Agnieszka88 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 To wspaniale elzunia,takie psiaki mają nikłe szanse na domek...Po pierwszym razie jak przeczytałam myślałam że chcesz wziąć i sawę i wampirka ;) hehe Powodzenia wam życzę. Quote
elzunia Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Nie nie ja już mam dwa molosy w domu nie mamy miejsca na trzeciego po drugie to duże psy i trochę kosztują do tego ten siwy na pysiu ze zdjęcia to borys też wyciągnięty ze schronu tylę że on miał iść do piachu na drugi dzień po tym jak go fundacja znalazła dzięki fundacji udało się uratować go jest chory ma reumatyzm miał być jao dt ale szybko okazało się że się nie sprawdzę jako dt tylko dom stały nie umiała bym go oddać i tak będzie z sawą ania jej nie odda tak właśnie myślę.pozdrawiam wszystkich z wielkimi serduszkami.tzn nie mamy miejsca na trzeciego dużego a wampirek się zmieści kruszynek Quote
fiorsteinbock Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Cioteczki, Sawa nasza bedzie wkrotce szczesliwa, mysle, ze nie obrazicie sie za offowanie na jej watku:oops: Blagam, wejdzie na watek Benka - umiera, dzieki weterynarzowi-rzeznikowi! http://www.dogomania.pl/forum/f28/bernardyn-umiera-pomocy-drastyczne-146603/#post12976699 Quote
elzunia Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Ja cały czas obserwuję wontek tego bernardyna mam nadzieję że przeżyje bidulek ale między tymi przykrościami człowiek musi czasem zobaczyć co optymistycznego a co do weta ja bym go.......................nie napiszę co bo by mnie usunęli stąd Quote
giselle4 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 ....Mam nadzieje ze przezyje:-( __________________ Quote
Cantadorra Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Czekamy na dobre wiesci z nowego domku Sawy! Expressowy domek. Quote
Agnieszka88 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Elzunia-nie obraź się,ale mam pytanie.Twoja koleżanka sobie na pewno poradzi??Jeden bokser w domu,adoptuje właśnie sawę,i szuka już kolejnego boksera:crazyeye::crazyeye: Jak ona to chce pogodzić?Na dodatek przy dwójce dzieci ?:crazyeye: Tu link: http://www.dogomania.pl/forum/f97/przygarne-psa-146785/ I interesuje się kolejnymi dwoma owczarkami??:crazyeye: http://www.dogomania.pl/forum/f1155/owczarek-niem-blaga-o-pomoc-nim-go-zagryza-wroclaw-146042/index3.html#post12988699 http://www.dogomania.pl/forum/f1155/owczarek-niemiecki-sunia-cudowny-charakter-wroclaw-145598/index3.html#post12988761 Ja tu chyba czegoś nie rozumiem.... Quote
elzunia Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Witaj boksera u ani nie będzie ma być sawa a co do poradzi ja mam 3 dzieci 2 psy i świetnie daję sobie radę Quote
Agnieszka88 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 No ale założyła wątek że szuka boksera lub rottwailera...A jednego już ma w domu,plus te dwa owczarki o które pytała...Ps.wszystkie pytania i wątki są sprzed dwóch godzin...Sawa ma jutro jechać,a tu szukanie rotka,bądź boksera.Nawet jeśli ma warunki itd.to jak sobie da radę z aklimatyzowaniem się dwóch psów na raz?? Quote
fiorsteinbock Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 elzunia napisał(a):Witaj boksera u ani nie będzie ma być sawa a co do poradzi ja mam 3 dzieci 2 psy i świetnie daję sobie radę Co sie stalo, ze boksio nie dojechal do P. Ani? Jak rozumiem szukacie dalej aby docelowo byly 2 pieski? Quote
Agnieszka88 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Elzunia-obym się myliła...Ale do tego wszystkiego jeszcze "fredki"???? http://www.dogomania.pl/forum/f1209/warszawa-paluch-kroliczki-miniaturki-bywaja-tez-swinki-szczurki-fretki-39406/index39.html#post12983256 Quote
mimoza Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 No wlasnie, tez mam wrazenie, ze cos to nie pasi, jak mowi mlodziez:p Quote
fiorsteinbock Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Dziewczyny, dziekujemy za troske i zainteresowanie losem Sawy, Ona jest najwazniejsza. Rozmawialam z domkiem Sawy - o fredke pyta "elzunia", nie Pani Ania. Pani Ania chciala dac dt Sawie, ale bedzie to prawdopodobnie DS z uwagi, na to, ze bokserek nie przyjechał. I bedzie to jedyny pies w domku. Quote
Cudak Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f1170/wyeksploatowana-suka-basseta-z-ropomaciczem-potrzebne-na-leczenie-karme-146654/ Przepraszam za OT Quote
GoskaGoska Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Agnieszka88- ma do Ciebie pytanie - bo piszesz , ze nie masz fianansów na pokryć kosztow paliwa za transport - a co zrobisz jak pies zachoruje? Psa trzeba szczepic, odrobaczać - podawać preparaty na pchły i kleszcze, pomijam, ze taki duży pies zjada ok 200zl miesięcznie. Dajesz sobie z tego sprawę??? Poza tym pomijam fakt, ze mialas psa i go oddałas - ale pies do wydatek- taka jednorazowa oplata za paliwo - nie jest duzym wydatkiem w porównaniu z jego utrzymaniem przez resztę życia. Quote
Agnieszka88 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Goska-rozumiem twoje wątpliwości,wiem jak to może wyglądać.Chodzi o to że mieliśmy duże wydatki,m.in.na weterynarza właśnie...Stąd też właśnie brak na dzień dzisiejszy kwoty 200zł na transport dla psinki.Niemniej jest to tylko chwilowa sprawa.po 21 taka kwota na pewno by się znalazła. Tak jeszcze się tylko zapytam:A co z poszukiwaniami Pani Ani boksera na wątku?Nadal przecież poszukuje? Quote
elzunia Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Piszę sprostowanie pisze ela to nie tak że obejrzałam fredki i już szukam dla siebie chciałam zobaczyć bo kiedyś miałam mierzę siły na zamiary i nie biorę fredki itp.teraz oglądałam strony gdzie są do zabrania konie świnie i dzik czy to znaczy że mam je wziąć ?nie sądzę są tacy co oglądają strony i nikt im nie mówi że mają brać oglądam stronę psa bernardyna po złej kastracji umierającego ale też nie po to by go wziąć nie można tak do ludzi podchodzić.nie można pisać do innych nie pytając osobiście a co do opłat za transport do agnieszki 88 to co do 21 dała by psu jeść ja mam 2 boksery na stałe i biorąc pierwsze co liczyłam czy mam dla nich na jedzenie i weta gdzie staruszek ma reumatyzm i leczenie trochę kosztuje i wiem co robię uwierzcie.więc jakby ktoś miał pyt to pytajcie a nie spekulujcie Quote
Agnieszka88 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Elzunia-stąd też właśnie pojawiły się nasze pytania na wątku.To nie była spekulacja,poprostu zapytałam o co chodzi bo dla mnie to dziwne że adoptuje się jednego psa,za chwilę zakłada się wątek o szukaniu kolejnego,a w dwóch następnych wątkach pyta się o kolejne psy.Zrozum też nas,to naprawdę dziwnie wyglądało... Co do pieniędzy.Nie sądzę abym musiała tłumaczyć się z mojej sytuacji finansowej.Ale mam już psa,więc i jedzenie dla niego jest. Poza tym jeśli chodzi o poważną chorobę czy temu podobne wydatki-to z pewnością łatwiej jest pożyczyć mówiąc że pies potrzebuje leczenia niż słuchaj,chcę mieć tego psa,pożycz na transport.Tacy są niestety niektórzy ludzie.Tego nie przeskoczymy... Quote
elzunia Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Agnieszka uwierz mi to tylko pisanie nie da rady w taki sposób zrozumieć wszystkiego pisanie nie odda wszystkiego ania kocha zwierzęta i nie chce by był pies sam tylko żeby miał towarzystwo jak u mnie i psy są szczęśliwe uwierz mi wiem co mówię mam 2 na36m i nie to jest najważniejsze mamy place lasy i psy mają ruchu ile trzeba kocham swoje i ania będzie kochać ponad wszystko uratowała starego rottwajlera którego wet nie chciał ratować sunia jeszcze 2 lata żyła czy to nie miłość do zwierząt walka i determinacja o starego psa z ulicy.uwierzcie mi ja za ankę gwarantuję i ręczę postawiła bym za to własne dzieci i bym nie straciła jest tak wspaniałą osobą w miłości do zwierząt ślimaki i jaszczurki z ulicy ściąga żeby auto nie przejechało.dajcie dziewczynie szansę Quote
Agnieszka88 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 I jak tam Sawa?Już w nowym domku?? Quote
giselle4 Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 ...Sawa pojedzie o gozinie 17 do nowego domku:evil_lol: domek jest blisko,dziewczyna ma serce i dwoje dzieci po dzieciach [u mnie]najwazniejsze sa psy..... a kto kocha dzieci kocha i zwierzęta:lol::loveu: Przepraszam ze ja tak mało pisze ale mysle ciagle o GABI I ODBIERAM TELEFONY bo to jest obecnie priorytet Quote
Agnieszka88 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 W takim razie trzymam kciuki :) A teraz lecę bo córcia marudzi :D A mama tu przed kompem czeka na wieści o Sawie ;) Quote
Kamila_ Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 :multi::multi::multi: same dobre wiadomości! Quote
fiorsteinbock Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Kamila, jak i inne cioteczki, zajrzyjcie - blagam: http://www.dogomania.pl/forum/f28/poczciwa-onkowata-staruszka-dzina-umiera-z-bolu-zbieramy-na-dt-138828/index48.html Quote
kamilawa Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 W końcu, aż łzy szczęścia cisną się do oczu :loveu: Cioteczki, gdyby to było możliwe- czekamy na foteczki! :loveu: Quote
Recommended Posts