morisowa Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Pierwszy bazarek gotowy (w moim podpisie): http://www.dogomania.pl/threads/216273-Musical-quot-Najlepsze-z-Romy-quot-Warszawa-na-kaukaza-Mojo-do-19.10. Może ktoś z Warszawiaków się skusi? edit. i drugi też: http://www.dogomania.pl/threads/216278-ORZECHY-w%C5%82oskie-na-kaukazika-Mojo-do-25.10. Zapraszam :) Quote
mysza 1 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 W lipcu wpłaciłam 100, teraz też zapłacę, przepraszam za brak regularności, jestem niepoprawna ;) Quote
morisowa Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='mysza 1']W lipcu wpłaciłam 100, teraz też zapłacę, przepraszam za brak regularności, jestem niepoprawna ;)[/QUOTE] Lubię niepoprawnych ludzi, którzy co jakiś czas wpłacają 100 zł ;) Quote
3 x Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 po "reprymendzie" ;) od Apsy melduję ze dla Mojo we wrzesniu wpłyneło 35 zł bezpośrednio na konto fundacji :) dziękujemy :) i przepraszamy za opóźnienie w informacji :oops: edit: jakby ktoś chciał dać koniom siana to zapraszam na tegoroczny wielki licznik siana - klik Quote
magdyska25 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Ile jeszcze Mojo jest na minusie? Nie wiem na ile mogę sobie teraz pozwolić... Quote
morisowa Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 magdyska25 napisał(a):Ile jeszcze Mojo jest na minusie? Mojo ma na koncie u mnie 55 zł, hotel opłacony do końca sierpnia. Czyli trzeba zapłacić za wrzesień 450 i za październik 465. Czyli na minusie jest ... - 860 zł Quote
magdyska25 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Ooo .... na tyle pozwolić sobie nie mogę ale wysyłam 120 zł. Jakbyś mogła Magda, rozdziel te pieniądze na miesiące, w których nie mogłam wpłacać, czyli po 30 zł. za VII, VIII, IX, X. Edit: Teraz już z dołka wychodzę, także postaram się wpłacać na bieżąco. Quote
morisowa Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Stan konta na 30.09. : -70 zł, hotel opłacony do końca sierpnia. Wpłaty - październik 2011: 10 - APSA 55 - morisowa 10 - 3 x 30 - gremlin 10 - Ciencienia 15 - Selenga 20 - Aziza 120 - Magdyska25 (za VII, VIII, IX, X) _____ 270 Stan konta na 20.10. : 200 zł, hotel opłacony do 02.09. Quote
Aziza Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Wpłacam co miesiąc na konto Fundacji moją deklarację na Bacę i Freda, one tych pieniążków już nie potrzebują - proszę o przeznaczenie ich dla Mojo. Quote
3 x Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Aziza napisał(a):Wpłacam co miesiąc na konto Fundacji moją deklarację na Bacę i Freda, one tych pieniążków już nie potrzebują - proszę o przeznaczenie ich dla Mojo. to ja tylko potwierdzę, ze takie wpłaty mają miejsce :) - dziękujemy :) Quote
morisowa Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Magdyska 25, dzięki, dodałam do rozliczeń. Aziza, dziękuję! - a jaka to kwota? Czy na Mojo idzie od października? Quote
Aziza Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Do października włącznie na konto Fundacji wpływało co miesiąc 20 zł z dopiskiem Fred i Baca /Aziza/. Nie pamiętam od kiedy ta wpłata nie była potrzebna - proszę o uzgodnienie z Fundacją od kiedy te wpłaty mogą być policzone na rzecz Mojo (czy istnieje taka możliwość). Dzisiaj zmieniłam zlecenie i od listopada 40 zł będzie wpływać na konto z dopiskiem dla Moja /Aziza/. Quote
3 x Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Aziza napisał(a):Do października włącznie na konto Fundacji wpływało co miesiąc 20 zł z dopiskiem Fred i Baca /Aziza/. Nie pamiętam od kiedy ta wpłata nie była potrzebna - proszę o uzgodnienie z Fundacją od kiedy te wpłaty mogą być policzone na rzecz Mojo (czy istnieje taka możliwość). Dzisiaj zmieniłam zlecenie i od listopada 40 zł będzie wpływać na konto z dopiskiem dla Moja /Aziza/. Baca odszedł na początku września wiec logiczne by się wydawało aby wpłata październikowa (i wrześniowa??) zostały już przekazane na Mojo Aziza to Twoja decyzja od którego miesiąca ? moim zdaniem można spokojnie policzyć od września czyli 40 zł bo Baca odszedł w pierwszym tygodniu września Aziza - dziękujemy za dotychczasowe wsparcie kaukazich staruszków w Fundacji :) kaukazy miały szczęście bo miały wielu rzetelnych deklarowiczów - dziękuję :) Quote
Aziza Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Proponuje 1/2 wpłaty wrześniowej i całą październikową policzyć dla Mojo. Uwielbiam kaukazy i ich towarzystwo. :) Quote
3 x Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Aziza napisał(a):Proponuje 1/2 wpłaty wrześniowej i całą październikową policzyć dla Mojo. Uwielbiam kaukazy i ich towarzystwo. :) jedz do Biafry na wakacje jeszcze kilka kaukazików u niej jest i kilka pomniejszych które może złożone do kupy dałby z pół kaukaza :evil_lol: Quote
Aziza Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Dzięki za zaproszenie :). W domu mam 6 misiów. Quote
morisowa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Przelałam uzbierane 200 zł na konto Biafry. Czekam na wpłatę od mysza1, na rozliczenie bazarku orzechowego i wtedy opłacimy do końca wrzesień. Quote
morisowa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Wpłaty - wrzesień 2011: 10 - APSA 50 - morisowa 10 - 3 x 30 - gremlin 10 - Ciencienia 40 - Rencia42 40 - migdalena (IX, X) 15 - Selenga 20 - Aziza 200 - psi bazarek kwl'a 35 - na konto Fundacji _____ 460 zł Wydatki - wrzesień 2011: 465 - hotel za sierpień 35 - 1. rata za wrzesień Stan konta na 30.09. : -70 zł, hotel opłacony do końca sierpnia. Wpłaty - październik 2011: 10 - APSA 55 - morisowa 10 - 3 x 30 - gremlin 10 - Ciencienia 15 - Selenga 20 - Aziza 120 - Magdyska25 (za VII, VIII, IX, X) 150 - gos (IX, X, XI) 20 - rencia42 30 - Aziza przekazała deklaracje na Bacę pół IX i X, na konto Fundacji 35 - Apsa 40 - migdalena (XI, XII) 100 - migdalena (dodatkowo) 30 - bazarek orzechowy mysza 1 57 - mysza 1 _____ 732 Wydatki - październik 2011: 30 - 2. rata za wrzesień 385 - 3.rata za wrzesień ____ 415 Stan konta u mnie na 26.10. : 247 zł hotel opłacony do końca września. Quote
magdyska25 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 No to teraz trzeba będzie uzbierać na październik....macie w planach jakiś bazarek? Quote
morisowa Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Dotarły kolejne wpłaty, dziękuję :Rose: 35 - Apsa 40 - migdalena (XI, XII) 100 - migdalena (dodatkowo) 30 - bazarek orzechowy mysza 1 57 - mysza 1 Quote
magdyska25 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 APSA napisał(a):O ile dobrze liczę, październik ma zabezpieczony :) Czyli już na czysto! :) Quote
3 x Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 APSA napisał(a):O ile dobrze liczę, październik ma zabezpieczony :) robiłyśmie może Mojo ogłoszenia ? zapiasalam się na 30 ogłoszeń nie wiemkiedy będa ale może wstawilibyśmy Mojo? Quote
3 x Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 APSA napisał(a):Morisowa i kwl go ogłaszają, ale nie wiem, a jak szerokim zakresie. Pakiet-gotowiec zawsze się przyda :) to jak macie jakiś gotowy tekst to poproszę, wruce go do ogłoszeń Apsa widzialam Twoje nowe kociaki ;) fajowskie są ;) Quote
morisowa Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 ja mu odnawiam ciągle allegro, tablicę, gumtree, raz w miesiącu robię pakiecik ogłoszeń 3 x - gotowy pakiecik mile widziany! piękny i ambitny stróż - trudny owczarek kaukaski Mojo jest owczarkiem kaukaskim a natura hojnie obdarzyła go imponującym wyglądem i twardym, ambitnym charakterem. Los dołożył do tego pełne zakrętów trudne życie. Kiedy pierwszy raz trafił do schroniska był pięknym zadbanym psem. Ktoś go lubił i poświęcał mu czas. Od początku widać było też, że to pies "z charakterem", mający swoje zdanie, nie lubiący nacisków. Minęło trochę czasu i Mojo nie wyglądał już pięknie i dumnie, a w jego w kartotece pojawiły się adnotacje o adopcjach przedzielone kolejnymi pobytami w schronisku... Zmieniło się też jego zachowanie, zaczął się chować w budzie, podstawiać do głaskania, tylko czasem zza zrezygnowanego i dość miłego misia wystawał dumny i wyniosły dawny Mojo. W końcu Mojo trafił pod opiekę fundacji, która opiekuje się różnymi zwierzęcymi rozbitkami życiowymi, także kaukazami po przejściach. Tu miał dojść do siebie i odzyskać zdrowie i równowagę. To się jednak nie całkowicie udało. O ile ze zdrowiem nie ma problemów, to psychika Mojo jest w dalszym ciągu posklejana z różnych nie do końca pasujących fragmentów. Trudno dziś powiedzieć co z tego jest tym, z czym Mojo przyszedł na świat, co pochodzi z jego przed schroniskowego życia, co pozostało po nieudanych adopcjach i co wreszcie "zawdzięcza" schronisku... Dziś Mojo jest starszym już, ale wciąż dziarskim i energicznym psem o cechach bardzo dobrego samodzielnie pracującego stróża. Jak kaukaz (którym przecież jest) świetnie się czuje na swoim terenie i bardzo sprawnie go chroni. Niestety wymaga także bardzo rozsądnego, ostrożnego i odpowiedzialnego traktowania. Mojo jest trochę jak starszy, wielokrotnie ciężko doświadczony przez różnego rodzaju cwaniaczków człowiek. Woli chuchać na zimne i raczej przesadnie i ostro "na wszelki wypadek" dać odpór niż ponownie dać się wyrolować. Normalnie jest całkiem miły i sympatyczny, potrafi być prawie przymilny, wystarczy jednak jakiś drobiazg, który wywołuje negatywne u niego skojarzenia, aby natychmiast przeszedł do "nie dam sobie tego zrobić ZNOWU !" i "dajcie mi natychmiast spokój !". Porównanie ze starszym człowiekiem wydaje się tym bardziej trafione, że kaukazy podobnie jak starsi ludzie są bardzo pamiętliwe. Obcowanie z Mojo wymaga ostrożności i dokładnej obserwacji jego zachowania. Wymaga znajomości tej rasy i świadomości co taki pies potrafi zrobić. Mojo chciałby pracować, mieć swój teren i czuć się potrzebny. To także byłoby dobre dla jego psychiki. Mógłby być świetnym stróżem dużego terenu, pod warunkiem jednak, że opiekun zadba o bezpieczeństwo przypadkowych osób i poradzi sobie z nieprostą psychiką psa i jego silnym charakterem. kontakt w sprawie adopcji: 692-33-44-33 lub 508-950-602 Quote
Recommended Posts