Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 749
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mysza 1']W lipcu wpłaciłam 100, teraz też zapłacę, przepraszam za brak regularności, jestem niepoprawna ;)[/QUOTE]
Lubię niepoprawnych ludzi, którzy co jakiś czas wpłacają 100 zł ;)

Posted

po "reprymendzie" ;) od Apsy melduję ze dla Mojo we wrzesniu wpłyneło 35 zł bezpośrednio na konto fundacji :)
dziękujemy :)
i przepraszamy za opóźnienie w informacji :oops:

edit:
jakby ktoś chciał dać koniom siana to zapraszam na tegoroczny wielki licznik siana - klik

Posted

magdyska25 napisał(a):
Ile jeszcze Mojo jest na minusie?

Mojo ma na koncie u mnie 55 zł, hotel opłacony do końca sierpnia. Czyli trzeba zapłacić za wrzesień 450 i za październik 465.
Czyli na minusie jest ... - 860 zł

Posted

Ooo .... na tyle pozwolić sobie nie mogę ale wysyłam 120 zł.
Jakbyś mogła Magda, rozdziel te pieniądze na miesiące, w których nie mogłam wpłacać, czyli po 30 zł. za VII, VIII, IX, X.

Edit:
Teraz już z dołka wychodzę, także postaram się wpłacać na bieżąco.

Posted

Stan konta na 30.09. : -70 zł, hotel opłacony do końca sierpnia.

Wpłaty - październik 2011:

10 - APSA
55 - morisowa
10 - 3 x
30 - gremlin
10 - Ciencienia
15 - Selenga
20 - Aziza
120 - Magdyska25 (za VII, VIII, IX, X)
_____
270

Stan konta na 20.10. : 200 zł, hotel opłacony do 02.09.

Posted

Wpłacam co miesiąc na konto Fundacji moją deklarację na Bacę i Freda, one tych pieniążków już nie potrzebują - proszę o przeznaczenie ich dla Mojo.

Posted

Aziza napisał(a):
Wpłacam co miesiąc na konto Fundacji moją deklarację na Bacę i Freda, one tych pieniążków już nie potrzebują - proszę o przeznaczenie ich dla Mojo.

to ja tylko potwierdzę, ze takie wpłaty mają miejsce :) - dziękujemy :)

Posted

Do października włącznie na konto Fundacji wpływało co miesiąc 20 zł z dopiskiem Fred i Baca /Aziza/. Nie pamiętam od kiedy ta wpłata nie była potrzebna - proszę o uzgodnienie z Fundacją od kiedy te wpłaty mogą być policzone na rzecz Mojo (czy istnieje taka możliwość).

Dzisiaj zmieniłam zlecenie i od listopada 40 zł będzie wpływać na konto z dopiskiem dla Moja /Aziza/.

Posted

Aziza napisał(a):
Do października włącznie na konto Fundacji wpływało co miesiąc 20 zł z dopiskiem Fred i Baca /Aziza/. Nie pamiętam od kiedy ta wpłata nie była potrzebna - proszę o uzgodnienie z Fundacją od kiedy te wpłaty mogą być policzone na rzecz Mojo (czy istnieje taka możliwość).

Dzisiaj zmieniłam zlecenie i od listopada 40 zł będzie wpływać na konto z dopiskiem dla Moja /Aziza/.

Baca odszedł na początku września
wiec logiczne by się wydawało aby wpłata październikowa (i wrześniowa??) zostały już przekazane na Mojo
Aziza to Twoja decyzja od którego miesiąca ?
moim zdaniem można spokojnie policzyć od września czyli 40 zł bo Baca odszedł w pierwszym tygodniu września

Aziza - dziękujemy za dotychczasowe wsparcie kaukazich staruszków w Fundacji :)
kaukazy miały szczęście bo miały wielu rzetelnych deklarowiczów - dziękuję :)

Posted

Aziza napisał(a):
Proponuje 1/2 wpłaty wrześniowej i całą październikową policzyć dla Mojo.

Uwielbiam kaukazy i ich towarzystwo. :)

jedz do Biafry na wakacje
jeszcze kilka kaukazików u niej jest
i kilka pomniejszych które może złożone do kupy dałby z pół kaukaza :evil_lol:

Posted

Wpłaty - wrzesień 2011:
10 - APSA
50 - morisowa
10 - 3 x
30 - gremlin
10 - Ciencienia
40 - Rencia42
40 - migdalena (IX, X)
15 - Selenga
20 - Aziza
200 - psi bazarek kwl'a
35 - na konto Fundacji
_____
460 zł

Wydatki - wrzesień 2011:
465 - hotel za sierpień
35 - 1. rata za wrzesień

Stan konta na 30.09. : -70 zł, hotel opłacony do końca sierpnia.

Wpłaty - październik 2011:

10 - APSA
55 - morisowa
10 - 3 x
30 - gremlin
10 - Ciencienia
15 - Selenga
20 - Aziza
120 - Magdyska25 (za VII, VIII, IX, X)
150 - gos (IX, X, XI)
20 - rencia42
30 - Aziza przekazała deklaracje na Bacę pół IX i X, na konto Fundacji
35 - Apsa
40 - migdalena (XI, XII)
100 - migdalena (dodatkowo)
30 - bazarek orzechowy mysza 1
57 - mysza 1
_____
732

Wydatki - październik 2011:
30 - 2. rata za wrzesień
385 - 3.rata za wrzesień
____
415

Stan konta u mnie na 26.10. :
247 zł hotel opłacony do końca września.

Posted

APSA napisał(a):
O ile dobrze liczę, październik ma zabezpieczony :)

robiłyśmie może Mojo ogłoszenia ?

zapiasalam się na 30 ogłoszeń
nie wiemkiedy będa ale może wstawilibyśmy Mojo?

Posted

APSA napisał(a):
Morisowa i kwl go ogłaszają, ale nie wiem, a jak szerokim zakresie. Pakiet-gotowiec zawsze się przyda :)

to jak macie jakiś gotowy tekst to poproszę, wruce go do ogłoszeń

Apsa widzialam Twoje nowe kociaki ;)
fajowskie są ;)

Posted

ja mu odnawiam ciągle allegro, tablicę, gumtree, raz w miesiącu robię pakiecik ogłoszeń
3 x - gotowy pakiecik mile widziany!

piękny i ambitny stróż - trudny owczarek kaukaski

Mojo jest owczarkiem kaukaskim a natura hojnie obdarzyła go imponującym wyglądem i twardym, ambitnym charakterem. Los dołożył do tego pełne zakrętów trudne życie.

Kiedy pierwszy raz trafił do schroniska był pięknym zadbanym psem. Ktoś go lubił i poświęcał mu czas. Od początku widać było też, że to pies "z charakterem", mający swoje zdanie, nie lubiący nacisków. Minęło trochę czasu i Mojo nie wyglądał już pięknie i dumnie, a w jego w kartotece pojawiły się adnotacje o adopcjach przedzielone kolejnymi pobytami w schronisku...
Zmieniło się też jego zachowanie, zaczął się chować w budzie, podstawiać do głaskania, tylko czasem zza zrezygnowanego i dość miłego misia wystawał dumny i wyniosły dawny Mojo.

W końcu Mojo trafił pod opiekę fundacji, która opiekuje się różnymi zwierzęcymi rozbitkami życiowymi, także kaukazami po przejściach. Tu miał dojść do siebie i odzyskać zdrowie i równowagę. To się jednak nie całkowicie udało.
O ile ze zdrowiem nie ma problemów, to psychika Mojo jest w dalszym ciągu posklejana z różnych nie do końca pasujących fragmentów. Trudno dziś powiedzieć co z tego jest tym, z czym Mojo przyszedł na świat, co pochodzi z jego przed schroniskowego życia, co pozostało po nieudanych adopcjach i co wreszcie "zawdzięcza" schronisku...

Dziś Mojo jest starszym już, ale wciąż dziarskim i energicznym psem o cechach bardzo dobrego samodzielnie pracującego stróża. Jak kaukaz (którym przecież jest) świetnie się czuje na swoim terenie i bardzo sprawnie go chroni. Niestety wymaga także bardzo rozsądnego, ostrożnego i odpowiedzialnego traktowania.
Mojo jest trochę jak starszy, wielokrotnie ciężko doświadczony przez różnego rodzaju cwaniaczków człowiek. Woli chuchać na zimne i raczej przesadnie i ostro "na wszelki wypadek" dać odpór niż ponownie dać się wyrolować. Normalnie jest całkiem miły i sympatyczny, potrafi być prawie przymilny, wystarczy jednak jakiś drobiazg, który wywołuje negatywne u niego skojarzenia, aby natychmiast przeszedł do "nie dam sobie tego zrobić ZNOWU !" i "dajcie mi natychmiast spokój !".
Porównanie ze starszym człowiekiem wydaje się tym bardziej trafione, że kaukazy podobnie jak starsi ludzie są bardzo pamiętliwe.

Obcowanie z Mojo wymaga ostrożności i dokładnej obserwacji jego zachowania. Wymaga znajomości tej rasy i świadomości co taki pies potrafi zrobić.
Mojo chciałby pracować, mieć swój teren i czuć się potrzebny. To także byłoby dobre dla jego psychiki. Mógłby być świetnym stróżem dużego terenu, pod warunkiem jednak, że opiekun zadba o bezpieczeństwo przypadkowych osób i poradzi sobie z nieprostą psychiką psa i jego silnym charakterem.

kontakt w sprawie adopcji: 692-33-44-33 lub 508-950-602