Jump to content
Dogomania

Nowy Rok Ogryzek przywita w nowym DOMU! Już nie Ogryzek, a Joker. Udało się!

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

I my myślimy o odwiedzinach :lol:Chcielibyśmy zobaczyć kochanego Bacunię i Ogryzia,ale wracać by się już nie chciało..
E/W

• Replies 407
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Ogryzia wszystko znakomicie. Pies przyjazny i kontaktowy :-) Sądzę, że możemy pomyśleć o ruszeniu z ogłoszeniami, w końcu dom raczje z dnia na dzień się nie znajdzie.

Co do imienia - może niech Biafra go nazwie? W końcu jest z nim na codzień i będzie wiedziała co pasuje :-)

Posted

No to potrzebujemy dane kontaktowe i he,he imię do tekstu , i fajnie by było jak by się Biafra wypowiedziała na temat tego ,jaki by ona widziała ten dom, czy dał by radę mieszkać w mieszkaniu według niej? Czy raczej przy domu w budzie? Mi się wydaje że najlepszy był by dom z ogrodem z możliwością przebywania w domu , ale ja go nie miałam w domu więc tak tylko mogę gdybać. ;)

Posted

[quote name='kaa']No to potrzebujemy dane kontaktowe i he,he imię do tekstu , i fajnie by było jak by się Biafra wypowiedziała na temat tego ,jaki by ona widziała ten dom, czy dał by radę mieszkać w mieszkaniu według niej? Czy raczej przy domu w budzie? Mi się wydaje że najlepszy był by dom z ogrodem z możliwością przebywania w domu , ale ja go nie miałam w domu więc tak tylko mogę gdybać. ;)[/quote]

On jest krótkowłosy :roll:, z tym ogrodem bym się zastanowiła.
U mnie wchodzi do domu i na razie nie mam żadnych strat w ludziach czy sprzęcie.
Nie niszczy, nie atakuje zwierząt.
Nie wiem, może on się dopiero rozkręca :evil_lol:
Lubi spokój i ciszę, denerwuje się jak inne psy szczekają.
Z uporem podchodzę z nim do innych psów i nic, żadnej reakcji.
Niestety nie mam żadnego mniejszego samca żeby spróbować.

Strasznie goni koty i na pewno do takiego domu się nie nadaje.

Imię jest mi obojetne.
Globus jest na dwie sylaby i dobrze się woła- też nie reaguje
Tylko nie wiem czy ktoś chciałby mieć psa Globusa :diabloti:

On lubi chodzić na spacery tylko trzeba nim kontrolnie co kilkadziesiąt metrów potrzepać, żeby przestał ciągnąć :evil_lol:
Może jak ktoś nie ma domu, ale prowadzi aktywne życie i lubi spacerować to nie jest zły pomysł, żeby trafił do mieszkania.

Na dzień dzisiejszy usterek nie stwierdza się :lol:
Jedynie koty odpadają.

kontakt tel 692 33 44 33 mail : [email][email protected][/email]

Posted

Dzięki za relację , to niech mu na razie będzie Globus,;) a nowy właściciel jak będzie chciał to sobie zmieni. (Chyba wolałby mieć Globusa niż Ogryzka:razz: ).

Posted

Powszechnie wiadomo, że ja mam obsesję na tym punkcie, ale uważam, że psy mają być przy czlowieku - nie znoszę umieszczania psów w ogrodzie. Bo wtedy ani kontaktu z czlowiekiem, ani spacerów - "bo sam się wylata", a pies siedzi sam - nawet jak ma hektary - i cierpi i dziczeje.

W ogłoszeniach nie określałabym do jakiego domu - to dobrego czlowieka :-) po prostu. Biafra ma doświadczenie i nosa, sama bedzie wiedziala czy ten chetny się nadaje dla Ogryzka. Zreszta Ogryzek był wyadoptowany i do domu i do bloku, i zawsze bylo żle - czyli ludzie nawalili.. Osobiscie znam niufa, ktory mieszka na 10 pietrze na 36 metrach i jest najszczęsliwszym na świecie rozpieszczonym misiem (jak gorąco to spi na balkonie). I znam drugiego niufa, który wisi na lancuchu i jest mordercą po tych wszystkich latach frustracji... Jasne, że kaukaz czy azjata w bloku by się męczyl, ale Ogryzek nie ma cech chyba żadnej rasy :cool3: więc nie ma co go ograniczać.
Warto natomiats wspomnieć, że to pies energiczny i potrzebuje ruchu - poranny jogging z panem na pewno mu nie zaszkodzi ;-) No i że jest super oryginalny, jedyny w swoim rodzaju.

Posted

[quote name='kaa']Dzięki za relację , to niech mu na razie będzie Globus,;) a nowy właściciel jak będzie chciał to sobie zmieni. (Chyba wolałby mieć Globusa niż Ogryzka:razz: ).[/quote]

Oj, nie Globus to tak jakoś mi się z Globusem czyli migrena kojarzy :cool3: Coś męskiego wymyślmy - może ten Grom? Albo:
Orson, Marco, Goran, Maxwel...
Dorzućcie coś to powybieramy, przynajmniej wątek będzie w górze :-)

Posted

[quote name='sonikowa']Oj, nie Globus to tak jakoś mi się z Globusem czyli migrena kojarzy :cool3: Coś męskiego wymyślmy - może ten Grom? Albo:
Orson, Marco, Goran, Maxwel...
Dorzućcie coś to powybieramy, przynajmniej wątek będzie w górze :-)[/quote]

Bingo, Milet, Czako, Kleks, Ikar, Dukat, Kumpel ;)...

Posted

Zaglądam na ten wątek co prawda od kilku dni dopiero .Piękny ,oryginalnej urody pies. Mnie najbardziej podoba się imię Goran dla niego.Takie nietypowe i pasujące do jego urody może ...Zasluguje na wspanialych ludzi i dobry,szczęsliwy dom.:loveu: Ale Parys oraz Ikar -też piękne ..

Posted

[quote name='Anna_33']To moze Biafra niech wybierze..w koncu to Ona gardlo zdziera ))))[/quote]

Chyba zostawię Wam tą przyjemność, bo widzę , że macie wenę twórczą :diabloti:
Sonikowa :mad: przysięgam , ze jak jeszcze raz wyjedziesz z tym Gromem :loveu:
to będę się wydzierać o-grom :evil_lol:, żeby mieć dwie sylaby :p

Na razie sobie na niego cmokam :eviltong:

Posted

[quote name='Biafra']Chyba zostawię Wam tą przyjemność, bo widzę , że macie wenę twórczą :diabloti:
Sonikowa :mad: przysięgam , ze jak jeszcze raz wyjedziesz z tym Gromem :loveu:
to będę się wydzierać o-grom :evil_lol:, żeby mieć dwie sylaby :p

Na razie sobie na niego cmokam :eviltong:[/quote]

Wiem, wiem, ze to jedna. Skoro Grom nie, to moze Goran?? Moze być? Do rana czekamy na protesty i kontrpropozycje :cool3: a potem jak Biafra i Ogryzke zaakceptuja, to niech sobie będzie Goran gromiasto - ogromniasty :-)

Posted

Groźny to on nie jest raczej bardzo żywiołowy, mi się Goran bardzo podoba;), a co do domku to pewnie że Biafra będzie najlepiej wiedzieć czy ktoś będzie się nadawał na kochający domek dla psiaka:-).