Jump to content
Dogomania

Zora już w DS!!!! :) Dziękuję wszystkim za pomoc!!!!!!!!! SUPER!! Udało się!!!

Recommended Posts

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Zorki była dzis Pani weterynarz. Pacjentka czuje się lepiej, temperatura ustapiła ale nadal jedynym składnikiem jej diety jest rozgotowany ryż:shake:. I nadal konieczne są badania krwi:lol: Ale powiem wam, ze gdybym nie widziała wczesniej jej wodnych kup nigdy bym nie pomyślała że ona jest chora - to wulkan energii i główna imprezowiczka na wybiegu:cool3:

Posted

Zorka czuje się dobrze, temperatura spadła do 38stopni, kolejna wizyta u wet. po odebraniu wyników badań krwi.
Wczorajsza wizyta kosztowała 35zł, w poniedziałek przeleje Darkowi rownież 100zł na poczet kolejnych badań.

acha, otrzymałam namiary na Pana zainteresowanego zorką, dzisiaj po zajęciach będę się z Nim kontaktować. Info napiszę jutro :) Trzymajcie kciuki :)

Posted

Rozmawiałam z Panem. Pan jest bardzo zainteresowany adopcją Zory. Mieszka w domu, podwórko, boks 25m, ma juz psiaka ON w wieku 3 lat. Chce koniecznie sunię ze schroniska, nie chce już psiaków z rodowodem - chce pomóc psiakowi odzyskać wiarę w drugiego człowieka :loveu:

Pan mieszka przy granicy z Czechami.. do Wrocławia ma ok.200km, powiedział, że po Zorę może wyjechać do Wrocławia :)
Nazwę miejscowości, w której mieszka będę znała później (napisze mi sms), niestety nie zapamiętałam :roll:
Pan jak usłyszał, że Zorka ma jednak 4-5 lat to ucieszył się, bo jak powiedział, psiaki bedą miały lepszy kontakt :loveu: Jego psiak nie toleruje innych psów, sunie jak najbardziej, ale nie jest niby aż za bardzo zainteresowany. Nie męczy suniek. Psiak nie jest wykastrowany, ale Zora jest wysterylizowana. Pan powiedział, że był w schronisku niedaleko swojej miejscowości (niestety też nie zapamiętałam), ale żaden psiak nie wpadł mu w oko... natomiast Zorka jak najbardziej :) Pan wie, że będziemy chcieli wykonać wizytę przedadopcyjną (mam nadzieję, że kogoś znajdziemy z dogomaniaków ), wie również o umowie adopcyjnej.
Pan nie chce szczeniaka, bo woli popracować z dorosłym psiakiem, wie, że Zorka może na początku być wystraszona...ale Pan powiedział, że to dla Niego żaden problem, On jest przygotowany na wszystko :) :loveu:

Tak więc po rozmowie jestem jak najbardziej na "TAK", ale to po rozmowie. Teraz czekam na smsa z nazwa miejscowości i wtedy zaczniemy szukać dogomaniak, który wykona wizytę :)

Ach... :loveu:

Posted

Mam plana co do ewentualngo transportu Zorki .... Z tego co Wiem Bonsai jeździ między Warzawą a Kaliszem, ja między Ostrowem a Wrocławiem ( Kalisz - Ostrów to 20km ;) .... ja deklaruję już teraz że do wrocławia bez problemu moge ją przewieźć ... Pytanie czy Bonsai będzie w stanie przewieźć ją do Kalisza

Posted

Ja tez mam kilka opcji transportu :) więc wybierzemy najlepsza.
Ja czy Leyla zawsze możemy dowieźc Zorkę do jakiegoś miasta. Teraz... jeszcze nie dostałam smsa, ale przypomniałam sobie, że Pan mieszka w okolicach Bogatynii...na samym krańcu Polski..

zmykam teraz, będe jutro :)

Posted

Leyla napisał(a):
jeeeej jak super:multi: Może się spełni Zorki marzenie i święta już spędzi w nowym ,własnym domu :roll:

świetna wiadomość, a miałam dzisiaj wkleić tekst do ogłoszeń dla Zory na prośbę Obraczusi. Uwielbiam takie chwile gdy są niepotrzebne, a tekst i tak sie przyda dla innej biedy, tyle ich jest na dogomanii :shake:

Posted

Nikus napisał(a):
ja pisałem esa do kumpeli z Molosów ale jeszcze śpi:evil_lol: a Wy już macie sprawę załatwioną:lol::lol:

Nikus, to jeszcze nic pewnego na 100%. Czekam na telefon od p.Grzegorza.