznupów, takie pięknoty buuuuuuuuuuuuuuu. Quote
andzia69 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 po białego sznaucerka zgłosiła się dzisiaj właścicielka:)...ale żeby nam się nie nudziło...mamy sznaucerowatego piesa z połamaną łapą:(:( to taka nasza rozrywka świetokrzyska...nie zdażyłam mu zrobić zdjęc, bo od razu do weta i tam został...jest ciut za kolano:( czarny z lekko jeśniejszymi znaczeniami nad brwiami, koło pyska i na łapach... Quote
malawaszka Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 andzia69 napisał(a):po białego sznaucerka zgłosiła się dzisiaj właścicielka:)...ale żeby nam się nie nudziło...mamy sznaucerowatego piesa z połamaną łapą:(:( to taka nasza rozrywka świetokrzyska...nie zdażyłam mu zrobić zdjęc, bo od razu do weta i tam został...jest ciut za kolano:( czarny z lekko jeśniejszymi znaczeniami nad brwiami, koło pyska i na łapach... no to uff że białas nie bezdomny, a drugiego podeślij jak zrobisz fotki ok? Quote
malawaszka Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Kochani zbieramy 1% dla sznaucerów!!!! Jak ktoś się jeszcze nie rozliczył i chce wspomóc nasze działania to poczekajcie do jutra - przygotujemy ulotkę z informacjami co i jak! Dzięki AFN możemy zbierać! Dzięki uprzejmości Fundacji Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie (afn.pl) możemy w tym roku zbierać 1% na bezdomne sznaucery. Zabieramy je ze schronisk, leczymy, sterylizujemy i oddajemy do sprawdzonych domów, koszty są ogromne - możecie nam w tym pomóc! Jak to zrobić? W druku PIT-28, PIT-36, PIT-36L, PIT-37 czy PIT-38 prosimy wpisać: OPP: Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie KRS: 0000264523 informacje dodatkowe: Sznaucery Dopisek "Sznaucery" jest bardzo ważny, gdyż tylko dzięki niemu 1% zostanie przekazany dla naszych brodatych podopiecznych! www.sznaucery.rix.pl Quote
Drzagodha Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Ciotki, pomoc potrzebna. U nas w Głogowie mieszka sobie kobita, prawdopodobnie z chorobą umysłową. Miała sobie trzy sunie, które non stop miały małe. Udało nam się wysterylizować dwie, trzecia miała wtedy szczeniaki. Pan, który się tym zajmował obiecał znaleźć dom dla tych psiaków. Nie kontaktował się więcej z nami. A teraz... Zonk! Szczeniaki mają już 3,5 miesiąca i dalej są u tej kobiety... Kobieta jest strasznie niezdecydowana - najpierw mówi, że chce szczeniaki oddać, jak ktoś chce je zabrać, to nie chce ich oddać... Jeden szczeniak został zabity przez samochód, zostały jeszcze cztery (trzy suczki i jeden piesek). Ostatnie, co kobieta stwierdziła, to że odda tylko dwa szczeniaki, bo chce mieć pięć psów... Nikogo aktualnie nie chce wpuszczać do domu. Chcemy doprowadzić do tego, żeby zrzekła się psów, ale zależy nam na tym, żeby trafiły poza Głogów chociaż na tymczas, bo ta kobieta naprawdę ma coś z głową i boję się, że gdyby były tutaj, to mogłaby coś głupiego wymyślić... Dostanę później zdjęcia to wstawię, ale myślę, że jakiś sznaucer maczał w tym palce ;) Quote
mala_czarna Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Waszka, pięknie Ci to wyszło! Oby tych 1% było jak najwięcej! :multi::multi: Quote
malawaszka Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 to eria zrobiła :loveu: ja tak nie umiem Quote
mala_czarna Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 malawaszka napisał(a):to eria zrobiła :loveu: ja tak nie umiem Oj tam, oj tam. To gratulacje za pomysł, a erii za wykonanie :) Quote
farmerka63 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Greatmadwomen - Megi wróciła także Z DRUGIEJ adopcji - bo podobno nie toleruje małych dzieci :( Quote
Rumi. Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 ehhh :shake: szkoda psinki... ja tylko skopiowałam... nie znam tego schronu zupełnie, przeglądałam, znalazłam ją i pomyślałam o tym wątku.. Quote
Recommended Posts