Jump to content
Dogomania

Zora już w DS!!!! :) Dziękuję wszystkim za pomoc!!!!!!!!! SUPER!! Udało się!!!

Recommended Posts

Posted

Zora dzisiaj pojechała do swojego nowego domeczku :)

Zorka przebywa już u megii1 w DT :)

Sunia ma już imię ZORA ...

Relacja z odwiedzin Zory w Celestynowie:
Byłam dzisiaj z Leyla zobaczyć czy Zora jeszcze żyje.. tak dosłownie pojechałysmy zobaczyć czy sunia nie została zagryziona przez inne psy.
Poniżej przedstawiam to, co mi dzisiaj Zora przekazała:

"Jestem 8-letnia sunią. Niektórzy mówią, że jestem stara. Psie serce mi pęka, gdy słyszę jak ludzie mówią- nie weźmiemy jej bo jest stara. A ja mam przed sobą jeszcze wiele lat życia. Czy ludzie 40-letni mówią o sobie, że są starzy??NIE. A przecież nie każdy z nich dożyje 80 lat...
Kiedys chyba miałam dom, nie pamiętam. Byc może moi właściciele również uznali, że jestem stara i bezużyteczna...
Trafiłam z Wołomina do Celestynowa. Mieszkam z 3 innymi psami... Boję się. Bardzo się boję. Nie umiem sobie poradzić z ta sytuacją. Siedzę prawie cały czas w budzie. Nie chcę juz usłyszeć od ludzi, że jestem stara, że mnie nikt nie chce. Chce zapaść się pod ziemie.. nie mam swojego Pana ani Pani. Nikt mnie nie kocha. większośc psów sobie jakoś radzi. Ja nie umiem dostosować się. Inne psy patrzą na mnie dziwnie. Boję się, że mi zrobią krzywdę. Z każdym dniem coraz bardziej wycofuję się z życia.
Dzisiaj przyjechały do mnie dwie dziewczyny. Długo nie mogłam przełamać sie, aby podejśc bliżej. A one mnie wołały, a ja się panicznie bałam, że znowu usłyszę: nie,nie to pomyłka. My szukamy młodego psa, a nie takiego starego".
Ale one wcale tak nie powiedziały. Pytały się o mnie pracowników schroniska. Podeszłam bliżej. Zobaczyłam, że uśmiechają sie do mnie. TAK! ONE UŚMIECHAJĄ SIE DO MNIE! Myślałam, że mnie zabiora z tego miejsca, że zaopiekuję się mna..nie potrzebuję dużo. Wystarczy mi ludzka ręka, która pogłszacze i nakarmi. Czy to tak wiele??
Miałam nadzieję... ale one poszły i zostawiły mnie. :( A ja długo plakałam, wołałam je, żeby zawróciły po mnie, ale niestety... może jeszcze przyjda mnie odwiedzić..ale straciłam nadzieję, że opuszczę to miejsce....."
ZORA

Tak było w Celestynowie....

A tak jest teraz u megii1 :)

Podczas podróży do DS :)

Cały czas potrzebujemy deklaracji na wizyty u wet., leki, szczepienia itd itd... bez tego nie damy rady!!!

Każda złotówka na wagę złota!!! Czy to tak wiele?? Proszę pomożcie nam wyciągnąć Zorę ze schroniska. Inaczej któregos dnia całkowice wycofa się z życia, przestanie jeść i pić.. nie pozwólmy Jej na to!
Spieszmy się... nigdy nie wiemy co może przynieść kolejny dzień... nigdy nie wiemy czy jutro nie będzie już za późno...

Zora przebywała w schronisku - mordowni - w Wołominie. Wraz z innymi suniami została przewieziona do Celestynowa. Nie było to jednak zwykłe przewiezienie. Po podaniu leków, sunia została odurzona, następnie wleczona po ziemi za ogon została wrzucona do auta, tak jak sie wrzuca worek kartofli albo śmieci.

Fakt , w schornisku w Wołominie nikt nie jest mocno zaangażowany w pomoc psom , nie interesuje ich gdzie pies idzie , nie spisują żadnych umów .

Więcej o tym schronie pisałam na wątku tutaj:
POMOCY!!!! Sunie w czwartek jadą do Celestynowa . PILNIE DT LUB DS

POMOCY POTRZEBNE DEKLARACJE!!!!!!!!!

DEKLARACJE STAŁE:

- leyla - 50 zł
- gos - 100 zł
- AnnaA - 50 zł
- eloonia - 50 zł
- Livka - 20 zł
- tripti - 12 zł
- ihabe - 30 zł
- Awit - 10 zł (do grudnia włącznie)
- Kinia1984 - 10 zł
- obraczus87 - 28 zł

RAZEM: 360zł zł

DEKLARACJE JEDNORAZOWE:

- leyla - 100 zł (50 zł wpłacono)
- Negri_2008 - 50 zł
- mru - 30 zł
- kometa - 10 zł
- sonikowa - 20 zł
- mama obraczus87 - 50 zł :)
- tata obraczus87 - 20 zł :)
- Kinia1984 - 28 zł
- pieniążki z wątku Aidy - 61 zł
- Bjuta - 25 zł
- tripti - 15 zł
- Kundelkowa Skarbonka - 110 zł
- Nikus - 30 zł
- Natalijo - 175 zł
- bazarek - kiermasz książkowy - 180zł

RAZEM: 854zł

Wpłaty listopad:

- eloonia - 50 zł
- Awit - 50 zł
- AnnaA - 50 zł
- Tripti - 12 zł
- Kinia1985 - 10 zł
- ihabe - 20 zł
- gos - 20 zł

ROZLICZENIA:
- DT opłacony do 10.11 - 360 zł (deklaracje stałe)
- 50 zł - odrobaczenie oraz Fiprex (kleszcze, pchły...) (deklaracje jednorazowe)
- 48 zł -wizyta u wet. + 4 zastrzyki - diagnoza - ostre zapalenie jelit; podano: Biotyl, atropina, Cyklonamina, Dexamethason
- 20 zł - paliwo (konieczna wizyta u wet.)
- 90 zł - 4 zastrzyki
- 110 zł - wizyta, kroplówka, leki ( w tym 10 zł za paliwo)
- 17 zł - Nifuroksazyd
- 45 zł - zastrzyk przeciwzapalany z antybiotykiem (w tym 10 zł paliwo)
- 35 zł - zastrzyk
- 100 zł - badanie krwi ( w tym paliwo)
- 43 zł - obroża i smycz
- 11 zł - zakup żelaza
- 100zł - paliwo za transport Zorki do WROCŁAWIA

STAN KONTA na dzień 31.10.2009 : 397zł + 24 zł z Hoteliku= 421zł

100 zł - http://www.dogomania.pl/forum/f1161/tarczyn-pomocy-wizyta-przedadopcyjna-dla-rusti-146056/

71 zł - http://www.dogomania.pl/forum/f402/kundelkowa-skarbonka-pomoz-chcemy-dalej-pomagac-kundelkom-147660/

50 zł - http://www.dogomania.pl/forum/f1161/pol-roku-trzymali-go-w-piwnicy-mlody-chory-onek-ja-potrzebuje-pomocy-172458/

WSPARCIE FINANSOWE PILNIE POTRZEBNE!!!!

Numer konta przesyłam na PW.

To są wątki trzech suń z tragicznego transportu od Dr K.
One również potrzebują pomocy

http://www.dogomania.pl/forum/f1161/pomocy-rusti-zabrana-od-dr-k-nie-ma-na-hotelik-blagamy-o-deklaracje-146056/

Lady ONkowata sunia z Wołomina trafiła do Celestynowa POMOC W OGŁOSZENIACH I DT/DS

Przerażone maleństwo ma DT u Megii PROSIMY O POMOC W TRANSPORCIE I OGŁOSZENIACH

Przypominam, iż miesięczny koszt pobytu Zory u megii1 wynosi 360zł.

"Jedynym całkowicie pozbawionym egoizmu, przyjacielem, na jakiego
człowiek może liczyć w tym samolubnym świecie, takim, który go nigdy nie
opuści, nigdy nie okaże niewdzięczności bądź zdrady, jest jego pies.
Pies trwać będzie u jego boku w zdrowiu i chorobie, w bogactwie
i ubóstwie. Spać będzie na chłodnej ziemi, gdzie dmą zimowe wiatry, byleby
tylko być blisko swego pana. Całować będzie dłoń, która nie zdoła
zapewnić mu pożywienia; lizać będzie rany i sińce powstałe w zetknięciu
z brutalnością świata. Strzeże snu swojego pana tak czujnie, jakby był
księciem. Gdy odejdą wszyscy inni przyjaciele, on pozostanie. Bogactwo
przemija, a reputacja rozsypuje się w gruzy, ale on będzie stały w swej
miłości niczym słońce w swej wędrówce po nieboskłonie."

Dean R. Koontz "Opiekunowie"

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

masz inne infirmacje niz ja- jezdze do celestynowa i niestety dla twoich informatorow nie moge potwierdzic ze jest to oboz zaglady jak to przedstawiasz.jest przepelnienie jak zawsze i pewnie dlugo tak bedzie.przynajmniej suki zostana wysterylizowane przed adopcja.

Posted

Witam,niestety nie mam już nawet pół miejsca:shake:.Mam psy tylko w domu,więc ilość miejsc jest ograniczona.Nie mam kojców,ani bud,także niestety nie mogę przyjąc suni .Jestem totalnie zapsiona
Kurcze jakoś dziwnie mi się napisało pod kreską:roll:

Posted

[quote name='Renata5']Witam,niestety nie mam już nawet pół miejsca:shake:.Mam psy tylko w domu,więc ilość miejsc jest ograniczona.Nie mam kojców,ani bud,także niestety nie mogę przyjąc suni .Jestem totalnie zapsiona
Kurcze jakoś dziwnie mi się napisało pod kreską:roll:

No nic, szukamy dalej, ale dziekuję za informację.

Posted

Ta biedna starowinka dziś została potarkotwana jak worek śmieci :placz:

Dali kochanej usypiacza i do wozu za ogon i za kark nieśli w spoóśb w jaki wynsoi się cieżki wór śmieci . Na ten widok moje serce rozpadło się na kawałki . Tak bardzo chciałabym jej pomóc tak bardzo .

Proszę ogłaszajcie .

Proszę o deklaracje stale jak i jednorazowe .

Bazarki

Gdyby była kasa można by te kochaną sunie wyrwac z Celestynowa .

POMÓZCIE

Posted

Sylwia K napisał(a):
znalazłam 2 wątki dotyczące suczek, które mają zamieszkać w celest.
jest ich więcej?

pojechało jeszcze kilka suczek które nie maja wątków:((

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/f1161/przerazone-malenstwo-nie-pojedzie-do-dt-brakuje-140-zl-pomocy-146710/ ta sunia pojechała

http://www.dogomania.pl/forum/f1161/pomocy-sunia-od-dr-k-cudem-wyrwana-brakuje-130-zl-na-trabsport-pomocy-146056/ jedna z tych suniek pojechała a dokłądnie Lady

pojechałą też sunia z tego tematu i jedna czarna stara chyba taka , której nie miałąm okazji poznać :( ale tak biednie wyglądała .

Posted

Masakra :( Czy macie jakieś info o tej suni? Miesięczny koszt hoteliku dla niej to około 400zł?

Czemu psy są wywożone do Celestynowa? Te schronisko podobno jest zamknięte.

Posted

Dobre pytanie dlaczego Celstynów przyjmuje psy hmmm... tego to chyba nikt nie wiem ale tak m,yślę , że skoro gminy zwracają kasę za psy to psy nadal tam trafiają .

Wczoraj się dowiedziałam , że Celestynów przyjmuje tylko suki psów nie .

Posted

[quote name='Laura1108']
Wczoraj się dowiedziałam , że Celestynów przyjmuje tylko suki psów nie .[/quote]

a skąd takie info?

jeśli was to tak ciekawi to zawsze można zadzwonić i się zapytać personelu...

chyba lepiej że psy trafią do schronu niż na ulicę albo do lasu i na sznurek do drzewa...:roll: