KWL Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 morisowa napisał(a):kwl miał jeden telefon z ogłoszeń Mojo, nic rozsądnego i jednego maila. o rozmnażanie - czy Mojo może być tatusiem... :angryy: rencia42 napisał(a):Czy tu jeszcze ktoś zagląda.Jak Mojo. Wszyscy ludzie Mojo 3 x napisał(a):ja zaglądam :) Bo też jesteś ludziem Mojo... Quote
3 x Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 [quote name='KWL'] Bo też jesteś ludziem Mojo... nie nie nie u mnie to wygląda zupełnie odwrotnie Mojo to moj pies a nie ja ludź Mojo ;) btw miałam wypytac Izę o Mojo ale jestem ciut rozłożona i padam po przyjsciu z pracy ponieważ u Izy kręcą się teraz robotnicy to myślę, że by mi powiedziała jakby Mojo któregoś skonsumował ;) swoją drogą podobno kaukazy nie robią na nich wrażenia ale dobermana się przestrachali ;) widać takie naszły czasy ze doberman to rasa agresywna a kaukazy już nie ;) Quote
3 x Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 wypytałam o Mojo Mojo jest dziwnie miły i uroczy na panach robotnikach nie robi wrażenia, na nich wrażenie robi Granda i doberman Dolar ;) Iza zastanawia się co Mojo kombinuje ;) bo miły sam z siebie to on raczej nie jest (wg Izy, bo wg mnie Mojo jest zajebiaszczy ;)) mam pytanie : znacie kogoś kto może pomóc nieodpłatnie w transporcie karmy z Katowic do Krakowa ? Nadzieja Dobermana chce wesprzeć fundacyjnego dobka Dolara karmą, zostaje tylko kwestia transportu swoją drogą Dolar zbiera kasę na wycięcie jajek i remont zębów także zapraszam na jego wątek Dolar - klik:) Quote
3 x Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 był sensowny telefon w sprawie Mojo a teraz postaram się nie poprzekręcać tego co mi Iza przekazała dzwoniła Pani z okolic Gliwic niedawno odszedł im kaukaz 12letni (chyba sunia) jest jeszcze jeden pies - husky i tutaj ma być jakaś relacja miedzy nimi tzn Mojo ma dominować - z czym chyba nie bedzie miał problemu :diabloti: Pani chce Mojo bo przypmina jej sunię jest gotowa pracowac z Mojo ile będzie trzeba :PROXY5: wiadomo, ze musi być jakieś ale ;) Pan Pan się generalnie boi psów a wielkich to już wogóle :shock: Pani ma przekonywac Pana a my trzymac kciuki :kciuki: dom brzmiał bardzo bardzo sensownie nie zraził się opowieściami Izy o charakterze Mojo :klacz::klacz: może może się uda :modla::modla::modla: musimy uzbroic się w cierpliwość i czekac z nadzieją że Pani zadzwoni raz jeszcze :) Quote
Zofia.Sasza Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Słuchajcie, ja bardzo przepraszam za spam, ale sprawa jest GARDŁOWA. Otóż - w lecznicy w Latchorzewie (okolice Babic pod Warszawą) siedzi sobie kaukazopodobny. Ma chipa, znaleziono właściciela, ale ten odmówił odebrania psa (ma już kolejnego :angryy: ). Pies nie może długo przebywać w szpitaliku, bo szpitalik malutki, a kaukaz - wiadomo. Jeśli nic się dla niego nie znajdzie, pies wyląduje na Paluchu lub - co gorsza - w Kutnie :(. Może ktoś ma jakiś pomysł? Za godzinę będę wiedzieć coś więcej o psie... Quote
3 x Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 jak się łatwo domyśleć z domku wyszły nici :( Mojo był jeszcze na jednym zapoznaniu ale Państwo sami nie wiedzieli czego i kogo chcą no i zamiast solidnego ogrodzenia mieli żywopłot Zebrałam w kupie wszystkie trwające bazarki dla fundacyjnych zwierzaków zaglądajcie, podnoście, reklamujcie, rozsyłajcie a najlepiej kupujcie ;) BAZARKI: 1. Autostop dla kaukazów - klik 2. Chałwy ze wschodu - klik 3. 161 fantów - kubeczki, ubrania i inne gadżety - klik 4. Ryba suszona i olej rybi - klik ALLEGRO: 1. Dla psiaków - Muszkieterzy w opałach - klik 2. Dla kociaków - Miałem ja miseczkę mleczka - klik 3. Dla konia - Skatowana Nuria chce dalej żyć - klik 4. Drastyczne - Skatowana suka w Osieczanach - klik Quote
KWL Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Witajcie, Ogłoszenia Mojo są wciąż odnawiane przez morisową i raz na jakiś czas trafia się w miarę sensowny kontakt. Przekazujemy wtedy namiary na Biafrę i... jak do tej pory nic nie wyszło :-( Ostatni pan brzmiał dość sensownie, ale się okazało że Mojo jednak go przerasta. Sytuacja finansowa Mojo też się niestety pogorszyła. Czerwiec zakończył się na minusie, a do opłacenia za chwilę mamy lipiec. Powoli wykruszają się deklaracje. W celu ratowania finansów na dniach wystawimy bazarek dla Mojo, Jaśmina i Krecika. A rozliczenie wygląda dokładnie tak: Stan konta 31.05.11. : -35 zł Wpłaty - czerwiec 2011: 10 - APSA 50 - morisowa 10 - 3 x 10 - Ciencienia 30 - gremlin 20 - rencia42 30 - magdyska25 15 - Selenga 20 - Aziza ______ 195 - 35 z maja = 160 Wydatki - czerwiec 2011: 300 - hotel za czerwiec 1. rata 150 - hotel za czerwiec 2. rata ____ 450 Stan konta 30.06.11. : -290 zł Wpłaty - lipiec 2011: 10 - APSA 50 - morisowa 10 - 3 x 10 - Ciencienia 30 - gremlin ______ 110 - 290 z czerwca = - 180 zl Hotel opłacony do końca czerwca. Quote
3 x Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 KWL napisał(a): Sytuacja finansowa Mojo też się niestety pogorszyła. Czerwiec zakończył się na minusie, a do opłacenia za chwilę mamy lipiec. Powoli wykruszają się deklaracje. W celu ratowania finansów na dniach wystawimy bazarek dla Mojo, Jaśmina i Krecika. oj i to sporo na minusie :( wysyłacie pw przypominające ? osobiście tego nie praktykuję ale może trzeba? Quote
mysza 1 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Wczoraj wpłaciłam Morisowej zaległe 2 deklaracje - w sumie 100 zł, zapomniałam o Mojo :oops: przepraszam. Quote
Biafra Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Mojo strajkuje :diabloti: Postanowił tego lata nie rozstawać się ze swoim bardzo obfitym puchem zimowym... Musiałam biedaka uwiązać do czego się da i uwolnić go od nadmiaru kilogramów, żeby mi sięnie ugotował. Powstała taka piekna, puszysta kupka :lol: W ubiegłym tygodniu byłam z Mojo w potencjalnym domku. Państwo są nim bardzo zainteresowani. Przed telefonem do mnie rozmawiali chyba z KWLem. Mojo przymilał się tak mocno jak tylko potrafi. Podawał Państwu na zmianę łapy i łeb do głaskania. Jesteśmy wstępnie umówieni za trzy tygodnie, tylko nie jestem pewna czy do adopcji dojdzie. Posesja nie jest ogrodzona , mimo, że Pan przez telefon zapewniał, że ma siatkę na podmurówce... Jak przyjechałam, zastała mnie brama wjazdowa, kawałek siatki bez podmurówki a reszta sam zywopłot. Budy nie ma, ale będzie. Ogrodzenie też będzie A na razie będzie zagroda 10x10 dla Mojo. Poza tym długie spacery do lasu i na łąkę. Martwi mnie tylko, że Pan nie bardzo jest przekonany o koniecznosci wykonania podmurówki chociażby w zagrodzie dla psa. Uważa , że to zbytecznie podnosi koszty. Druga sprawa, która mnie podłamała jak juz przyjachałam na miejsce, to fakt, że Pan sobie również wypatrzył suczkę - mix bernardyna z azjatą. Uważa, że suczka doskonale dogada się z psem i będą sobie wszyscy razem spacerować i podrózować na wczasy do ośrodków przyjmujących zwierzęta. Wszystko brzmi piękne, tylko nie wiem czy Mojo te dobre intencje zrozumie :roll: Poniżej delikwent Quote
rencia42 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Po takim okresie ciszy martwej jak milo poczytać wieści o Mojo i fotki się pojawiły.Fajnie. Quote
KWL Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Zapraszam na bazarek dla Mojo, Krecika i Jaśmina ! http://www.dogomania.pl/threads/211097-Megabazarek-II-Dla-Twojego-Psa-W-KONSTRUKCJI?p=17305524#post17305524 Quote
Biafra Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Państwo u których byliśmy z Mojo ostatecznie zrezygnowali :shake: Podobno ogladali także dla porównania inne psy m.in jużaka i na jednym ze spacerów w jakimś hoteliku zaatakował żonę . Pan zadzwonił, że rezygnują kompletnie, bo nie wyobraża sobie pozostawienie żony np w domu z tak dużym psem po przejściach. Mojo na zdjęciach wgląda na dużo mniejszego niż jest w rzeczywistości. Quote
eria Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 czytając wątek o Mojo od samego początku wnikliwie - ten dom nie był dla niego odpowiedni moim zdaniem ;) Quote
morisowa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Stan konta 30.06.11. : -290 zł Wpłaty - lipiec 2011: 10 - APSA 55 - morisowa 10 - 3 x 10 - Ciencienia 30 - gremlin 100 - mysza1 15 - Selenga 40 - migdalena (VII, VIII) 20 - Aziza ______ 290 - 290 z czerwca = 0 zł Hotel opłacony do końca czerwca. Czyli 465 zł trzeba zapłacić za lipiec Wpłaty - sierpień 2011: 10 - APSA 50 - morisowa 10 - 3 x 10 - Ciencienia 30 - gremlin 40 - Igusia 15 - Selenga] 100 - morisowa __________ 265 Brakuje jeszcze 200 zł, żeby opłacić lipiec. Trochę ponad 200 zł powinno być z bazarku kwl'a. To lipiec będzie opłacony. Z dołu... a tyle czasu udawało się płacić z góry.. Ale Mojo jest cholernie ciężki adopcyjnie. Tym większe ukłony dla Biafry za opiekę i zrozumienie misia :Rose: Quote
morisowa Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 potwierdzam kolejne sierpniowe wpłaty: 150 - gos (VI, VII, VIII) 20 - Aziza To już prawie mamy opłacony lipiec. Quote
morisowa Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Rozliczeń ciąg dalszy: Stan konta na 31.07.2011 to 0 zł, hotel opłacony do końca czerwca. Wpłaty - sierpień 2011: 10 - APSA 50 - morisowa 10 - 3 x 10 - Ciencienia 30 - gremlin 40 - Igusia 15 - Selenga 100 - morisowa 150 - gos (VI, VII, VIII) 20 - Aziza __________ 435 Wydatki - sierpień 2011: 465 - hotel za lipiec Stan konta na 31.08. : -30 zł, hotel opłacony do końca lipca. Wpłaty - wrzesień 2011: 10 - APSA 50 - morisowa 10 - 3 x 30 - gremlin 10 - Ciencienia _____ 110 zł Quote
3 x Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 kurde, nabiera Mojo opóźnienia a pamiętam, że był jednym z nielicznych zwierzaków które miały płacone " z góry" Quote
morisowa Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Będzie około 200 zł z bazarku kwl'a a jak wrócę z urlopu to chcę wystawić trochę książek na Mojo. dziś kwl miał tel o Mojo, rozmowa była krotka, bo nie było warunków, mają oddzwonić dziś wieczór. Quote
morisowa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Stan konta na 31.08. : -30 zł, hotel opłacony do końca lipca. Wpłaty - wrzesień 2011: 10 - APSA 50 - morisowa 10 - 3 x 30 - gremlin 10 - Ciencienia 40 - Rencia42 40 - migdalena (IX, X) 15 - Selenga 20 - Aziza 200 - psi bazarek kwl'a 35 - na konto Fundacji _____ 460 zł Wydatki - wrzesień 2011: 465 - hotel za sierpień 35 - 1. rata za wrzesień Stan konta na 30.09. : -70 zł, hotel opłacony do końca sierpnia. Quote
3 x Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 ciekawe czy bedzie jakiś odzew prośbę mam bardzo proszę o głosy na wspólnego kandydata dogo i miau w krakvecie - Prywatne przytulisko znajdki koło Radzymina jeśli ktoś jeszcze nie głosował bardzo bardzo proszę o głosy na wspólnego kandydata jeszcze link do krakvetu: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14172 głosować można dzisiaj do północy Quote
KWL Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 Szansa na nowe zdjęcia jest, tylko niestety zależna od wielu wypadkowych zmiennych :-) Mojo ma się dobrze. Ochłodziło się więc panisko znowu powoli zmienia się w piękną kule futra - zapuszcza kudły na zimę. Poza tym bez zmian, jest miły jeśli daje się mu robić to co chce i burzy się na wymagania. Jeśli dobrze zrozumiałem Biafrę ( a trochę przerywało jak ostatnio rozmawialiśmy ) to Mojo cieszy się także powiększonym terenem, na którym może całkiem solidnie się rozpędzić. No i skoro się ochłodziło to miś jest bardziej aktywny - żeby się rozgrzać to trzeba się ruszać :-) Quote
morisowa Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Stan konta na 30.09. : -70 zł, hotel opłacony do końca sierpnia. Wpłaty - październik 2011: 10 - APSA 50 - morisowa 10 - 3 x 30 - gremlin 10 - Ciencienia 15 - Selenga _____ 125 Stan konta na 15.10. : 55 zł, hotel opłacony do końca sierpnia. Mojo jest coraz bardziej na minusie, z ogłoszeń żadnego odzewu. Postaram się w tym tygodniu wystawić bazarki, może choć za wrzesień uciułam w ten sposób. Quote
Recommended Posts