Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='martuss']Zanim mnie osądzicie proszę przeczytajcie moje oświadczenie. Nie jestem złym człowiekiem, po prostu zbłądziłam i chcę to naprawić. wiem, że czasu nie da się cofnąć, ale błędy zawsze można naprawić i próbować stać się lepszym. Pieniądze odeślę właścicielom lub jeśli się dogadacie na jakiś cel charytatywny. Proszę o odpowiedź.

P.S. Nigdy od nikogo nic nie wzięłam, raz popełniłam błąd i chcę go naprawić. Nie liczę na komplementy tylko na wybaczenie.[/quote]

niedobrze mi sie robi jak czytam co wypisujesz ... co? wystraszyłas się ???
i dobrze !!!! nie ujdzie Ci to na sucho !!!!
nie interesuje mnie z jakich powodów to zrobiłaś ... i tak za to odpowiesz i nikt się tu nad tobą litować nie będzie !!!!!
myślisz że skąd my bierzemy pieniądze? że nie mamy dzieci? ze nie potrzebują ksiązek do szkoły? czy ty wogóle posiadasz zdolność myślenia??? :angryy:

Posted

[quote name='fioneczka'](...) czy ty wogóle posiadasz zdolność myślenia??? :angryy:[/quote]
Tego akurat bym nie poddawała w wątpliwość. Ta osoba myśli, oj myśli. Strach u 4 liter robi swoje, myśli więc dalej, jak się wywinąć.

Posted

myślę że też dużo do powiedzenia będą mieć właściciele psów które ta osoba wykorzystała do swoich oszustw ...
karygodne zachowanie , a teksty o biedzie absurdalne .... nic nie usprawiedliwia jej zachowania

Posted

Straszna skucha...kredyt wezmiesz? kto CI przyzna i z czego splacisz?? Ah, wiem! Moze teraz zaczniesz dzialalnosc na innym polu! Jeszcze są konie, koty a moze, cos co chwyta najbardziej, dzieci maltretowane, glodujace! Ludzie beda wplacac, konto pęknie w szwach!

Perfidna dziewucho! Na N-K nawet jednego zdjecia psiaka nie umiescilas - a z nich zylas! Tylko pozerskie zdjecia z wypieta klatka piersiowa...modelka z bozej łaski, ZAŁOSNA jestes! Cale konto obrazuje jaka jestes osoba i nie kalaj sie publicznie bo nabieram jeszcze wiekszego obrzydzenia!

"chce dalej zyc, uczyc sie i zdobywac wymarzony zawod..." nie musisz sie wiele starac! Masz juz praktyke, szlo ci swietnie! W innych dziedzinach, ktorych Cie widze, tez wydaje sie, ze sobie poradzisz... :razz:

Posted

Ja jestem w szoku po przeczytaniu całego wątku...

Blue, nie spodziewałam się tego po tobie... Twoje łzawe teksty zostaw sobie na później kiedy to zobaczysz gości u siebie.

Inez, nie martw się... Czasami ciężko jest się zorientować...

Guest Elżbieta481
Posted

Cytuję:
Straszna skucha...kredyt wezmiesz? kto CI przyzna i z czego splacisz?? Ah, wiem! Moze teraz zaczniesz dzialalnosc na innym polu! Jeszcze są konie, koty a moze, cos co chwyta najbardziej, dzieci maltretowane, glodujace! Ludzie beda wplacac, konto pęknie w szwach!
-----------------------------------------------------
Czy tu nie powinno się powiadomić,,miau,,?
Elżbieta

Posted

Boże święty, co to się porobiło :crazyeye: czytam i po prostu NIE WIERZĘ, nie wierzę w takie skur*ystyństwo. Właśnie wróciłam do domu... przez cały dzień zastanawiałam się jak rozwiąże się ta sprawa i to pierwszy wątek na który weszłam. Masakra. W najgorszych przypuszczeniach nie pomyślałam, że sprawa może dotyczyc większej ilości psów niż tylko tej małej. To, że z tą boksią coś śmierdzi to było oczywiste juz od wczoraj wieczór, ale że były w to zamieszane inne psy...

Przecież to może mieć koszmarne konsekwencje. Zmarnowane mnóstwo pieniędzy, a do tego utrata zaufania ludzi spoza do jakichkolwiek akcji zbierania na zwierzęta w potrzebie. Po prostu NIE MAM SŁÓW.

Boże, ile psów mozna by uratować za pieniądze które ta oszustka od nas wyłudziła. Nasze psy gniją w schronach a my w dobrej wierze fundujemy laptopy i ubrania komuś, kto musi być tak podły i cyniczny w tym co robi, że nie mam słów.

Posted

Ktoś powinien podjechać do Ruchocinka i zawiadomić jej rodziców, w sytuacji - w której Marta nie będzie mogła spłacić zobowiązań, może dojść do tego, że komornik zajmie im nieruchomości, na poczet zobowiązań. Stosowne pisma pójdą do szkoły. Ma 17 lat może odpowiadać jak dorosła, wiedziała co robi i jakie mogą być konsekwencje.

Posted

Najczęściej tylko czytam.. ale.. nie sposób się tu nie odnieść...

Wielu ma miękkie serce.. i pewnie nierzadko, choć sami nie mają za wiele, da się na chorego psa. Wykorzystanie takich sytuacji dla własnych (materialnych) celów [B]NIE MA[/B] usprawiedliwienia. Tym bardziej, że jak widać po linkach innych użytkowników owa oszustka zarabiała nie na jednym psie. 400 zł na ciuszki i książki ?. Ile to % z tego oszukańczego procederu?. 5?, 10?. Kolejna próba wyjścia z jak najmniejszym szwankiem?

17-latko, czy Ty masz tych dorosłych tutaj ludzi za kompletnych idiotów, którzy na tyle będą jeszcze naiwni, że skruszą się przed Twoimi łzami i teraz Ci uwierzą ?. Nie sądzę. Ja z pewnością nie. Mam nadzieję, że dojdzie się do administratorów podanych stron, uzyska dane na temat innych oszustw których się dopuściłaś i poniesiesz konsekwencje. Kasowanie nic Ci tu nie pomoże. Ty jako zwykły użytkownik internetu nie masz na to żadnego wpływu. Najwidoczniej nie znasz technicznych możliwości ingerencji tam gdzie byłaś.

Pozdrawiam wszystkich.. a szczególnie tych, którzy konwekwentnie doprowadzą tę osobę przed wymiar sprawiedliwości.

Posted

[quote name='pinkmoon']
Boże, ile psów mozna by uratować za pieniądze które ta oszustka od nas wyłudziła. Nasze psy gniją w schronach a my w dobrej wierze fundujemy laptopy i ubrania komuś, kto musi być tak podły i cyniczny w tym co robi, że nie mam słów.[/QUOTE]

ja stawiam na grube tysiące... punta i pomeranian miały dość rozreklamowane wątki... i allegra cegiełkowe:/

Posted

[quote name='dorobella']Ktoś powinien podjechać do Ruchocinka i zawiadomić jej rodziców, w sytuacji - w której Marta nie będzie mogła spłacić zobowiązań, może dojść do tego, że komornik zajmie im nieruchomości, na poczet zobowiązań. Stosowne pisma pójdą do szkoły. Ma 17 lat może odpowiadać jak dorosła, wiedziała co robi i jakie mogą być konsekwencje.[/quote]

dokładnie!!! już samo to, że jak zaczęły się pojawiać wątpliwości na wątku weimarki, to założyła nowy nick, żeby wyłudzać na boksię świadczy o tym, ze gówniara kombinowała jak mogła, żeby na te "książki" zarobić :angryy:

Guest Elżbieta481
Posted

Astalavista - a któż Ty jesteś?Dwa posty i odrazu na tym wątku się znalazłeś?Ciekawe..
E

Posted

Przepraszam jeśli odpowiedź na to pytanie juz gdzieś padła, ale [B]czy jest możliwość ustalenia jakie mniej więcej sumy zostały wyłudzone[/B]? Czy na wątkach innych psów były prowadzone rozliczenia, czy ktoś to kontrolował?

Mam szczerą nadzieję że nikt nie da się wziąć na litość biednej skrzywdzonej nastolatki, która nie ma na książki. A jeśli ktoś (nie mówię o ludziach z dogo, tylko tych nie-psiarzy) będzie miał jakieś wątpliwości, to do jasnej cholery sama zaprowadzę go do schroniska i pokażę psy które tam zdychają, bo nie ma pieniędzy na tymczasy, na lepszą karmę, na operacje. :angryy:

Posted

[B]Wątek Czarusia z forum vegie:[/B]
[URL="http://vegie.pl/topics166/2842.htm"]Vegie - Wegetarianizm - Ekologia :: Uratowany od śmierci Czaruś potrzebuje pomocy![/URL]

To albo ta sama osoba, albo inna, która w dobrej wierze (jak ja dla Bruno) założyła tam wątek. W każdym bądź razie login[B] psiulka [/B](jeśli to Bogu ducha winna osoba, przepraszam), dane kontaktowe podane na tamtym wątku: Kontakt w sprawie psa:
mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
GG: 13357083

[B]Na wątku Bruno[/B], do ogłoszeń podawane miałam takie: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] 0-725606026

Posted

[quote name='waldi481']Astalavista - a któż Ty jesteś?Dwa posty i odrazu na tym wątku się znalazłeś?Ciekawe..
E[/quote]

spoko spoko znany jest wyżlarzom :cool3:
Pewnie trafił tu przez wątek weimarki

Posted

Ożesz.... teraz dopiero przeczytałam!!! :angryy::angryy::angryy: moja złość nie zna granic!!!!

Dziewczyno, jeśli to czytasz, wiesz ile my tutaj dziennie tracimy czasu na pomoc tym wszystkim biedom??? :angryy::angryy::angryy: ile pieniędzy??? i tak jak ktoś napisał, nam też się nie przelewa :angryy::angryy::angryy: ja też mam ciężką sytuację, ale wysupłuję dla dwóch psów po 5zł miesięcznie.... masę allegro, ogłoszeń.... to okropne, bo w ten sposób zabrałaś szansę dla wielu wielu psów... już nie mówię o ludziach, którzy kupują cegiełki i teraz już nie kupią, bo stracili zaufanie.

Brak słów....

Edit: jak ktoś żyje w biedzie to nie ma komputera, dostępu do internetu.... bo to też kosztuje.

Posted

Potrzebny byłby apel do wszystkich uzytkowników dogo o zgłaszanie się, jeśli wpłacili jakiekolwiek pieniadze tej osobie. Czy z ramienia administracyjnego można cos takiego wysłać do wszystkich ? I podać, z kim się mają kontaktować - [B]Amit[/B] czy będziesz prowadziła sprawę i zbierała dowody? Przydałaby się jedna wyznaczona osoba, bo póki co szalejemy po wątkach a trzeba to w kupę zebrać ...

Posted

Brakło mi słów....JAK TAK MOŻNA?????????????????????????:angryy:
Żerować na biednych,chorych,bezdomnych zwierzętach???
Mam nadzieję,że ta osoba poniesie jak najsurowsze konsekwencje...:angryy:

Posted

hej blue_lagoon pochodzimy prawie, że z jednej wiochy, szperając po nk okazało się, że mamy jednak kilku wspólnych znajomych. troszkę chyba mijasz się z prawdą, ostatnio chyba jakoś sytuacja materialna się poprawiła , co...?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...