morisowa Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Charly, doszło :) to aktualne rozliczenie: Wpłaty - styczeń 2011: 10 - APSA 50 - morisowa 10 - 3 x 30 - gremlin 20 - rencia42 40 - Charly (XII i I) 15 - Selenga ____ 175 + 521,20 z grudnia = 696,20 Wydatki - styczeń 2011: 465 - hotel za styczeń Stan konta 10.01.11. : 231,20 zł (hotel opłacony do końca stycznia) Niedługo Mojo będzie świętować rocznicę u Biafry :) Quote
morisowa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Kolejne wpłaty na naszego misia z coraz bardziej siwym pyszczkiem: 50 - mysza1 100 - gos (XII, I) 20 - migdalena Stan konta 16.01.11. : 401,20 zł (hotel opłacony do końca stycznia) Quote
3 x Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [quote name='morisowa']Kolejne wpłaty na naszego misia z coraz bardziej siwym pyszczkiem: hmm, już to gdzieś słyszałam :) Quote
Charly Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Dziewczyny ( i chlopaki) jak Modjo? Stuknie mu już rok w hoteliku wkrótce- nadal nie ma ogloszeń i nikt o nie nie pyta. Jakie są plany odnośnie tego psa? Ma zostac w hoteliku dozywotnio? Quote
3 x Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Charly napisał(a):Dziewczyny ( i chlopaki) jak Modjo? Stuknie mu już rok w hoteliku wkrótce- nadal nie ma ogloszeń i nikt o nie nie pyta. Jakie są plany odnośnie tego psa? Ma zostac w hoteliku dozywotnio? czekamy na dom ;) Quote
Charly Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 no ale jak? bez ogloszen?- tak to można czekać... Quote
Charly Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='APSA']Ano można :)[/QUOTE] To znaczy? Możesz napisać więcej? Napiszcie proszę jakie są plany i czy i jeśli, to co jest robione w kwestii znalezienia domu. Quote
morisowa Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Nie było ogłoszeń, ponieważ Biafra oceniała go przez długi czas jako nienadającego się do "normalnej" adopcji. Obecnie jest jedna osoba zainteresowana jego adopcją, ma kontakt bezpośrednio z Biafrą. Jak ta osoba się określi odmownie, uważam, ze trzeba dać psu szansę i spróbować z ogłoszeniami - skoro Fred znalazł dom, to i Mojo by mógł. Quote
Charly Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 no tez tak myślę.. Od siedzenia w kojcu też mu lepiej nie będzie. Jeśli ta adopcja nie dojdzie do skutku to napiszcie to tutaj.. Quote
3 x Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 uwielbiam tego typu wpisy na psich watkach to taka rzadkośc u kaukazów mieć płacone z góry Mojo ty farciarzu :) Quote
morisowa Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Oby jeszcze farciarz pojechał do stałego domu! Tydzień temu wydałam z Palucha moją drugą kaukazią miłość, Ciaputulka (po prawdzie to on pobił Mojo w moim rankingu na najcudowniejszego misia :loveu: ). Miałam już wieści, uff... nikogo jeszcze nie zeżarł i ludzie są z psa zadowoleni :multi: Quote
3 x Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 [quote name='morisowa']Oby jeszcze farciarz pojechał do stałego domu! Tydzień temu wydałam z Palucha moją drugą kaukazią miłość, Ciaputulka (po prawdzie to on pobił Mojo w moim rankingu na najcudowniejszego misia :loveu: ). Miałam już wieści, uff... nikogo jeszcze nie zeżarł i ludzie są z psa zadowoleni :multi: KWL mnie utłucze kiedyś Ciaputulek to Magnat? Quote
Igiełka Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 sorry za off POTRZEBNA POMOC My nie wiemy, co to miłość, ciepło, jedzenie.... Quote
3 x Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 przyszłam po prośbie bo w temacie Mojo mam niewiele do powiedzenia ale coś mam ;) Mojo szczeka na tyle dobitnie że dał się we znaki Emi i na tyle sobie go zapamiętała, że czasami przez tel jak rozmawiam z Izą słysze "echo" które po swojemu mówi, że "Mojo szczeka" mało tego jak do "echa" odezwał się Gremlin i powiedział, żeby "echo" szło spać to echo odwróciło się do mamy i oddając jej słuchawkę powiedziało "Mojo szczeka" ;) a teraz te moje prośby: 1. nieustająca zbiórka na sianko - na marzec zbieramy poprzez portal "siepomaga" Wspaniała szesnastka - siepomaga 2. trwające allegro dla Artela (wątek - linka w moim podpisie) Artel - allegro - 10 lat służby w policji i .. wyrok? Artel ma tez wydarzenie na fb, może ktoś może go sobie dodać na tablice, udostępnić, czy co się tam robi na fb Artel - wydarzenie na fb 3. zbieramy pieniążki na zakup klatki kennelowej dla kundelków które są w hotelu (baner w moim podpisie) na jedną znaleźli się sponsorzy,a raczej sponsorki - dziękujemy :) ale potrzebujemy jeszcze drugiej opłata za kundelki w hotelu nas wykończy :( ze względu na takie miśki jak Mojo które są u Biafry nie może sobie pozwolić na trzymanie "luzem" kundelków :( może ktoś zechce wesprzeć nas grosikiem na zakup klatki? potrzebujemy dozbierać ok 250 zł Quote
rencia42 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Jakieś zdjęcie Mojo by się przydało. Quote
kazik132 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 rencia42 napisał(a):Jakieś zdjęcie Mojo by się przydało.O,widzę wątek następnego kaukaza:)Ale widzę,że już długo w hoteliku jest,bo ponad rok.Czytałam też,że ktoś niedawno pytał o niego.Ale nikt nie napisał,co było potem.Ostatnio tyle wątków ze szczęśliwym zakończeniem czytałam,że może i tu takie będzie?Ma piesek aktualne ogłoszenia?Mogę dołożyć się grosikiem,jak będziecie go ogłaszały,jeśli trzeba.Też chętnie,na pewno jak i pozostałe dziewczyny, zobaczę jakieś nowe zdjęcia:)Pozdrawiam! Quote
3 x Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 chcialam was zaprosić na kilka bazarków na FZNJR: 1. słodkości : chałwy ze wschodu ! 2. Mega Bazarek z psimi i ludzkimi akcesoriami mamy na min m.i. * szelki * kaganiec * zabawki dla psów * gryzaki/smakołyki * kosmetyki dla ludzi * lokówkę * biustonosze * majtki * gry * perfumy * pilniki * lutereczko * szmatki muślinowe (hit internetu) i wiele wiele innych rzeczy i jeszcze na bazarek z aniołami i kotami zapraszam - przepiękne obrazy: Anioły i koty - klik Quote
morisowa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Jak zwykle poprzynudzam rozliczeniem: Wpłaty - luty 2011: 10 - APSA 50 - morisowa 10 - 3 x 10 - Ciencienia 30 - gremlin 30 - MAGDYSKA25 (za II) 20 - migdalena 20 - rencia42 50 - mysza1 15 - Selenga 20 - Aziza 40 - Igusia (I i II) _____ 305 + 421,20 ze stycznia = 726,20 Wydatki - luty 2011: 420 - hotel za luty Stan konta 28.02.11. : 306,20 zł (hotel opłacony do końca lutego) Wpłaty - marzec 2011: 10 - APSA 50 - morisowa ______ 60 + 306,20 z lutego = 366,20 Wydatki - marzec 2011: 365 - hotel za marzec 1. rata Stan konta 01.03.11. : 1,20 zł (za marzec trzeba dopłacić 100 zł) Quote
Charly Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Mialam zamiar nie wchodzić na ten wątek już. Czekać na pw przypominające o wplatach i wtedy powiedzieć, co o tym myślę. Ale zrobię to teraz. Zadałam pytanie odnośnie domu, prosilam o informacje, czy taki znalazł. O jakiekolwiek informacje także te odnośnie ogloszen. Nie ma. Zadnych informacji.... Co z domem? Co z ogloszeniami?- nadal nieadopcyjny? Zdjęcia? Ogloszenia? Nie miałam zamiaru kłocić się i upominać na kolejnym wątku. W koncu wplacam tylko 20 zl meisięcznie i może po prostu nie jest to na tyle ważne. Zastanówcie się nad tym. Quote
morisowa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Charly, bardzo Ci dziękuję za dotychczasowe wpłaty. Quote
Charly Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 morisowa napisał(a):Charly, bardzo Ci dziękuję za dotychczasowe wpłaty. wow. wplacałam na psa- więc nie dziękuj. A wpłacałam bo chciałam mu pomóc.. Dlatego też chciałam go ogłaszać- już wiele miesięcy temu. Po to, aby miał prawdziwy dom. Nie kojec w nawet najlepszym hotelu. Ale niestety nie. Trudno. Pa. Quote
KWL Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Może zrobiło się tu za cicho i spokojnie, tak jakbyśmy się już pogodzili z aktualnym stanem rzeczy. Nie jest to jednak prawdą, bardzo chcemy aby Mojo miał w końcu "swój" teren i dom, żeby jego historia miała happy end. I od jakiegoś czasu jest na to pewna szansa, jest człowiek zainteresowany naszym futrzakiem. Jakoś tak ostatnio wychodzi nam że gdy któryś miś ma szansę na dom i czekamy na ostateczną decyzję czy okoliczności to nabieramy wody w usta żeby „nie zapeszać". Tyle już było różnych „na pewno", „jutro przyjeżdżamy", „cudowny”, „kochamy go" które kończyły się na niczym że nabraliśmy nieco fatalistycznego stosunku do adopcji kaukazów. Fajnie napisać że się udało i pies ma dom, o kolejne porażce wspominać się nawet juz nie chce. A dopóki pies nie jest w nowym domu nie ma pewności jak się skończy. Na dokładkę sytuacja Mojo na dziś jest trochę skomplikowana i wygląda następująco: Jest nim od dłuższego czasu zainteresowany pan, wygląda to dość poważnie jako że zaangażował się nie tylko wirtualnie także materialnie. Byłby to dom idealny dla Mojo - własny teren i święty spokój. Jednak wszystko przeciąga się już dość mocno, ponieważ pan ma psa. Staruszka którego następcą miałby być Mojo. Sytuacja jest trochę niezręczna, przecież życzyć źle staruszkowi byłoby wbrew temu co sami robimy. Z drugiej strony też Mojo nie może wiecznie czekać, młody wcale nie jest. Tylko faktycznie ten stan zawieszenia się niezręcznie przedłuża. Ale powoduje też odkładanie innych działań. Biafra jest bardzo mocno obciążona - zeszłoroczna powódź, coraz to nowe kundelki i kotki, kaukazy i konie - wszystkie te zwierzaki pod jej bezpośrednią lub pośrednią opieką wymagają czasu... A Mojo przez ten rok pobytu u niej pokazał wiele różnych rzeczy, których w schronisku pokazać nie chciał lub nie mógł, trzeba to jakoś ująć, spisać, przemyśleć warunki do jakich może się zaadoptować i w jakich nie sprawi kłopotów. Quote
rencia42 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Wedlug mnie samo sie nic nie zrobi.A więcej informacji by sie naprawde przydało.Mojo jest moim pierwszym psem na Dogo i naprawde bym chciała dla niego jak najlepiszego domu.Z braku informacji watek zamiera. Quote
Recommended Posts