Guest Elżbieta481 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 I my myślimy o odwiedzinach :lol:Chcielibyśmy zobaczyć kochanego Bacunię i Ogryzia,ale wracać by się już nie chciało.. E/W Quote
sonikowa Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 U Ogryzia wszystko znakomicie. Pies przyjazny i kontaktowy :-) Sądzę, że możemy pomyśleć o ruszeniu z ogłoszeniami, w końcu dom raczje z dnia na dzień się nie znajdzie. Co do imienia - może niech Biafra go nazwie? W końcu jest z nim na codzień i będzie wiedziała co pasuje :-) Quote
kaa Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 No to potrzebujemy dane kontaktowe i he,he imię do tekstu , i fajnie by było jak by się Biafra wypowiedziała na temat tego ,jaki by ona widziała ten dom, czy dał by radę mieszkać w mieszkaniu według niej? Czy raczej przy domu w budzie? Mi się wydaje że najlepszy był by dom z ogrodem z możliwością przebywania w domu , ale ja go nie miałam w domu więc tak tylko mogę gdybać. ;) Quote
Biafra Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='kaa']No to potrzebujemy dane kontaktowe i he,he imię do tekstu , i fajnie by było jak by się Biafra wypowiedziała na temat tego ,jaki by ona widziała ten dom, czy dał by radę mieszkać w mieszkaniu według niej? Czy raczej przy domu w budzie? Mi się wydaje że najlepszy był by dom z ogrodem z możliwością przebywania w domu , ale ja go nie miałam w domu więc tak tylko mogę gdybać. ;)[/quote] On jest krótkowłosy :roll:, z tym ogrodem bym się zastanowiła. U mnie wchodzi do domu i na razie nie mam żadnych strat w ludziach czy sprzęcie. Nie niszczy, nie atakuje zwierząt. Nie wiem, może on się dopiero rozkręca :evil_lol: Lubi spokój i ciszę, denerwuje się jak inne psy szczekają. Z uporem podchodzę z nim do innych psów i nic, żadnej reakcji. Niestety nie mam żadnego mniejszego samca żeby spróbować. Strasznie goni koty i na pewno do takiego domu się nie nadaje. Imię jest mi obojetne. Globus jest na dwie sylaby i dobrze się woła- też nie reaguje Tylko nie wiem czy ktoś chciałby mieć psa Globusa :diabloti: On lubi chodzić na spacery tylko trzeba nim kontrolnie co kilkadziesiąt metrów potrzepać, żeby przestał ciągnąć :evil_lol: Może jak ktoś nie ma domu, ale prowadzi aktywne życie i lubi spacerować to nie jest zły pomysł, żeby trafił do mieszkania. Na dzień dzisiejszy usterek nie stwierdza się :lol: Jedynie koty odpadają. kontakt tel 692 33 44 33 mail : [email][email protected][/email] Quote
kaa Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Dzięki za relację , to niech mu na razie będzie Globus,;) a nowy właściciel jak będzie chciał to sobie zmieni. (Chyba wolałby mieć Globusa niż Ogryzka:razz: ). Quote
sonikowa Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Powszechnie wiadomo, że ja mam obsesję na tym punkcie, ale uważam, że psy mają być przy czlowieku - nie znoszę umieszczania psów w ogrodzie. Bo wtedy ani kontaktu z czlowiekiem, ani spacerów - "bo sam się wylata", a pies siedzi sam - nawet jak ma hektary - i cierpi i dziczeje. W ogłoszeniach nie określałabym do jakiego domu - to dobrego czlowieka :-) po prostu. Biafra ma doświadczenie i nosa, sama bedzie wiedziala czy ten chetny się nadaje dla Ogryzka. Zreszta Ogryzek był wyadoptowany i do domu i do bloku, i zawsze bylo żle - czyli ludzie nawalili.. Osobiscie znam niufa, ktory mieszka na 10 pietrze na 36 metrach i jest najszczęsliwszym na świecie rozpieszczonym misiem (jak gorąco to spi na balkonie). I znam drugiego niufa, który wisi na lancuchu i jest mordercą po tych wszystkich latach frustracji... Jasne, że kaukaz czy azjata w bloku by się męczyl, ale Ogryzek nie ma cech chyba żadnej rasy :cool3: więc nie ma co go ograniczać. Warto natomiats wspomnieć, że to pies energiczny i potrzebuje ruchu - poranny jogging z panem na pewno mu nie zaszkodzi ;-) No i że jest super oryginalny, jedyny w swoim rodzaju. Quote
sonikowa Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 [quote name='kaa']Dzięki za relację , to niech mu na razie będzie Globus,;) a nowy właściciel jak będzie chciał to sobie zmieni. (Chyba wolałby mieć Globusa niż Ogryzka:razz: ).[/quote] Oj, nie Globus to tak jakoś mi się z Globusem czyli migrena kojarzy :cool3: Coś męskiego wymyślmy - może ten Grom? Albo: Orson, Marco, Goran, Maxwel... Dorzućcie coś to powybieramy, przynajmniej wątek będzie w górze :-) Quote
jola_li Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='sonikowa']Oj, nie Globus to tak jakoś mi się z Globusem czyli migrena kojarzy :cool3: Coś męskiego wymyślmy - może ten Grom? Albo: Orson, Marco, Goran, Maxwel... Dorzućcie coś to powybieramy, przynajmniej wątek będzie w górze :-)[/quote] Bingo, Milet, Czako, Kleks, Ikar, Dukat, Kumpel ;)... Quote
sonikowa Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Dukat i Ikar czadowe. Jeszcze Parys dorzucę, bo piekny jest przecież. Dalej, dalej ciotki, myslimy, Nowe imię na nowe zycie :-) Quote
Olga7 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Zaglądam na ten wątek co prawda od kilku dni dopiero .Piękny ,oryginalnej urody pies. Mnie najbardziej podoba się imię Goran dla niego.Takie nietypowe i pasujące do jego urody może ...Zasluguje na wspanialych ludzi i dobry,szczęsliwy dom.:loveu: Ale Parys oraz Ikar -też piękne .. Quote
jola_li Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Hit, Boss, Bosman, Supeł, Bandżo (to ostatnie z dedykacją dla Biafry, która lubi na końcu otwarte sylaby ;-))... Quote
sonikowa Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 Dobra, do drugiej tury przechodzą: Goran, Parys, Ikar, Grom (ale to jedna sylaba...), Bosman, Bandżo. Kto ma jakieś zdanie, niech je wyraża :multi: Quote
Anna_33 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 To moze Biafra niech wybierze..w koncu to Ona gardlo zdziera )))) Quote
Biafra Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Anna_33']To moze Biafra niech wybierze..w koncu to Ona gardlo zdziera ))))[/quote] Chyba zostawię Wam tą przyjemność, bo widzę , że macie wenę twórczą :diabloti: Sonikowa :mad: przysięgam , ze jak jeszcze raz wyjedziesz z tym Gromem :loveu: to będę się wydzierać o-grom :evil_lol:, żeby mieć dwie sylaby :p Na razie sobie na niego cmokam :eviltong: Quote
Anna_33 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Ups, to Grom zly? )) mi tez sie podobalo)) Moja Mama klaszcze...sprobuj :diabloti: Quote
sonikowa Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 [quote name='Biafra']Chyba zostawię Wam tą przyjemność, bo widzę , że macie wenę twórczą :diabloti: Sonikowa :mad: przysięgam , ze jak jeszcze raz wyjedziesz z tym Gromem :loveu: to będę się wydzierać o-grom :evil_lol:, żeby mieć dwie sylaby :p Na razie sobie na niego cmokam :eviltong:[/quote] Wiem, wiem, ze to jedna. Skoro Grom nie, to moze Goran?? Moze być? Do rana czekamy na protesty i kontrpropozycje :cool3: a potem jak Biafra i Ogryzke zaakceptuja, to niech sobie będzie Goran gromiasto - ogromniasty :-) Quote
morisowa Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Głosuję za Goranem! [COLOR=Silver](Parys bardzo ładnie, ale my już mamy jednego misia-Parynia ;) )[/COLOR] Quote
Anna_33 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Tyson mu dac ))) skoro taki niby grozny ;-) albo Talib)) Quote
kaa Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Groźny to on nie jest raczej bardzo żywiołowy, mi się Goran bardzo podoba;), a co do domku to pewnie że Biafra będzie najlepiej wiedzieć czy ktoś będzie się nadawał na kochający domek dla psiaka:-). Quote
sonikowa Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 A zatem... Dzien dobry, [B]Goran[/B]! dziś kolejny dzień w twojej drodze do nowego życia :) Quote
Biafra Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Kolejny miły dzień nam minął, bez żadnych afer :loveu: Jednak wieś koi nerwy :p Załatwiamy się tylko na spacerkach. Lubimy mieć porządek :lol: Quote
sonikowa Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Obiecuję, że dziś zajmę się tekstem dla Ogryzka, pardon - Gorana... Ciocia Mgie obiecała tez, że zrobi mega wypasiony zestaw ogłoszeniowy :-) I sio, Goran do domu :-) Quote
Jasza Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 To może by podmienić imię w tytule wątku? Jak Goran lubi porządek, to niech ma porządek...;) Quote
Recommended Posts