magdyska25 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Mówisz Apsa o tym małym Tobisiu co jest we Włocławku? Quote
magdyska25 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 [quote name='APSA']Tak. Tu nie pytasz o więcej szczegółów? ;) A nie :eviltong: Mam ochotę na jakiegoś tymczasa a nie psa na stałe:p Quote
morisowa Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 [quote name='magdyska25']Mam ochotę na jakiegoś tymczasa a nie psa na stałe:p mam ci coś poszukać? :cool3: Quote
magdyska25 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 morisowa napisał(a):mam ci coś poszukać? :cool3: Już to widzę- Refrena z Rudym w komplecie dostanę i dorzucisz Ginger :D Quote
morisowa Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Tobie Refrena z Egonem? Nie znasz mnie. Proponuję Marisę - mała suczka, starsza ale wesoła, na oko zdrowa, żwawo biega za piłeczkami. Łagodna, nieśmiała do obcych. Miała wycinaną listwę mleczną - duży guz. Odchuchać w domu i może jeszcze ds znaleźć. Albo Olcia - mała, śliczna, przerażony dzik... do oswojenia i może koneser się znajdzie. Na syczy już chodzi. Albo Pepito - dwukrotny zwrot z adopcji za agresję. W schronisku nie sprawia problemów, nigdy nie ugryzł, ale widac, że to mały dominancik do utemperowania. Młody fajny piesek, szanse na kolejną "zwykłą" adopcję bliskie zeru. Quote
magdyska25 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Moje "nie" było czy nie pytam o więcej szczegółów ;) a Gringo już ma dom- (biały piesek?)- znalazłam wpis: Zamieszkał w bloku, z małym dzieckiem. Nowa pani jest zadowolona :) psiak też - sypia w łóżku ;p Quote
morisowa Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Gringo czekał długo, w międzyczasie prawie został trójłapkiem, ale w końcu poszedł. A jak moje kandydatury? :eviltong: Quote
magdyska25 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Naprawdę chcecie mi wcisnąć psa na DT:-o:evil_lol: czy to byłoby odpowiedzialne, zważywszy na to, że od marca wyląduje znowu gdzie indziej a do końca roku mam podpisaną umowę w pracy- co dalej nie wiem. Nie powiem- mam jednego delikwenta ale on dużo za duży na moje mieszkaniowe możliwości... Morisowa- będziesz w nd, ja również i tak mamy do wybiegania Refrena i spółkę, więc przyjdę porozmawiać. Quote
Biafra Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Najserdeczniejsze Życzenia Zdrowych, Spokojnych, Radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Wszelkiej Pomyślności w Nowym Roku Quote
morisowa Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Stan konta na 30.11. : -17 zł, hotel opłacony do 10.11. Wpłaty grudzień 2011: 10 - APSA 50 - morisowa 30 - gremlin 10 - Ciencienia 30 - bazarek orzechowy Iljova 20 - rencia42 10 - 3 x 30 - Magdyska25 (XII) 15 - Selenga 30 - bazarek orzechowy ewa36 40 - Aziza ____ 275 zł Wydatki grudzień 2011: 15 - 3. rata październik (pomyliłam się wcześniej, zapomniałam, że X ma 31 dni) 300 - 2. rata listopad 465 - grudzień ____ 780 Stan konta na 27.12. : -522 zł, hotel opłacony do końca grudnia. Dobre wieści są takie, że z bazarku jest ponad 700 zł da Mojo :) wreszcie wyjdziemy na prostą. Quote
magdyska25 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 WOW super!!! Magda a ja znowu w finansowym dołku. Moja deklaracja za styczeń prawdopodobnie w lutym pójdzie- postaram się żeby to jednak był I. Quote
morisowa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Stan konta na 27.12. : -522 zł, hotel opłacony do końca grudnia. Wpłaty styczeń 2012: 10 - APSA 50 - morisowa 10 - 3 x 40 - migdalena (I, II) 100 - gos (XII, I) 10 - ciencienia 30 - gremlin ____ 250 Wydatki styczeń 2012: 465 - opłata styczeń Stan na 05.01.12 : -737, ciut więcej będzie z bazarku, czyli jesteśmy ciut nad zero. I pierwszy raz od dawna miesiąc opłacony z góry :multi: Quote
Biafra Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Dzwonił Pan bardzo zainteresowany Mojo. Podoba mu się , że Mojo ma zdecydowany charakter... Pan ma doświadczenie z kaukazami i ma obecnie sukę 9-cio miesięczną i chce do niej psa, żeby były dwa - suki są drobniejsze, a pies jest bardziej masywny i postawny. Pana nie przeraża fakt, że na początku do Mojo trzeba dotrzeć. Kaukazy mają to do siebie, ze na początku trzeba im pokazać, że się ma silną psychikę i wtedy pies sam odpuszcza i się podporządkuje :look3: Teren jest duży i ogrodzony, bo tam stoją samochody ciężarowe. Nie udało mi się uzyskać konkretnej informacji czy tam stoi też dom... To znaczy dokładnie w tym samym miejscu. Jakby co to Pan jest z Poznania. Drążyć temat ? Quote
morisowa Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Myślę, że drążyć temat. Kaukazy mają to do siebie, ze na początku trzeba im pokazać, że się ma silną psychikę i wtedy pies sam odpuszcza i się podporządkujeTo ma sens, ale zależy jak się to rozumie... Bo nie chodzi o to, że kaukaz się podporządkuje (w sensie klasycznym) tylko, że zyskamy jego szacunek. Mojo suki akceptował. To nie problem. Problem to ja zwykle człowiek - na ile dociera do niego to co Ty do niego mówisz... Quote
Biafra Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 A ktoś z okolic Poznania mógłby sprawdzić ten dom? Bo przez telefon różnie wychodzi. Szkoda, żeby Mojo jechał taki kawał tam i spowrotem. Zwłaszcza ogrodzenie trzeba przejść, bo ostatnio miało być na podmurówce, a okazało się , że 90 % to był żywpołot i to łysy od spodu. Pan nie rozumiał, że pies przejdzie ... Quote
morisowa Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Ogrodzenie, podejście pana, jego "wizję" całości. Ostatnio dom w Poznaniu bardzo pośrednio sprawdzała mi mru (znajoma jej znajomego). Quote
Biafra Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 morisowa napisał(a):Ogrodzenie, podejście pana, jego "wizję" całości. Ostatnio dom w Poznaniu bardzo pośrednio sprawdzała mi mru (znajoma jej znajomego). O.K, dogadam jutro z Panem szczegóły i wizytę Quote
magdyska25 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 To ja leciutko zacisnę kciuki Szukać osób z poznania? Quote
Biafra Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Pan sobie wszystko przemyśli i się skontaktuje. Głównie zastanowi się nad wiekiem Mojo, czy to na pewno to czego oczekuje. W trudnego psa, żeby zdobyć jego zaufanie i się dobrze dogadać trzeba wlożyć sporo pracy i poświęcić czas. A później dobrze by było się cieszyć tą własną pracą i mieć pożytek z psa... Druga wątpliwość, też związana z wiekiem-to towarzysz dla Pana suki. Kaukaska ma 9 miesięcy i jest mało dostojna. Raczej zabawowa, zaczepialska i wesoła. Pan chciałby, żeby miała kompana do zabaw i obawia się, że ta przepaść wiekowa między nimi może okazać się problemem. Mojo może odmawiać wygłupów. Ale Pan jeszcze Mojo nie skreśla. Quote
magdyska25 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 no nic...wiek rzeczywiście duży. Może być jeszcze tak, że Mojo dzięki suni odmłodnieje ale gdybać nie ma co. Quote
KWL Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 Mojo miał już epizod adopcyjny z młodszą suczką. Zachowywał się wobec niej poprawnie i nie było żadnych problemów. Inna sprawa że była to bardzo wycofana i raczej unikająca kontaktu sunia. A sam pan Mojo dorobił się patriarszej siwizny na pysku. Wygląda dostojnie i cokolwiek jednak leciwie. Nie wpłynęło to jednak w najmniejszym stopniu na jego czujność i gotowość do stróżowania. Tak jak do tej pory doskonale rozróżnia czy to idą zwierzęta, czy ludzie i reaguje stosownie. Zwierzynę olewa, ludzi z pasją oszczekuje. Jednak mimo że wciąż sprawny i silny to Mojo powoli się jednak robi wiekowy. Iza mimo wszystkich kłopotów jakie jej sprawił chyba go jednak lubi :-) i kiedy rozmawiamy o kolejnych możliwych szansach adopcyjnych które się pojawiają martwi się o przyszły los starego złośnika... Tak jak i my. Quote
morisowa Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Biafra napisał(a):Ale Pan jeszcze Mojo nie skreśla. A kiedy da odpowiedź? Quote
toyota Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Nie mogę znaleźć wątku "Kaukazy w potrzebie", a znalazłam w schronie taką bidę skazaną na dożywocie: http://www.dogomania.pl/threads/221556-Kaukaz-stary-i-zrezygnowany-( Niestety, ale kaukazy to ciężki temat do ugryzienia, nie wiem nawet jak się za to zabrać. Quote
morisowa Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 (edited) [quote name='toyota']Nie mogę znaleźć wątku "Kaukazy w potrzebie", a znalazłam w schronie taką bidę skazaną na dożywocie: http://www.dogomania.pl/threads/221556-Kaukaz-stary-i-zrezygnowany-( Niestety, ale kaukazy to ciężki temat do ugryzienia, nie wiem nawet jak się za to zabrać. Byłam na wątku, cudeńko... Stan konta na 31.12. : -522 zł, hotel opłacony do końca grudnia. Wpłaty styczeń 2012: 10 - APSA 50 - morisowa 10 - 3 x 40 - migdalena (I, II) 100 - gos (XII, I) 10 - ciencienia 30 - gremlin 20 - rencia42 40 - Aziza 15 - Selenga 790 - bazarek morisowej: http://www.dogomania.pl/threads/218773-Prezenty-dla-Ciebie-rodziny-i-Psa-na-kaukaza-Mojo-do-15.12. ____ 1115 zł Wydatki styczeń 2012: 465 - opłata styczeń Stan na 31.01.12 :128 zł , hotel opłacony do końca stycznia. Edited March 6, 2012 by morisowa Quote
Recommended Posts