Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 749
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Tobie Refrena z Egonem? Nie znasz mnie.
Proponuję Marisę - mała suczka, starsza ale wesoła, na oko zdrowa, żwawo biega za piłeczkami. Łagodna, nieśmiała do obcych. Miała wycinaną listwę mleczną - duży guz. Odchuchać w domu i może jeszcze ds znaleźć.
Albo Olcia - mała, śliczna, przerażony dzik... do oswojenia i może koneser się znajdzie. Na syczy już chodzi.
Albo Pepito - dwukrotny zwrot z adopcji za agresję. W schronisku nie sprawia problemów, nigdy nie ugryzł, ale widac, że to mały dominancik do utemperowania. Młody fajny piesek, szanse na kolejną "zwykłą" adopcję bliskie zeru.

Posted

Moje "nie" było czy nie pytam o więcej szczegółów ;)

a Gringo już ma dom- (biały piesek?)- znalazłam wpis:
Zamieszkał w bloku, z małym dzieckiem. Nowa pani jest zadowolona :) psiak też - sypia w łóżku ;p

Posted

Naprawdę chcecie mi wcisnąć psa na DT:-o:evil_lol:
czy to byłoby odpowiedzialne, zważywszy na to, że od marca wyląduje znowu gdzie indziej a do końca roku mam podpisaną umowę w pracy- co dalej nie wiem.

Nie powiem- mam jednego delikwenta ale on dużo za duży na moje mieszkaniowe możliwości...
Morisowa- będziesz w nd, ja również i tak mamy do wybiegania Refrena i spółkę, więc przyjdę porozmawiać.

Posted

Stan konta na 30.11. : -17 zł, hotel opłacony do 10.11.

Wpłaty grudzień 2011:
10 - APSA
50 - morisowa
30 - gremlin
10 - Ciencienia
30 - bazarek orzechowy Iljova
20 - rencia42
10 - 3 x
30 - Magdyska25 (XII)
15 - Selenga
30 - bazarek orzechowy ewa36
40 - Aziza
____
275 zł

Wydatki grudzień 2011:
15 - 3. rata październik (pomyliłam się wcześniej, zapomniałam, że X ma 31 dni)
300 - 2. rata listopad
465 - grudzień
____
780

Stan konta na 27.12. :
-522 zł, hotel opłacony do końca grudnia.

Dobre wieści są takie, że z bazarku jest ponad 700 zł da Mojo :) wreszcie wyjdziemy na prostą.

Posted

Stan konta na 27.12. : -522 zł, hotel opłacony do końca grudnia.

Wpłaty styczeń 2012:
10 - APSA
50 - morisowa
10 - 3 x
40 - migdalena (I, II)
100 - gos (XII, I)
10 - ciencienia
30 - gremlin
____
250

Wydatki styczeń 2012:
465 - opłata styczeń
Stan na 05.01.12 : -737, ciut więcej będzie z bazarku, czyli jesteśmy ciut nad zero. I pierwszy raz od dawna miesiąc opłacony z góry :multi:

Posted

Dzwonił Pan bardzo zainteresowany Mojo.
Podoba mu się , że Mojo ma zdecydowany charakter...

Pan ma doświadczenie z kaukazami i ma obecnie sukę 9-cio miesięczną i chce do niej psa, żeby były dwa - suki są drobniejsze, a pies jest bardziej masywny i postawny.
Pana nie przeraża fakt, że na początku do Mojo trzeba dotrzeć. Kaukazy mają to do siebie, ze na początku trzeba im pokazać, że się ma silną psychikę i wtedy pies sam odpuszcza i się podporządkuje :look3:

Teren jest duży i ogrodzony, bo tam stoją samochody ciężarowe. Nie udało mi się uzyskać konkretnej informacji czy tam stoi też dom...
To znaczy dokładnie w tym samym miejscu.
Jakby co to Pan jest z Poznania.

Drążyć temat ?

Posted

Myślę, że drążyć temat.

Kaukazy mają to do siebie, ze na początku trzeba im pokazać, że się ma silną psychikę i wtedy pies sam odpuszcza i się podporządkuje
To ma sens, ale zależy jak się to rozumie... Bo nie chodzi o to, że kaukaz się podporządkuje (w sensie klasycznym) tylko, że zyskamy jego szacunek.
Mojo suki akceptował. To nie problem. Problem to ja zwykle człowiek - na ile dociera do niego to co Ty do niego mówisz...

Posted

A ktoś z okolic Poznania mógłby sprawdzić ten dom?
Bo przez telefon różnie wychodzi. Szkoda, żeby Mojo jechał taki kawał tam i spowrotem.
Zwłaszcza ogrodzenie trzeba przejść, bo ostatnio miało być na podmurówce, a okazało się , że 90 % to był żywpołot i to łysy od spodu.
Pan nie rozumiał, że pies przejdzie ...

Posted

morisowa napisał(a):
Ogrodzenie, podejście pana, jego "wizję" całości.
Ostatnio dom w Poznaniu bardzo pośrednio sprawdzała mi mru (znajoma jej znajomego).

O.K, dogadam jutro z Panem szczegóły i wizytę

Posted

Pan sobie wszystko przemyśli i się skontaktuje.
Głównie zastanowi się nad wiekiem Mojo, czy to na pewno to czego oczekuje.

W trudnego psa, żeby zdobyć jego zaufanie i się dobrze dogadać trzeba wlożyć sporo pracy i poświęcić czas. A później dobrze by było się cieszyć tą własną pracą i mieć pożytek z psa...

Druga wątpliwość, też związana z wiekiem-to towarzysz dla Pana suki.
Kaukaska ma 9 miesięcy i jest mało dostojna. Raczej zabawowa, zaczepialska i wesoła.
Pan chciałby, żeby miała kompana do zabaw i obawia się, że ta przepaść wiekowa między nimi może okazać się problemem. Mojo może odmawiać wygłupów.

Ale Pan jeszcze Mojo nie skreśla.

Posted

Mojo miał już epizod adopcyjny z młodszą suczką. Zachowywał się wobec niej poprawnie i nie było żadnych problemów. Inna sprawa że była to bardzo wycofana i raczej unikająca kontaktu sunia.
A sam pan Mojo dorobił się patriarszej siwizny na pysku. Wygląda dostojnie i cokolwiek jednak leciwie. Nie wpłynęło to jednak w najmniejszym stopniu na jego czujność i gotowość do stróżowania. Tak jak do tej pory doskonale rozróżnia czy to idą zwierzęta, czy ludzie i reaguje stosownie. Zwierzynę olewa, ludzi z pasją oszczekuje.
Jednak mimo że wciąż sprawny i silny to Mojo powoli się jednak robi wiekowy. Iza mimo wszystkich kłopotów jakie jej sprawił chyba go jednak lubi :-) i kiedy rozmawiamy o kolejnych możliwych szansach adopcyjnych które się pojawiają martwi się o przyszły los starego złośnika... Tak jak i my.

Posted (edited)

[quote name='toyota']Nie mogę znaleźć wątku "Kaukazy w potrzebie", a znalazłam w schronie taką bidę skazaną na dożywocie:

http://www.dogomania.pl/threads/221556-Kaukaz-stary-i-zrezygnowany-(

Niestety, ale kaukazy to ciężki temat do ugryzienia, nie wiem nawet jak się za to zabrać.
Byłam na wątku, cudeńko...

Stan konta na 31.12. : -522 zł, hotel opłacony do końca grudnia.

Wpłaty styczeń 2012:
10 - APSA
50 - morisowa
10 - 3 x
40 - migdalena (I, II)
100 - gos (XII, I)
10 - ciencienia
30 - gremlin
20 - rencia42
40 - Aziza
15 - Selenga
790 - bazarek morisowej: http://www.dogomania.pl/threads/218773-Prezenty-dla-Ciebie-rodziny-i-Psa-na-kaukaza-Mojo-do-15.12.
____
1115 zł

Wydatki styczeń 2012:
465 - opłata styczeń

Stan na 31.01.12 :128 zł , hotel opłacony do końca stycznia.

Edited by morisowa